Fényvarázs a hegyoldalban
2014. június 24. írta: MammyPress Média

Fényvarázs a hegyoldalban

gellertfeny.jpg– Ez fantasztikus! – kiált fel mellettem egy fiatalember… Én pedig már-már pánikszerűen menekülnék: hírhedt arachnofóbiásként azzal kellett szembesülnöm, hogy hatalmas óriáspókok másznak fel a Gellérthegy oldalán!

Szerencsére nem valami űrből érkezett szörnyek szállták meg a hegyoldalt – csupán egy különleges látnivalóba csöppentem bele: a Herman Ottó év egyik legkiemelkedőbb programjaként fénnyel festették meg a Rácfürdő feletti sziklákat.

gellertfeny2.jpgSorra jelentek meg a neves polihisztor életére jellemző képek: rovarok, növények, a természet különböző megnyilvánulásai – mindez egy sziklacsoportra pingálva úgy, hogy még a kövek struktúráját is belekomponálták a színes fényjelenségbe. Sokszor mondogattam, hogy ha a jó öreg Gellérthegy mesélni tudna, csodákat hallanánk – nos, ezen az éjszakán ez valóra vált: a sziklák életre keltek és meséltek mindarról, ami a természet csodájaként körülöttünk létezik… Amik mellett mi sokszor elmegyünk, és amelyekre – valljuk be őszintén – a hétköznapok szürkeségében nem fordítunk kellő figyelmet!

Ezért is különösen fontos, hogy voltak – és ha ezt a csodás látványt így meg tudták valósítani a Kiégő Izzó munkacsoport tagjai, akkor azért kijelenthetjük: szerencsére vannak is – olyan emberek, akik a maguk eszközeivel felhívják erre a figyelmünket.

Persze nem mindenkinek adatik meg, hogy olyan eszközei, képességei legyenek, mint ami Herman Ottónak megadatott, de fontos, hogy ne merüljön feledésbe az, amit létrehozott, és főként az, amit vallott: elvei szerint „a természetben felismert harmónia társadalmunkat is képes jobbá tenni”- és ezen a téren bőven akad még tennivalónk!

Utózönge:

gellertfeny3.jpgReggel rigófüttyre ébredtünk, és férjem lelkesen mesélte: nagyapja szerint, ha ezt a dallamot fütyülik, akkor az mindig esőt jelez! És most sem tévedett: a reggel napfény már elbújt a felhők mögé, percek kérdése egy kiadós nyári zápor! Én pedig azon gondolkodom, ha nem adom tovább gyerekeimnek ezt az információt, akkor ma, az internet korában, az űrkorszak küszöbén, kezünkben a technika ezer vívmányával – ki fogja megfigyelni, mit fütyülnek a kertünkben a rigók? 

 

http://www.estihirlap.hu/belfold/fenyvarazs-a-hegyoldalban/96643/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr766397871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása