Bejelentés: Felszabadult a nyugdíjkeret?
2020. április 06. írta: MammyPress Média

Bejelentés: Felszabadult a nyugdíjkeret?

viruspenz.jpgÉn tényleg megpróbáltam befogni a számat! Napok óta nem írtam semmit, pedig jó néhány olyan intézkedés volt, amitől viszketett a billentyűzetem, de az előttem álló lakhatási problémákat nem úgy kívánom megoldani, hogy a következő egytől öt évben az állam oldja meg helyettem…

Hallgattam, amikor láttam az euró árfolyamát! Hallgattam – mit mondhattam volna: várható volt! – amikor elfogadták a „koronavírus törvényt”. Hallgattam, amikor az egész évben, a vészhelyzet elrendelése kapcsán is néma köztársasági elnök rekordot döntött az aláírás idejében. Hallgattam, amikor a tinta még meg sem száradt, már beadták a salátatörvényt, intézkedve önkormányzati jogokról, vagyonokról, átoperálásokról, amelyek most egyébként is tilosak… – és már csak mosolyogtam, amikor elmondták: ez természetesen csak azt bizonyítja, hogy nálunk bezzeg dolgozik a parlament!

Csendes egykedvűséggel vettem tudomásul, hogy hasraütésszerű módon történnek intézkedések, rendelkezések. Nem megelőzésből, nem szakértők tanácsára, nem válaszként helyzetekre, hanem mert valaki (na: ki?!?) úgy döntött!

Hallgatom minden nap az operatív törzs jelentéseit, és eddig erre sem reagáltam… Akkor sem, amikor egyértelmű volt, hogy működésük menete a sajtószabadság szemenköpése (még akkor is, ha néhány újságíró „megérte a pénzét”). Pedig ez a gyengém… Nem tettem cinikus megjegyzéseket, hogy akit odaállítanak, az vagy a szakmájában, vagy kommunikációban legyen a csúcson – ha már olyan nincs, akinek mindkettő megadatik… - ehhez képest egyik szakmában sem mondhatnánk kiemelkedő képességűnek, ha a tisztifőorvos nem tudja, hogy a szappan oldja a legjobban a vírus fehérjeköpenyét, vagy képtelen egy szinonimát találni arra, hogy „fő”, miközben emberekről, elhunytakról beszél! Vagy hogy folyamatosan ellentmondásba kerül a kormány tájékoztatásával: például az egyik visszautasítja a gyorstesztes kérdést, mert csak az akkreditált laborban elvégzett blablabla – majd 5 perc múlva boldogan újságolják a kormánytájékoztatón, hogy további gyorsteszteket sikerült vásárolni…

Szóval hallgattam! Tudva, hogy tenni úgy sem tudok semmit, és bízva abban, hogy legalább a hatalommánia – amihez óhatatlanul kell valami népességféle – hoz majd azért valami kis eredményfélét, és a magam részéről igyekeztem a józan ész keretein belül kialakítani az életemet, ami a védekezés szempontjából kielégítő, és viszonylag kicsi az esélye, hogy én vegyek el valakitől lélegeztetőgépet, csakhogy ebbe a hiper-szuper gazdaságban hiába álltam hat lábon, hiába dolgoztam napi 16-20 órát: nincs felhalmozott tartalékom! Igen, tudom: állambácsi szerint van fejenként 13 milliónk, de lássuk be: a vagyonnyilatkozatok alapján ez még az ország első embereinek sem jött össze! Sajnos nekem a vőm nevén sincs vagyonom, és a bevételeim a hatból öt tevékenységben nullára redukálódtak, miközben magánszemélytől bérlem otthonunkat… Szóval: fél lábam az utcán!

És mert az ország első embere "sohasem hazudik", és "senkit nem hagyunk az utcán” – így már szinte reménykedő izgalommal vártam a már napokkal ezelőtt beharangozott Április Hetediki Nagy Bejelentést, hátha akad majd benne az én fenekemet is megmentő része.

Erre látom, hogy már ma bejelentés lesz… Kétségek között tipródtam: ez most AZ lesz? Annyira izgatott volt az ország megmentője tőle, hogy nem bírta ki keddig? Vagy csak valamit mondani akart, mint vasárnap az ingyenes parkolót? Esetleg ismét előre hozta a már napok óta legyezgetett kijárási kérdést? A múltkor is keddre ígérték a döntést, de már szombattól bevezették...

Szinte rátapadtam a képernyőre, hogy le ne maradjak egyetlen szóról is! Még a spárgaszezont is figyeltem előtte! Többször is beharangozták – minden alkalommal kihangsúlyozva, hogy a teljes beszédet leadják – így érződött, hogy ez most nagy dolog lesz! És elkezdődött! Szemrebbenés nélkül hallgattam végig, milyen jó volt nekünk eddig, és igyekeztem olyan nyitott lenni, mint vele szemben talán soha.

Kicsit ugyan ökölbe szorult a kezem, amikor a gazdaság segítését újabb – ismét nem mindenkit érintő – járulékkedvezménnyel kívánja támogatni a kormány, ami normál körülmények között nagyon nemes lenne, de jelenleg a probléma lényege nem az, hogy nem tudja kifizetni a járulékot, hanem hogy a nulla bevételből a bér kifizetésére sem telik! Amikor az érintett ágazatok között a kereskedelem is ott volt – a rendezvényekkel ellentétben – ahol gyakorlatilag most is épp karácsonyt meghazudtoló vásárlás van, és online is tudják folytatni tevékenységüket – némi gyomorgörcs mellett eszembe jutott, hogy talán katás taxisnak kellett volna mennem…

Na de: várjuk ki a végét – gondoltam. És nem is csalódtam: izgatottan bontotta ki az utolsó, családokat segítő csomagot a miniszterelnök úr! Megható volt, tényleg mintha egy kisgyerek bontogatta volna a karácsonyi ajándékokat…

És akkor bejelentette a csomag – amely ugye: a védekezés jegyében született második nagy lépés – legfontosabb elemét, amely annyira izgatottá tette, hogy ehhez még a papírjára sem kellett pillantson, és a többivel ellentétbe itt konkrétumokkal társítva jelentette be: mostantól visszatér a Tizenharmadikhavi Nyugdíj!!!!!

Most hagyjuk, hogy ez csak egy jólcsengő pofatapasz (bocsánat) az idősebb korosztálynak, és a „mostantól” természetesen azt jelenti, hogy januárban (aki túléli addig) megkaphatja az első negyedét, és ha él még, akkor a következő három évre elosztva a többit…

De valaki mondja már el nekem, érthetően, hogy a magamfajta hülyegyerek is megértse: mi a büdös (erős öncenzúra helye) francot keres EZ az intézkedés a járványügyben??? Mennyiben segíti a védekezést? Az elhúzást? A gazdasági felállást?

És most izgatottan várom, hogy ha EZ a legfontosabb eleme a csomagnak – milyen lesz a többi?

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr3015595184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2020.04.07. 08:33:52

A magyar kórházakban budi papír sincs, mert arra se telik, errefel a Putyin pincsije azt hazudja a népnek, hogy 13. havi nyugdíjat tud adni 3 millió nyugdíjasnak! Ez tényleg hibbant már. Vagy ő már jóll hogy jön az AFA 47%-ra emelése, 150 új különadó és még millióny megszorítása a dolgozó rétegnek.

Sir Galahad 2020.04.07. 08:52:25

A végén feltett kérdésekre a válasz: ma sajnos kivétel nélkül minden politikai erő a nyugdíjasok hátsóját nyalja azoknak a dolgozóknak a rovására, akik a nyugdíjakat megtermelik. Azért, mert sokan vannak és politikailag aktívak, tehát ők döntik el a választásokat. Nyilván a válság a dolgozókat fenyegeti jobban, mert ők elveszthetik a jövedelmüket, de ez mindegy. Sajnos ez van, ez egy nyugdíjas-diktatúra.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2020.04.07. 08:53:50

@Grimbusz Makszimusz: Ha észrevennéd - de ahhoz hülye vagy - ez a polgármesterek csapdája Orbánnak. Ha ők vezetik be, akkor amikor jön az önkormányzati csőd, akkor rá mutogatnának. Most ők fognak Orbánra. Egy szükséges lépést, aminek bizony következményei lesznek, Orbánból kényszerítették ki.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2020.04.07. 09:00:18

@Sir Galahad: Ja, nyugdíjasok seggét nyalja. Aki felneveltek téged, de minek? És a nyugdíjuk emelése nem érte el az inflációt.

@MAXVAL bircaman közíró: A manyup megszüntetésével egyet is értek, mert az most elpárolgott volna. De hol a lé?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2020.04.07. 09:09:59

@MAXVAL bircaman közíró: Melyikben? Amelyiket már elköltöttek? Tehát Gyurcsány felvette a hitelt, elrakta tartalékba (manyup, devizatartalék) Orbán meg elköltötte és Gyurcsányra mutogat az adósság miatt. Szép.
Na akkor egy másodikos példa neked.
Felveszek 2 forint hitelt.
Egyet elköltök, egyet beteszek a malacperselybe.
Az asszony felvesz egy forint hitelt, feltöri a malacperselyt és elkölt 2 forintot.
Akkor ki vett fel több hitelt és ki baszott el több pénzt?
Menni fog, vagy még kába vagy az ánusz repedés összevarrásának fájdalomcsillapítójától?

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.07. 09:27:06

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Oda volt adva a pénz magáncégeknek, Orbán még időben visszavette tőlük.

morph on deer 2020.04.07. 09:40:48

@MAXVAL bircaman közíró:
“ talán legjobb gazdaságpolitikai lépése volt.”

Lehetett volna. Gyakorlatban viszont mindez nem azért történ, hogy a költségvetés kiadásait csökkentse, hanem mert kellett a lóvé, és ott volt.
Ne felejtsd el, előtte egyezkedni próbált az EU-val, hogy hadd legyen magasabb - azt hiszem 7% - körüli a hiány az elvárt 3% helyett, de nemet mondtak. Erre fel kezdett el lerabolni mindent, jött meg az étvágya, és ugrott bele a paksi kalandba a drága elvtársakkal.
Ekkor váltunk a koki és saller országává...

Megbolondoult V. Orbán pápa 2020.04.07. 09:54:24

Mi a vérvörös híg faszt épít vissza ez a senki? Eddig is volt egy negyedhavi nyugdíjnak megfelelő könyöradomány év végén(a gazdasági növekedésnek megfelelő prémium meg amit az év egészében nem adtak oda) Valami ilyesmire gondolt a kreténje?Mert akkor nem adott semmit, ugyanis ezeket elvitte az infláció meg a forint gyengülés.

Megbolondoult V. Orbán pápa 2020.04.07. 09:54:24

Mi a vérvörös híg faszt épít vissza ez a senki? Eddig is volt egy negyedhavi nyugdíjnak megfelelő könyöradomány év végén(a gazdasági növekedésnek megfelelő prémium meg amit az év egészében nem adtak oda) Valami ilyesmire gondolt a kreténje?Mert akkor nem adott semmit, ugyanis ezeket elvitte az infláció meg a forint gyengülés.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.04.07. 09:54:57

@morph on deer:

A legfontosabb: szét lett szúzva a manyup mint elv, ez hosszú távon még súlyos károkat okozott volna az országnak.

Megbolondoult V. Orbán pápa 2020.04.07. 10:01:53

Számoljunk egy kicsit. A negyedhavi nyugdíj évente az ügye a nyugdíj 25%-a osztva 12-vel lesz havonta. Vagyis havonta ad 2%-ot. Ez egy százezres nyugdíjnál még kétezer forintot sem jelent egy kisnyugdíjasnak.

Megbolondoult V. Orbán pápa 2020.04.07. 10:01:53

Számoljunk egy kicsit. A negyedhavi nyugdíj évente az ügye a nyugdíj 25%-a osztva 12-vel lesz havonta. Vagyis havonta ad 2%-ot. Ez egy százezres nyugdíjnál még kétezer forintot sem jelent egy kisnyugdíjasnak.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.07. 10:02:19

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem mondooood! A polgármesterek így szállnak le a bicikliről mi? Ők kényszerítették Orbánt! Akkor Karigeri miért tűnt el, miért nem állt ki elmondani, hogy milyen faszán rendelkezett Orbán és hogy ők pont ezt akarták? Nem kéne ezt erőltetni! :P

kvadrillio 2020.04.07. 10:07:10

Már több mint tízezren haltak meg az USA-ban koronavírus-fertőzésben, egy New York-i parkban tömegsírt terveznek ásniegy New York-i parkban tömegsírt akarnak ásni 2020.
""" """..miután a kórházak mellett parkoló hűtőkamionok és az ott felállított hűtött sátrak is megteltek a betegségben elhunytak holttestével, elképzelhető, hogy a városnak az egyik helyi parkban kell temetőt kialakítania."Nemsokára megkezdjük a temetéseket. Valószínűleg New York City egyik parkját használjuk majd temetkezésre. Egy sorban 10 koporsót tudunk majd elhelyezni" - írta Levine."""...EMBERTELENÜL KEGYETLEN 21. SZÁZAD !!+!+++++!
"""
"Eleinte nem vettük komolyan ezt a járványt, és most megfizetjük az árát" - fogalmazott.New York államban április végéig meghosszabbították a kijárási korlátozásokat és a társadalmi elkülönülésre vonatkozó előírások érvényét.Mark Levine, New York város egészségügyi bizottságának elnöke a Twitteren azt írta: miután a kórházak mellett parkoló hűtőkamionok és az ott felállított hűtött sátrak is megteltek a betegségben elhunytak holttestével, elképzelhető, hogy a városnak az egyik helyi parkban kell temetőt kialakítania."Nemsokára megkezdjük a temetéseket. Valószínűleg New York City egyik parkját használjuk majd temetkezésre. Egy sorban 10 koporsót tudunk majd elhelyezni" - írta Levine.

EGY SORBAN TÍZ KOPORSÓÓÓÓÓ....

kvadrillio 2020.04.07. 10:10:04

@kvadrillio: hmmmm.....egy tobzoska vagy denevérke leves miatt ????????

kvadrillio 2020.04.07. 10:11:42

namost megfogtam 20 mp-re a lehajtott fejemet....:(

kvadrillio 2020.04.07. 10:13:35

Chicago polgármestere, Lori Lightfoot hétfőn azt mondta: a városban a Covid-19 nevű járványban elhunytak 72 százaléka afroamerikai.

Bmw 2020.04.07. 10:20:15

Azt még megértettem volna ha negyedévente adja, de évente egy heti nevetséges. Persze akinek 1milla a nyugdíja az örül, akinek meg 80ezer az kitörölheti vele a seggét. A boltokra hárított külön adót ki fogja fizetni? A jó Isten? De a legnagyobb gond hogy a melósokat semmi nem védi, eddig csak olyan intézkedéseket hoztak ami rájuk nézve kedvezőtlen. És sok helyen már elkezdtek faragni a béreken (pl: elvették a bonuszt, és a szécsényi pih.kártyára sem utalnak) pedig munka van.
orbánnak tejhatalma van, aki az ellenzéket ekézi az bolond vagy fizetnek neki érte. Nem tudnak beleszólni a dolgokba. Eddig se tudtak, amíg a magyar emberek tömegei nem mennek ki az utcára itt nem lesz változás.
Olyan ez az ország már mint egy kibaszott putri ahol a geci a király.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.07. 10:27:27

Az a helyzet, hogy savanyú nektek a szőlő! Ugye azért a mogyorónyi pudvás libsi agyatok mélyén tisztában vagytok vele, hogy egy ballib kormány esetén perpillanat nem a nyugdíjemelésről kellene vitatkozni, hanem hogy hol legyenek a tömegsírok, meg mennyit kérjünk az IMF-től! :P

nnnnnnnn 2020.04.07. 10:39:26

Orbán a következő támogatásokat adja neked:

4 gyerekes anyaként SZJA mentesség

járvány idejére (ha már zenekarod van)
alkotó-, művészeti, szórakoztató tevékenység (TEÁOR és TESZOR 90)
járulékmentesség

ezen kívül még egy tonna vállalkozásnál van járulékkedvezmény, ha olyan vállalkozásod van ami az alá tartozik, vagy ha ilyen cégben dolgozol, a munkáltatódnak nem kell járulékot fizetnie.

ha esetleg nem dolgozol kedvezményezett munkahelyen, akkor is igyekszik megvédeni a munkahelyed azzal, hogy átvállalja a járulékaid egy részét, ha részmunkaidőbe visszaminősítenek.

mi kellene még? mert az nem irtad le.
alapban annyi pénzed nincs tartalék a 6 lábad mellett hogy plusz egy hónapot kihúzd, úgy, hogy 2010 óta gyakorlatilag kánaán van ha értelmes munkát végzel. ezen elég nehéz segíteni.

CCnick 2020.04.07. 11:10:30

Az orbánfóbok láthatóan mindent elkövetnek a következő orbánkétharmadért is. Semmit nem tanultatok 2006 óta.

Csak így tovább.

MammyPress Média 2020.04.07. 11:12:47

@nnnnnnnn: Ez marhajól hangzik... egy pici apró probléma van vele:
Ha nulla a bevételed, akkor cseszheted a járulékmentességet!
A nulla bevétel mellett nem az a legzavaróbb, hogy esetleg lesz egy kis járuléktartozásod, amire esetleg kérsz halasztást, részletet és megfizeted majd amikor lesz, hanem hogy a nullából nem tudod kifizetni a bért, se a dolgozódnak, se magadnak. Se a számláidat, legyen az bérleti díj, vagy rezsi, vagy esetleg étel...
Épp most mondják, hogy "ha van munka, akkor minden van" - nos egyrészt épp ez nincs, mert nem kivitelezhető. Hiába hagynám a dolgozómat rövidített műszakra, mert akkor se lesz! Se koncert, se céges rendezvény, se szülinapozás, se családi nap... Nem kell megszervezni, lefotózni, zenélni, arcot festeni, lufit hajtani, bohócruhát ölteni, foglalkoztató sarkot kialakítani, mert nincs! Csökkentett munkaidőben sem.
És egyelőre most is az adómérséklésről beszélnek... csakhogy ahhoz, hogy adóm keletkezzen, hogy egyáltalán felmerüljön az adó, amire kedvezményt kapok, ahhoz előbb bevétel kell.
És ez nem csupán az én problémám! Én meg fogom oldani...

De most kaptam tippet: itt az ideje az átképzésnek, mert kevés az informatikus! Remek megoldás, kérdés, hogy mennyi idő alatt lehet belőlünk piacképes informatikus? Ki lehet bírni addig nulla forint bevételből?

CCnick 2020.04.07. 11:13:26

@kvadrillio:

"kvadrillio2020.04.07. 10:10:04
@kvadrillio: hmmmm.....egy tobzoska vagy denevérke leves miatt ????????"

aki magával beszélget az gyorsan kezdjen el időpontért kuncsorogni egy szakembernél...

CCnick 2020.04.07. 11:14:36

@kvadrillio:

"kvadrillio2020.04.07. 10:10:04
@kvadrillio: hmmmm.....egy tobzoska vagy denevérke leves miatt ????????"

aki magával beszélget az gyorsan kezdjen el időpontért kuncsorogni egy szakembernél...

MammyPress Média 2020.04.07. 11:16:38

@nnnnnnnn: Utóirat: én nem éreztem azt a Kánaánt... A szinten tartáshoz bővítettem ennyire a munkáimat, és ezért lett a 16 órából sokszor 20, szabadnap nélkül!
És letelt az első hónap...

Vendéglátásban - amíg nincsenek vendégek - újítsuk fel a szállodákat! Ömlenek közben a tippek...

CCnick 2020.04.07. 11:18:53

"hiába álltam hat lábon, hiába dolgoztam napi 16-20 órát: nincs felhalmozott tartalékom!"

Te valamit nagyon szarul csinálsz és erről nem orbán (és korábban nem gyurcsánybajnai ) tehet hanem te.

CCnick 2020.04.07. 11:23:47

@MammyPress Média: "A szinten tartáshoz bővítettem ennyire" Komolyan kíváncsi vagyok mi lehet az a 6féle tevékenység napi 20 órában évi 365napon ami nem képes kitermelni pár havi tartalékot a patás alatt míg a jódemokráciában bővítetlenül is nagyabőséget termelt.

ulpius66 2020.04.07. 11:32:17

@Megbolondoult V. Orbán pápa:

Megbolondult!

Figyusz!

Emlékezz vissza 2002-re tudod amikor a Lendvai Ildikó néni bejelentette, hogy NEM LESZ GÁZ-ÁR-E-ME-LÉS, ÉS BEVEZETI A 13. HAVI NYUGDÍJAT IS AZ MASZP-SZDSZ KORMÁNY!

NAGYPOFÁVAL BEJELENTETTÉK, MERT A LEKÖSZÖNŐ ORBÁN KORMÁNY TELI KASSZÁT HAGYOTT RÁJUK!
(amit aztán napok alatt szétloptak.... de ez egy másik történet.......)

NA, SZÓVAL AKKOR HOGYAN VEZETTÉK BE A BALLIBSIK A NAGYPOFÁVAL BEHARANGOZOTT 13. HAVI NYUGDÍJAT????????????????

2002-BEN A 13. HAVI NYUGDÍJJAL KAMPÁNYOLTAK A BALLIBSIK!

"2002-ben úgy tervezték, hogy négy év alatt kell a 13. havi nyugdíj teljes értékének beépülnie a kifizetésekbe, már csak azért is, hogy jusson a következő választási évre is emelés. Az első ún. "53. heti nyugdíjat" 2003-ra időzítették."

Megbolondult!

Hogy is csinálták azok a szemétláda szocik 2002-ben?

2002 TAVASZÁN KAMPÁNYOLTAK A 13. HAVI NYUGDÍJJAL, MAJD 2003 NOVEMBERÉBEN KIFIZETTEK 1 AZAZ EGY HETI NYUGDÍJAT PLUSZBAN.

ORBÁN MOST ÁPRILISBAN BEJELNTETE A 13. HAVI NYUGDÍJAT, AMINEK ELSŐ RÉSZLETÉT 10 AZAZ TÍZ HÓNAP MÚLVA MÁN KI IS FOGJÁK FIZETNI!

KIK A NAGYOBB SZEMÉTLÁDÁK EZÜGYBEN A BALLIBSIK VAGY ORBÁN?

MammyPress Média 2020.04.07. 11:32:51

@CCnick: Ha nagyon érdekel, elárulom: a minimális tartalékomat befektettem egy március végére tervezett nagyszabású rendezvénybe, valamint egy tavaszi turnéba. Ami szépen elúszott... és már egy hónap eltelt a nullázásból!
De nem ez az érdekes, hanem az, hogy emberek ezrei vannak NULLA bevétellel, és ők még mindig nem kaptak érdemben semmi lehetőséget, azon kívül, hogy - mai hírként, egyelőre ismeretlen részletekkel - online képezzék át magukat informatikusnak! EZ a problémám!
És hogy eltelt egy hónap, és ennyit tudnak felmutatni... Pedig azt, hogy baj lesz, azt nem egy hónapja lehetett tudni!

Eugene Horse 2020.04.07. 11:33:46

Amellett, hogy a poszternek van némi igazsága, azért megjegyezném, hogy akinek nincs úgy nagy általánosságban 1-2-3 havi alapszintű túléléshez való félretett pénze (ez a gyakorlatban 1-másfél havi fizu, mert a gatyaszíjat meghúzva félpénzből azért ki lehet jönni rövidtávon), úgy, hogy a vész előtt folyamatosan, éveken keresztül dolgozott, az bizony nagyon felelőtlen. Meg el kéne végre dönteni, hogy akkor szocializmust vagy kapitalizmust akarunk, mert a kettő együtt nem megy.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2020.04.07. 11:33:48

@Grimbusz Makszimusz: Már megint vizionálsz. Mondtam a medikusoknak, hogy érzéstelenítés nélkül varrják össze az ánuszrepedésed. De utálják a buzis jajgatásod.

ulpius66 2020.04.07. 11:35:53

@CCnick: "Te valamit nagyon szarul csinálsz és erről nem orbán (és korábban nem gyurcsánybajnai ) tehet hanem te!"

Hagyjad őket!

A ballibsik mán csak ilyenek!

Ami rossz, arról mindenről a Patás tehet!

Brendel Matyi a saját impotenciájáért is a Patást okolja!

ulpius66 2020.04.07. 11:39:37

@MammyPress Média: "De nem ez az érdekes, hanem az, hogy emberek ezrei vannak NULLA bevétellel, és ők még mindig nem kaptak érdemben semmi lehetőséget..."

Mami Presszó!

Ez esetben szépen felhívod az ÖNKORMÁNYZATOT (FŐLEG A BALLIBSIK VEZETTE ÖNKORMÁNYZATOT) és szépen megkéred, hogy segítsenek!

Elvégre az Önkormányzatok ezért (is) vannak!

ulpius66 2020.04.07. 11:41:53

Mami Presszó!

Ja, hogy inkább Budapest kiküldi Brüsszelbe Budapestet képviselni a Karácsony kebelbarátját a Jávor Benedeket havi 20.000 euróért!!!

Jávort hívd fel, hogy segítsen rajtad, úgysem csinál egész nap semmit!!!!
(mán úgy értem Magyarország fikázásán kívül......)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2020.04.07. 11:42:59

@Grimbusz Makszimusz: Ne sípákolj! Karigeri csapdát állított Orbánnak, az meg beletrappolt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2020.04.07. 11:46:19

@ulpius66: Te csak tudod, hiszen közmunkásként gyakorlatilag segélyből élsz. Viszont ez a fizu nem elég arra, hogy kapjál személyi kölcsönt, hogy letétbe tedd a fogadásra az egy milliót.

ulpius66 2020.04.07. 11:48:56

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"@ulpius66: Te csak tudod, hiszen közmunkásként gyakorlatilag segélyből élsz."

Nana!

Én egy tisztességes bérkommentelő vagyok!

Kicsike pénzt kapok, de nekem jól jön!

Remélem nem sajnálod tőlem ezt a kicsike pénzt?

ulpius66 2020.04.07. 11:49:59

Vezérparaszt!

Akkor legyen nagy a pofád, amikor Orbán a járvány végén visszavonja a "felhatalmazási törvényt"!

ulpius66 2020.04.07. 11:51:32

Vezérparaszt!

Eddig az volt a ballibsi mantra, hogy a Patás "kiiktatta a Parlamentet"!!

Minden ballibsi felköp! Alááll!

nnnnnnnn 2020.04.07. 11:51:51

@MammyPress Média: ne haragudj de arról nem orbán tehet hogy nem tudtad managelni az életedet úgy hogy legyen két deka megtakarításod. így is elég sokat köszönhetsz a kormánynak, mert elég sokat segített rajtad.

ulpius66 2020.04.07. 11:58:22

Mami Presszó!

Ezzel az egész korona vírusos járvánnyal a leges-legjobban a szállodások jártak!

Mán év elején azzal volt tele a sajtó, hogy Húsvétra gyakorlatilag telt ház van minden szállodában!

Mindenki kifizette a foglalását!

A PÉNZ OTT VAN A SZÁLLODÁKNÁL, VISSZAFIZETNI SENKI SEM FIZET VISSZA EGY FILLÉRT SEM, ÉS MÉG TELJESÍTENI SEM KELL SEMMIT A SZÁLLODÁNAK!

ÚGYHOGY A SZÁLLODÁSOK JOBB, HA BEFOGJÁK A POFÁJUKAT!!!!!!!!

MammyPress Média 2020.04.07. 11:58:43

@nnnnnnnn: Azt gondolom, egy normál társadalomban ennyi befektetett munkának elegendőnek kellene lennie - de nem ezért hibáztatom a rendszert!
Azért mesélj, hátha te tudsz valamit, amit nem vettem észre: mit segített rajtam??? Mit köszönhetek?

nnnnnnnn 2020.04.07. 11:59:09

@MammyPress Média:

"De nem ez az érdekes, hanem az, hogy emberek ezrei vannak NULLA bevétellel, és ők még mindig nem kaptak érdemben semmi lehetőséget"

van rengeteg ilyen ember, akiknek évei, évtizedei lettek volna arra, hogy kezdjenek valamit az életükkel, de nem tették. rengeteg napról napra élő ember is van. ők most megszívták. ez elsősorban nem a kormány hibája. a kormány elsősorban az adófizetőket, a dolgozókat fogja védeni, és legutoljára azokat, akik alapban alig tudják fenntartani magukat és alig van adóbefizetésük. sajnos egy válság ilyen. nem véletlen, hogy normális embereknek van félretett pénzük válság, családi tragédia esetére. lehetne alapjövedelmet bevezetni persze, csak akkor egyrészt csődbe menne az ország, másrészt hosszú évekre eladósodna.
szóval lehet ujjal mutogatni a kormányra, hogy miért nem segít, de előbb a saját házunk táján sem ártana söprögetni, egyből kiderülne, hogy nagyrészt nem a kormány hibás az emberek anyagi helyzetéért, hanem elsősorban saját maguk.

ulpius66 2020.04.07. 12:01:36

@nnnnnnnn:

A Mami Presszó sem kapta vissza a befektetett pénzét (vagy hazudik) ugyanúgy nem kapja vissza egyetlen egy szállodát lefoglaló emberke sem a pénzét. (a szállodák, legalábbis a családomnak, átfoglalást ajánlottak fel...)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2020.04.07. 12:02:07

@ulpius66: Hogyne sajnálnám! Te kapod abból a GDP-nek egy részéből, amit én megtermelek. Legalább valamicskét visszakapnék belőle ha állnád az általad nagy pofával felajánlott fogadást.

MammyPress Média 2020.04.07. 12:03:37

@ulpius66: Nem mindenki fizette ki, és van, aki - mivel köteles - visszafizette.

És most megkapták, hogy addig újítsanak fel és korszerűsítsenek... Komoly segítség, hiszen bizonyára látták a varázsgömbjükben, hogy meddig tart ez az egész, és mikortól lesz újra (fizetőképes) keresletük... Így simán vehetnek fel hitelt is, ha nincs miből. Van itt támogatááás...

ulpius66 2020.04.07. 12:04:02

@nnnnnnnn:

Ja, előtte a Mami Presszó sem kérdezte meg a kormányt, hogy jó helyre fekteti-e be a pénzét!

Most, hogy elúszott a pénze, a kormány a hibás!

ulpius66 2020.04.07. 12:05:43

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Vezérparaszt!

Mikor fizetnék én neked egymillát a fogadásunk alapján?
(pénzhiányában mán majdnem elfelejtettem......)

Grimbusz Makszimusz 2020.04.07. 12:05:47

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Ma nem volt pénzed banánra és nem küldték azt a tehetséges majmot aki múltkor kommentelt helyetted? Nagyon gyengén érvelsz!

ulpius66 2020.04.07. 12:10:01

@MammyPress Média: "Van itt támogatááás..."

Mami Presszó!

Remélem ezt a kérést az EU-nak címezted!

Az EU össze-vissza hazudozik, főleg a hazai szájcsöve az Újhülye, hogy mennyit pénzt adtak Magyarországnak!

Most, hogy fehéren feketén kiderült, hogy egy kibaszott euró pluszforrást sem biztosítottak a magyaroknak a járvány ellen, talán hozzájuk fjordulhatnál segílyért!!!!!!!!!!!!!!

MammyPress Média 2020.04.07. 12:12:25

@ulpius66: Nem mondtam, hogy ezért a kormány a hibás! Vis Major volt - jött egy vírus. Március 28-án lett volna egy nagyszabású rendezvény, vagyis a költségek nagyrésze már ki volt fizetve, a bevétel azonban elmaradt. Erről nem a kormány tehet, még akkor sem, ha ő hirdette ki a vészhelyzetet, hiszen a józan ész is azt diktálta.

Arról azonban tehet, hogy semmilyen támogatást nem biztosít az átmenet időszakára! Semmiféle kapaszkodót nem nyújt azoknak, akik most vírus nélkül is levegő után kapkodnak!
Nem rólam van szó, én megoldom! Rutinos felálló vagyok. Emberek ezreiről beszélek, akik most munka nélkül maradtak, és nem csak dolgozók, hanem vállalkozók, akik szimplán arra vállalkoztak, hogy munkát, megélhetést teremtsenek maguknak! És most önhibájukon kívül kerültek nem nehéz, hanem gyakorlatilag lehetetlen helyzetbe!

nnnnnnnn 2020.04.07. 12:22:24

"Semmiféle kapaszkodót nem nyújt azoknak, akik most vírus nélkül is levegő után kapkodnak! Emberek ezreiről beszélek, akik most munka nélkül maradtak, és nem csak dolgozók, hanem vállalkozók, akik szimplán arra vállalkoztak, hogy munkát, megélhetést teremtsenek maguknak! "

értem én a problémádat, de rajtam például miért nem segít az állam? 3 embert eltartok, bérből fizetésből élek. még sem visel meg ha 3 hónapig nincs bevételem. miért? mert nem nyújtózkodtam sose tovább mint a takaróm ért, nem 2 millióért vettem autót, hanem 800ezerért, évek óta halmozódik a megtakarításom, figyelek arra, mire költök, stb.
más miért nem csinálta ezt? és miért segítsen rajtuk az állam, ha rajtam nem segít? ráadásul az én adómból segítsen azokon akik nem tudnak a saját pénzükkel gazdálkodni? 2010 óta , de az utóbbi években simán mondhatjuk hogy bárki aki akart, tudott pénzt keresni. aki napról napra éldegélt, és azzal meg volt elégedve, úgy, hogy egy forintja nem volt, és ezen nem változtatott, azon miért kéne segíteni? az most megszívja. nagyrészt önhibájából, az eddigi életében elkövetett hibás döntései miatt.

MammyPress Média 2020.04.07. 12:28:35

@nnnnnnnn: Örülök, hogy te ismered a helyzetemet és a döntéseim okát, tehát objektíven meg tudod ítélni azok helytelenségét!

Nincsenek titkaim, de nem szívesen taglalnám részletesebben, hogy mit miért teszek - elsősorban azért nem, mert NEM magam miatt vagyok felháborodva, mint mondtam: rutinos felálló vagyok, megoldom ezt is!

Azt azért még mindig várom, hogy sorold: mit köszönhetek ennek a kormánynak, mit segítettek ők nekem...

n3spr3ss0 2020.04.07. 12:33:57

@Sir Galahad: Ha a vírus eltalál, neked nem lesz nyugdíj problémád.

nnnnnnnn 2020.04.07. 12:36:55

@MammyPress Média: fentebb már leírtam a járulékkedvezményeket amiket most fognak adni, illetve hogy 4 gyermekes anyaként SZJA mentességet is élvezel járványtól függetlenül. ezen felül is rengeteg kedvezményt kapnak a munkavállalók és a cégek is a foglalkoztatottak után alapban, járványtól függetlenül. bár lehet ezek neked nem számítanak a segítség kategóriába.

MammyPress Média 2020.04.07. 12:44:35

@nnnnnnnn: Az SzJA mentesség a béremre (amihez előbb kéne némi bevétel) valóban LESZ! Majd! Ha megélem a jövő májust... Idén májusban még a tavalyi adót számoljuk el!
Az alkalmazottam biztonságát jelenleg nem a járulékkedvezmények biztosítják, hanem az adja, hogy a férjem... ettől még sovány vigasz lesz neki, ha természetben fizetem ki a bérét, mert egy kasszán vagyunk! És ebből a kasszából kell kifizetni a bérelt otthonunkat!

nnnnnnnn 2020.04.07. 12:53:37

@MammyPress Média: értem. tehát akkor mit szeretnél? adjon az állam mindenkinek havi nettó 100ezer forintot? elég gyorsan csődbe mennénk, vagy ha nem, akkor az olyanok mint én, akik adóznak, fizetnék majd vissza. mert neked ha jól értem hiába van 6 lábad, nem veszel ki havi jövedelmet egyik cégedből sem, tehát nem fizetsz valami sok járulékot és gondolom egyéb adót sem, de lehet tévedek. mindenesetre biztos, hogy egy alapjövedelem bevezetését azok szívnák meg akik normálisan keresnek, bejelentett állásuk van, stb, és nem azok, akik napról napra élnek.
ezen kívül más segítséget nem igazán tudok elképzelni, ami a napról napra élő embereken segítene.
de ird ha van ötleted.

MammyPress Média 2020.04.07. 13:12:28

@nnnnnnnn: Tévedsz! Hogy Palkovicsot idézzem: "ha van munka, minden van!" Eddig volt munkám, bevételem, nem kevés adófizetésem. A havi költségeim magasabbak az átlagnál, de ez nem luxusból, hanem kényszerből fakad. Most azonban a hatból nincs, csak másfél, az is visszafogottan, sokkal kevesebb bevételt jelentve. Miközben a költségeim nem lettek érdemben kisebbek. És már eltelt egy hónap - de még látni sem lehet a helyzet végét!
Egy VisMajor helyzet miatt nem lehet most tervezni. Erről nem a kormány tehet, de egyedül neki van eszköze, lehetősége, hogy az átmenetben olyan segítséget nyújtson, amivel túlélhető lenne a helyzet. Ez akár lehet egy minimáljövedelem, de lehet bérleti díj átvállalás, élelmiszerutalvány, és még van pár ötletem - de az a tény, hogy a nemlétező bevételem után nem, vagy nem most kell adózzak (nem minden és nem mindenkinek van elengedve), és hogy kevesebb járulékot kell (most) megfizetnem - az nem segít! Abban párhónap csúszás egyébként is meglepően gyakori, és eddig is volt rá lehetőség, hogy az adózó halasztást/mérséklést/részletet kérjen.

Ehhez képest arra jut idő, pénz, energia, hogy hatalomépítősdit játszanak... Ez azért egy picit irritáló! De ez csak hab a tortán, mert igen, jól sejtik: amíg az ember a létbiztonságáért küzd, addig nincs energiája ezzel foglalkozni! Bármit megtehetnek... Ezért IS. És meg is tesznek - önmagukért!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.07. 13:20:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ne sípákolj! Karigeri csapdát állított Orbánnak, az meg beletrappolt......................

Értem! Akkor ezért nem tudott a fővárosi idősotthon problémájával foglalkozni, ahol 53 ápolt és 12 ápoló fertőződött meg de felütötte a fejét a rüh is!
Karigeri felelős szakmai nyilatkozata ezzel kapcsolatban: " azt nem lehet tudni, maga a vírus hogyan került az idősotthonba, hiszen az intézményben látogatási tilalom van, és a dologzók közül senkinek nem volt tünete."
Problem solved, lehet menni újabb csapdákat állítani!

Világít a torony 2020.04.07. 13:41:25

@ulpius66: "ORBÁN MOST ÁPRILISBAN BEJELNTETE A 13. HAVI NYUGDÍJAT, AMINEK ELSŐ RÉSZLETÉT 10 AZAZ TÍZ HÓNAP MÚLVA MÁN KI IS FOGJÁK FIZETNI!"
A 13-ik havi nyugdíj intézménye azt takarja, hogy minden egyes évben a nyugdíjas + egy havi nyugdíjának megfelelő összeget kap. Az, hogy négy év alatt kapnak összesen egy havi plusz juttatást az nem 13-ik havi nyugdíj. Érted bérfirkász?

MammyPress Média 2020.04.07. 14:08:37

Karácsony és az önkormányzat... ez jó ötlet!

Nem kellett varázsgömb ahhoz, amit leírtam még a szavazás előtt - és az élet (szokás szerint) igazolt!
mammypress.blog.hu/2019/10/13/kampanyzaras_523

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2020.04.07. 14:13:18

@nnnnnnnn:

jaj te nagyokos fideSSes bértroll! Te annyit se tudsz, hogy Orbanisztánban a nagy átlag 60% havi max. netto 400 euróból él (és ehhez gürizik átlag napi 10-12 órát), míg Nyugaton ennek a 3-szorosát keresi heti 38 órában. Eközben Orbanisztánban a termékek, szolgáltatások 70-80%-ának az ára már rég nyugati szint, ha éppenséggel nem magasabb.

Statisztika szerint a magyarok 60%-ának már 10 éve se futotta megtakarításra, ez azt jelenti, hogy még 1-2 hónapot kibírna jövedelem nélkül, utána meg Campobasso.

Ez meg nem az illető hibája, mert gyerek(ek) nevelése mellett csak a legsegghülyébb troll képes rászállni a másikra, hogy miért nem vagy képes megtakarítani?

Az a helyzet haver, hogy Orbanisztánodban ez a kökemény valóság, a megélhetési biztonság az EU egyik legrosszabja. Orbánodnak a juttatásai a társadalom 80%-ának még morzsának is kevés, azzal kitörölheti a seggét. A leggazdagabb réteg vagonokban viszi haza orbán adományait, a maradék pár vagonon meg 9 millió ember osztozkodik. Aztán a már 10 éve fennálló megszorítási vészhelyzet következtében, azt a kis adományt is visszaszedi az állam a rekord magas magyar adókon és milliónyi egyéb illetéken keresztül, amit könyörasdományként kaptál.

Ennyit ér a világrekorder orbanisztáni gazdasági növekedés, meg hogy a fél világ minket irigyel. Csak a hülye akar magának ilyen világot.

MammyPress Média 2020.04.07. 14:13:52

@MammyPress Média:
Isteni például a műsor a parkolókérdésben...
Karácsony nemet mond, de nem azért, mert a megnövekedett légszennyezettség fokozza a vírus terjedésének lehetőségét, hanem (mert pénz és) mert Orbán felszólította!
Orbán akkor is elrendeli, de nem azért, hogy csökkentse a tömegközlekedés veszélyét, hanem hogy megmutassa Karácsonynak, hogy itt az van, amit ő mond és kész!

És eközben itt sokan még mindig ott tartotok, hogy ki melyik oldalnak a seggiből kandikál ki (már elnézést), és bőszen szidjátok az ellenséget, amíg el nem visz a vírus, vagy a kilátástalanság, vagy a fekete autó.
Klassz perspektíva...

moloy 2020.04.07. 14:36:53

@MammyPress Média: Innét már a többi kommentet NEM érdemes olvasni...
Aki lelkiszegény, az a leglelkiszegényebb. És nem sajnálom őt, mert kik a boldogok?

Grimbusz Makszimusz 2020.04.07. 14:42:28

@MammyPress Média: "Nem kellett varázsgömb ahhoz, amit leírtam még a szavazás előtt - és az élet (szokás szerint) igazolt!"

Szokás szerint neked van igazad! :DDDDDD Tippelhetek, hogy a férjed már régen elmenekült?
A 0 komment alatta mit igazol számodra? :D Gondolom semmit, a neked nem tetsző jelenségekkel nem foglalkozol, ezt a posztjaid alapján bátran kijelenthetjük!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2020.04.07. 14:48:56

@Grimbusz Makszimusz: Téged is otthagyott a férjed, a Józsi, ezért vagy frusztrált. mostanában bircával vigasztalódsz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2020.04.07. 14:51:31

@Grimbusz Makszimusz: Ja, meg amikor az orvos győri polgármester sem tud magára vigyázni, akkor Karigeri személyesen tartson minden tüsszentéshez zsebkendőt, igaz?

MammyPress Média 2020.04.07. 14:52:14

@Proud Mary: Az vagyok! A vírus előtt tele volt a naptáram júniusig!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2020.04.07. 14:53:36

@Grimbusz Makszimusz: Csak ennyi telik tőled, hogy plagizálod az én poénomat?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2020.04.07. 14:54:55

@Proud Mary: Te is piacképes vagy, hiszen nagyon kellenek most a fideszes bérkommentelők, hogy eltereljék a figyelmet mekkora szar van a gazdasággal.

CCnick 2020.04.07. 14:57:03

@MammyPress Média: "a minimális tartalékomat befektettem egy március végére tervezett nagyszabású rendezvénybe, valamint egy tavaszi turnéba."

Legalább tanultál valamit: nem a tartalékot toljuk be a bizonytalan bizniszbe. Azért tartalék. Persze nyilván orbánahibás nem te.

CCnick 2020.04.07. 15:04:30

@MammyPress Média: "Az vagyok! A vírus előtt tele volt a naptáram júniusig!"
Ezek szerint a bizniszeid baromi jól mennek. Akkor hogy a francba lehet minimális a tartalékod? Megint oda jutunk, hogy valamit szarul csinálsz és orbán mentsen meg.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2020.04.07. 15:05:53

@CCnick: Milyen qrva okosak vagytok a közmunkás fizetésetek biztonságában!

Proud Mary 2020.04.07. 15:18:15

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: tényleg? szar van a gazdasággal?

@MammyPress Média: akkor meg nyugi, egyszer ennek is vége lesz

MammyPress Média 2020.04.07. 15:43:33

@Proud Mary: No problem... A márciust kifizettem, az elmaradt bevételek ellenére is. Az áprilist még megoldom!
Májusra pedig - engedelmes állampolgárként - átképzem magam informatikussá! És amilyen hülye vagyok, meg is tenném...
De kollégák ezrei vannak körülöttem hasonló helyzetben! Velük mi lesz? Imádkozzanak, hogy nagyi megélje a februárt, és majd a 13. havi nyugdíj első negyedéből támogatja őket?
Na itt kezdődnek a problémáim, amit a járulékenyhítés sem orvosol, ha nem jön pénz a számlára, akkor behajtani sem tudják...

laci_52 2020.04.07. 15:45:27

Egyszerű ez, mint a faék! Orbánnak megsúgták, hogy évek óta kib*ik a nyugdíjasokkal, mert nem adja meg nekik a tényleges inflációnak megfelelő emelést.

Most kapóra jön, hogy soron kívül meghal néhány ezer nyugdíjas, lesz miből adni egy keveset a többieknek. Elvégre '22-ben is szüksége van a Fidesznek a nyugdíjasok szavazataira.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2020.04.07. 15:56:38

@Proud Mary: Örülök hogy segíthettem. Pedig nincs gyógypedagógus szakképzettségem szellemileg súlyosan sérültekhez.

VT Man 2020.04.07. 16:09:47

@Megbolondoult V. Orbán pápa:
"Számoljunk egy kicsit. A negyedhavi nyugdíj évente az ügye a nyugdíj 25%-a osztva 12-vel lesz havonta. Vagyis havonta ad 2%-ot. Ez egy százezres nyugdíjnál még kétezer forintot sem jelent egy kisnyugdíjasnak."

Ahhoz képest, hogy semmit se jelent a nyugdíjasoknak, 15 éve folyamatosan kampánytéma.

A győzelemhez kellenek a nyugdíjasok szavazatai.
Nyugdíjas órák 9-12-ig...
13. havi nyugdíj..

Kész.

kvadrillio 2020.04.07. 16:21:56

Dolgozók és betegek is megfertőződtek, lezárták az Irgalmasrendi kórház belgyógyászatát

Az Index információját megerősítette az országos tisztifőorvos.

irrgalmas....ez mellik kerületben ???? ott is dúl a fertőződés ???

kvadrillio 2020.04.07. 16:23:30

II. kerület...hmmm......

MammyPress Média 2020.04.07. 16:25:57

@kvadrillio: II. kerület - de nem erősítette meg. Hablatyolt, mint általában szokta, ha konkrét kérdést kap...
Elmondta az általános eljárást, de arra nem adott konkrét választ, hogy mi van az Irgalmasoknál.

Az Isten irgalmazzon nekik... - hogy nem túl stílusos legyek.

Proud Mary 2020.04.07. 16:39:41

@MammyPress Média: mi lesz mi lesz. máshol mi lesz? afrikában ha meghalnak a szüleid ebolában akkor gyerekként veled mi lesz? amerikában egy földrengés után ha szétpusztul a házad akkor veled mi lesz? berlin ostroma után a túlélőkkel mi lett?

mit vársz? tudsz olyan intézkedést javasolni ami mindenki számára pozitív és igazságos?

Proud Mary 2020.04.07. 16:40:18

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: jaa, már vágom miért vagy akkor alkalmatlan önterápiára.

kvadrillio 2020.04.07. 16:48:41

Többféle koronavírus terjed Magyarországon, egyetlen fertőzött szervezetében is több változat lehet

MammyPress Média 2020.04.07. 16:51:57

@Proud Mary: Jahh! Ha nincs tökéletes megoldás, akkor szabad a szabadrablás...

Jelzem: az óvóhelyeken, sőt, még a táborokban is lehetett gyerekekkel foglalkozni, szórakoztatni, igaz, sajátságosan, de kultúrát teremteni. A kijárási tilalom elben szigorúbb volt, de nem jelentette az érintés tilalmát, a kapcsolat tilalmát! Szóval - több okból - nem hasonlítanám össze!

Pillanatnyilag Orbántól sem azt várom, hogy történelmi, avagy afrikai problémákat oldjon meg, hanem az ittenit. Még csak azt sem várom, hogy az enyémet, vagy hogy tökéleteset - de azt talán jogosan várhatom, hogy törekedjen egy picit erre!
Persze: én vagyok a hülye! Legyen...

Proud Mary 2020.04.07. 17:22:20

@MammyPress Média: ja, szóval fogalmad sincs.

köszi!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.07. 17:28:15

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Csak ennyi telik tőled, hogy plagizálod az én poénomat?"

Recycling kisfiam! :D Egy szemét újrahasznosításra került! :P
És a saját poénoddal szúrtalak tökön!

a nagy hohohorgász 2020.04.07. 17:42:53

Látszik hogy a rettegitisz kór jobban fertőz mint a koronavirus. Hahaha. Szerintem most puccsoljuk meg a kormányt jöhet az ellenzék. 2022re az összes rettegő belepusztul a demokratikus válság kezelésbe aztán jön vissza a patas élete végéig. Bmeg de hülyék vagytok ti libsik.

a nagy hohohorgász 2020.04.07. 18:05:29

@a nagy hohohorgász: ha valaki az utolsó 4 évben nem tudott felrerakni az vagy nagyon speciális eset vagy a Facebook nak élt. Az elsőt lehet sajnálni és segítjük is. Aki meg tulkoltekezett az hülye. A poszter a saját leírása alapján hülye és nem is érti hogy miért sajnos. Szerintem legalább is.

tireless treehugger 2020.04.07. 18:25:50

@a nagy hohohorgász:

Jól mondod kedves (fidesz) troll barátom, az elmúlt 10 évből csak az utolsó 4 volt aránylag javuló.

2015 végén kezdték el a pénzbővítést addig attól rettegtek hogy visszatér a válság, az egész ország padlón volt. 2016 még lassú volt aztán 2017-ben látszódott a versenyszektor fizetésemelése, 2017 végétől pedig osztogatni kezdtek (mert jött a választás). Ennek meg is lett az eredménye, mert 2019 elejére már kiürült a kassza és a forint zuhanásnak indult. És ezzel el is érkeztünk a mai állapotokhoz, se pénz, se munka, 350-es euró, 30.000mrd adósság, menekülő külföldi pénzek, mnb vásárolja az állampapírt.

És ez semmi másnak nem köszönhető minthogy amikor (2010) bővíteni kellett volna akkor szűkítettek, és amikor (2016-tól) tartalékot kellett volna képezni akkor pocsékoltak. Mind az állam mind az emberek.

De ne az egyszerű embernek kelljen már világgazdasági szakembernek lenni, arra tartja az államot hogy pl ilyen ügyekben okos tanácsokkal és előremutatóan intézkedjen.

Az egyszeri tücsök azért zenélt, mert az állam azt rendelte. (európa motorja)

a nagy hohohorgász 2020.04.07. 18:44:01

@tireless treehugger: de állítólag az állam hatalmat akarjátok csökkenteni... Az állam köszöni szépen jól van az emberek viszont nem. Akkor miről beszélsz? A szennyviztisztito többet keresett 3 éve mint én az irodában (300 nettó) aki képes 1990 óta az államra bízni a család biztonságát az meg is érdemli.... Hahaha de jó hírem is van. Az Orbán nem szivat annyira mint előtte bárki. Pedig mo-t most külföldről is hekkelik a barátaid. Ha ezt is kibirja a Fidesz akkor 4/5 tényleg meg lesz.

a nagy hohohorgász 2020.04.07. 18:46:34

@tireless treehugger: az egyszeri tücsök azért zenélt mert nem akart lemaradni a szomszedtol most meg a rohadt Orbán nem segít rajta... Felelős felnőtt viselkedés. Aha

a nagy hohohorgász 2020.04.07. 20:39:39

@a nagy hohohorgász: poszternek üzenem hogy menjen ki az erkélyre és adja elő az most a trendi. A prolik kajaljak... Hahaha

a nagy hohohorgász 2020.04.07. 21:25:59

@a nagy hohohorgász: de fogadjunk poszter a bozgor férjed ott van melletted pedig a rohadt Orbán kitiltotta. Hazudsz hazudsz és megint csak hazudsz.

MammyPress Média 2020.04.07. 22:59:02

@a nagy hohohorgász: Szerencse, hogy te itt vagy, és kitüntető figyelmednek hála - én meg se kell szólaljak.

CCnick 2020.04.08. 15:35:34

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Mostanában csak ennyit fizetnek neked? Kis pénz kis trollkodás? Régen minden jobb volt, te is.