Nem zörög, ha nem fúj a Szél
2019. január 15. írta: MammyPress Média

Nem zörög, ha nem fúj a Szél

szelbetti.jpgSajnos nem mondhatom, hogy „bírom ezt a nőt”, de ez most nem számít… Most csak az a fontos: mi az ország érdeke, és ezért hajlandó vagyok kompromisszumokra: akár mellé is állnék! Csak épp…

Azért nem bírom, mert azt gondolom, hogy nem a józan ész diktálja tetteit, hanem a helyzetet kihasználva próbál olyat tenni, amivel kicsit felhívhatja saját fontosságára a figyelmet. Számomra ez nem túl szimpatikus, ráadásul csak akkor sikerülhet, ha érdemben tudna tenni valamit... A próbálkozást errefelé nem nagyon díjazzák!

Tenni valamit, lassan ott tartunk, hogy "bármit"! Mindegy, kinek mi a motivációja: a mindenkinek járó 15 perc hírnév - vagy egy mondat a történelem lapjain, ha előre haladunk vele, akkor nem számít! 

Azt mondtam, nem nagyon bírom – egyszerűen azért, mert nálam elvárás, hogy az, aki ezreket képvisel, az a megfontolt józan ésszel legyen köszönőviszonyba legalább, és ne a gyerekes „dafke” vezérelje tetteit. Mégis úgy tűnik: ő a pozitív példa, aki legalább tesz valamit! Kár, hogy azt az egyszerű alapszabályt sem veszi figyelembe, amelyet gyerekeim már a könyökükön is éreznek:

azt csinálsz, amit akarsz, csak tudd, hogy mit akarsz – és azt csináld!

Rendben, ez egy klasszikus Mammy-idézet... nem ismerheti! De ettől még felfedezhetné...

Nagyon hálás vagyok azért, hogy – sok politikussal ellentétben – ő legalább próbál tenni valamit, bármi is a motivációja! Nem mindig jót, nem mindig jól, de tesz valamit! De ha kicsit végig gondolná a dolgokat, legalább azt, hogy mit szeretne elérni, és mi kell ahhoz, hogy elérje, akkor sokkal hatékonyabb lehetne! Még talán a törikönyv-bejegyzés is elérhető távolságba kerülne…

Jók ezek az „élőzések”, kellenek – ezúton is hálás köszönet Tordai Bencének, aki „bevezette”!!! – hiszen így tisztább képet láthatnak azok, akik figyelemmel követik. Azt is tisztábban látják, hogy mi történt, ahogy azt is: melyik média mit hoz le ebből, melyik párt hogyan tálalja a történéseket. És ez fontos! Sajnos azt is mutatja, ha következetlen valaki…

Mutatja például, ha nem érvel, hanem frázisokat puffogtat. Láthatóvá teszi a határait, meddig mer „elmenni”. (Kedvencem, amikor Papp Dániel lement hozzájuk, és ott ugyan nem sikerült sarokba szorítani, de ahogy távolodott, úgy emelkedett a hangerő és a harci kedv!) És ez nem mindig előny!

Épp ezért lenne fontos, hogy végre eldöntse: mit is akar… és még az is lehet, hogy ha a cél közös, többen állnánk mellé, bármilyen is az út!

Nem szoktam névvel viccelődni, de régi bölcsesség: aki nem tudja, merre akar menni, annak semmilyen Szél sem jó! Az emberek egy jelentős része a célt már mintha tudná - épp csak vezetőt nem talál, aki mögé felsorakozhatnának, mert mintha mindegyik mással lenne elfoglalva!

Tudom, nehéz lehet úgy élre állni, hogy amint kiderül valami, az ellenfél hamarabb „lecsap”, mint a terv eljuthatna az érintettekhez. Nem lehet könnyű így! De sokan vagyunk, akinek nem elég cél, hogy fúj a Szél… – ellenben baromira kéne már egy tornádó, hogy kicsit megtisztuljon a levegő, és ha lehetne: a közélet!

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr9214564026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.15. 16:24:14

A naplopó Szél és Hatházi produkálják magukat. Gondolom, lesz fetrengés, üvöltés, vetkőzés is. Addig se kell dolgozni, gondolják...

Populista Pista 2019.01.16. 21:35:46

Idegesítő tyúk, saját pártjából is kitették miután elegük lett a kárálásból. Meg tudom érteni.

morph on deer 2019.01.16. 22:09:15

@maxval balcán bircaman:
“...lesz fetrengés, üvöltés, vetkőzés is. Addig se kell dolgozni”

És ezt te honnan tudod?
Csak neeeem?
Fetrengesz, üvöltesz, vetkőzöl te is?
Ajaj. Birca..:))

dare 2019.01.16. 22:31:10

Nem elég, hogy fúj a "szél"?
Most fejtegették a kormányközeli megmondóemberek a tv-ben, hogy mit szólnak ehhez az akciójukhoz azok, akikkel nem egyeztettek az ötletükről.
Miért vannak még bent? Már tudtak beszélni Dobossal szóban, Pappal írásban, minden kívánságuk teljesült, ideje lenne kijönniük onnan.
Ki kéne nyitni az OPNI-t az ilyen félkegyelműknek, mert talán akkor megtalálnák végre a helyüket.

Miért is küzdenek?
A közmédiában zajló tarthatatlan állapotok miatt.
Azon lehet vitázni, hogy ez az aktivizmus kinek mennyire szimpatikus (nekem az, mivel legalább ők ketten független képviselő létükre is elég aktívak voltak az elmúlt hónapokban, és azok voltak a választás előtt is), de még mindig vannak olyan emberek, akik sorakozni akarnak mint az óvodában.
Nem sértésnek szánom, de ez a töltött káposzta melegítés, ez a mit akar ez a két kis senki, örüljenek hogy listán bejutottak, inkább sorakoznának fel ők is valaki mögé, mert csak bohóckodás amit tesznek, csak lejáratják így magukat meg a nemes célt, ez engem nagyon zavar.

Könyörgöm, ezen a két függetlenen kívül ki mit tesz még a köztévé demagóg uszítása ellen?
Az is baj ha mennek, az is baj ha nem mennek?
Vagy az a baj, hogy pont ők mentek?
Nem mentek elegen?
Miért kell már ilyen akcióra is legyinteni?
Egyébként ők ketten pont jogosan vannak ott, mivel amit ők kaptak a közmédiától a választás előtt és után, az már majdnem vetekszik azzal, amit Juhász és Vona is kapott.
Legalább ők ott tudnak lenni, és "kérdőre tudják vonni" az ottani vezetőket ezekért a tetteikért. Én pl azt javasolnám nekik ki se jöjjenek onnan addig, amíg értelmes párbeszéd nem tud kialakulni köztük és a vezető között.
Ezt a helyzetet csak párbeszéddel lehetne csak megoldani.
Ahogy látom nem a képviselőkön múlik ez.
Könnyű most pókemberezni meg lyukas zoknizni Hadházyt, de azért volt neki egy olyan időszaka a tette előtt, ami alapján teljesen jogosan gurulhatott el már a gyógyszer nála.
De még mindig nem gurult el neki, mert képes volt Dobost úgy végighallgatni, hogy nem borította rá az asztalt.
Ha Gyurcsány és Vadai táborozna ott bent, akkor őket is ugyanúgy támogatnám, ez nem szimpátiakérdés nálam. Nem akarok viszont tornádot látni a szél helyett, mert a megoldást én a szellőben látom, és nem a tornádóban.
Eljöhet még a pillanat a tornádóhoz, de én sokkal jobban örülök annak, hogy most a szél fújdogál csak.
Kell egy közös platform az ellenzéki képviselők és a közmédia között, mert ha ez nem fog kialakulni vagy megszerveződni, akkor a tornádóban már nem fogják meghallani majd egymás hangját.
Ki kéne használni a pillanatot, és amint látom ez nem a képviselőkön múlik.

TSandor Toth 2019.01.16. 22:36:07

A gyerekeim azt a fajta viselkedést amit Bernike produkált kinőtték 4 éves korukra. Mindezek ellenére sem akarnak miniszterelnök jelöltek lenni.
Kedves MammyPress Média! Próbálj meg kevéssé seggnyalós dolgokat írni erről a hülye ribancról.

dare 2019.01.16. 22:44:18

@TSandor Toth: Pont nem olyat írt.
Elolvastad?
Az erőt hiányolja mind a két képviselőből (ami valahol jogos, mert tényleg kicsit többet szerepelnek a nézőknek, és kevésbé figyelnek oda ezért a céljaikra), és nem mosdassa őket, inkább kritizálja.

TSandor Toth 2019.01.16. 23:02:28

@dare: El! Én a nyílvesszőt hiányolom belőlük. Nem erő hanem agy kéne nekik. Már egy Commodore 64-es procival is többre mehettek volna.

dare 2019.01.16. 23:11:48

@TSandor Toth: Szerintem bőven megugorják a legtöbb a Fidesz képviselő szintjét.
Mert sokkal nehezebb önállóan döntéseket hozni, mint néha kikiabálni a tömegből, ahol bele is mondják a fülembe mit ordítsak.
Nyílvessző :D

MammyPress Média 2019.01.16. 23:46:12

@TSandor Toth: Biztosíthatlak: igen távol van a nyelvem a hölgy seggétől is, meg másokétól is.
Csakhogy ő legalább próbál tenni valamit...

Sir Gombóc 2019.01.17. 00:23:03

@TSandor Toth: arra gondolsz, amiből neked nem jutott?

TSandor Toth 2019.01.17. 07:21:11

@MammyPress Média: igen elég jól sikerült bizonyítani, hogy Nem Lehet Más a Politika. Elég jól sikerült bebizonyítani, hogy nem lehet elvek nélkül politizálni. Azt is sikerült bebizonyítani, hogy nem lehet a többség ellen választást nyerni. Volt már ilyen idiótának, úgy hívták, hogy Petrasovics Anna. Remélem Bernie is oda kerül ahová ő került, a politika süllyesztőjébe.

rallus 2019.01.17. 07:55:19

Erre képezték ki Amerikában. Kidobott pénz volt...
Ráadásul feltehetően sikerdíjas és az nehéz kenyér....

szepipiktor 2019.01.17. 08:32:58

@dare: A megközletésed hibás!
Mi állítólag demokráciában élünk, azaz a döntéseket társadalmi többség alapján kell meghozni és - sajnos - a nyertes vezeti az országot, miíg a vesztes meg kesered, de elfogadja azt.
Amit ez lény tesz - mert most róla van szó -, nem egyéb mint egy magamutogató reklám. Ne csak a napi celebséget nézd, hanem a nő eddigi lépéseit is, egy tisztességeset, hitelest nem találsz köztük.
A csaj magáévá tette 1) a mai aktivista alapokat, 2) az ökoterrorista világképet.
Ebből következik, hogy kizárólag erőszakalapú retorikára képes és a kamuzásra, hazudozásra. (Ugye erre épült az lmp is, az is az alaukásánál is aljas volt, de az meg a siffer ötletei szerint történt, és a fideszből kibukott, a trafikmutyiról lemaradó hadházy is jó partner ehhez).
A legjobb példa a csaj ostobaságára (pontosabban a tudatos marketingalapú hazudozására) a rezsidisznóval zajló "éjjel nem süt a nap" tartalmú vitája, ahol SzB gyakorlatilag több baromságot hordott össze mint a csepeli fszkapal!.
Ti itt többen a puhányságot vetitek fel neki(k), miközben egy normális társadalomban ez nem kell a többségnek!
Nézd meg, ez a fajta csoportosulások m,a a világon egyanezt a mocskos erőszakalapú és a jogot átlépő stílust képviselnek, ugye ott a feministanácik #metoo-ja, az grínpíszesek terrorista jelelgű akciói...
.
Normális világban a választásokon döntünk! Most is volt és a tűrsadalom így döntött. tetszik vagy sem (nekem sem), de kiltúrált emberek ezt elfogadják, nem pedig erőszakkal akarják azt megváltoztatni.
SzB és társai jellemzően baloldali és neo/balliberális szekták tagjai, híve, azaz nekik alap a bolsevik forradalmi jelleg, a mások, a nekik nem tetszők eltakarítása, a jog lesöprése - most ezt látjuk.
Ma ezt látjuk nemzetközi szinten is, ugyanezen szekták támadják például Trumpot, lesöpörve egy ország döntését döntését, innen Magyarországról az Index munkatársai is napi szinten táémadnak, gúnyolnak, tüzelnek. Ezt teszi a momentum, ezt teszi az lmp. A balosoktól meg ez alap.
De ugye a baloldal nemzetvesztő tetteit a történelem már igazolta, nem akarhatod, nem akarhatjátok, hogy a "csak" korrupt és idióta fiszeszesek helyett a világon legtöbb bűnt elkövetők kerüljenek hatalomra - csak mert utáljátok a csútit!
Mentsen meg bennünket a Jóisten vagy Darwin (ki miben hisz) , hogy ezek a nyiltan magyarellenes, a nemzetállamiságot programszinten tagadó, a nemzetközi multivilágot képviselő, a saját nyelvünket, kultúránkat, történelmünket gyűlölők, a kompetenciaelvet az általuk irányított kvótaelvekre cserélők hatalomra kerüljenek!
Mert a fidesz galádságai túlélhetők, megfelelő ellenzékkel eltakaríthatók, de ezektől várható tettek eredményeit soha a büdös életben nem hozhatjuk rendbe!!!
.
Aki tehát ezektől ezt várja (azaz a politikia celebséget...) és nem a valódi rendszerváltó párt létrejöttét, azok gyakorlatilag a baloldali terrort, a bolsevik világot kívánják vissza, a piti gyülőletük miatt az ország jövőjét is feláldoznák.
Magyarul hazaárulók.
.
Változtatni a választásokon kell!
Ehhez meg ki kell követelni egy a hazánk számára megfelelő ellenzéki párt létrejöttét, amögé állni és valódi társadalmi többséggel elvégezni a váltást és az elszámoltatást!
A fidesznél is és a mai ellenzéknél is.
Ne várjunk el tudást sem ezektől, ezek ennyire képesek, hiszen nincs is programjuk, nem is ismerik az ország problémáit!
Mert nem a ceu vagy a rendőrök terheltsége a probléma, emőgé a többség nem fog beállni.
.
El kellene gondolkodniuk az ellenzékben hívőknek, hogy ma a fidesz 1/3-al uralkodik.
Az SzB meg a többiekben hívők szereték, ha az országunkat 20%-nál kisebb támogatottsággal rendelkezők vezessék?
Nem kellenek, nem kellenek a SzB-k, a hadházyk, a kunhalmik és a többiek sem.

szepipiktor 2019.01.17. 08:45:30

@MammyPress Média: Kedves MPM!
Hazánk problémája, hogy az aktív emberek kizárólag indulatalapon döntenek (a politikában)
Gyűlölet, undor, ellenszenv alapon.
A rossz-rosszabb viszonylatban, a jó-rossz helyett.
És ezt a politikusok tudják és pontosan ugyanazt teszik mindkét oldalon, a másik oldal megutáltatása is elég a hatalomra jutáshoz.
Nézze már meg, hogy az ellenzéki média, a bloggerek pontosan ugyanúgy dolgoznak, hazudnak, mit a köpködött közmédia!
Csak a cél van felcserélve.
Itt is milliós tüntetőkről írnak, itt is retteg orbán mert a mérhetetlen momentum 1%-ot erősödött, itt sem veszik figyelembe a választási arányokat, itt is behazudják maguknak az őket igazoltan (Az ellenékhez tartozó Závecz tegnap publikálta, a fidesz és a passzív halmaz 33-33%-on áll!!!) elutasító passzív - ma már a fideszt is utolérő - tömeget.
Most ez lenne a jó?
Hogy egy alkalmatlan, évek óta a semmt nem produkálót támogassunk, csak mert ő akar tenni valamit?
Racionálisan: SzB bármit tehet, a képessége alapján nem alkalmas a szerepre, tehát ha egy alap vesztest támogatunk, akkor elvesszük a támogatást egy valódi esélyestől.
Az üzletben Maga a szar árút vásárolja, mert próbálkozik a gyártója?
Nem! Hanem azt, ami jó.
.
Amíg a média és a bloggertársadalom nem ébred fel, amíg nem farolnak ki ezek mögül, addig itt nem lesz változás, marad a fiszesz, bődületesre nő a passzív tábor és a támogatottak meg tovább tehetik a semmit, élhetnek jól a politikai térben, az össz tevékenységük ez a lufieregetős, naggyűléses propagandahazugságos nihil lesz, mert itt a neten ezt el lehet adni világmegváltónak, a minimál támogatottságok sok milliós tömegigénynek.
.
Nem!
Maguknak kellene végre lépni és valódi semleges posztokkal az ellenzék hibáit galádságait ugyanolyan szinten publikálni, mint a csútiét.
Azzzal és csak azzal szólíthatnák meg a közel 3 milliós passzív halmazt, hiszen döntéshez ők is kellenének.
Most ellenük tevékenykednek, azaz nem cél a váltás...

n3spr3ss0 2019.01.17. 09:46:42

@maxval balcán bircaman: Az mi volt, mikor a fidesz éveken át kivonult a parlamentből? Nemzeti fa..verés, p..a vakargatás?

Kivlov 2019.01.17. 09:47:57

eltakarodhatna már ez is és észrevehetné, hogy nem kért belőle a nép amikor szavazni kellett

dare 2019.01.17. 09:59:18

@szepipiktor: Érzek némi ellenszenvet részedről feléjük, ami nem baj, csak gondolj bele az ő helyzetükbe is.
Nem tudtak semmilyen együttműködést elérni se a saját, se a más pártok képviselőinél.
Függetlenként harcolnak tovább azért, hogy a Fidesz meghallja így azoknak a hangját is, akik a hátuk közepére kívánják ezt a pártot.
Mindkettőjüket legyőzte a Fidesz jelöltje az egyéni körzetükben, pedig nem keveset tettek azért, hogy legalább a saját körzetüket megnyerjék.
Még van bő 3 évük arra, hogy elérjék azt, hogy megnyerhessék a saját körzetüket, és így bekerülhessenek újra a parlamentbe képviselni az embereket.
Ezt megtehetik úgy, hogy felkérezkednek valahova egy listára, és bíznak a jó szerencsében, vagy
megküzdenek még az előző ciklustól is jobban a saját körzetük szavazóinak a szimpátiájáért.
Lehet csak bő 3 évet kell várnod, és kizúgnak majd a parlamentből, de addig sajnos el kell viselned ennek a "lénynek a magamutogató reklámját", mert nem te vagy az ő potenciális célpontjuk, hanem a saját körzetük ellenzéki szavazói.
Az meg hogy álljanak be egy egységes ellenzék mögé, azt talán ők látják a legjobban, hogy mennyi esély van erre.
Nem lennének ott szerintem, ha csak egy csöppnyi esélyt is látnának erre, de ez még változhat, amit ők jobban látnak.

rallus 2019.01.17. 09:59:22

@n3spr3ss0: Akkor vonultak ki a frakcióvezető kivételével, amikor Gyurcsány beszélt. Nem tudom, mit mulasztottak....

szepipiktor 2019.01.17. 10:51:16

@dare: OK!
Igazad van, elfogult vagyok, de minden alapom megvan ehhez!
In individualista és demokrata vagyok, már ezeke alapján is elutasíthatnám a mostani komplett politikia elitet.
ha nem fogadtam el az mszmp-t, akkor miért fogadnám el a túlélőit? Ha nem volt alternatíva számomra a KISZ, a munkásőrség, az mhsz és az akkori szakszervezetek, akkor miért fogadnám el a momentumot, lmp-t?
Csak át vannak festve, az elvek, a működési modelljeik pontosan azonossak a régi mocsokkal.
.
De joga van mindenkinek a saját álláspontjához, itt csak az zavar, hogy tömeges a demagók hazudozás, a másik oldal pocskondiázása, köpködése és aki ezt megkérdőjelezi (nem a nem szeretett oldal galádságait!, hanem a retorikát, a vakságot, az elvtelen nemzetrontást), azonnal átlökik a gyülölt oldalra és őt is gyalázni kezdik.
KISZ, bolsevik mozgalmi alap.
És soha nincs ötlet, alternatíva!
.
Én mindig írok, most is írtam, nem biztos hogy helyes, de van.
A 33%-os passzív halmaz nélkül nem egy napról, egy évről, három évről beszélhetünk, hanem az örökkévalóságról, hiszen a két oldal bázisa egyrész csak az ilyen kisebbségi váltógazdálkodásra elég, társadalmi támogatottságra nem, és ugye az ellenzék még ehhez sem rendelkezik elegendő szavazóval.
A mostani tevékenységük - és a kiszolgáló médiájuk - pedig nem hogy csábítja magukhoz a passzívakat, hanem még többet eltaszít.
Tehát 30% alatti eredménnyel ne vágyjunk már senkit hatalomra!
A bloggereknek kellene végre lépni, hiteles írásokkal megszóllíthatnák ezt a hatalmas tömeget, hiszen a hazugsággal szemben az ellenzéki média létezik, az online tér az övék.
És az a réteg, akinek az m1 kell, azt meg eleve nem lehet megszóllítani!!!
Tehát hiteles írások kellenének, az index ezt elhibázta, elment a momentumos szélsöségek irányába, beleállt a nemzetközi aktivistacsoportok propagandagépezetébe.
Tehát meg kell szóllítani a passzívakat és segíteni egy új, hiteles erő létrejöttét.
Akiknek a Magyarország-Szövetségi rendszer-Világ sorren az alap és nem a Világ,-Liberális világ-magyarország...
Akiknek van progjamja a valódi hazai problémákra, vállalkozások, lakhatás, munkanélküliség, oktatás, egészségügy, szociális gondok és nem a google meg az amazon a lényeg, akik nem idegen nyelvű kozmopolitákat akarnak tenyészteni az iskolákban (fogyassz! elv segítése) és nem a külföldi vállalkozásokat támogatja a komplett hazai vállalkozói szférával szembe.
Ma ilyen programja egyik ellenzéki mozgalomnak sincs...
Szóval nekem mindegy, én túléltem a máűsikat is, ezt is megélem, amíg lehet, elmenekültem a városból, kényelmesen élek egy "erdőben", környzetemben (ami itt 100 métereket jelent) tömegesen élnek kivándorlók. lezártam atévézést, marad a sport (streamen) és a blog.hu.
A gyerekemet meg kiskora óta helyes írányba (szerintem helyes) tereltem, neveltem, mára ideális anarchista jellegű egyetemista, valódi szakra jár nem ilyen HR, PR meg médiaszakok, és akkor lép le, amikor kedve tartja.
Szóval a 3 év nektek probléma, én leszarom, hiszen a mostani alternatíva semmi pozitívat nem hozhat számomra és valójában az ország számára sem.

szepipiktor 2019.01.17. 10:54:30

@dare: Bocsának!
A gépelési hibáima is "ezek miatt" van, hiszen a marketing kitalálta, hogy nem kell klasszikus fehér billentyűzet, hanem ezek a színes, gumi meg más szarságok és az egysíkban lévő gombok miatt a hurka ujjaimmal egyszerre bárhány másik karakter is belekerül a szövegbe.
Kérek régi "1000 forintos" 101-es fehér klaviatúrát!

dare 2019.01.17. 11:40:39

@szepipiktor: Ok.
A pocskondiázást nem Szél és az Lmp kezdte, mert pont ők és a Jobbik áltak a legkonstruktívabban a Fideszhez, és az esztelen gyűlölködést pont a Fidesz kezdte el ellenük.
A 3 év pedig nem "nekünk" probléma, hanem az egész országnak az lesz idővel, de hogy őszinte legyek lassan eljutok abba a tudatállapotba, amikor már egyáltalán nem fog érdekelni se a bel, se a külpolitika, szóval felőlem ha 1000 éves birodalmat épít ki a Fidesz, engem már az sem érdekel.
Az Lmp programja, amit Szél is képviselt, az sok pozitívat hozhatott volna, mivel fejlődésalapú program volt, és nem ilyen hárítós, kenegetős.
Ez a rendszer előbb-utóbb össze fog omlani, csak azok nem veszik ezt észre, akik nem akarnak tudomást venni róla.
Nem lenne ez törvényszerű, de a reformokat nem lehet megspórolni látszatintézkedésekkel, és ezek miatt idővel egyre több léket fog majd kapni az elpusztíthatalan hajójuk, és akkor már késő lesz nekik a párbeszéd keresése.

Az elütések azok nem zavarnak, én is sokszor félresimogatom a telót ha gyorsan írok, és lusta vagyok visszatörölni vagy kijavítani.
Ha gépen írok is járok így, az a gumis billentyűzet pedig nekem se a szívem csücske. :D

GyMasa 2019.01.17. 11:45:35

@dare:
"Szerintem bőven megugorják a legtöbb a Fidesz képviselő szintjét."
Szerintem pedig sokal jobb lenne valami olyasmi programot, de legfokeppen akciokat felmutatni, amiben meg veletlenul sem szerepel a fidesz.
Mondjuk, rendezhetnenek gyujtes a tagok koreben Tuzifara, (tudod, rendes fara, es nem szemetre) amit aztan kioszthatnanak a raszorulok szamara!
( A legjobb mondjuk az lenne, ah mindezt csak akkora hirveressel csinalnak, mint a ketfarku kutyak, dee nincsenek illuzioim azugyben, hogy kepesek lennenek legyurni a feltunesi viszketegseguket, es mondjuk TENYLEG az orszag nepet helyezni a fokuszba)
- Ez lehetoseget nyujtana nekik viszonylag olcson, hogy elkezdjenek videki halozatot kiepiteni
- Raszoktatna az orszag nepet a nagyobb merteku adakozasra
- Sokat segitene azokon az embereken, akiknek nem futja tuzifara, es az onkormanyzattol sem kapnak.
- Segitene - tettek szintejen is - peldat mutatni az eddig csak allitolagos zold elkotelezettseguk kimutatasaban is, mert a szemetegetes az egyik legfobb oka a videki szar levegonek.
- Pozitivabb, emberkozelibb kepet mutatna a partrol, mint amit a TV szekhazban muveltek.
- Ja, es jo lenne, ha ez egy FOLYAMATOS akcio lenne, es nem csak egyszeri protokoll-villantas.
Ezen felul egy par egyeb otlet:
- Korhazlatogatas, gyerekeknek aprobb ajandekok, a maganyos, idos emberekkel beszelgetni, gondoskodni roluk
- Ovodakba gyumolcsot hordani
- Hajlektalanszallot nyitni Budapesten, maganadomanyokbol, es ott emberi korulmenyeket biztositani a hajlektalanoknak.
"Mert sokkal nehezebb önállóan döntéseket hozni, mint néha kikiabálni a tömegből, ahol bele is mondják a fülembe mit ordítsak."
SZerintem csak egy olyan part alkamas az orszag vezetesere,amelyiknek sajat gondolatai, otletei vannak, es senki nem mondja meg nekik, mit csinaljanak.
Ha csak masodhegedusok, es placeholderek akarnak lenni az ellenzeki oldalon, akkor az mar megvan, es nem kell kulonosebben megeroltetniuk magukat.

GyMasa 2019.01.17. 11:46:44

@MammyPress Média:
"Csakhogy ő legalább próbál tenni valamit..."
Nem, nem probal.
Akik probalnak tenni valamit az a ketfarku kutyapart.
Hany jatszoteret epitett videki varosokban az LMP eddig?

GyMasa 2019.01.17. 11:49:12

@szepipiktor:
Olyannyira, hogy pl. az USA-ban az antifaisztak jelenleg szerepelnek az FBI belfoldi terrorista listajan...

dare 2019.01.17. 11:54:31

@GyMasa: Ebben az akciójukban pont nem a Fidesz a lényeg, hanem a közmédia.

MammyPress Média 2019.01.17. 11:59:09

@GyMasa: Oké, a magam részéről "átlátok" rajtuk, de ez kevés, a többség nem veszi komolyan őket! A "valamit" azt a többiekhez képest viszonyítottam...

Mindkét tábor vezetői élen járnak azokban a dolgokban, amelyeket - nevezhetjük - az egyszerűség és közérthetőség kedvéért - lopásnak, csalásnak, visszaélésnek. Vagy simán "saját gesztenye sütögetésnek", és ráadásul mindezek érthetőek, emberi természetből fakadóak.

A Fidesszel nem az a bajom, hogy lop-csal-hazudik, bár - amilyen látványosan teszi - ez sok helyen önmagában elegendő lenne a bukásukhoz.
Az a bajom velük, ahogy egymásnak szítja az embereket. És az a bajom velük - főként! - hogy hazavág mindent, ami ezt az országot működteti! Mindent alárendel a saját privát érdeknek, ami elsősorban a hatalomfitogtatásban rejlik! A "majdénmegmutatom" címkéjű pusztítás, amit a jogbiztonságban, az egészségügyben, az oktatásban végez - az a bajom velük! Amit az emberek önrendelkezésében, szabadságában, gondolkodó képességében végez, az a bajom velük! Ahogy félelemben tartják az ellenükre valókat, az a bajom velük! És még sorolhatnám...
Nem, a T.Ellenzékkel nincs ilyen bajom... ők ehhez buták! Képtelenek olyan hatékonysággal csinálni bármit - és ez persze a T.Kormány is igyekszik stabilizálni - hogy az emberek érdemben reagáljanak!

És ez ijesztő! És elkeserítő... És a legnagyobb baj, hogy akik a kormányoldalon ehhez elég okosak voltak, azok már nincsenek ott, és a nélkülük is működőképes rendszert most ész nélkül használják! EZÉRT kéne megállítani őket!
Pontosabban ezért kellett volna már RÉG megállítani őket, mert azt gondolom: ez békésen már nem megy... Lehetetlen! Még kevésbé békésen sem...

És erről vastagon tehetnek az ellenzékiek, mert saját pecsenyéjüket féltve hagyták, hogy ez idáig fajuljon!

GyMasa 2019.01.17. 14:13:08

@dare:
En azt mondom, hogyahhoz, hogy valaki levaltsa a fideszt, ahhoz ki kell lepniuk az arnyekukbol (marmint elsosorban a fideszebol, masodsorban pedig a mindenre ratelepulo mszp-dk-ebol), es SAJAT egyeniseget felepiteni.
Ebben - legalabbis szerintem - az egy alpveto elvaras, hogy szepen kiallnak az osszes olyan kommunikacio mogul, ami a fideszt barmilyen mertekben ekezi.
Igen, tudja mindenki, hogy lopnak, hogy demokracia, meg a fekek, meg az ellensulyok.
Ezeket mindenki tudja, es semmi ujdonsag nincs bennuk.
Es ezert karos az mszp-dk paros is, mert a fidesz MINDEN ilyen ervet siman lesopor - azaz hiteltelenne tesz - azzal, hogy felhoz szamtalan peldat arra, amikor UGYANAZT a szocik is megcsinaltak anno.
Es ezt minden ertelmes ember latja, a teljes politikai beallitottsag spektruman.
Csak vannak, akik meg mindig hisznek benne, a sokadik pofaraejtes utan is, hogy majd az "osszefogas" (barmifele alternativa nyujtasa nelkul) legyozi a fideszt.
Hat, rossz hirem van:
Amig a fidesz nem kur el valamit nagyon durvan (barmilyen vonalon, foleg gazdasagilag, vagy tarsadalmilag), addig ez edeskeves lesz a levaltasahoz.
Mert, amig ott van fleto, ( a fidesz legfobb csatlosa, es tamogatoja) addig azok, akik meg emlekeznek a hivatalaban elkovetett dolgaira, azok nem fognak arra az "osszefogasra" szavazni.
AZt ne feledd, hogy ma a valasztok kb. 1/3-a a fideszre szavazott, kb 1/3-a senkire es 1/3-a az osszes tobbi ellenzeki partra.
En nem szavaztam senkire, mert engem nem kepvisel senki a politikai palettan.
Jelenleg a ketfarku kutyak allnak a legkozelebb a szivemhez.
Es, amiert en duhos vagyok az ellenzeknek nevezett formaciokra, az pontosan az, hogy a 3. 1/3-ot, akik _talan_ szavaznanak rajuk, egybeveszik a fideszes 1/3-dal es pontosan ugyanazt a gyuloletcunamit dontik azoknak is a nyakaba valogatas nelkul, mintha verfideszesek lennenek.
Es, ha innen nezed, akkor viszont a fidesz 2/3-a valoban reprezentalja a valasztoi akaratot.
Es, ezt az ellenzek csinalja onmaganak...
süti beállítások módosítása