Néma üvöltés
2020. március 25. írta: MammyPress Média

Néma üvöltés

covid_200325.jpgMegfogadtam, hogy befogom a számat… Azt gondolom, ilyenkor nem az számít, hogy ki vezeti az országot, hanem hogy fogjunk össze, és éljük túl a bajt! Nem mintha nem érezném napjában többször is, hogy üvölteni kéne, mert lábbal tiporják az emberi jogokat, de az üvöltés ebben amúgy sem segít, és most olyan helyzet van, ami kicsit átír minden forgatókönyvet.

Nem, most nincs helye semmiféle „haragszomrádnak”, most csendben tűrni kell, amikor az élő közvetítés véget ér, ha az ellenzék kapja meg a szót, amikor a pofánkba vágják, hogy semmi szükség másra a Parlamentben, amikor hiába van egy félelmetes helyzet a nyakunkon: folyamatosan manipulálnak és gerjesztik az indulatot!

Be kell(ene) fogni a számat, amikor orbitális hazugságokat hallgatok végig, hősies pátoszba csomagolva! Bevallom: piszok nehéz! Nem akarom őket most részletezni, amitől igaz, tovább gyűlik bennem az indulat, de most nincs ideje a számonkérésnek!

Hallgatnom kellene, hogy vészhelyzet ellenére is folyamatosan a képembe vágják, hogy én – mint kormánnyal nem szimpatizáló – itt teljesen felesleges vagyok! Hogy hozzám – ha nem kívánom az általuk preferált média információit nézni, akkor – nem juthat el az információ, mert ott nem teszik közzé, és mert az „ellenséges média” hiába érdeklődik! Hát legyen, nézem a közszolgálatinak nevezett adót, hogy megismerjem az operatív törzs aktuális jelentését, és rögtön utána hallgathatom, amint a kormány képviselője áradozik arról, hogy milyen jó is itt, mennyire klassz dolgok történnek, milyen nagyszerűen gondoskodik rólunk a kormány…

Bevallom, én nem ezt tapasztalom, pedig idáig jártam az országot, és munkáim során minden társadalmi réteggel kapcsolatba kerülök, de olyan lelkesen magyarázza, hogy egy pillanatra elgondolkodom: a hiba talán az én készülékemben van…

Én vagyok a szemét, aki most sem nyugszik, pedig 133+1 hős épp azon fáradozik, hogy biztonságban legyek, a miniszterelnök személyesen veszi át a repülőről a maszkokat és még magának se vesz le belőle egyet, és ott az operatív törzs, meg az egész katonaság is, akik – ha nem is értem, de – az országért dolgoznak! És hinnem kéne benne, hogy legalább kicsit azért értik a dolgukat!

Azután – visszanézve a laptopomra – a nemzetközi számokat nézve az alábbiakat látom:

covid_200325stat.jpg

Mit lehet ehhez hozzátenni? Legfeljebb annyit: Magyarország jobban teljesít! 

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr7415555950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MammyPress Média 2020.03.25. 17:30:18

@MAXVAL bircaman közíró: Persze! A vírus két fellángolása között ideológiai értekezéseket folytat, és kizárólag a ballibeket támadja, mert az kevésbé szimpatikus!
Vagy az is lehet, hogy a kormány rajongói az eszement tapsviharral egyszerűen elűzik... Nos, én akkor sem tudok nekik tapsikolni!

a nagy hohohorgász 2020.03.26. 07:04:42

látom visszataláltál az eredeti utadra, nem akarsz politikát belevinni de azért rohadt Orbán. Gratulálok Ja és ahhoz is hogy nagy nehezen sikerült ideokádnod egy mutatót amiben úgy néz ki Mo rosszabbul teljesít. Csak azt nem tudom miért ezeket a számokat használjátok amikor minden bibsi libsi tudja hogy magyarország kormánya titkolja a valós adatokat és százezrével fertőződnek meg a magyarok és ezrével hullanak mert nincs lélegeztetőgép és maszk. Nagyot csalódtam benned. Üdv

Ducasse 2020.03.26. 10:09:02

@MAXVAL bircaman közíró: Sajnos a csatát nem csak a ballibek, hanem a magyar nép, a magyar nemzet bukta el! Zakk um Pack, úgy ahogy van! Ballibestö, fideszestöl, együtt mindenki!

MammyPress Média 2020.03.26. 14:00:49

@MAXVAL bircaman közíró: Ja, az út végén ott a fény, ami vár rájuk!
Persze, lehet, hogy az egy gyorsvonat, de sebaj - akkor lesz egy másik fény, ami felé elindulhatnak...

MammyPress Média 2020.03.26. 14:10:34

@a nagy hohohorgász: Nehéz - vagy inkább lehetetlen - politikamentesnek maradni, ha bármerre nézek és képenvág!
Ha csak simán úgy nézne ki, mintha rosszul teljesítene az ország, akkor kicsit megnyugodnék, és befognám a szám! Csakhogy úgy néz ki: piszok rosszul teljesít az ország, különösen a vezetői - ami emberéleteket fog követelni. És nem csak a fertőzöttekét... Ez egy parányit jobban aggaszt, mint hogy megfeleltem-e az elvárásaidnak!
Neked talán van tartalékod, jelenleg is produktív munkád, támogatói háttered, és nincs rizikófaktorod, gyereked, unokáid... - de tartok tőle: akkor is megérzed majd a következményeket! És az emberek többségének ebből a hat tényezőből nem sok szerepel a címkéjén!

midnight coder 2020.03.26. 14:49:17

Elsőször is, a nem annyira kúrmánybarát indexen is eléggé szépen lehet tájékozódni a vírussal kapcsolatban, és a kormányinfót is lehet követni innen is.

A fertőzöttek / halálesetek száma sok tényező függvénye. Pl. benne van az is, hogy milyen gyorsan terjed a fertőzés. Különösen nem vonnék le következtetést akkor, amikor 10-es nagyságrendben van a halottak száma.

MammyPress Média 2020.03.26. 17:51:14

@midnight coder: Köszi, én megtalálom a számomra fontos információkat, de ez nem azért van, mert a kormány fontosnak tartja, hogy minden állampolgár - még azok a vélhetően elmebetegek is, akik nem látják nagyságukat és hatalmasságukat - informálva legyen, legalább vészhelyzet idején...
De jelenleg ez a legkisebb baj velük!

István1977 2020.03.26. 18:47:14

Ez véletlenül lemaradt:
Italy
Confirmed cases : 69 176
Deaths: 6 820
Date of reporting : 3/25/2020

MammyPress Média 2020.03.26. 19:11:32

@István1977: Nem véletlenül maradt le... azt gondolom, hogy Olaszország - Kínával, Iránnal, és most már Spanyolországgal közösen - aligha nevezhető követendő példának, összehasonlítási alapnak.
De megnéztem Olaszország számait is, az ő halálozási arányszámuk ugyanebben az időben 9,85% volt. Gondolj bele, mi van ott, mennyivel több a beteg, mekkora a káosz, mennyivel jobb volt a kiindulási pont - és mégiscsak épphogy a duplája! (Ahol persze a csak az inkább "csak" - hiszen borzasztó, ami ott van - de attól tartok: nálunk rosszabb lesz! És egyben piszkosul remélem, hogy tévedek!)

juventino81 2020.03.26. 23:26:02

Hadd kérdezzem meg a nálam okosabbaktól... Szerintetek mindent rosszul csinál a kormány a veszélyhelyzettel kapcsolatban? Ti mit csinálnátok másképp? Legyen full lezárás, 100% karantén, mint állítólag Vuhanban? Ok, mennyi időre? 2 hétre? Addig elmegy a vírus? Jó, akkor tovább... szerintetek mennyi idő kell ahhoz, hogy az emberek nagy része csődbe menjen, ha mindenki otthon csücsül? Vagy ne legyen kijárási tilalom? Picit megugranak a számok, halálozások, azonnal mindenki a kormány fejét követelné, hogy miért nem tettek meg többet, mint a világon minden más ország... Most olyanok a kedves ellenzékbarát emberkék, mint amikor válogatott meccs van... akkor 10 millió szövetségi kapitány országa vagyunk, most meg mindenki úgy érzi, hogy jobban csinálná, mint Orbán... Higyjétek el, nektek mindegy mit csinál, úgysem lesz jó! Sokan még a gazdasági segítségeket is kritizálják... de nem baj, nyafogjatok csak, attól boldogabb lesz az életetek! (Ja, nem...)

MammyPress Média 2020.03.27. 00:32:08

@juventino81: Hidd el, sok dologgal tudnám alátámasztani, hogy mennyire abszurd, amit csinálnak védekezéspolitika címén!
Kezdve az unalomig ismételt "van bőven minden" dumát (amit sem az orvosok nem támasztanak alá - sem a dolgozók tesztje!), folytatva az ugyanilyen "nem zárjuk be iskolát" címszóval felvezetett iskolabezárásig.
A gazdasági döntések zöme is ad-hoc jellegű látszatintézkedések. Jellemzően csak eltolása a kötelezettségeknek, ami persze jó és kell, és ez (különösen, ha mégsem lesz kamatoskamat, amit a bank egyelőre még kér) tényleg segítség - de rohadtul kevés! Mi több, ez inkább egy átverés: elvileg 3milliárd marad a lakosságnál (by Gulyás), de pont ez a baj, hogy egyetlen fillér se folyik be belőle, tehát nem tud ottmaradni! Nem arról van szó a többségnél, hogy nem tudja majd befizetni az adóját, hanem hogy nem tud venni kenyeret! Nem tudja kifizetni a lakását!

Nekem a kedvencem a taxisok katája... Mert szegényeknek lecsökkent a bevétele! Miközben ők azért dolgozhatnak akár most is - ellentétben a zenészekkel, színészekkel, rendezvényesekkel, akik abban a pillanatban munkanélkülivé váltak, ahogy elhangzott a vészhelyzet elrendelése! És nem csak milliós gázsis celebekről van szó! Majd jött egy isteni szikra, és jött hozzá még egy listányi mentesülő. És lesz majd még lista, mint mondták, mert megint megcsókolt valakit a múzsa... olyan jellegű gazdasági változás ugyanis nem történt, ami indokolná az újabb adagot - de így folyamatosan lehet adagolni. Bevételkiesést sem fog csökkenteni az állam részére, mert a katát fixen kell fizetni, akkor is, ha csak egy nap érintett. Simán lehetett volna érdemben mentesíteni mindegyiket, minimális tétel lett volna a költségvetésben, és sokkal kisebb káoszt és pánikot okozott volna.

Szeretnék hinni benne, hogy a kiskunhalasi mobilkórház tényleg jó ötlet, de nem csak felépíteni kell, nem csak oxigén kell, hanem mindenféle ellátás is fog kelleni, ami folyamatos szállítást jelent, és persze: meg kell oldani a betegek odajutását is! Valahogy oda kell majd varázsolni a személyzetet is! Nincsenek eléggé túlhajtva, még utazgatnak is majd? Vagy jó pénzért ott lesz szállásuk, és a családjuktól is elszakítják őket? Pesten nem lett volna? Vagy Etyeken? Csak 150km-re? Vagy ott volt biznisz?

Simán meglehetett volna a koronavírusról a törvény! Lett volna rá lehetőség - de nem, inkább menjen a műsor! De tegyük fel, nem volt érkezésük, vagy "apró figyelmetlenség" volt: akkor írjanak bele egy qrva dátumot és haladjunk, és ha fokozódik a helyzet - fog - akkor lehet egy újabb, hosszabbat beleírni!

A körzeti orvosok nem jutnak védőfelszereléshez, de a TEK-esek szkafanderben akcióznak.. Hurrá! A kormány maszk nélkül utazgat, mert miért ne - és közben Orbán munkaköri leírásának tekinti (védőfelszerelés nélkül persze - következetesség soha, semmiben!), hogy személyesen vegye át a rakományt! Ez biztos az ő dolga?

Szóval: lehetne ezt sokáig sorolni, de igazából nincs jelentősége, mert a vírus itt van, és időzített bombaként ketyeg felettünk! És hogy ők nem tudnak tenni ez ellen - megjegyzem: más sem! - az tény! Hogy az egészségügy össze fog omlani, mert már most csak az emberi fanatizmus utolsó szikrái forrasztják össze, de ezt sem lehet már továbbfeszíteni - ez is tény! Nézz szét: nálunk fejlettebb, stabilabb rendszerek sem tudnak vele mit kezdeni, jobb gazdasági és politikai feltételek közepette!

Ha már a járvánnyal szemben nem léptek időben, az elvakult, nekikeseredett tömegre felkészültek, a katonák már az utcán! A kijárási tilalom segíthetne elhúzni valamennyire, és munkába lehet közben menni!
De az emberek már most be vannak zárva, ami erősen frusztráló. És hamarosan elfogynak a tartalék forintok és lisztek...

De legalább a levegő tiszta...

a nagy hohohorgász 2020.03.27. 09:52:36

@MammyPress Média: ha így lesz ahogy leirtad annak következménye lesz de ne örülj neki mert abba a"fuggetlen" oldal is veszni fog. Talán ez lenne a legjobb. Kár ezért a sok emberért...

csorsza 2020.03.27. 10:02:03

@MammyPress Média: Nyilván megtalálod a számosra fontos információkat. És, mivel számodra azok az információk a fontosak, amelyek kétségkívül igazolják a "magyarországrosszabbulteljesítésorbánapatásmonnyonlemindmeghalunkmiatta" fixa ideádat, ezért csak ezeket az információkat fogod keresni és prezentálni. Nem zavar ebben a rettegésben téged a valóság, cseppet sem. No problem, csak így tovább a butaság nyílegyenes és egyszerűségében tökéletes útján!

csorsza 2020.03.27. 10:04:40

@MammyPress Média: Nem véletlenül maradt le Olaszország a statisztikából, naná, hogy nem véletlenül :)) A klasszikus kettős mérce a ballibsi rettegők alapvetően alkalmazandó technikája.

MammyPress Média 2020.03.27. 10:09:05

@a nagy hohohorgász: Mai hír - én balga: elfelejtettem, hogy péntek van, és az Orbán napja, így kivételesen nem élőben hallgattam - a kijárási korlátozás.
Hogy már rég kellett volna, az egy dolog. Hogy átgondolatlan, mert vannak olyan kis települések, ahol összesen 7-8-tól délig van nyitva az egyszem bolt - pech. Az sem derül ki, hogy kell-e igazolnod a célod és ha igen, akkor hogyan... - így jártál! De az ki van hangsúlyozva, hogy "két rendeletet hoztunk, alá is írtam" - mert persze ő a főhős, ha nem tudnánk.
Arról nincs szó, hogy a Parlamenti hangulatkeltés egyetlen Cilike által aláírt jogszabállyal megoldódott, lám: van megoldás!
Ellenben az, hogy ma lesz-e sajtótájékoztató, és ha igen, akkor mikor és hol? - mi közöd hozzá, lesd atyánkat, és akkor megtudod!

Tényleg ez kell, amikor épp nem csak az ország, de az egész világ romokban? Amikor az egyének élete éppúgy szétesett, mint gyakorlatilag minden?

MammyPress Média 2020.03.27. 10:21:44

@csorsza: Ha te mondod... Hiszen ki ismerhetne engem jobban nálad?!?
Tehát aki nem halad "tovább a butaság nyílegyenes és egyszerűségében tökéletes útján", az már megérkezett Orbán fenekébe... Aki mindent (is) tud, és mindent (is) megold, és aki nem ért vele egyet, az már eleve elmebeteg...
Hát jó!
Most azt nem tudom, hogy elbujdokolva a sarokba a rettegés miatt zokogjak, vagy mert egy ily' nagy ember lehülyézett?!?

MammyPress Média 2020.03.27. 11:11:09

@a nagy hohohorgász: Mármint az, hogy leírom, amit gondolok? Vagy az, hogy létezhet még olyan, aki mer valamit másként gondolni?

Tőlem nem olvastál még személyeskedést, még Orbánnal szembe sem! Elsősorban közéleti tényekkel foglalkozom, amihez leírom a véleményemet, amit nem kötelező elfogadni, sőt! Pusztán az a célom, hogy gondolkodjon el az olvasó azokon a tényeken, felvetéseken!
Ehhez képest itt folyamatosan megkapom, hogy én ki vagyok és milyen vagyok (az ember nem szokott közte szerepelni) - pedig utolsó emlékeim szerint nem szerepelek a kötelező olvasmányok listáján! És nem is fontos, hogy tájékozódj, mi az én véleményem, hiszen én csak egy kis pont vagyok...
Én is figyelemmel kísérem szinte az összes médiát, de még sose álltam neki, hogy odafirkáljam alá, melyik milyen szemét, vagy gusztustalan! Ha nem tetszik valami, azt itt írom le - vagy egyszerűen: elengedem!

a nagy hohohorgász 2020.03.27. 11:27:04

@MammyPress Média: az a baj hogy még hazudsz is mert annyira hülye nem vagy hogy ezt komolyan gondold. Ez a gusztustalan. Pont ugyanolyan vagy mint akit szidsz

MammyPress Média 2020.03.27. 11:43:01

@a nagy hohohorgász: Lebuktam! Egyszer valóban írtam egy Facebook bejegyzés alá, mert piszkosul zavart az a cím, hogy "Így szívatják a nagycsaládosokat az autókereskedők" - persze egy Ripost oldalán az ember ne várjon mást...

Az viszont nem derült ki, hogy konkrétan mi is a problémád velem! Már azon túl, hogy hazudok és gusztustalan vagyok!

a nagy hohohorgász 2020.03.27. 12:15:29

@MammyPress Média: az a bajom veled hogy a hazugságot továbbra is hazugsaggal akarod legyozni, pedig azt hittem kicsit megvaltoztal. De nem és ez nagy csalódás de azért tulelem.

MammyPress Média 2020.03.27. 15:18:49

@a nagy hohohorgász: Ez egy komoly, tényszerű felsorolás volt...

Tehát a valóság az az, amit te jóváhagysz, vagy amire Orbán rábólint? Csak hogy tudjam...

Mellékesen:
A múltkor főztem egy levest, ami nekem pont jó volt, a férjemnek sós, a fiamnak sótlan - pedig ugyanazt a levest ette mindenki! Ők is ilyen hazugak...
A pongyolapitypangot pedig következetesen kutyatejnek hívja mindenki... pedig az egy tökmás növény! A sok hazug...

Valószínűleg nem értünk egyet sok dologban, ami azért kicsit felemás, mert te ismered és bírálod, sőt: minősíted az én véleményem - miközben a tiéd ismeretlen. Pedig - ezek szerint - te tudod a tuttit... De nem osztod meg, csak bírálod a másikat.
Nem vagyunk egyformák...

csorsza 2020.03.27. 16:48:39

@MammyPress Média: annyit ismerek belőled, amennyit a blogodba irkálsz. Többet egyébként nem is akarnék belőled...
Nem kell zokogni, elég, ha némán üvöltesz :) Tudod, az azt jelenti, h más nem hallja... Pont elég lenne.

a nagy hohohorgász 2020.03.27. 17:41:39

@MammyPress Média: nem, nem tudom a tutit. De én nem is jelentem ki mint Te. Én csak azt tudom hogy Te hazudsz és ferdítesz . Veled ellentétben én viszont képes vagyok törekedni a kompromisszumra, ezt láttam benned anno 3 poszttal ezelőtt . Neked jobb lesz attól hogy O1G?

MammyPress Média 2020.03.27. 17:58:35

@a nagy hohohorgász: Tévedsz, nem szeretem az O1G-zést... (mammypress.blog.hu/2019/01/01/buek_781)

De egy cseppet frusztrál, ha ő - nem is csak szavakkal, hanem cselekvésekkel - azt próbálja igazolni, hogy rajta kívül mindenki G! Nem azért van ott, nem ez a dolga! És nem a híveinek a miniszterelnöke, hanem egy országnak! AMinek tetszik vagy sem: én is része vagyok, meg még pármillió, akinek nem ő a kedvenc!

Igen, tudom, hogy nincs jobb, de csak azért, mert nála bárki jobb lenne, de ő az egyetlen, aki legalább tudja, hogy mit akar!
Szar helyzet...

Csak az élni és élnihagyni elvét tartaná - és pont leszarnám, hogy ki van a volánnál, van ezermás dolgom, és mindig el tudom magam foglalni! De nem...
Lehet, más a szemszögem, az értékrendem - de nem hazudok! És ez nem orbáni idézet...

TSandor Toth 2020.03.27. 18:06:41

Javaslom népességarányos statisztika megjelenítését is és akkor meg fogsz lepődni és nyugodni bunkó, hogy magyarország jól teljesít. Te vagy a Nagy és Elfogulatlan író, ja és Független.

a nagy hohohorgász 2020.03.27. 18:17:50

@MammyPress Média: Mondj már egy valakit aki o1gnel most jobb lenne és reális lehetőség lenne.????? Bmeg magadnak is hazudsz nem csak nekünk.... Bárki jobb lenne hát persze ... Ki az a bárki???? Hm????

a nagy hohohorgász 2020.03.27. 18:19:05

@a nagy hohohorgász: Miért hazudsz te is????????????????????

MammyPress Média 2020.03.27. 18:22:03

@a nagy hohohorgász: Ne ragadd ki: "bárki jobb lenne, de ő az egyetlen, aki legalább tudja, hogy mit akar!" - ezt mondtam! Épp elég szar volt ezt egyszer is leírni, mert hihetetlen, hogy a többi elvész a semmiben!

De attól, hogy egy csomó láthatatlan kretén van a Parlamentben, ettől ő még nem lesz jobb, sőt!

a nagy hohohorgász 2020.03.27. 18:24:47

@MammyPress Média: Mit vett el Orbán tőled???? Mond meg tételesen! Mivel nem hagy elni????? Azzal hogy nem tudsz koncertezni járvány alatt bmeg? Miközben sírsz hogy nem védik az embereket???? Hazudsz már megint...

a nagy hohohorgász 2020.03.27. 18:27:19

@MammyPress Média: De akkor ki?????? Válaszolj ne terelj!!!!! Nem tudsz ugyanúgy ahogy én sem.de én nem mondom hogy bárki jobb ezért nem hazudok nem úgy mint te.

a nagy hohohorgász 2020.03.27. 18:30:29

@MammyPress Média: Ki mondta hogy ő jó???? De ha nala csak szarabb van akkor ki az a hülye aki a szarabbat választja? Te????

MammyPress Média 2020.03.27. 18:32:42

@a nagy hohohorgász: momentán munkanélkülivé tett, és mert vállalkozó vagyok, ha véletlenül lesz is valami enyhítés - én kimaradok. És nem vagyok katás... nem személyes érintettség miatt háborít fel, hogy a taxisok ilyen szívéhez kedvesek...

Hosszan tudnám sorolni, hogy mit vett el tőlem, a biztonságomon, a lakásomon keresztül még szakmát is, valamint a gyerekeim apját is megpróbálta! Régi közöttünk már a kapcsolat, és hidd el, megdolgozott érte egyénileg is!
De általában akkor nyitom ki a számat, amikor azt látom, hogy épp körülöttem tekint mindenkit felesleges, nélkülözhető nyűgnek... pont úgy, mint a Parlamentben a közvetlen kollégáit. Vagy amikor nyiltan a képünkbe - hmmm, ő ugye sosem hazudik - egy másik dimenzó realitását vázolja fel...?
Én többnyire megoldom a dolgaim - ahogy most is megfogom! De ettől még nem lesz kevésbé dühítő!

a nagy hohohorgász 2020.03.27. 18:32:50

@a nagy hohohorgász: Nektek nagyobb az Orbán utalatotok mint a joakarasotok.sajnos....

a nagy hohohorgász 2020.03.27. 18:37:35

@MammyPress Média: Akkor nem a vírusnak köszönhetően lettél munkanélküli meg a cégednek hanem Orbánnak aha.hülye vagy.külföldön is Orbán miatt lettek fertőzöttek és munkanélküliek az emberek.hát persze.sírsz hogy zárjanak be mindent de azért neked legyen love.... Demokrácia a javából bmeg. Utoljára kérdem ki a megváltó?????

MammyPress Média 2020.03.27. 19:41:20

@a nagy hohohorgász: Neked - azt csak te tudhatod! Nekem - önmagam!

És Orbánnak - meg annak a "csodálatos" ellenzéknek - köszönhetően sikerült olyan rendszert kiépíteni, hogy ha véletlenül valaki potenciálisan alkalmas lenne, akkor azt idejekorán vagy kicsinálják, vagy beolvasztják!

Ez a demokrácia, magyarosan...

a nagy hohohorgász 2020.03.27. 19:52:26

@MammyPress Média: szokás szerint nem válaszolsz. Ezért tartassz ott ahol... Nem csesztetlek tovább majd az élet megteszi helyettem. Költői kérdés : miért jó saját magatoknak hazudni ha attól nem változik semmi???? jó rettegest kívánok és egészséget tényleg mert én nem vagyok geci mint ti.

a nagy hohohorgász 2020.03.27. 19:57:39

@MammyPress Média: de a csodálatos ellenzéket azért elfelejted ekezni a független blogodban pedig te is tudod és leirtad hogy egy és ugyanaz. Bmeg

a nagy hohohorgász 2020.03.27. 20:00:12

@a nagy hohohorgász: igen ez a demokrácia Magyarországon amiért hoborogsz de te is csak a szart okadod össze vissza. Tudod mi a demokrácia???? Az erősebb kutya baszik leontve cukormazzal....

Scott Tenorman Must Die 2020.03.28. 18:56:46

@MammyPress Média: hogy vette el a lakásod, szakmád, férjed?

Scott Tenorman Must Die 2020.03.29. 09:19:05

@a nagy hohohorgász: hát de baszki, ekkora böszmeséget leírni. s lemerem fogadni, h komolyan is gondolj.

MammyPress Média 2020.03.29. 10:30:00

@Scott Tenorman Must Die: A gyerekeim apját csak megpróbálta - nem részletezném, egy része itt már le van írva: mammypress.blog.hu/2018/02/01/valtozo_idok_koponyege

A lakást az öt(!) vagyonvizsgálat egyike során vesztettem el... Az első három idején még azt sem tudták az emberek, hogy ilyen fogalom létezik. Akkoriban lett az adóhatóságból egy modernizált ÁVH.
Az egyik szakmámat - a "téglatörvénnyel" is megnehezítve (amely kapcsán 2 évet kaphatok, ha nem jelentem, hogy kinyírtad az anyósod, de hármat, ha nem jelentem, hogy adócsalás gyanúja(!) merül fel) a szokásos szakértő változtatásokkal vette el: simán kifelejtettek a törvény szövegéből egy opciót, így négy év tanulással és akkortájt tíz év feletti gyakorlattal kitörölhetem... és mehetek két évet iskolába, ha folytatni akarom!
A poén, hogy ez már a második szakma volt, amit adminisztrációs okokból vesztettem el - és van egy harmadik, amit az országban kialakult agyament mentalitás miatt nem végezhetek...

Egyelőre érd be ennyivel, mert bocsánat, de veletek ellentétben én a nevemet adom az írásaimhoz és a hozzászólásaimhoz is, így jobban nem részletezném a nyilvánosság előtt! Nincs bennük titok, és az írásaimban itt-ott szerepelnek, de had nem én fűzzem csokorba a szart, amivel dobálni lehet!

Scott Tenorman Must Die 2020.03.29. 14:25:45

@MammyPress Média: hááát, elolvastam a linkelt posztot is meg amit ide írtál. köszi a választ.
süti beállítások módosítása