Megszületett, de nem kértek belőle
2019. január 02. írta: MammyPress Média

Megszületett, de nem kértek belőle

inkubator.pngEzerféle oka lehet, hogy így alakult… Nincs jogunk ítélkezni, még akkor se lenne, ha tudnánk az okot. És a sok rossz közül a legkisebb rossz történt: ami egyszerre tragédia, de talán egyben lehetőség is…

Mégis egyre azon jár az eszem, hogy milyen üzenete van annak a ténynek, hogy az év – jó eséllyel – első babája nem egy szülészeten, hanem a Heim Pál kórház babamentő inkubátorában várja, hogy valaki bevezesse majd az Anyakönyvi Hivatal nagykönyvébe?!?

Boldog új évet? Vagy inkább boldogtalan új élet... Igazán stílusos lezárása ez a történet ennek a jellegzetesen magyaros "Családok éve" projektnek! 

A baba egyébként egészséges, jól van, és hivatalosan bejegyzett „első baba” társaihoz hasonlóan ő is kislány, és az év első napján reggel 6 után került a menedéket nyújtó inkubátorba... 

Teljesen mellékesen: pár napja hallgattam egy riportot, amelyből kiderült, nálunk „szerencsére” vannak örökbe fogadható gyermekek. Természetesen ez azoknak szerencse, akiknek másképp nem lehetne gyermekük… Tőlünk nyugatabbra nem nagyon van kit örökbe fogadni – ott van megoldás a szociális problémákra, és ha épp nincs, akkor keresnek egyénileg! 

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr6114529672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.03. 05:45:12

Még mindig jobb, mintha megölték volna születése előtt.
süti beállítások módosítása