Külügyi vízfolyás...
2018. november 21. írta: MammyPress Média

Külügyi vízfolyás...

szijjarto.jpgSzijjártó Péter külügyminiszter megerősítette: magyar diplomaták kísérték át a Balkánon Nikola Gruevszki macedón ex-kormányfőt. Ezt eddig is tudtuk, de engem azért zavar néhány apróság...

Például az, hogy miért

Mert menekült az igazságszolgáltatás elől? Az nem bűnpártolás, jobb helyeken? Netán szolidaritásból: ki tudja, mikor fordul a kocka? Tudomásom szerint – ha bízhatunk Szijjártó hivatalában – egy biztonságosnak tartott országból érkezett Gruevszki, méghozzá Magyarország által is támogatottan EU csatlakozásra váró, tehát demokratikus jogrenddel rendelkező országból. Ahol történetesen elítélte a bíróság! A nemzetközileg (és elvileg Polt Péter által is) elismert bíróság, méghozzá letöltendő börtönbüntetésre! Nem illene ezt tiszteletben tartani?

Érdekelne az is, hogy hogyan?

Mert a hivatalos ítéletet követően (ahogy ez hazánkban is szokás) bevonták az ex-miniszterelnök útlevelét – márpedig az jelenleg nem mellőzhető a schengeni határ átlépéséhez. Igaz, egy diplomata rendszám mögé bújva ez bizonyára nem okoz problémát, hiszen az autó egy darabka Magyarországként működik jogilag: ha abba beszállhatott, akkor már gyakorlatilag átlépte a határt. 

Csakhogy az útlevél hatósági bevonása nem pusztán egy dokumentum mellőzése, hanem egyben a határ átlépésének a tiltása! Nem azért vonják be, hogy ne tudja magát igazolni vele, hanem azért, mert nem hagyhatja el az országát… Legalábbis: törvényesen!

Innentől kezdve nem értem, hogyan kísérhették át magyar diplomaták – különösen úgy, hogy azzal ne sértettek volna meg (nem is egy) törvényt, ahogy azt a külügyminiszterünk ma nyilatkozta. Márpedig ő ezt mondta… és – bár ő még nem jelentette ki – vélhetően nem hazudik?!? Vagy mégis?

De legyünk nagyvonalúak: átjutott, itt van! Jó, nem a tranzit zónában, ahol lennie kéne – ezt még meg is értem. Nekem ugyan nem tűnt terhesnek, sem kiskorúnak… de egy miniszterelnöknek élete végéig jár ez a cím, még akkor is, ha elítélték korrupció miatt! Hát jó, kapjon különleges bánásmódot!

Tehát itt van, és menedéket kért, majdnem hivatalosan – már csak el kellett bírálni a kérelmét ennek megfelelően! Mert az fel sem merülhet bennem, hogy "valaki" baráti, avagy kollegiális viszonya miatt segítene neki menteni az irháját! És bár mindig kell egy barát – különösen, ha az egy miniszterelnök – csúf rágalom, hogy az egész csak valami eszement hatalomfitogtatás lenne...

Szerencsére a mi külügyminiszterünk olyan megnyugtatóan elmagyarázta a dolgokat:

… nem történt bűncselekmény, mindenki szabályosan járt el, a magyar állam semmilyen szöktetésben nem segített. 

Valamint azt is mondta, hogy nem hisz az összeesküvés-elméletekben! Amit értek…

Csak azt nem értem: akkor mi alapján döntötték el a kérelmet? A sokszor egy évig is elhúzódó procedúrát néhány nap alatt elbírálták. Gondolom, ennyi idő alatt pik-pakk lefordították az ítéletét eredményező peranyag többszáz oldalát, felmérték – a jogrendjében nem vitatott – hatóság börtönjeinek körülményeit, és – tekintettel a várható hazai és nemzetközi visszhangra – különös gonddal utánajártak, hogy Gruevszki valóban egy olyan személy, aki faji, vallási okok, nemzeti hovatartozása, illetve meghatározott társadalmi csoporthoz való tartozása, avagy politikai meggyőződése miatti üldözéstől való megalapozott félelme miatt az állampolgársága szerinti országon kívül tartózkodik, és nem tudja, vagy az üldözéstől való félelmében nem kívánja annak az országnak a védelmét igénybe venni*.

Csak így történhetet…

 

( * – idézet az ENSZ menekültek helyzetéről szóló 1951. évi Egyezmény meghatározásából)

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr5514385592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Világít a torony 2018.11.22. 12:11:37

Semmi újdonság. Az azeri gyilkos állat esete már megmutatta.

Netuddki. 2018.11.22. 12:29:04

"Innentől kezdve nem értem, hogyan kísérhették át magyar diplomaták"

Úgy B+, hogy a Viktor parancsba adta!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.22. 12:38:35

Egy menedékkérő segítése nem bűnpártolás.

Az útlevél elvétele nem jelent országelhagyási tilalmat, hiszen személyivel is el lehet utazni Macedóniából. Ha az ország elhagyását akarták volna tiltani, akkor ezt rendelték volna el.

Nem, nem kellene a tranzitzónában lennie. A macedón állampolgárok vízummentesek Mo-on, azaz nem kötelesek a határon beadni menedékkérelmüket. Továbbá, a konkrét illető eleve VIP-státuszú.

Éppen VIP-státusza miatt is könnyen, gyorsan el lehetett bírálni az ügyet.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.22. 12:40:03

"egy diplomata rendszám mögé bújva ez bizonyára nem okoz problémát, hiszen az autó egy darabka Magyarországként működik jogilag: ha abba beszállhatott, akkor már gyakorlatilag átlépte a határt"

Ez nem igaz. A diplomata rendszám nem ad jogot a határ ellenőrzésmentes átlépésére-

Trednar 2018.11.22. 12:47:50

@maxval balcán bircaman: Tételzzük fel, hogy elítélnek rablásért Magyarországon, de nem akarok börtönbe menni. Fogom magam elmegyek egy vízummetes országba és beadom a menedékjogomat, mert a szabadságomat fenyegetik otthon. Majd meg is kapom. Rendben van ez így?
Ha szerinted igen, akkor nincs miről beszélni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.22. 12:50:30

@Trednar:

Az illető állam hatósága el fogja bírálni, indokolt-e a kérelmed.

Ha nem bizonyítható, hogy veszélyben vagy, elutasítják, majd hazaszállítanak.

Trednar 2018.11.22. 12:54:34

@maxval balcán bircaman: Akkor már tudod, hogy mit vártunk volna mi is a magyar kormánytól.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.22. 12:55:37

@Trednar:

Igen, ezt várták volna országunk ellenségei, de miért kellene azt tennünk, amit őt akarnak?

Trednar 2018.11.22. 12:59:50

@maxval balcán bircaman: Mitől a Mi(?) országunk ellenségei azok, akik egy jogerős bírói ítéletet végre akarnak hajtani egy ottani (NEM MAGYAR) állampolgáron?
Macedónia attól még, mert nem náci, mint mi, ugyanúgy rendelkeznek saját BELÜGYEIKBE tartozó igazságszolgáltatással. Tehát ez konkrétan egy másik ország belügyeibe való beavatkozás.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.22. 13:02:51

@Trednar:

Macedónia jelenlegi kormányzata mögött áll az EU és a NATO. A mi érdekeink viszont nem egyeznek az EU és a NATO érdekeivel.

S miután gond nélkül keresztbe tehetünk nekik, miért ne lépnénk meg ezt?

Nincs belügyekbe való beavatkozás. Ez egy menedékadás.

Trednar 2018.11.22. 13:07:52

@maxval balcán bircaman: EU-ban a képviselők demokratikusan megválasztottak minden országban. Jövőre Te is élhetsz e jogoddal. Tehát ha így is lenne, akkor is a többség dönt. Itthon is így van, Unióban is. Persze csinálhatom a műbalhét, hogy én nem fizetek adót, de támogatást azért elfogadom, mint Viktor elvtárs országszinten, de minek.
Másrészt ez nem az EU, főleg nem egy katonai szövetség ügye.

Macedón állampolgár macedón bíróságon kapott ítéletet. Ennél belügyebb szerintem nem létezik.

Trednar 2018.11.22. 13:10:42

@maxval balcán bircaman: Mellesleg nem halálra vagy életfogytiglani börtönre ítélték, hogy aggódnia kéne bármi miatt is. Mondjuk most már aggódnék a helyében, mert ha egyszer ki lesz adva, akkor már nem 5 év lesz, hanem 25 a bűntetéstől való szökés miatt.

Minden ballib bérretteg 2018.11.22. 13:15:42

A Soros féle Macedon bábkormány, futószalagon ülteti le az általuk létrehozott ügyészség segedelmével a politikai ellenfeleit.
Ezek összes bűne annyi, hogy megállították a migrációt, így Soros csicskái börtönbe záratnák őket koncepciós perek segedelmével, mint a legsötétebb diktatúrákban.

Ennyit ér a Soros hálózat demokrácia felfogás éppen.

Minden ballib bérretteg 2018.11.22. 13:17:21

@Trednar:
A Katalán elnököt is vádolták köztörvényesen, nemzetközi elfogató paranccsal, ami több mint fél évig érvényben volt, mégsem adták ki sem a belgák, se a németek.
Persze akkor nem reklamáltzatok, mert őt nem a Soros bérencek ítélték el koncepciós eljárás kereti között.

JT_Biopower 2018.11.22. 13:20:04

@maxval balcán bircaman: "A mi érdekeink viszont nem egyeznek az EU és a NATO érdekeivel."
csak a félreértés elkerülése végett a te és a gazdáid érdeke nem egyezik vele.
te, fasszopó ruszkibérenc.

Toadwart66 2018.11.22. 13:22:22

Pjotr Sztyepanovics Szíjjmiafaszomnak igaza van. Ez a Nikola Gruevszki nem az a bűnöző akit átcsempésztek Soros emberei, hanem egy másik. Csak összekeveredtek, mivel mind a kettő ugyanaz, ami nagyon megnehezítette a mi 007+n-eseink dolgát.

Minden ballib bérretteg 2018.11.22. 13:22:51

@JT_Biopower:

Igazából rosszul fogalmazott szerintem.

Én így mondtam volna:
Az EP-ben tevékenykedő Soros által megbízhatónak titulált 226 (Sargentini, Verhofstadt, ...) seggnyalója, és az azok által hozott eljárársok törvények nem szolgálják se az ország se az EU érdekét.
Ezért küldjük el 2019-ben a magdfajta Soros előszopókat ez EP parlamentből a retkes faszba.

bulista 2018.11.22. 13:25:18

Nincs is annál bájosabb, mint amikor egy olyan, Magyarországon jogerősen elítélt bűnöző védi macedón haverját, akinek egészen a festői Bulgáriáig kellett menekülni a börtön elől, igaz birka???

JT_Biopower 2018.11.22. 13:28:35

@Minden ballib bérretteg: ha olyan szar az eu meg a nátó, akkor mé nem
lépünk ki onnan? viktor igazán elintézhetné már!

retkes fasz meg a szádba van miután megjárta anyád seggét.

Trednar 2018.11.22. 13:30:17

@Minden ballib bérretteg: Kettő között az az oriási különbség, hogy spanyolok EU tagok, így oda és akkor utaznak az unión belül annyi ideig, ameddig akarnak.
Mellesleg miután meglett az elfogató parancs, őrizetbe is vették.
444.hu/2018/03/25/a-nemet-hatosagok-letartoztattak-a-volt-katalan-elnokot
Magyarország azonban szorgalmas volt, mert elmentek érte az Albán Macedón határra és szépen becsempészték. Majd gyorsabban elfogadták a kérelmét, mint ahogy Áder a törvényeket írja alá elolvasás nélkül.

Trednar 2018.11.22. 13:31:37

@maxval balcán bircaman: Attól még mert Magyarosrszágon politikust nem lehet semmiért elítélni (oldaltól függetlenül), attól még máshol nem így van.

Minden ballib bérretteg 2018.11.22. 13:37:28

@Trednar:

Ami Macedóniában zajlik arról csak a hülye nem látja, hogy koncepciós perekről van szó.

Az új kormány felállít egy ügyészséget, ahol futószalagon ítélik el az ellenlábasaikat. Mutatóban 1-2 szoci ellen is vádat emelnek ugyan, de ezeket a vádakat szinte azonnal ejtik.

Hogy te is értsed. Kb Olya mintha nem csak Polt Petyát hanem a komplett ügyészsésget, bíróságot lecserélné a Fidesz, és az összes ellenzéki vezető politikust bebörtönöznék.

Mit szzólnál ?

Minden ballib bérretteg 2018.11.22. 13:38:09

@Trednar:

Nem adták ki a Spanyoloknak ők sem a Katalán elnököt.

nemecsekerno_007 2018.11.22. 13:38:37

Emlékeztek, hogy Megyó mekkorát hazudott a kanpányban anno?! Aztán meg is csinálta azt amit hazudott. Meg is szívtuk. Nem kicsit, nagyon... Ennyit a hazugságról...

Minden ballib bérretteg 2018.11.22. 13:39:00

@JT_Biopower:

Nincs baj az EU-val, meg a NATO-val. Sorosnak jelenleg túl sok csicskása dolgozik ezekben, de majd 2019-ben elküldjük őket a faszba EU szerte.

Trednar 2018.11.22. 13:48:46

@Minden ballib bérretteg: Looool, és nálunk nem ugyanez van csak jobboldallal? És mivel szerintetek itt minden rendben van, akkor miről is megy a diszkurzus?

Trednar 2018.11.22. 13:50:03

@Minden ballib bérretteg: Sok sikert hozzá. Ja, hogy most is jobboldal van többségben az EU-ban. Fenébe, pedig olyan ballibsizhetnékem volt.

Trednar 2018.11.22. 13:51:31

@Minden ballib bérretteg: Hogy ment az örömködés az osztrák jobboldal győzelmekor, most mégis oda megy a CEU. Nem lehet, hogy nem mindenki más jön szembe az autópályán?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.22. 14:12:47

@Trednar:

Szerinted oké, hogy koncepció perekkel harcolnak egymás ellen politikusok?

Örülj, hogy Mo-on ez nem szokás.

Terézágyú 2018.11.22. 14:21:17

Minden jobbos seget nyal.

Minden ballib bérretteg 2018.11.22. 14:24:43

@maxval balcán bircaman:

Hát azért az MSZP-SZDSZ 2002-ben megpróbálta. Minden vezetőt berángattak, meghurcoltak, nőknek testüreg motozás stb...
Soros csicskái mindenhol ezzel kezdik.

Csak nálunk a bíróságon már nem álltak meg az ügyek, és mindenkit felmentettek.
Macedoniában Soros csicskái már ott is átvették a hatalmat.

Minden ballib bérretteg 2018.11.22. 14:26:31

@Trednar:

Ha nekik jó a CEU, akkor win-win. Nálunk ne legyen gender fiszfasz oktatás, oszt kalap.
A lényeg hogy a migránsok kérdésben értsünk egyet, minnél több állammal.
És ahogy az ENSZ globális migrációs kitáncolásokat nézem Soros ott is bukásra áll.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.22. 14:27:20

@Minden ballib bérretteg:

Macedóniában keményebben ütnek, ez tény. Ez az egyetlen előnye az EU- és a NATO-tagságnak, hogy ilyen módszerekkel azért nem lehet fellépni nálunk.

Minden ballib bérretteg 2018.11.22. 14:29:30

@Trednar:

Jelenleg a jobboldal fele is migránspárti és bőven ott vannak a Soros által megbízhatónak tituláltak között a jobboldalon is az EP-ben. Konkrétan 224 név van Soros listáján az EP-ben.
Az EP 1/3-a. És ezek tudnak lobbizni, kompromisszumot kötni, azaz simánj átvernek bármit az EU-n. Ezért nem védekezett az EU a migránsok ellen, és ezért ítélték el Magyarországot is.

2019-ben Soros csicskáinak legalább a fele, de inkább a háromnegyede kiesik az EP-ből várhatóan, mert Európa nem kér a migránsokból.

chrisred 2018.11.22. 14:41:12

@Minden ballib bérretteg: Hát, ha valaki azt látja, hogy az ügyészségen ítélik el a korrupt politikusokat, annak tényleg komoly gondok vannak a szemével.

Amúgy, aki Magyarországon élt az elmúlt évtizedekben, az tudja, ha végre lenne egy ügyészség, ami valóban nyomozna a politikusbűnözés után és vádat is emelne, ha hetente jutnának rács mögé azok, akik megérdemelnék, akkor se jutnának soha a végére.

Trednar 2018.11.22. 14:42:34

@Minden ballib bérretteg: Akartam már legutóbb is kérdezni, hogy ezt a Soros dolgot komolyan gondolod, vagy ez csak olyan töltelékszó, hogy értsük, hogy fideszes vagy? Mert szerintem rajtatok kívül senkit sem foglalkozik a Soros véleményével. Sorosbérenc Viktor csak ezt hangosan ki is mondja, még ha épp ellenkezőjét is teszi.
2019-ben nagyot fogsz csalódni, ha tényleg mindenkit sorosistának gondolsz, aki a Sargentini jelentést elfogadták. Többségük ott lesz jövőre is.

Trednar 2018.11.22. 14:44:39

@maxval balcán bircaman: Nem ok, de Magyarországon ennek megy a tükörképe. Nálunk meg pont hogy senki és semmi ellen nem indul nyomozás sem.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.22. 14:46:40

@Trednar:

A politikusok harcoljanak egymással politikai eszközökkel, nem kamuperekkel és bírói önkénnyel. Ez így van jól.

Minden ballib bérretteg 2018.11.22. 14:53:16

@Trednar:

Itt egy remek videó, ami Soros és a Macedon baloldal helyzetét kapcsolatát megmagyarázza a helyszínen.

pestisracok.hu/a-volt-macedon-miniszterelnoknek-is-szabalyos-menekultugyi-eljaras-jar/

Trednar 2018.11.22. 14:56:59

@balcán maxval bircaman: Magyarországon már egy ideje vége a fer poltizálásnak. Most hiába raknám ide az egyértelműen leszűkült kritikus sajtó réteget, vagy kormány ellensúlyozására kitalált szervek kormánytól való függésé tételét és sokminden mást, ami miatt ma csak idióták mennek ellenzéki politikusnak. Minden ellenzéki politikus a parlamentben eljátssza, hogy van akármennyi joguk is, pedig nincs. Kb arra van joguk, hogy adatigényléssel éljenek (bár néha arra sem).
Tulajdonképpen kizárólag a parlamenti (abszolút nem tisztességes) választás ténye az utolsó érv, ami miatt kvázi demokráciának lehet hívni Magyarországot.
Elég csak Ororszország felé tekinteni, ott börtönből indulnak neki a választásoknak az ellenzéiek, itt is ez a sors vár.

chrisred 2018.11.22. 14:59:15

@balcán maxval bircaman: Tökmindegy, hogy miképpen harcolnak egymássl a politikusok. Egyikük sem áll a törvények felett, és ha valamelyikük törvényt sért, arra való az igazságszolgáltatás, hogy szankcionálja. Ha viszont arra akartál célozni, hogy a politikusok ne befolyásolhassák az igazságszolgáltatás működését, akkor teljesen igazad van, de ebben a témakörben a magyar bagoly mondja a macedón verébnek, hogy nagyfejű.

Trednar 2018.11.22. 15:02:30

@Minden ballib bérretteg: Pestisrácok :D
Ok, nincs több kérdésem. Gondolom olyan hiteles helyszíni riport, mint Ausztriában, amikor a szélsőjobbos képviselőket random járókelőként eladva szidták a bécsi vezetést.

JT_Biopower 2018.11.22. 15:06:32

@maxval balcán bircaman: a nagy magyar demokácijában meg a magyarok nem szavazhatnak arról, hogyha már szar nekik az EU (szerinted), mert nem csak a magyarok érdekeit képviselik benne, akkor
kilépjenek. esztet úgy rémlik viktoréknak 'köszönhetjük'.
szerintem meg pont nem az EU kavarja a szart, hanem inkább putyin és trump, háttérben meg még kína, stb.
(persze van, aki a másik eltaposásában látja a jövőt. kösz, én abból nem kérek.)

azt meg hogy nem tehet keresztbe a magyaroknak az EU, tévesen látod. egy kompromisszumképtelen vezetővel előbb-utóbb nem fognak kompromisszumot kötni, oszt jónapot. egyre inkább le fogják szarni a népet is, nem csak a vezetőjét. háttérben megalkusznak egymás között.

(valamikor, persze csak pletykaként hallottam, hogy a NATO már információkat tart vissza a magyaroktól. vajon miért?)

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.22. 15:16:01

@JT_Biopower:

A NATO lassan megy a történelem szemétdombjára, már 1991-ben fel kellett volna oszlatni.

Az EU-nak még van esélye, de ehhez fel kell adnia liberális elveit.

Trednar 2018.11.22. 15:20:47

@balcán maxval bircaman: Hahaha. NATO- (USA+Törökország). Oroszok 1,5 nap alatt Párizsban masíroznának. EU hadereje lófing, ez a kevés ritka dolog, amiben Trumppal egyetértek.

Trednar 2018.11.22. 15:23:35

@balcán maxval bircaman: De ok, legyen. Oszoljon a NATO és a törökök dobják ki a liberális EU-val kötött megállapodást az ablakon és eresszék szélnek azt 3-4-5 millió migránst. Vajon hány percig bírná a kerítés?

chrisred 2018.11.22. 15:25:48

@balcán maxval bircaman: A NATO csak az orosz birodalmi törekvésekkel együtt mehet a történelem szemétdombjára. Amíg a Kreml nagyhatalmasdit játszik Európával szemben, addig a védelmi szövetségre is szükség van.

Cinkes 2018.11.22. 15:26:09

@balcán maxval bircaman: Elköltözhetnél már egy börtönbe ebből a nagyon szabad világból te agyatlan birka. Vagy akár meg is dögölhetnél.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.22. 15:32:31

@Trednar:

Meg lehet velük állapodni máshogy is.

Eleve ez nem az igazi megoldás.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.22. 15:33:11

@chrisred:

Oroszország nagyhatalom. Ahogy Kína és az USA is. ENnek a NATO-hoz semmi köze.

Trednar 2018.11.22. 15:34:24

@Cinkes: Azt az egyszerű üsszefüggést se látja, hogyha kidobjuk az összes liberális értéket, akkor nincs EU. Kizárólag önös érdekeket néző nemzetállamok (mint pl Magyarország) szövetsége SOHA nem tud egységesen fellépni semmi ellen. Elég csak szomszédainkra tekinteni, hogy miként kezelik honfitársainkat, ha picit elveszünk a libsi eszmékből.

JT_Biopower 2018.11.22. 15:40:06

@balcán maxval bircaman: úgy tudom a NATO kb egyenes következménye volt a II. világháború utáni helyzetnek, egyáltalán nem gondolom, hogy haszontalan lenne és szemétre való. persze nekik is voltak hibáik, de az összkép szerintem még mindig pozitív. meg lehet érteni az amerikaiakat is, hogy többet várnának el a társaktól, meg már az az anglia sem az az ország, aki rögtön rohant segíteni kinyírni szaddamot.

szerintem egy országok közötti egészséges együttműködéshez igenis liberálisnak kell lenni, persze ez például az oroszoknak, akik egymagukban is ütőképesek, nem tetszik. ezért is gondolom, hogy nagyrészt ők kavarják a szart az EU-n belül.

hogy az EU-s sereg jó lesz-e és próbál saját maga erőre kapni, majd az idő eldönti. nekem az az érdekem, hogy jól működjön. és szerintem a szövetségi kötelék jelenleg még mindig inkább USA felé legyen, mint az oroszok felé. (előbbi még elég libsi utóbbihoz képest)

Trednar 2018.11.22. 15:41:35

@maxval balcán bircaman: Amíg az USA a NATO gerince, addig nem lehet megkerülni.
Origónak hiszel, így azt linkelek
www.origo.hu/gazdasag/20180823-global-firepower-a-vilag-legerosebb-hadseregei-rangsor.html?pIdx=1
Érdemes megnézni a tényleges számokat.

De hamarosan ők is nemzetállamok lesznek mint mi, úgy mit foglalkozzanak azzal ha Ukrajna után Magyarországot is magukhoz csapja Ororszország évi prémiumként.

chrisred 2018.11.22. 15:42:53

@maxval balcán bircaman: Oroszország regionális középhatalom, mint Németország vagy Irán.

MammyPress Média 2018.11.22. 16:21:39

Hmmm!
Gruevszki egy (saját utasításra történt) lehallgatás eredményeként bukott le - amiért börtönbe küldték. Ebben az egyetlen koncepció, hogy elítélteknek börtönben a helye, kivéve a gyevi bírót és barátait. De az már Magyarország... És Soros csak annyiban van képben, hogy most már a következő kormányfő a soros...

Lehet, hogy az ottani törvények keményebbek, hiszen csatlakozni akarnak, ezért oda kell csapjanak a korrupciónak - pl. De próbálj meg itt egy politikust feljelelenteni úgy, hogy az eljusson egy bírósági ítéletig!!! Polt és Pintér mellett... Szóval: nem biztos, hogy náluk van rendszerhiba!

És nem, (egy fentebbi hsz-re válaszolva) akinek bevonták az útlevelét, az nem hagyhatja el az országot!

Minden ballib bérretteg 2018.11.22. 16:30:18

@Trednar:

Az az ország ahol ellenzéki politikusokat börtönöznek be futószalagon, éppenhogy Macedónia, ahol a Soros által felépített bábkormány kormányoz, és börtönöz be ellenzékieket.

És te ehez adsz tapsvihart.

Minden ballib bérretteg 2018.11.22. 16:31:25

@MammyPress Média:

Náluk semmi hiba nincs. Minden bevándorlás ellenest úgy bebörtönöznek hogy megszólal. A legsötétebb diktátorok álva tapsolnának a Macedón faszoknak.
Pont úgy mint a magadfajta Soros csicskák.

Minden ballib bérretteg 2018.11.22. 16:33:19

@Trednar:

Azokban az országoban dúl leginkább a magyar ellenesség, ahol a Soros által pénzelt baloldali liberális erők győztek.
És ez mindig is így volt.

kvadrillio 2018.11.22. 17:14:33

ÚJ, KÜLÖNLEGES FAJ JELENT MEG A FÖLD NEVŰ BOLYGÓN : A MIGRÁNS FAJ !!+!+!!

MAGYAR SZEGÉNY CSALÁDOK FAGYNAK MEG ÉVEK ÓTA A SAJÁT LAKÁSUKBAN, MERT NINCS PÉNZÜK TÜZELŐRE ! AZ ENSZ NEKIK IS ADHATNA " 500 EURÓVAL HAVONTA FELTÖLTÖTTMIGRÁNS KÁRTYÁT", HOGY ÉLETBEN TUDJANAK MARADNI !!!+ JAHHH...CSAKHOGY ŐK CSAK EMBERI FAJ....ÉS NEM A KIVÉTELEZETT ÚJ MIGRÁNS FAJHOZ TARTOZNAK UGYE... !

rallus 2018.11.22. 18:41:34

Ez a Gruszevszki egy remek ember lehet, ha Soros az ellensége és a hazai ballibek ennyire visítanak ellene... A tapasztalatok szerint ez a két kategória még soha nem tett jót Magyarországnak. Nem sorolnám....

Trednar 2018.11.23. 08:45:25

@Minden ballib bérretteg: :D
Nagyon vicces ez a Sorosozás. Nem unjátok már? Szerintem 80+ éves tata pont leszarja, hogy mi történik Magyarországon. Mondjuk, ha pestisrácokon nevelkedtél, akkor nem csodálom hogy itt tartasz.
A legjobban magyarellenes embereket a kormány facebook lapján lehet megtekinteni, annyi más magyar állapolgárt gyűlölő megjegyzést arányosan nem lehet máshol találni. Ha tehetnék, a többségük másnap kivégezne akár engem is a nyílt utcán, mert nem osztom náci nézeteiket.

$pi$ 2018.11.23. 09:20:58

@Trednar: "Nagyon vicces ez a Sorosozás. Nem unjátok már? Szerintem 80+ éves tata pont leszarja, hogy mi történik Magyarországon."

Mondjuk éppen semmi sem utal arra, hogy ez igaz lenne. Semmi!

Trednar 2018.11.23. 11:18:17

@$pi$: Ugyan miért? 25 éve ugyanazt csinálják.
Borzasztóan zavarnak azok a civil szervezetek, amelyek segítenek érvényesíteni jogaikat azoknak, akik még nincsenek tisztában a helyi szabályokkal? Ugyanezek a szervezetek segítettek az október 23 tűntetésen résztvevőknek is a rendőri beavatkozást követően.
Annyira zavar téged egy minőségi egyetem? CEU minden feltételt teljesített, az államtitkár annak idején tévében is elmondta, miután a kirendeltséggel megnézték a New Yorkban lévő oktatást. Ez semmi más, mint politikai üldözés. Ugyanúgy, mint a kultúrharcnál, médiánál vagy akár az iparban.
Az zavar téged, hogy Soros írt egy gondolatsort a menekültproblémáról amit bizonyítottan senki sem használt fel kokrétan? Mellesleg elolvastad vagy csak dumálsz róla? Ezen kívül vagy több ezer hasonló iromány készült a témában mások tollából. Én elolvastam és semmivel sem rosszabb megoldást kínált, mint amit a Fidesz csinált a már több mint 10000 migráns befogadásával.
Fidesz semmivel sem jobb, ugyanolyan bevándorlást támogató szervezet.

Nem Soros változott meg, hanem a Fidesz. Szavazóik is szépen követik őket a masszívan szélsőjobbos irányultságukban. Beleértve a nők másodlagos szerepének elismerését, európai közös megoldások mindenféle elutasítását vagy a hányattatott sorsú emberek további vegzálását. Ez a Fidesz, ez Magyarország jövője.

$pi$ 2018.11.23. 11:51:14

@Trednar: "Borzasztóan zavarnak azok a civil szervezetek, amelyek segítenek érvényesíteni jogaikat azoknak, akik még nincsenek tisztában a helyi szabályokkal? "

Annyit mondtam, hogy semmi sem utal arra, hogy a Sorost nem érdekli mi történik nálunk. Nyilvánvalóan érdekli. Ez a tetteiből és a szavaiból is világosan látszik. Amikor tehát azt mondja valaki, hogy Sorost nem is érdekli mi történik, akkor nyilvánvalóan hazudik.

De persze van ami az NGO-k működésében engem zavar. Például ez:
www.youtube.com/watch?v=TbIc1LZqIAw

Ezt például vérlázítónak tartom és ha a tengeren ilyet csinálnak, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy nálunk is ilyesmit csináltak vagy akartak csinálni.

$pi$ 2018.11.23. 11:54:11

@Trednar: "Annyira zavar téged egy minőségi egyetem?"

Van egy csomó dolog, ami zavar a CEU-ban is. Persze nem fogom most itt részletesen kifejteni, túl hosszú lenne. Viszont az, hogy teljesen illogikus vagy ésszerűtlen lenne, ha valakit zavar, hogy van itt egy jó minőségű egyetem egy nagy csúsztatás. Mint ahogyan az is, hogy "dehát csak emberek jogait védik".

A dolog messze nem ilyen egyszerű.

Trednar 2018.11.23. 12:28:02

@$pi$: A szerveztetett utaztatástól nekem is hányingerem van. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy pont Soros Gyurkának jutott volna ez eszébe.
Főleg, hogy pont amerikaiaknak nem tenne jót egy gyenge Európa. Akiknek ez eddig megérte és ki is használták, azok az oroszok.
Nekik ez a legjobb forgatókönyv, egymással marakodó EU tagországok, amíg ő érvényesíti érdekeit Krím félszigeten vagy gazdasági függések létrehozásában.

$pi$ 2018.11.23. 12:45:45

@Trednar: "A szerveztetett utaztatástól nekem is hányingerem van. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy pont Soros Gyurkának jutott volna ez eszébe."

Tény, hogy segíti a migránsokat. Nem hinném, hogy a segítség, amit nyújt kivétel nélkül mindig megáll a határnál, hogy egyetlen embert sem segítenek már a határ előtt. Ezek a hajók sokba kerülnek, kizártnak tartom, hogy Soros egyetlen fillérje sem landol ott.

"Főleg, hogy pont amerikaiaknak nem tenne jót egy gyenge Európa. "

Ez igencsak gyenge érv. Soros nyilván azt gondolja, hogy a tömeges migráció jót tesz európának, hogy elkerülhetetlen és nyilván nem okoz neki túl nagy kognitív disszonanciát az, hogy a migrációt segítse.

"Akiknek ez eddig megérte és ki is használták, azok az oroszok."
Arról volt szó, hogy van -e valami ellenérzés bennem az NGO-k iránt. Van, hoztam egy pédát, ezeket a hajókat köztudomásúlag NGO-k üzemeltetik. Ennyi, az, hogy most a Soros vagy a Putyin számomra mellékes.

"Nekik ez a legjobb forgatókönyv, egymással marakodó EU tagországok, amíg ő érvényesíti érdekeit Krím félszigeten vagy gazdasági függések létrehozásában."

Nagypolitika, ez mindig is így ment. Minden játékos folyamatosan puhatolja, hogy meddig mehet el. Merkel lepaktál Erdogánnal, az meg gyorsan rendez magának egy puccsot, mert megteheti. Egyszer az egyik tol meg egy sakkbábut, másszor a másik.
süti beállítások módosítása