Kedves Vida Ildikó!
2014. december 04. írta: MammyPress Média

Kedves Vida Ildikó!

Ön egy Heti Válaszban megjelent interjúra egy nyílt levélben válaszolt. Kijelentéseit ezúttal ön sem hagyhatja magyarázat nélkül!

Önt bűncselekménnyel, korrupció gyanújával vádolták meg. Nem egy éppen vizsgálat alatt álló sarki fűszeres, akit rajta kaptak és most vagdalkozik mindenkivel, akit csak elér – hanem egy baráti országnak mondott nagyhatalom politikusai által, korlátozásokat, jogkövetkezményt is foganatosítva.

Önt székébe a magyar kormány miniszterelnöke nevezte ki, de minden magyar ember felé kell, hogy üzenetet közvetítsen! Önnek nem elegendő – hogy klasszikust idézzek – tisztának lenni, de annak is kell látszania! Ha úgy tetszik: fedhetetlennek! Ön – jelenlegi beosztásában – maga az Adóhatóság, amely felelős azért a pénzért, amelyet mi adózók befizetünk, és azért is, hogy mindannyian befizessük. És nekünk hinni kell abban, hogy az a tény, hogy jövedelmünk egy részét elvonják a köz javára, egy másik részét pedig fogyasztásainkra terhelve kell, hogy megfizessük – az így helyes, és bízhatunk abban, hogy ön előtt mindenki egyenlő, és minden forint arra a helyre vándorol, ahol már csak a politikusok erkölcsén múlhat, hogy tényleg arra fordítsák, amire szükséges.

Ha önnel szemben a korrupciónak csak a gyanúja felmerül, vagy akár csak feltételezhető, hogy ön nem tiszteli mindenek felett hazánk törvényeit, az nem csak rontja az amúgy is nehézkes adófizetési morált, de félelmet is ébreszt: mi van, ha a – sokak által megkoplalt, lemondásokkal elért, de mindenképp megdolgozott jövedelemből elvont – adóforintjaink nincsenek biztonságban?

Ön egy ilyen vád tükrében nem teheti meg, hogy szó nélkül hagyva a dolgot elutazik szabadságra, és csak sok-sok nappal később tesz olyan kijelentést, mely az ártatlanságára vonatkozik, mert így nem csak megvádolt, de hiteltelen is lesz.

Egy ilyen poszton ön nem engedheti meg magának, hogy annyi szakmai követelménynek se feleljen meg, amennyi egy átlagos ügyintézőtől is elvárható, például hogy egy középfokú angol nyelvvizsgával rendelkezzen, amely lehetővé tenné, hogy egy diplomatával – vagy egy külföldi adózóval, esetleg más ország adóhatóságával – közvetlenül, tolmács nélkül is kommunikáljon.

Az ön jelenlegi viselkedése és körülményei azt sugallják, hogy az Adóhatóság élére nem szakmai, hanem politikai alapon történt kinevezés, méghozzá méltatlanul, hiszen nem lettek a vádak haladéktalanul és megalapozott határozottsággal visszautasítva. És bár az adózásban van lehetőség önellenőrzésre, azért adóelkerülés gyanúja esetén a vizsgálatot nem folytathatja le senki önmaga ellen – az ön ilyen jellegű kijelentése gyakorlatilag közröhej tárgyává tette önt, és az ön által vezetett intézményt!

És ezt szeretném több millió adófizető nevében visszautasítani, mert ez sérti törvényeinket, a jó erkölcsöt, és mindazokat, akik az Adóhatósággal kapcsolatban állnak. És sérti azt a 23 ezer dolgozót is, akik az ön által vezetett hivatalban dolgoznak, és a közvélemény az ön viselkedése alapján ítéli meg őket: ha ön esetleg korrumpálható, akkor természetesnek veszik, hogy az önre bízott dolgozók is.

Üdvözlettel:
egy adózó

Vida Ildikó nyílt levele

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr616957821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása