Kampányzárás – csak a szar marad!
2019. október 13. írta: MammyPress Média

Kampányzárás – csak a szar marad!

urna.jpgHa ez az írás nyilvános, az azt jelenti: végre lezárták az utolsó urnát is. Most – amikor ezt írom – még napok vannak hátra a puccparádés szardobálásból, ami tartok tőle, soha nem fog lezárulni, talán csak halkabb lesz kicsit. Talán… 

Szoros eredményt ígérnek a guruk, bár sokan vagyunk, akik azt gondoljuk: nem feltétlenül az urnák mellett dől el az eredmény! Én azonban nem venném a lelkemre, hogy akár csak egyetlen voks is miattam hiányozzon: el kell menni, szavazni kell, még ha nincs is kire – szokás szerint! 

Talán soha nem is volt! Az első szabad választáson a bőség zavara várt ránk, ismeretlen nevekkel. Mostanra azonban már sajnos megismerhettük őket! Aki kicsit is nyitott szemmel jár, az tudja: aligha akad köztük jó választás! Az biztos, hogy én egyikre se bíznék rá egy kecskét sem, nemhogy országot, vagy – a mai menü szerint – akár csak egy várost!

Azt azért nem mondanám, hogy egyformák… Amíg az egyik a zsebét tömi és minden stiklit kihasználva szarik az emberek jelenére – addig a másik elvette a jelenét, a jövőjét, az öntudatát, a jellemét, az érzéseit… Lassan mindent, amitől még önmaguk lehetnének!

Sokan remélték itt a fináléban, hogy az Ördög ügyvédjének biliborítása majd érdemi következményeket hordoz magában. Kis optimisták! Én azt tapasztalom, hogy itt már rég nincs következménye semminek! És lássuk be: bizonyítékot is csupán az életformára nyújtott, ami – annak, aki figyel – nem volt újdonság. A korrupcióhoz jogi bizonyítékként nem elegendő egy pornóba hajló videó, a szex pedig akkor sem bűncselekmény, ha többen vesznek részt rajta. Persze: azt azért bizonyítja, hogy az ékes szólamok családról, keresztényégről… ezek bizony ordas nagy hazugságok! De azt gondolom: ez is keveseknek volt újdonság.

A kormány ügyeletes megmondói bőszen hallgatnak: nekik ez belefér, ettől szerintük Borkai még jó polgármester! Más az értékrend: náluk a párthűség az első, amiért ez a jutalom. Az "Isten, haza, család" nem szerepel rajta, azt csak a beszédekre hagyják! 

Tarlós legalább elutasította, méltatlannak tartotta – de ettől én még nem érzem, hogy ő aztán sokkal jobb lenne! Jó lenne leváltani, de nem azért, merthogy ki áll mögötte, kinek a bábja... Nem azért, mert hova tartozik, hanem azért, mert alkalmatlan a város vezetésére! És nem azért alkalmatlan, mert azt mondta róla az ellenzék, hanem mert nem lehet közlekedni, mert nem lehet tájékozódni, mert nem lehet tervezni, levegőt venni, mert ellep mindent a szemét, a patkány, mert nem tudsz elmenni mosdóba, ha útközben kellene, és még sorolhatnám hosszan… Átgondolatlan, szervezetlen, és a szakértelem szikrájától is mentes lett minden! Nem biztos, hogy mindez az ő hibája, de mindenképp ő a felelőse! Mennie kell(ene)!

De ki váltaná le? A vasalt heréjéről közismert Berki? Viccnek is rossz! Puzsérnak néha talán van egy-egy értelmes gondolata, de képtelen az elfogadásra, képtelen az együttérzésre. Ő lenne a jó jelölt egy főváros vezetésére?

Karácsony. Na igen… Aki mellé felsorakozott a teljes ellenzék! Illetve majdnem a teljes! De így is öröm és boldogság, ezt akarta majd’mindenki: legyen összefogás, és lett! Csak néhány bukás kellett hozzá és pár év kitartás.

Tizennyolc évet éltem Zuglóban, ma is sok szál köt oda. Karácsonynak voltak jó húzásai, és voltak felháborítóak is. Persze: nem lehet úgy vezetni – sokszor még egy 4-5 tagú családot sem, nemhogy egy több(száz)ezres közösséget –, hogy az mindig, mindenkinek megfeleljen! Tudom!

Ezeket nézve akár jó választás is lehetne, vagy legalábbis: nem tudok jobbat! Ami szomorú, mert nem hiszem, hogy nincs vezetésre termett, közösséget képviselni, és közakaratot érvényesíteni tudó ember más, csak ő! Így választani is csak őt lehetett Igaz, volt előválasztás, és Kálmán Olgát bírom is, mint riporter, de azért ez kicsit más, Kerpel-Fróniust pedig igazán megismerni sem volt idő – a kampány során pedig mindkettő feltűnés nélkül távozott Karácsony mellől! Ennyit a hitelességükről...

Szóval maradt Karácsony! Hogy engem nem győzött meg, az egy dolog! Ez az én bajom. Ettől még lehetne jó, és én nem azt akarom, hogy a nekem szimpatikus győzzön, hanem azt, aki a városomnak a legjobb! Mert Budapestet nagyon szeretem, a politikusokat meg nagyon nem! Így most csak azt írom le, hogy miért érzem, hogy nem jó Budapestnek…

Nem jó, mert ha ő nyer, akkor Budapest még ennyi támogatás sem kap a kormánytól. Nem csak azért tudom, mert több város meg lett ezzel fenyegetve, hanem mert az elmúlt időszakban ezt tényként is tapasztaltam azokban a helyiségekben, ahol ellenzéki vezetés volt! Mellesleg Zuglóban is!

Nem jó, mert nem tudom magam elé képzelni az ország első emberét, amint meghallja a hírt, hogy Karácsony nyert, és azt mondja: hát jó, ez van, ezt akarták az emberek, legyen! És a következmények nem (csak) Karácsonyt fogják érinteni, hanem az egész várost!

Nem jó, mert bár a fináléban azért a nehezített pálya ellenére is szép kampányt futott – ott volt az arca, a képviselője, ő maga is úton-útfélen plakáton, sátorban, rendezvényeken – azt azért nem sikerült megtudjam, hogy a gyakorlatban mégis mit szeretne csinálni… És főként: hogyan! 

De leginkább azért nem jó, mert van egy fontos dolog, ami mellett nem tudok elmenni szó nélkül: pont ugyanazt csinálja, mint a kormány! Hergel és uszít, pedig erre van a legkevésbé szüksége az embereknek! Jó lett volna egy nyugodt, higgadt hang, amely tudja mit akar, mi kell hozzá, hogy megvalósítsa, mi a következő lépés! Ehelyett azt tudhattam meg tőle nagy hangon, hogy milyen mocskos a kormány, a Tarlós, a Borkai, és mindenki, aki nem velük van! 

És ha van valami, amiért én nagyon szabadulnék ettől a kormánytól és annak minden képviselőjétől, az pont ez: lassan az életünk természetes részévé vált ez a hangnem, ez a mentalitás, és én nagyon nem kérek belőle, és ez nagyon nem olyan világ felé vezet, amelybe jó szívvel repítem ki gyermekeimet, vagy várom unokáimat. Mert ez így élhetetlen! 

Erre az egyetlen kihívó pont ugyanezt csinálja?!? Nincs más út, csak az "aki nincs velünk, az ellenünk"? Márpedig egy közösség soha nem lesz egyforma, de a vezetője mindenkit kell(ene) vezessen! Csöbörből vödörbe menjünk? És erről még szavazunk is? Nem, “én nem így képzeltem a rendet”! 

Nem fogok Tarlósra szavazni, pedig mellette legalább nem kerülnénk “büntibe”! De élhetetlenné tette a várost, és már nem lehet Demszkyre fogni a kátyúkat, a patkányokat, a szemetet, a bénultságot, ezek már mind az ő lelkén száradnak! Le vele! De könyörgöm… Tényleg senki nincs, akit a város is érdekel, nem csak a szék a tetején???

Jelenleg még nem tudom, mit tegyek: voksoljak Karácsonyra, miközben nem látom értelmét? Adjak le érvénytelen szavazatot? Vagy el se menjek? Kavarognak bennem a gondolatok – de sokkal jobban kavarog ettől az egésztől a gyomrom! Ez lenne a demokrácia? A harminc éve kivívott szabadság?

Jelenleg az egyetlen ok, amiért Karácsonyra szavaznék, és amiért kritikus megjegyzéseimet szigorúan urnazárás utánra időzítem, hogy esetleges győzelme (pl. ha véletlenül túl későn romlik el a rendszer) újabb téglát üthet ki abból a falból, amely piedesztálon tartja a fennálló hatalmat! És talán az így okozott zavar hozzájárulhat, hogy mielőbb összeomoljon a rendszerük!

Már csak az a kérdés: ki lesz legalább arra képes, hogy beleüljön a megüresedő székekbe? És milyen áron?

Mert arra, hogy békésen vegye át valaki a hatalmat, és érdemben építhesse a (háború nélkül is) romokban heverő országot – erre jelenleg nem látok sem jelöltet, sem esélyt…

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr9615220692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása