Agyaranyák vére
2020. május 03. írta: MammyPress Média

Agyaranyák vére

agyarorszag.pngItt élek egy országban, amiről azt gondoltam: ez a hazám! Része vagyok, mert itt születtem, mert ennek a nemzetnek a nyelvét tanultam anyámtól. Mert ebben az országban neveltem gyerekeimet, ezt az országot támogatom az adómmal, ennek az országnak a közösségéért próbálok tenni több-kevesebb sikerrel.

De anyák napja tiszteletére a héten azzal kellett szembesüljek, hogy én csak egy „kettessel kezdődő” szánalomra méltó vagyok (egy igazi hívő nem csupán cölibátusban él, de még a nő szót sem veszi a szájára!), aki – mint kiderült – ráadásként nem is része a nemzetnek!

Mindezt a harminc éve szabad országgyűlés elnöke jegyezte meg, (akiről fenti mondatai kapcsán újfent eszembe jutott a Jó reggelt, Vietnám! című film egyik történelmi idézete) tehát bizonyára igaz, és nem is venném a bátorságot – öt év szabadságvesztés terhe mellett – hazugnak nevezni a tisztelt ház elnökét.

Ha viszont tényként fogadjuk kijelentéseit, akkor bizonyára ő egy másik nemzetről beszélt! Talán lemaradtam a hírről, mikor átnevezték az országot Agyarországnak, és a hasonló hangzás miatt ezidáig nem tűnt fel ez az apróság… Pedig észre kellett volna vennem, hiszen mindenhol azt tapasztalom: emberek egy jelentős része – különös tekintettel a kormány tagjaira – mintha egy másik országban élnének! Hiszen folyton azt hallom, hogy szárnyal a gazdaság, miközben az országot járva éhes, ellátatlan, alultáplált gyerekeket és idősöket találok. Az indikátorként használt euró árfolyam – amelyről egykor ellenzékiként azt mondta a mostani kormány, hogy a 274 forint elérését a miniszterelnök-csere oldaná meg – most már a 370 forintot is megsimogatta, amit rá lehet fogni a vírus okozta válságra, de sajnos már legalább öt éve nem volt 300 forint alatt… Mindemellett romokban az egészségügy, az oktatás, a jogrend, és mindaz, amitől egy ország élhető lenne, miközben a kommunikáció a csapból is – mert lassan az is kormányszócsővé válik – azt harsogja, hogy itt minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meglehetünk elégedve!

Ráadásul az elmúlt napok kommunikációja folyamatosan azt üzeni, hogy itt mindenki csak hálás lehet, és senki sincs egyedül, miközben én emberek ezreiről tudok, akik még megnyugtató szó helyett is csak hasraütés-szerű, átgondolatlan intézkedéseket kapnak egy világot sújtó vészhelyzetben, támogatás helyett!

De így már értem, már minden világos! Ha én a hangoztatottan sok szép és jó ellenére azt tapasztalom, hogy napi 16-20 óra munka mellett nemhogy nyaralást, de szabadnapot se nagyon engedhet meg magának az ember… hogy a vészhelyzethez nem kell vírus, elég, ha kilyukad egy cipő… hogy a "teli tank" az valami különleges kiváltság lehet, akárcsak az ehető minőségű zöldség és hús, vagy a betegnek a gyógyszer – akkor én tényleg egy párhuzamos világban élek! És Kövér László nagyon helyesen látta, hogy már azt sem tudom, fiú vagyok-e vagy lány, de biztosan nem vagyok része az ő nemzetének!

Ez azért nagy megkönnyebbülés, mert bevallom, eddig kicsit frusztrált ez a helyzet. Most azonban már majdnem jó! Talán még az a pici apróság zavar, hogy az én személyi igazolványomba és anyakönyvi kivonatomon egyértelműen a „magyar” szó szerepel – tehát ők élnek Agyarországban. És szó se róla: azért ott az ellenzék is tud foguk fehérjét villantva vicsorogni! Csak amíg ők ott szájkaratéval vívják az illiberális demokráciát, addig mi – földi halandóként napvilágot látott magyarok – itt maradtunk vezetés, érdemi kormányzás nélkül, abban a bizonyos gyorsan száguldó gazdaság autójában! Lassan valaki elkaphatná a kormányt, mert rohadtul közeleg a szakadék – és tartok tőle: abba a magyarok és az agyarok is vérüket hullajtják majd!

Boldog anyák napját!

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr6115657314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a nagy hohohorgász 2020.05.03. 19:59:35

Na pontosan rólad beszélt a bajszos szar. Tudod hogy mondta a hős szabadság harcos :akinek nem inge ne vegye magára. Te meg kurva gyorsan oltozkodj fel.

Sir Galahad 2020.05.03. 23:07:05

Kövér azokat a női politikusokat írta így le, akik női (meg egyáltalán, emberi) mivoltukból kivetkőzve üvöltöznek a Parlamentben. Te is így szoktál viselkedni? Egyébként ügyes voltál, szépen visszaböfögted a kötelező ellenzéki sablonokat.

yourmomtits 2020.05.04. 13:33:42

te parlamenti képviselő vagy?

Matyika Ápolója 2020.05.04. 15:23:46

"és nem is venném a bátorságot – öt év szabadságvesztés terhe mellett – hazugnak nevezni a tisztelt ház elnökét."

:D Ezt te komolyan elhiszed? Vagy csak már reflexből próbálsz az elnyomott áldozat szerepbe belehelyezkedni? :D

Matyika Ápolója 2020.05.04. 18:59:27

"napi 16-20 óra munka mellett nemhogy nyaralást, de szabadnapot se nagyon engedhet meg magának az ember… hogy a vészhelyzethez nem kell vírus, elég, ha kilyukad egy cipő…"

kész csoda hogy blogolni van időd napi 20 óra munka mellett :D

rallus 2020.05.04. 19:30:01

Kósáné Kovács Magda után szabadon: Nem elég nőnek látszani, annak is kell lenni!
Kövér a némberekről beszélt és ha lenne erről szavazás, szarul jönnétek ki ebből is...

ulpius66 2020.05.04. 20:34:57

Mami Presszó!

Ha férfi lennél, és hallgatnád a Szabó Timcsikét, neked sem a "NŐ" jutna eszedbe, hanem az, hogy ki ez az alpári bunkó paraszt, akihez egy lumpen proli kocsmatöltelék is művelt úriember!

Szóval mit védesz ezen a bunkó tahó Szabó Timcsikén??????

ulpius66 2020.05.04. 20:41:19

(M)Agyar Anyák!

Az is teljesen nyilvánvaló, hogy a magyar nők 99,9%-a NEM ILYEN!

... és természetesen nem is A MAGYAR NŐKRŐL VAN SZÓ, HANEM ARRÓL A PÁR DEBIL IDIÓTÁRÓL AKI A BALLIBSIK SZÍNEIBEN A PARLAMENTBEN ÜL!

VALAMI OKBÓL KIFOLYÓLAG EZEK A NŐNEK LÁTSZÓ EGYEDEK AZT HISZIK, HA MINÉL BUNKÓBBAK, ANNÁL "MENŐBBEK"!
(férfiszemmel is ki kell hogy ábrándítsam ebből..... de ezek a bunkókat egyébként a magyar nők nagyobb százalékban ítélik el, mint a férfiak.......persze a Mami Presszó kivétel: Ő TUD AZONOSULNI A SZABÓ TIMCSIKÉVEL!!!! ....... lehet, hogy ő is a Parlamentbe készül?)

látjátok feleim szümtükkel 2020.05.04. 21:18:45

Na mivan? Ide utalta a központ az összes bugyutáját? Oszt jó pénzt kaptok?
De kkor ki nyomja a sódert más blogokon?

Boar. 2020.05.04. 21:20:12

Megjött a szerecsenmosdató hadosztály...
A propagandaosztálynak már csak ilyen selejtekre telik?
Menjetek inkább spárgát meg epret szedni gyerekek, ott legalább lesz valami hasznotok.
Ja, és a kurva anyátokat... :-)

Boar. 2020.05.04. 21:21:07

@látjátok feleim szümtükkel: A faszomnak előzöl be két másodperccel...
:-)))

yourmomtits 2020.05.04. 22:35:01

@Boar.: jaj ne veszekedj már a másik nickeddel. + tanuld meg jobban az órát.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.05. 06:18:07

@yourmomtits: Mi van a részecskefizikával? Megint elmenekülsz? Még mindig nem tudom mi az a "bozont" amiről regéltél. :-)) Illetve tudom, de annak nincs köze a részecskefizikához.

yourmomtits 2020.05.05. 06:58:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: na látod, talán mégsem vagy annyira hülye

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.05. 09:30:23

@yourmomtits: Már megint kitérsz. Nagyon leégtél, te kis "bozontos"! :-)) Nyilván bircától hallottad amikor leszopott téged és valamilyen tudományos fogalomnak gondoltad.

látjátok feleim szümtükkel 2020.05.05. 10:20:11

@Boar.:

Lehet, hogy még nem vagyok olyan öreg, mint te, és gyorsabban megfogom a csigát?;D

Boar. 2020.05.05. 10:22:50

@látjátok feleim szümtükkel: Szvsz. Te vagy az öregebb, én még csak most léptem túl az ötödik x-en...

látjátok feleim szümtükkel 2020.05.05. 10:55:12

@Boar.:

Lemaradtál két másodpercccel, hiszi a piszi.:D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.05. 21:38:32

@yourmomtits: Neked kellene beszélned arról, hogy milyen részecskefizikai fogalom a "bozont"! Ez egyre égőbb neked. Már napok óta kerülgeted a választ. Csak hogy emlékezz mekkora fasz voltál!

"Kurt úrfi teutonordikus vezértroll2020.04.28. 17:57:22
@Kopi3.14: Olvass alaposan, a plazmát írtam! Az ismereteid pedig eléggé felületesek.

"A Bose–Einstein-kondenzáció (BEK) bozonokból álló híg gáz állapotú anyag, mely le van hűtve az abszolút nulla fokhoz igen közeli hőmérsékletre. Ilyen körülmények között a bozonok nagy része a legalacsonyabb kvantumállapotot veszi fel, ahol a makroszkopikus kvantumjelenség figyelhető meg. Ez úgy állítható elő, hogy egy igen kis sűrűségű gázt lehűtenek, közel a normális légkör százezred részének sűrűségén, ultraalacsony hőmérsékleten. Ezt az állapotot először Albert Einstein és Satyendra Nath Bose jósolta meg 1924-25 körül."
VÁLASZ ERRE
yourmomtits2020.04.28. 18:40:34
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: az nem bozon hanem bozont te marha"
süti beállítások módosítása