Maszkabál - avagy a biztonsági őrök országa
2020. június 02. írta: MammyPress Média

Maszkabál - avagy a biztonsági őrök országa

maszkaball.pngNa most van elegem! Szó nélkül tűrtem, hogy a vírus – és az ellene hozott intézkedések – egyetlen pillanat alatt szétbarmolják nehezen felépített életemet! Némán vettem tudomásul, hogy mivel nem vagyok sem képviselő, sem focista, így semmiféle segítségre nem számíthatok, ismét egyedül kell megoldjam a túlélésünket – megszokott dolog!

A jó ég tudja még meddig tartó „átmeneti időre” vállaltam más munkát – felmérve a lehetőségeimet (van autóm, szeretek vezetni) és a megváltozott igényeket (sokan nem mernek kimozdulni) – új szolgáltatásom ételek házhoz szállítása lett. Csináltam már, szeretem, jó vagyok benne, fizetnek érte…  Mindenkinek jó, probléma megoldva!

Használom a szájmaszkot is, bár nem értek vele egyet! Erre minden (tudományos!) okom megvan, de van, ahol előírás és főként: vannak megrendelők, akiket megnyugtat az a tény, hogy használom! Hát legyen… A megrendelő szent számomra: ő fizeti a lakásom és a kenyerem!

Ma azonban dél felé járt már az idő és még nem ittam semmit. Pörgött a munka, a kocsiban fülledt meleg, ráadásul benyeltem valami nyárfaszöszt is – szinte fuldoklottam a szomjúságtól! Rohanás közben elmartam egy üdítőt és a mozgólépcsőn igyekeztem meghúzni, mielőtt nagyobb baj lett volna belőle – nem mellékesen éveken át voltam kiszáradva egy betegség kapcsán, kicsit jobban oda kell figyeljek az ilyesmire mostanában is…

Épp kezdtem magam jobban érezni a hűvös nedű hatására és pont felértem a mozgólépcsőn is, amikor egy ismeretlen fehéringes alak rám ripakodik:

– Azonnal vegye fel a szájmaszkot!

Nem tudom ki lehetett, csak az ingjéből és a stílusából tippelek, hogy esetleg valami biztonsági főmuki talán. Persze, az is lehet, hogy csak egy szimpla őr, bár azoknak van egyenruhája – nem tudom, nem mutatkozott be! Nem mondta, hogy ő kicsoda és milyen jogon utasít rendre, de mert én ott egy céget is képviselek, igyekeztem a lehető legudvariasabb hangomon felhívni a figyelmét, hogy tudom a szabályt, de épp iszok, amit a szájmaszk egy picit megnehezítene…

– Inni nem kötelező! Szájmaszkot viselni kötelező!

Nos, én viszonylag toleráns embernek mondhatom magam, azt hiszem. Tisztességgel felneveltem négy gyereket, végzem a dolgom, újra és újra felállok, ha épp elüt az élet, alkotok, társadalmi munkát végzek, próbálok hasznosan élni. Elfogadom, hogy vannak szabályok akkor is, ha nekem azok épp nem tetszenek. Elfogadom, hogy vannak helyzetek, amiket az élet kihívásként elém vet. Elfogadom, hogy sokan, sokféleképpen látjuk a világot, és ettől még nem hazudik senki, csak más az értékrendünk!

De nem fogadom el, és nem is tűröm el, hogy egy jött-ment idegen nyilvánosan kioktasson, rám parancsoljon, és olyan helyzetbe hozzon, mintha ötévesen épp elcsentem volna a boltban egy csokit! Nem követtem el semmi rosszat: inni próbáltam, hogy megelőzzem a rosszullétemet! Mellesleg tőlem két méterre ezt elég sokan megtették, hiszen ott volt az éttermi rész... Az én üdítőm azonban valamiért zavarta! Esetleg szólhatott volna normálisan, figyelmeztethetett volna, ha valóban ez a munkája... de ő inkább leüvöltötte mindenki előtt a fejem, mert szerinte inni nem kötelező!

Nem, ezt még akkor sem tűröm el szó nélkül, ha maga a biztonsági őrök atyaistene állt előttem, avagy bár az egész üzletközpont igazgatója!

Én ugyanis ott lehettem vásárló (hiszen vettem üdítőt), lehettem szolgáltató (onnan szállítottam), de biztos, hogy ember voltam! Lehet akár azon is vitatkozni, hogy jó vagy rossz ember, ezúton is bocsánatot kérek: ennek végeredménye nem érdekel! Az azonban igen, hogy amíg valaki egy üzletközponthoz tartozik, ahova emberek járnak, de nem képes látni az embert, annak ott semmi keresnivalója! 

Szívem szerint most azt mondanám, hogy mostantól teszek rá, hogy mi az előírás, és – ahogy egyébként nagyon sokan teszik – nem viselek maszkot! Csakhogy azok az emberek, akik általam várják az ételüket, azok jó részének ez fontos! És mert én látom bennük az embert, fel fogom továbbra is tenni a maszkot! Mert ők sokkal fontosabbak számomra, mint egy idegen, akinek pont én kellettem, hogy valakin kiélhesse vélt hatalmát…

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr6815736096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicmen 2020.06.02. 16:37:39

Szó nélkül tűrtem, hogy a vírus – és az ellene hozott intézkedések – egyetlen pillanat alatt szétbarmolják nehezen felépített életemet!................

Mekkora önuralom! :D Be sem szóltál a vírusnak?

MammyPress Média 2020.06.02. 17:08:40

@cicmen: De, annak azért egy kicsit beszóltam! Négyszemközt... Majdnem kultúremberként - épp csak egy ici-picit továbbfejlesztve káromkodási szókincsemet!

De idáig tartott az önuralom - és most épp piszkosul elegem van!
Szóval: sicccc, ha nem érdemben szólsz hozzá, vagy rád eresztem a kutyát!

Sir Galahad 2020.06.02. 22:58:24

Jellegzetes női poszt. A szerző összefutott egy tapló biztonsági őrrel - ennyiben össze is foglalható az érdektelen hétköznapi sztori, mindenkivel megesik néha - és képes volt egy baromi hosszú, terjengősen megfogalmazott cikket írni belőle.

MammyPress Média 2020.06.02. 23:56:18

@Sir Galahad: Nem vagyok egy nagy feminista, és azt gondolom, hogy majd ha már az embert tudjuk látni, értékelni, tisztelni, utána beszélhetünk arról, hogy vannak nők, vannak illemszabályok, alapvető etikettek...

De igen, nő vagyok! Akár egy jellegzetes női poszt is beleférne tehát...

Elsősorban az zavar, hogy ez a viselkedés természetes! Ez ellen próbáltam többek között szót emelni. És ezzel párhuzamosan kiírtam magamból a mérgem...

A "köretnek" pedig annyiban van jelentősége, hogy pont ezekben az időkben kéne kicsit emberibb hangot megütni! Mert így vagy úgy, de szinte mindenkit felőrölt az elmúlt néhány hét!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.06.03. 09:10:10

Ez a csúnya fasiszta vírus! Biztos Zorbán találta ki...

nu pagagyí 2020.06.03. 09:17:05

A biztonsági őr a munkáját végezte, de a stílusa valóban kifogásolható, pont olyan, amilyenné az Orbán- rezsim faragta az arra hajlamosokat.
A hölgy viszont elkerülhette volna a szembesülést a tapló biztonsági őrrel, ha betartja azt a szabályt, aminek a sok egyéb ostoba korlátozás és járvánnyal semmiféle összefüggésben nem álló rendelkezés ellenére van értelme (mások védelme). Nem hiszem, hogy nem bírta volna ki szomjan, amíg kiér az utcára.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.06.03. 09:43:11

@nu pagagyí: " sok egyéb ostoba korlátozás" ugy mint?

Muad\\\'Dib 2020.06.03. 10:03:46

"...Használom a szájmaszkot is, bár nem értek vele egyet! Erre minden (tudományos!) okom megvan..."
Hacsaknem

Labasmaz 2020.06.03. 10:09:42

...és szóltál a biztonsági őr főnökének is, mielőtt ezt a cikket megírtad? Lehet, az többet érne, mint ez az írás itt.

MammyPress Média 2020.06.03. 10:12:22

@Labasmaz: Nem, ugyanis dolgoztam - az ételt, ami nálam volt, valaki már várta.
Az áruháznak elküldtem, és itt nem neveztem meg.

Utó Pista 2020.06.03. 10:15:03

Csak a tömegközlekedési eszközön kötelező.

MammyPress Média 2020.06.03. 10:16:22

@Muad\\\'Dib: Mennem kell, ha érdekel, este kifejtem neked.
Addig csak egyetlen szempontként gondold át, hogy milyen közegben érzi jól magát a legtöbb vírus, baktérium, gomba... Igen, még a korona is!
De tökmindegy, mert ha benyalsz a többiből, néhányat, akkor az általuk legyengült szervezeted fogékonyabb lesz arra is!
És ha biológia óráról dereng valami olyasmi, hogy párás-meleg, akkor jó helyen jársz - most tedd a kezed a szád és a maszk közé!

Muad\\\'Dib 2020.06.03. 10:17:50

@Labasmaz:
Lehet többet ért volna a kocsiban inni (pl. egy piros lámpánál?) mint játszani a mártírt. Hátha erre is lett volna "tudományos ok".

01234567 2020.06.03. 10:30:44

Elmondok egy történetet, hogy értsd milyen országban élsz. (ha a kommentek ebben nem segítettek most, vagy igazából már tudod te is, csak..)
Kórházban feküdtem, félrekezeltek, majdnem kipurcantam e miatt, napokkal azután kerültem kórházba, hogy kellett volna. Ezért eleve elég ingerült voltam.
Hozza a nővér a gyógyszereket, tabletták, kis tálcán, mindenféle név, vagy ismertető nélkül, csak a színük, meg az van infó mikor mennyit vegyek be melyikből.
Mondom a nővérnek, szeretném tudni mik ezek, mire, és lehetőleg azt is mit árthatnak (pl. erős antibiotikum esetében van köztük probiotikum is?)
Mielőtt a nővér szólhatna, a betegtársak rám förmedtek, "Mit kérdezősködök, a nővér a munkáját végzi, vegyem be, mert ezt mondta az orvos.." A többi beteg. Kezdem azzal, nekem az orvos egy szóval nem mondta mit adat nekem, erről nem beszélt, folytatom azzal, a nővér elmondta, fogalma nincs mi van a tálcán, mert az orvos leírja egy papírra a vizsgálat után, mit gondol helyesnek adni, azt egy nővér számítógépen átküldi a kórház területén lévő gyógyszerelosztóba, ahol össze állítják a tálcára, amit ő nekem adott a gyógyszereket, aztán elküldik a tálcára ragasztott sorszámmal (ami elviekben engem fed) az osztályra. Csak nem hagytam, mondtam ez elég sok hibalehetőséget hord magában. A betegtársak ekkor már majdnem üvöltöttek velem, a nővér meg elmondta, " régen az osztályon állították ezt össze, de erre már nincs ember, ezért csinálja ezt két-három (remélhetőleg nem túlterhelt, tettem magamban hozzá) ember valahol a kórház területén". Jó, mondtam, akkor addig ezt be nem szedem, amíg ide nem jön valaki, aki elmondja mi, micsoda, mire való. Hát ekkor a betegek részéről elszabadult a pokol, volt amelyik kiment orvost híni a kórteremből rám.. Végül jót tett, mert az el tudta mondani mi, micsoda, miért, egy papírról. Innentől a kórteremben velem nem beszélt többet senki, és én lettem a szemét, aki mindenért kekeckedik. Ilyen országban élsz.

Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.06.03. 10:58:14

@01234567: más országban kidobtak volna az emeletről. Az ilyen kekec hülyéket (mint te) sehol nem szeretik.

Semper Fidelis 2020.06.03. 11:01:09

Háromszáztíz irreleváns indokot gyártottál, hogy rád miért nem vonatkozik a szabály. Na EZ tipikus... Mer a nyárfaszösz, meg a fuldoklás, meg régen ki voltál száradva, meg gyereket neveltél... Kutyát nem érdekli. Tettél a szabályra, és találkoztál egy túlbuzgó bunkó biztiőrrel. Ennyi történt. A többi az full lényegtelen, terjengős töltelékszöveg. Szerintem.

Sluck Ödön 2020.06.03. 11:06:28

@MammyPress Média: Szerintem ezt frissítened kellene. (Vagyis törlés - újraírás inkább)

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.06.03. 12:06:39

@Utó Pista: "Az üzletben történő vásárlás, illetve a tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszköz (például orvosi maszk, sál, kendő) viselése továbbra is kötelező."

fyi koronavirus.gov.hu/korlatozasok

Labasmaz 2020.06.03. 12:10:23

@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel:

Én feküdtem kórházban Angliában, igaz, még 2008-ban. Ott pénteken a főnővér minden egyes beteget végigjárt az osztályon, és személyesen kért elnézést a kényelmetlenségért, hogy a szokásos kettő (!!!) ágy helyett a hétvégén a nyári szabadságolások miatt egy nővének négy (!!!) ágyat kell majd ellátnia.

Az ebédet egy kb. 20 elemű listából lehetett összeválogatni, ahol a legkülönfélébb vallási előírásoknak megfelelő (kóser, halal stb.) fogások is voltak, és "természetes", hogy többfélét is lehetett kérni. Persze akkor kevesebbet egyikből is, másikből is. Ahogyan az sem volt gond, hogy amikor szóltam az ételosztó srácnak, hogy ha nem mindenki kéri a körtéjét és marad a kör végén, hozzon már nekem egyet-kettőt még, mert finom. Elvittek egy vizsgálatra éppen, de még így sem felejtett el, ott volt az ágyam mellett, mikor visszaértem.

A kacsa papírmaséból volt, kb. mint a tojásdoboz. Felhívták a figyelmet, hogy használat után azonnal csengessünk, és jön a nővér az éjszaka közepén is, mert reggelig elázik. :-) Kiöntötték belőle a tartalmat, és ment a darálóba. Fertőzés esélye: nulla.

Minden ágy teljesen motorizált, mindenki úgy állítja be, ahogyan neki jól esik. Minden ágy fölött karon egy LCD monitor, amin alaphelyzetben fülhallgatóval (mindenki kap sajátot) rádiót lehet hallgatni, de előfizethető TV és Internet is.

Mindenhol három kuka, sima szemét, szelektív és biológiai. Mindegyiken ott az ára, hogy tonnánként hány font kezelni, hogy kétszer is meggondold, mielőtt a szalvétát lendületből beledobod a biológiai hulladékos kukába, mert az van legközelebb...

Mint mondtam, 2008-ról beszélünk, és nem Londonról. Hanem egy olyan kis vidéki porfészekről, amit Oxfordnak hívnak.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.06.03. 12:32:14

@Labasmaz: igen, londonban egy betegre negy nover van, es ha csak ketto jut, akkor a miniszter jar korbe elnezeset kerni. az ebedhez korbevezetik az osztalyon a boldog, szabadteren nevelkedett csirkeket es baranyokat, amibol a beteg kivalaszthatja hogy melyik peldany melyik reszet keri milyen formaban elkeszitve. termeszetesen ha egyik allat sem felel meg, akkor elszaladnak olyat keriteni, amit a kedves beteg megkivant, legyen szo akar capauszonyrol, azt is frissen fogja a korhaz szerzodtetett capavadasza az eszaki tiszta vizeken, amit az europai trogerek nem piszkolnak be.

ha valakinek ejszaka vizelnie kell, akkor a motorizalt agy gombnyomasra atkapcsolhato wc uzemmodra, ilyenkor ulo testhelyzetbe hajlik es a padlobol egy diffuz uveghenger emelkedik kore, a privat szferat biztositando. igeny szerint madarcsicsergest, vonatfuttyot lehet valasztani a kellemetlen zajok elfedese vegett, termeszetesen ha az alapbeallitott klasszikus zenekinalat nem felel meg. a dolog vegeztevel a negybol ket nover megjelenik hogy egeszsegere kivanja, igeny szerint lazito vall- es hatmasszazs kisereteben.

az agyban beepitett tv nincs, gombnyomasra megjelenik a negy nover es eload barmilyen legfeljebb negyszereplos szinhazi darabot vagy megmerkoznek egymassal a valasztott sportokban. amennyiben a tobbi lakosztaly lakoi egyetertenek, a falak kinyitasaval nagyobb szinpad is kialakithato ahol a negyfos novercsapatok osszevonasaval komolyabb csapatsportok bajnoksagai es hangversenyek megrendezese is lehetove valik.

Labasmaz 2020.06.03. 14:22:03

@droid_:

Tökéletesen megfelelsz a nevednek.

Tényleg csak egy droid képes ennyi fölösleges hülyeség legépelésébe ennyi energiát fektetni. :-)))

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.06.03. 15:57:37

@Labasmaz: talan ketsegbe vonod a szavaimat? micsoda pimaszsag!

VT Man 2020.06.03. 16:03:54

@nu pagagyí:
"A biztonsági őr a munkáját végezte, de a stílusa valóban kifogásolható, pont olyan, amilyenné az Orbán- rezsim faragta az arra hajlamosokat."

Tegnap odaégettem a pörköltet...

Először arra gondoltam, hogy nem figyeltem eléggé, de rájöttem, hogy az oka csakis Orbán lehet.

Mind minden rossznak.

VT Man 2020.06.03. 16:06:31

@Labasmaz:
"Én feküdtem kórházban Angliában, igaz, még 2008-ban. Ott pénteken a főnővér minden egyes beteget végigjárt az osztályon, és személyesen kért elnézést a kényelmetlenségért"

Ez az az anglia, ahol a doktorok felének nem jutott védőfelszerelés egy hónapja?
www.theguardian.com/uk-news/2020/may/03/nearly-half-of-british-doctors-forced-to-find-their-own-ppe-new-data-shows

cicmen 2020.06.03. 17:16:38

@MammyPress Média: Nos, én viszonylag toleráns embernek mondhatom magam, azt hiszem. ................!

De nem fogadom el, és nem is tűröm el, hogy egy jött-ment idegen nyilvánosan kioktasson, rám parancsoljon, .............

ha nem érdemben szólsz hozzá, vagy rád eresztem a kutyát!...................

Nem vagy toleráns, megsúgom! Egyébként milyen szinttől nem jöttment számodra valaki, akit már nem nézel le, mint a biztonsági őrt, aki a feladatát végzi és rád szól, a maszk miatt? Ja, ittál, mert rosszul vagy! Tapasztalatból tudom, hogy tele van az ország olyan emberekkel, akik ismerik és elismerik a szabályokat amíg másra alkalmazzák őket, de mindig van valami kifogásuk, hogy rájuk miért nem vonatkozik!

cicmen 2020.06.03. 17:21:47

@Labasmaz: Igen vazze, Anglia tele volt gyarmatokkal amit kirabolt, a háborút is győztesként abszolválta és a komcsik sem ültek a nyakukon!
Ezek után a minimum, hogy jobb náluk a kórház!
Tehát mi a kommented mélyebb üzenete, mert ezt amit írtál, eddig is sejtettük!

élhetetlen 2020.06.03. 23:19:02

@Semper Fidelis: Csak leírta a viszonyait. Ha nem érdekel, miért foglalkozol vele? Te mit írtál, és miért? Szerinted a te mondandód érdekesebb? A “szabály”. Normális ember tudja, hogy mikor szegheti meg a szabályt. Egy felfelé menő mozgólépcsőn, ahol több fok is lehet az előtte levő és közte, mennyi a fertőzés veszélye? Vagy gondolod, hogy az előtte álló, aki a nadrágszárára kapott vírust, az, mikor hazaér, akkor végig tapizza a nadrágját, és utána lenyalja a tenyerét?

élhetetlen 2020.06.03. 23:57:33

@cicmen: “tele van az ország olyan emberekkel, akik ismerik és elismerik a szabályokat amíg másra alkalmazzák őket, de mindig van valami kifogásuk, hogy rájuk miért nem vonatkozik!”. Nem tagadta meg a maszkviselést, csak a mozgólépcsőn ivott egy üdítőt. Fentebb, másnak már írtam, hogy ez mekkora fertőzésveszély. “a biztonsági őrt, aki a feladatát végzi“. Azért te is tudod, hogy a biztiőrők általában nem pszichológiát végzettek, nem képesek analizálni a helyzetet. Régebbi sztori, meggylekvár leértékelve, levettem mind az ötöt a polcról, és szóltam az őrnek, hogy szóljon az árufeltöltőnek, hogy leraboltam a polcot. Annyi volt az indíttatásom, hogy egy következő vevő nehogy azt higgye, hogy elfogyott. Ezt a biztiőr nem ette be. Ez biztosan csak elterelés, valamit el akarok lopni, amíg ő szól az árufeltöltőnek, szorosan követett a kasszáig. Ezen csak röhögtem, más lett volna, ha el is mondja, hogy mit gondol. Nem feladatuk a megértés, de azért ne éltessük már a bunkókat. “Inni nem kötelező! Szájmaszkot viselni kötelező!”. Durvábban, egy cukorbetegnek leesik a vércukra, lehúzza a maszkot és benyom két szőlőcukrot, arra az legyen a válasz, hogy élni sem kötelező? Mert a szabály az szabály?

cicmen 2020.06.04. 09:30:36

Lyó példa pajtikám! :D Zukkerbeteg! Az eloszlat némi homályt és közelebb visz ahhoz a felismeréshez amire én is jutottam a mindig kifogást találókkal kapcsolatban, hogy a cukorbeteg érdekes módon viszont az inzulint nem a mozgólépcsőn adja be magának?
A hölgynél meg szintén megtalálható a kulcsszó, miszerint a biztiőr egy jöttment, el tudom képzelni, hogy milyen önérzetesen kérte ki magának, amiért rá mertek szólni! Ha ezt nem írja, még talán szimpatikusabb is lett volna!

MammyPress Média 2020.06.04. 15:11:50

@cicmen: Semmilyen módon nem kértem ki magamnak! Egyrészt a jelenet annyira szürreális volt, hogy szólni sem tudtam a döbbenettől - másrészt egy megpakolt céges táskával a kezemben sem módom, sem időm nem volt reagálni rá!

MammyPress Média 2020.06.04. 15:19:41

@cicmen: Attól a szinttől nem "jött-ment", hogy képes egy embernek látszó lényt embert látni!
De már az is valami, ha legalább jelzi, hogy ő kicsoda-micsoda és mire fel jár el!

Mellékesen - nem tudom, írtam-e - szájmaszk nem volt rajtam, de sál igen! És az előírás nem az ivást tiltja, nem a szájmaszk használatát írja elő, hanem a száj takarását.
Ettől még volt nálam szájmaszk IS, amit ivás közben galád módon nem használtam!

Ui.: Nincs kutyám, veled pedig viccelődni próbáltam, ezek szerint kevés sikerrel. Mert ha poén, akkor van értelme annak, amit írtál - ha nem, akkor... akkor csak spontán ilyen vagy!
Én feltételeztem, hogy poén.... Én is tévedhetek!

Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel 2020.06.04. 19:04:04

@VT Man: 2008-ban még nem ovi volt a minielnök, ezért angliában akkor még kiváló volt az eü állátás. csakhát ovi lerontotta azóta ott (is)

élhetetlen 2020.06.05. 19:00:14

@cicmen: A pajtikád azért nem lennék, de szívesen elmagyarázok valamit. Nem fontos, eddig is eléltél enélkül a tudás nélkül, de ártani sem árthat. A cukorbeteg az inzulint beadja magának otthon. És az dolgozik. Ha bármi okból kimarad az ütemezett étkezés, (csak ilyen hétköznapi esetek, minthogy dugóban áll a busz, vagy két megálló között lerobbant a metró), akkor leesik a vércukor szint, mert az inzulin dolgozik, és jön az ájulás, vagy kóma. Ezt megelőzendő, akár a szőlőcukor, akár egy cukros üdítő benyomása nem kifogás keresés. Ez csak egy példa volt, és az ebből fakadó “felismerésedet” feldughatod magadnak, mert hibás.
A “jöttment” pedig ebben a szövegkörnyezetben nem jelent mást, mint hogy idegen, és azonosíthatatlan. Nem volt egyenruha, sem azonosító. Te is elképzelsz valamit, én is tehetem, lehet, hogy egy unatkozó civil állt be “rendcsinálónak”. De semmi gond, neked szimpatikusabb az “Inni nem kötelező! Szájmaszkot viselni kötelező!” szöveget elengedő pasi, ez van.

cicmen 2020.06.06. 06:17:13

@élhetetlen: A pajtikád azért nem lennék,..................................

Ez csak egy szófordulat, nincs jelentősége, olyan, mint amikor "tisztelt uramnak" nevezel valakit akit egyébként seggfejnek tartasz,

cicmen 2020.06.06. 06:17:13

@élhetetlen: A pajtikád azért nem lennék,..................................

Ez csak egy szófordulat, nincs jelentősége, olyan, mint amikor "tisztelt uramnak" nevezel valakit akit egyébként seggfejnek tartasz,

élhetetlen 2020.06.07. 01:48:17

@cicmen: Persze, persze, csak egy szófordulat, csak kicsit bizalmaskodó, amire semmi alapod nincs. Ha feltételezem, hogy a nicknevedben a cic macskát jelent, amit az avatarod erősít, még akkor sem szólítanálak cicuskámnak, pedig az is csak egy szófordulat lenne. Ráadásul nem is tudnám, hogy cicuskámnak, vagy cicuskáimnak hívjalak, mert a men az többes szám. De ez csak hablaty. Az inzulin működése átment? Mert akkor már mergérte.

Drizari 2020.06.07. 09:05:40

Feszültek és ingerlékenyek(ké váltunk) vagyunk. Szituációs próbajáték: rálépek a mozgólépcsőre, szájmaszk - vagy sál arcom elől - le, flakonból (üvegből) iszok. Szájmaszk (vagy sál) vissza az arcomra.

Ha mondaná bárki is, hogy a járvány lecsengett, ne higgy neki! A vírus köztünk él, és ellene vakcina még nincs!

Drizari 2020.06.07. 09:13:27

"Használom a szájmaszkot is, bár nem értek vele egyet! Erre minden (tudományos!) okom megvan ... "

A japánoknál több éve gyakorlat. Figyeltek egymásra évekkel ezelőtt is. Viselték, nehogy másokat fertőzzenek meg. Persze akadtak köztük olyanok is, akik ismerték a cseppfertőzés aeroszolos technikáját, ők meg ezért viselték. Ma náluk szintén kötelező viselni az arcmaszkot, de közülük senki nem mondja, hogy ezzel nem ért egyet, s ráadásul ezt tudományos okkal indokolná.
süti beállítások módosítása