Méghogy itt szegénység lenne...
2020. február 24. írta: MammyPress Média

Méghogy itt szegénység lenne...

forgacs-utcai-tuz.jpg...épp csak meghalt egy gyermek, mert nem volt pénz fűtésre. Szerencsére politikusaink szerint itt már minden szép és jó, és nincs szegénység, és minden gyerek kap enni az iskolában, ami mondjuk nem feltétlenül van így, bár a csicseriborsós-brokkolikrémes izékből mindig marad annyi, hogy akinek egyáltalán nincs étele és van rá gyomra, az ehessen – de az egy másik történet.

Meghalni öt esztendősen, mert elfogyott a gáz, és nincs pénz fűteni – ez azért elég borzasztóan hangzik. Az anya megpróbált megoldást találni, nehogy megfagyjon vagy súlyos betegsége legyen a hidegtől: az egyik szobában goffri-, a másikban kenyérsütővel próbált meleget csinálni. Hiába, na: találékonyságban mindig jók voltunk, a kényszer és a szükség mindig ad ötletet! Csak azt nem kalkulálta, hogy a takaró lecsúszik, éppen oda, ahol normál körülmények között a kenyérnek kellett volna sülnie. A textil lángra kapott, és a füstje miatt már nem tudták megmenteni a gyermeket… "Holttestet találtak a tűzben" – ahogy az akkori sajtóhír hangzott.

A másik három gyermek azon az éjszakán az apjuknál volt, ők szerencsére nem kellett átéljék ezt a borzalmat, „csak” elvesztették testvérüket.

Az anya ellen természetesen eljárás indult, az ügyész felfüggesztett fogházbüntetést kért fejére. Mégiscsak van még három gyerek… Hogy gondatlanság volt, vagy csak átgondolatlan kétségbeesés, arról lehet vitatkozni. Az vitán felüli, hogy a legnagyobb büntetést már megkapta: elvesztette gyermekét! Halmazati büntetésként a házuk lakhatatlan lett. A tűzben mindenük odaveszett, a kenyérsütő is, úgyhogy nincs veszélye bűnismétlésnek.

Teljesen jogos, hogy az anyának bíróságon kell felelni tettéért. Csak azt nem tudom, hol voltak azok az emberek, akik tehettek volna bármit is… Az óvoda gyerekvédelmise, a helyi védőnő, családsegítő… akár egy szomszéd… Persze, a szegénységgel nem mindenki kérkedik, a többség csendben tűri, és panaszkodás helyett igyekszik megoldani a problémát. Vagy aki kéri, annál nehéz kiválogatni, hogy mikor csak a lehetőséggel élnek (vissza), és mikor tényleg nagy a baj. De egy óvónőnek – ha marad ideje az adminisztrációs terhei mellett – vagy a családvédelem valamelyik láncszemének kellene legyen erre szeme! Vagy legalább kellene, hogy annyira elérhető legyen, hogy ilyen helyzetben hozzá forduljanak segítségért, ne a kenyérsütőhöz!

Egy kölcsönbe adott – de 2-3 ezer forinttól már kapható – hősugárzó éppúgy megmentette volna a gyermek életét, mint egy 3 ezer forintos gázfeltöltés! És azt gondolom, ez nem csak az anya felelőssége… – márpedig csak neki kell felelni ezért a bíróságon!

Aminek egyébként nem nagyon van jelentősége: nincs az az ítélet, amely nyomán az öt esztendős Ádámka elfújhatná tortáján a hatodik gyertyáját…

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr5715489320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a nagy hohohorgász 2020.02.24. 13:05:18

Te mit teszel most segíts rajtuk amellett hogy felhasználod őket kicsinyespolitikai celjaidra.... Mutass példát.még forumod is van hozzá de te ugyanúgy szarsz rájuk mint aki ellen hergelsz.

MammyPress Média 2020.02.24. 14:36:59

@a nagy hohohorgász:
Nincsenek politikai céljaim!
És rossz ajtót döngetsz: teszek! Nem csak most és nem csak nekik!

2020.02.24. 16:51:43

Tehát a kormány felelős, hog ynem sikerült 10 év alatt a Minden Világok Legjobbikát létrehozni, ahol egyátalán senki nem éhezik, mindenki boldog és a virágok is sárgábbak.
Szégyelheti magát hazánk, hiszen sehol máshol a világon ilyen nem fordul(t)hat elő. Itt az ideje tüntetni egy jót!

DFK 2020.02.24. 16:57:47

@Könyveslány: Bizony a Zorbán személyesen zárta el a gázt.

bagolyleső 2020.02.24. 17:06:17

És te mit tettél, te nyálas demagóg szar?
Azon kívül, hogy egy gyermek értelmetlen halálát és az azt okozó vadbarom némber nyomorát monetizálni akarod?

BlahBlah 2020.02.24. 17:06:27

Mindenkinek ingyen gázt, ételt, éljen a szocializmus, mindenkinek egyenlő pénzt, mindenki ugyanolyan ruhába, és azonos frizurát, mindenki legyen holnaptól kocka!!

Laciii 2020.02.24. 17:21:59

Gáz helyett árammal fűteni (két szobában, két fő, egyik 5 éves gyerek) szegénység, de nem anyagi.

Pipas 2020.02.24. 17:41:45

"Egy kölcsönbe adott – de 2-3 ezer forinttól már kapható – hősugárzó éppúgy megmentette volna a gyermek életét,"

Villannyal fűteni drágább, mint gázzal, hogy gondolod?

"mint egy 3 ezer forintos gázfeltöltés! És azt gondolom, ez nem csak az anya felelőssége… – márpedig csak neki kell felelni ezért a bíróságon!"

3 ezer forintért 3 napnál tovább nem fűtöttek volna, az biztos. Akkor?

"Csak azt nem tudom, hol voltak azok az emberek, akik tehettek volna bármit is… Az óvoda gyerekvédelmise, a helyi védőnő, családsegítő… akár egy szomszéd…"

És ha rendszeresen átmegyek a szomszédhoz ellenőrzést tartani, akkor nem írsz cikket arról, hogy belegázoltam a szomszédom személyiségi jogaiba? És mégis mit kellene tennem, kifizetni helyette a gázszámlát? Vagy vegyem el a gyerekeit?

Pipas 2020.02.24. 17:44:01

"Csak azt nem kalkulálta, hogy a takaró lecsúszik, éppen oda, ahol normál körülmények között a kenyérnek kellett volna sülnie."

Nagyon furcsán hangzik ez nekem. Szerintem a kenyérsütővel meg a goffrisütővel nem lehet takarót meggyújtani. Mik a források erre a cikkre?

Behajtó70 2020.02.24. 17:48:14

“meghalt egy gyermek, mert nem volt pénz fűtésre” - hazugság!
“Szerencsére politikusaink szerint itt már minden szép és jó, és nincs szegénység” - hazugság, ilyet nem mondott senki!
“minden gyerek kap enni az iskolában” - hazugság, csak a rászorulók kapnak
“a csicseriborsós-brokkolikrémes izékből mindig marad annyi” - nyilván hamburger kellene a magyar gyereknek, hadd pusztuljon 30 évesen! Ugye?
“Meghalni öt esztendősen, mert elfogyott a gáz, és nincs pénz fűteni – ez azért elég borzasztóan hangzik.” Igen. Annak hangzik. Ti talaltátok ki! Szánalmas, gyenge firkálmány, ócska hatásvadászat, már elsőben megbuknál érte.

Muhammad Balfas 2020.02.24. 18:03:08

A szoci-szadesz katasztrófakormányzás 8 éve alatt 200%-kal nőtt a földgáz fogyasztói ára, és 150 %-kal az áramé..

Maxim Tsigalko 2020.02.24. 18:25:24

Gondolom arra az esetre is be van tárazva egy sopánkodó cikk, ha a családvédelem teszi a dolgát, és a négy gyereket állami gondozásba veszi az elvált szülőktől (akiknek fűtésre nincs pénzük, de többek között kenyér és gofrisütőre volt) mondván "szétszakítják a nagycsaládot, nem hagyják, hogy a gyerekek a szüleikkel, szeretetben nőjön fel, még hogy családbarát kormány"

Matyika Ápolója 2020.02.24. 18:32:41

"Egy kölcsönbe adott – de 2-3 ezer forinttól már kapható – hősugárzó" pont kijött volna egy gofrisütő helyett.

AngeI 2020.02.24. 18:42:30

@DFK: Hát igen, valaki elzárja, valaki megnyitja..

MammyPress Média 2020.02.24. 18:56:30

@Pipas: A Katasztófavédelem oldala, és a Miskolci Ügyészségé.

ulpius66 2020.02.24. 18:58:24

Mami Presszó!

"Méghogy itt szegénység lenne......épp csak meghalt egy gyermek, mert nem volt pénz fűtésre."

Ahogy elnézegetem a házat, ide be sem kötve a gáz.

Egyebekben meg mért nem mentek az Önkormányzathoz INGYENES TŰZIFÁÉRT?

Mami Presszó!

Arról van infód, hogy ez az Anyuci havonta mennyit költött cigire és piára?

Flowey 2020.02.24. 18:59:44

...?

Ennek a postnak mi értelme van? Egy varjú összefoglalhatná ami most történt itt: "Káááár kááár" - egy ropogós károgás.

Persze mindenki hibás az ügyben - a gyerek anyja a fizetését miért nem gázra fordította? Ugye nem egy olyan személyről beszélünk aki dolgozni azt véletlenül sem, vagy olyan aki a "közmunkapénzt" a trafikba és kocsmába hordta? Szegényeknél elég gyakori, nem tudom megérteni őket, hogy miért nem az alapokra költenek a cigi, feles, tippmix helyett.

ulpius66 2020.02.24. 19:04:04

"Méghogy itt szegénység lenne......épp csak meghalt egy gyermek, mert nem volt pénz fűtésre."

Mami Presszó!

EZ EGY OLTÁRI HATALMAS CSÚSZTATÁS!

Nem azért halt meg szerencsétlen gyerek, mert nem volt fűtés - attól max. tüdőgyulladást kapott volna - hanem attól, hogy volt egy hülye anyja, aki LOPOTT ÁRAMMAL PRÓBÁLTA MEG FELFŰTENI A LAKÁST a villanysütő meg begyújtotta a takarót!

Természetesen mindezért a kormány, a Fidesz sőt személyesen a Patás a hibás!!!!

midnight coder 2020.02.24. 19:05:02

Akinek van pénze villannyal fűteni, annak a 2-3 ezer forintos hősugárzó sem tétel.

ulpius66 2020.02.24. 19:11:42

Mami Presszó!

Én kifigyeltelek, nagyon alapos oknyomozást folytatsz, szinte minden ügyben!

Lécci!

Oknyomozd mán ki ennek a családnak mennyi volt a havi bevétele (segíly, családtámogatás, családi pótlék, netalántán fizetés, stb.) aztán tárd mán fel ezt rengeteg pénzt mire költötték a szülők!

Előre is köszike!

Danubius 2020.02.24. 19:12:20

Ha velem történne valami, nem tudom elképzelni hogy a feleségem hogy tudná eltartani a három gyermekünket (közalkalmazott). És itt négy gyermekről van szó. Belegondolva: hiába az adójóváírás amit szinte csak én tudok igénybe venni, ha velem történik valami a feleségem és a gyermekek földönfutók lesznek. Jó lenne értékben összehasonlítani a 2010 előtt 3 gyermek után járó családi pótlék vásárlóerejét (amit az anya akkor is megkap ha az apával történik valami tragédia) a mai 47,000+100,000(adójóváírás) vásárlóerejével.

ulpius66 2020.02.24. 19:15:12

Mami Presszó!

Arról van infód, hogy ez a Jóasszony lopta az áramot, vagy azért erre volt pénze?

illaim 2020.02.24. 19:16:40

Megint megjelent a fidess SA csürhéje, mert valaki meg merészelte írni, hogy
azért halt meg egy 5 éves gyerek, mert kikapcsolták a gázt a házban, és az anya meggondolatlan rossz döntést hozott a hideg csökkentése érdekében.
Az a tény, hogy jelenleg Abszurdisztánban úgy élnek több gyerekes családok, hogy semmi megtakarításuk nincs, az a csürhe számára teljesen elfogadható, hiszen "mindenki annyit ér amennyi van neki" ez a társadalmi szolidaritás teljes hiányát mutatja! Csak remélni tudom, hogy az ő karmájuk sem alszik, csak az a baj, hogy ha szarban lesznek, majd lesznek emberek, akik kisegítik! Persze addigra már letagadják a kreténségüket!
Szégyelljétek a pofátokat embertelen köcsögök!

midnight coder 2020.02.24. 19:19:41

@Danubius: Mondjuk én a helyedben kötnék akkor egy életbiztosítást.

MammyPress Média 2020.02.24. 19:21:05

@Végiggondolom: Most van az ügyészségen, most lett a vizsgálat eredménye hivatalosan, hogy a kenyérsütőbe csúszott takaró kapott lángra.

2019.02.25-én hajnali négy órakor, két vízsugárral oltották el a tüzet.

Nem én késtem el: de csak az eset után voltak segítő kezek - ami nagyon szép és nemes.

midnight coder 2020.02.24. 19:22:17

@illaim: Ha semmid nincs akkor talán nem kellene a nagy semmire négy gyereket bevállalni.

2020.02.24. 19:25:38

@Maxim Tsigalko:

"Gondolom arra az esetre is be van tárazva egy sopánkodó cikk, ha a családvédelem teszi a dolgát, és a négy gyereket állami gondozásba veszi az elvált szülőktől (akiknek fűtésre nincs pénzük, de többek között kenyér és gofrisütőre volt) mondván "szétszakítják a nagycsaládot, nem hagyják, hogy a gyerekek a szüleikkel, szeretetben nőjön fel, még hogy családbarát kormány" "

Ja. Meg hogy monnyon le a diktátor.

Danubius 2020.02.24. 19:27:47

@midnight coder: az megvan. kösz a tippet. tulajdonképpen időközben elinflálódott. Újra kell nézzem a szerződést. Kösz még egyszer

emzperx 2020.02.24. 19:32:37

10millió magyar össze tud hozni egy puskás arénát, azt igen.

illaim 2020.02.24. 19:43:47

@midnight coder: Csak akkor írj ha értelmes mondanivalód van! A kretén megnyilvánulásod nem vagyok kíváncsi! Mellesleg olvasgasd a kormány családsegítő programját, hány gyerek vállalását várják el! Talán náluk kellene reklamálnod, mi van ha változik a család anyagi helyzete! Ami egyáltalán nem biztos, hogy a családfenntartó szándékán vagy tevőleges cselekményén múlik!

morph on deer 2020.02.24. 19:49:58

@Matyika Ápolója:
“ "Egy kölcsönbe adott – de 2-3 ezer forinttól már kapható – hősugárzó" pont kijött volna egy gofrisütő helyett.”

Te most hülyéskedsz?
Azt akarod mondani, hogy elfogyott a gáz, és a muter elrohant gofrisütőt venni, mert az a tuti megoldás?
Mert az nem létezik, ugye, hogy egy sok évvel korábban beszerzett eszközt keresett elő, kényszermegoldásként, mert az volt éppen kéznél, mi?

illaim 2020.02.24. 19:50:06

@inteligens elenzéki: Remélem, hogy a következő években, még te is eléred, hogy 10 fokos szobában a kenyérpirító adja a fűtésedet! Majd emlékezz milyen kretén módon poénkodtál más ember tragédiáján!

morph on deer 2020.02.24. 19:54:31

@ulpius66:
“Egyebekben meg mért nem mentek az Önkormányzathoz INGYENES TŰZIFÁÉRT?”

Talán mert a gázkonvektorban nem ég elég jól?

AngeI 2020.02.24. 19:56:52

@Danubius: Néhány tipp erre az eshetőségre, meg egyébként is : no ücsi , no chips , no csokikamokika , no meki. Spártai életvitel,tanulás,testedzés, tisztaság. Erre kell nevelni egy gyereket..

Flowey 2020.02.24. 20:07:05

@/\ngel:

Sok "hátrányos helyzetű" család van ahol nincs fűtés, de "árállánc", "plázmátíví" "dzsukszos kocsi" és napi 2 doboz cigi/szülő az van. Meg persze a Tippmix. Az fontos. Azon úgyis csak párezret buknak hetente.

AngeI 2020.02.24. 20:26:25

@Flowey: Meg napi ötszázért kávé a zattomatából anyunak a cigiszünetben. Hopp tízezer forint/ hó..

arabok balrol 2020.02.24. 20:38:42

kicsit izzadtsagszagu tekerese a tenyeknek

tenyek: reszeg ciganyasszony magukras gyujtotta a hazat, most szeretne karpit aminek 90%-a magyar gyorgyhoz kerul

Greccsi Zsot 2020.02.24. 20:47:13

A gonosz fasiszta Orbán direkt ölte meg a gyereket, mert nem tudta elviselni, hogy liberális kormányok bevezettek az ÖRÖKÉLETET. Akkoriban senki nem halt meg.

Flowey 2020.02.24. 20:54:42

/\ngel

Milyen elmebeteg fizet 500 Forintot egy szar automatás kávéért? Nagyon szar példa volt. Egy fos automatás kávé max 100 Forint, de még mindig olcsóbb, ha magad főzöd, többe kerül egyszer megvenni, de jóval több adag lefőzhető és az íze is jobb. Itt a gond, hogy nem kell lemondani ezekről, hanem létezik egy gazdaságosabb módja. Egyedül a ciginek nem, kivéve ha csempészektől veszi. Vagy ha napi 1 szálat szív. Akinek nincs napi ezer Forintja cigikére, az ne vegye meg. Vagy ha mégis megveszi, lássa következményeit. Ha pedig a gyereke emiatt éhezik, akkor el kell tőle venni, mert nem képes a felelős gyereknevelésre. Az nem működik, hogy "há' fizesse mán' nekik valaki csak úgy, mert ők hátrányos helyzetűek". Ilyen elven mindenki kérhetne valamit amire nem futja. Téliszalámit, bélszínt, 100%-os gyümölcslevet, prémium márkákat.

De vegyél nekik cigit/felest, ha szerinted az "alap". A cigike/feles szentségét nem sértheti semmi. A proli Szent Grál ez a kettő. Pedig ebből az egyik a szegényeknek megfizethetetlen, nem elfogadható az, hogy a gyerekeiktől veszik el az ételt azért a szar szenvedélybetegségért.

Vagy most jön a "gaz aktuális kormány há' mé' nem vesz nekik minden alanyi jogon?" dolog? Ez 15 éve is gáz volt, pedig akkor még más "uralkodónk" volt, és a kisebbség és a fehér söpredék akkor is ezért óbégatott, hogy "há' a kármány hibája, elqrtátok, több segíjt, kevesebb munkát!"

enrikokaruszo 2020.02.24. 21:05:20

mindenki tud mindent
is
hülyeségért ki hibáztatható?

2020.02.24. 21:16:47

Ennyi érzéketlen büdös gyökér böffenetet egy kupacon már régen olvastam.
Így már számomra világossá vált, hogy honnan táplálkozik a jelenlegi hatalom. Jól betalált a fityiszes gyűlölet és uszítás.

Több empátia van egy csótányban, mint bennetek...

Arcade Macho 2020.02.24. 21:28:31

a Soros fijjjuk eppen nem ertek ra mert szervezni kellett a tuntetest, hiaba na nekik az pl. fontosabb volt

ulpius66 2020.02.24. 21:35:23

@Látens Inszinuáció: "Több empátia van egy csótányban, mint bennetek..."

Ha mán ennyire empatikus vagy az anyával, sőt szimpatizálsz vele, akkor legalább kinn voltál a hétvégén tüncizni az érdekükben?
(vagy miben nyilvánul meg az "empátiád"? ... gondolom pénzzel nem segíted őket.....az a baromarcú Hadházy is a kétmillás büntijére tarhálja össze a pénzeket, ahelyett, hogy az ilyeneknek gyűjtene)

ulpius66 2020.02.24. 21:37:37

Hej!
Pedig abból a Hadházy féle kétmillából hány szegény családnak lehetne normális fűtőtestet venni!

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2020.02.24. 21:42:40

@ulpius66:

Azt a kétmillát Kövér teszi el anyaszomorítóan hülye illibbant!

Flowey 2020.02.24. 21:43:11

@Látens Inszinuáció:

Téged fognak először lehúzni és/vagy kirabolni a helyi lecsúszott bűnöző elemek. Mint azt a kisnyugdíjast aki meg volt győződve róla, hogy a telepieket a "gonosz rasszisták" bélyegezik meg, ő nagyon "rendes" volt hozzájuk - meg is hálálták egy vidám rablással a nagy üldöztetés közepette. És kicsúsztak a fasizmus vasmarkából mindegyik szabadlábon van "hátrányos helyzet", "nem büntethető életkor" meg egyéb mesék segítségével. Jöhet a következő kirabolandó személy. És nem kell villogni meg nagy értékeket tárolni otthon, jó nekik a kis jegygyűrű, a párezer Forint a tárcában meg a spájzban tárolt karácsonyról megmaradt italok.

De ha le is csukják, mi a vége? Kijönnek, kárpótlásért sírnak "áz ombucmánnál" amit meg is kapnak. Ez még oké, ha a pénz olyan dolgokra menne el, amire először gondolnál, de nem. Még vaskosabb aranylánc, még nagyobb "plázmátíví", még dzsukszosabb kocsi, olyankor hirtelen nem "hátrányos helyzetűek", akkor nagy a szájuk, megy a parasztozás, csicskázás, egyéb sértegetések - lehetőleg a munkából hazatérő emberek irányába. De olyat is ismerek személyesek aki kiröhögi őket, hogy "há' minek dógozzak ha kapom a segíjt?" a legenda szerint olyan is volt aki közölte, hogy "doktor úr, én a f**omból élek" (a sok családi meg egyéb pótlékokra gondolva)

Jöhet a legonoszozás, lefasisztázás, lefideszesezés (életemben nem szavaztam rájuk, egy olyan pártra sosem szavaznék ami 5-6 évente váltja saját identitását, a la Fidesz (+KDNP), Mszp (+ DK és egyéb egykori szoci vezérek által vezetett baloldali pártok), Jobbik.), de járj egy kicsit a vidéki "hátrányos helyzetű" telepeken, meglátod majd, hogy az nem egészen úgy van, hogy a gaz kormány "direkt"(!) szegregál meg a gonosz vidéki nácik katonai egyenruhában masíroznak és poénból utálják őket, mert az menő. Általában sok keserű tapasztalat előzi meg.

kvadrillio 2020.02.24. 21:44:40

HMMM.......SZEGREGÁLUNK ???... SZEGREGÁLUNK ???...
ELITGYEREKEK A KORONAVÍRUS KÖZELÉBEN.....Egyikük édesanyja, Timaffy Judit, korábbi milánói főkonzul ...HMMM..Sírtak a Milánóból hazaérkező magyar diákok, amikor megtudták, hogy karanténba kell vonulniuk

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2020.02.24. 21:44:59

Az országban van kétmillió kretén fidióta, itt is van belölük vagy egy tucat, nem tudtak volna ezek szólni hogy tüzifa osztás van?

Vagy az csak a választás elött van négyévenként?????

ulpius66 2020.02.24. 21:47:29

DE!

Mint jól tuggyuk a ballibsi mantrákból a "szegények támogatása" sok minden más mellett a ballibsik privilégiuma! (ugyanúgy, mint pl. a zöld politika, azt hitelesen csak a ballibsik tuggyák képviselni)

Persze nulladiknak itt van pl. ez a blog is, és a ballibsi kommentelők:
"Kétféle vélemény van: a ballibsiké és a helytelen!"

midnight coder 2020.02.24. 21:53:57

@illaim: A kormány nem igazán ennek a rétegnek a gyerekvállalását támogatja, és társadalmi szempontból valahol van igazsága - már ha nem az a cél, hogy 20 év múlva 10 millió segílykés támogassa egymást.

Arcade Macho 2020.02.24. 21:55:58

felfuggesztettet kap mert el kell latnia a tobbi gyereket, nincsen az a biro aki bevarrna

de a szabal az szabal, el kell menni a birosagra
de nem azert voltak tuntetgetni most a hetvegen a honfitarsai? hogy TESSENEK a szabalyokat betartani?

midnight coder 2020.02.24. 22:00:00

@Danubius: Szívesen, és ne legyen rá szükség! De nekem is van...

Pipas 2020.02.24. 22:27:45

@MammyPress Média: "A Katasztófavédelem oldala, és a Miskolci Ügyészségé."

A google nem ad találatot, nem találom.

MammyPress Média 2020.02.24. 22:32:12

@Pipas: Éjfél felé érek haza, belinkelem neked, nézz vissza.

AngeI 2020.02.24. 22:34:43

@Flowey: Napi 500-at írtam ,nem figyeltél..Ez kb. 3-4 automata kávé ára.

" Egy fos automatás kávé max 100 Forint"

Hát elég régen ihattál kávét automatából.:D

Pipas 2020.02.24. 22:35:48

@MammyPress Média: "Most van az ügyészségen, most lett a vizsgálat eredménye hivatalosan, hogy a kenyérsütőbe csúszott takaró kapott lángra."

Itt valaki szerintem összekeveri a kenyérpirítógépet és a kenyérsütőgépet. Másra nem tudok gondolni, mint arra, hogy valami elmebajnok elkezdte, a többiek meg ismételgetik mint a papagájok. :(

0.5 bit 2020.02.24. 22:37:41

"Meghalni öt esztendősen, mert elfogyott a gáz ..."

A gáz nem fogyhatott el, mert a fenti fényképen a bejárati ajtó mellett szépen kivehető a hátra menő gázvezeték. A vezetékes gáz meg nem szokott elfogyni az éjjszaka közepén.

MammyPress Média 2020.02.24. 22:44:34

@0.5 bit: Feltöltős fogyasztók voltak.

kárárámaispj 2020.02.24. 22:50:19

@MammyPress Média:
Na, gratulálok a liberális fasz blogodhoz. Nem élhetetlen néven szoktál véletlenül kommentelni? Mert hogy rokonok vagytok, az hétszentség.

Szóval sirassuk a mélyszegény családot, akiknek volt gofrisütő meg kenyérsütő, meg 2 szoba, csak esze nem volt semennyi.
Ja, mi van akkor, ha a gazdag családnál fogy ki a gáz a palackból, mondjuk este 9kor, amikor már sehol nem lehet venni? Velünk előfordult. Mi olyankor felgyújtottuk bazmeg a takarót, és meghaltunk. Ja, nem, mert volt eszünk.
Mondjak példákat, amit bárki, akinek több esze van egy lepkénél csinált volna?
- Ráteszi a gyerekre a másik 3 gyerek takaróját is
- Odaveszi maga mellé, és a kettőjük testhője plusz a 4 takaró azért elég ennek a kegyetlen télnek (néha még minusz is volt)
- Átmennek az apjukhoz?

Ja, bónusz adalék, hogy a gázpalackokkal nem lehet lakást folyamatosan fűteni, ugyanis az égésterméket a lakótérbe nyomják. Szóval gyakran kell szellőztetni, vagy megfullad a család. Ha a Siestát hagyja a gyerek mellett éjszakára, akkor ugyanúgy meghal.

kárárámaispj 2020.02.24. 22:51:47

@MammyPress Média: Ja, hogy feltöltős fogyasztók voltak. És tessék mondani, ha az éjszaka közepén elfogy a gáz, de ahol fel lehet tölteni az épp zárva, akkor meg kell pusztulni?

Pipas 2020.02.24. 23:09:10

@kárárámaispj: Nem beszélve arról, hogy a kenyérsütő/pirító gépek nem folyamatosan működnek. Ahhoz, hogy fűtsenek vele ki kell ékelni vagy kötni vagy ilyesmi.

Persze a szobát akkor sem fogja felfűteni, mert 1200 Wattnál nem nagyobb a teljesítménye, de a lényeg, hogy ha nem ékeled ki, akkor csak pár másodpercig megy. Arra is lett tervezve.

Ha kiékeled és nem lóg bele a takaró, akkor elolvad az egész a fenébe és kigyullad. Mármint a kenyérpirító, a kenyérsütő meg a semmi ilyesmit nem csinál.

ember100 2020.02.24. 23:15:02

@Könyveslány:
Helló !

Ne csináld öreg !
Nem akarok demagóg lenni DE stadion :) vizes Vb , TAO a "focistáknak " meg a többiek.
Ennyi pénzből TALÁN kezelni lehetne a szegénységet !
Ez bizony a falu elöljáróinak is a felelőssége is.

élhetetlen 2020.02.24. 23:33:47

@Matyika Ápolója: Matyika ápoltja, ennyi ésszel még mindig a földön jársz, nem másztál még fel a plafonra? Miből gondolod, hogy nem tíz éve vették a gofrisütőt, mikor még volt pénzük? És mit gondolsz, egy faluban mennyiért lehet eladni egy tíz éves gofrisütőt? Vagy te is úgy gondolod, mint itt többen, hogy azért lapos tv, PC és internet kapcsolat volt, és felrakhatták volna a vaterára 100 forintos áron, és minden megoldva?

arabok balrol 2020.02.24. 23:38:13

@ember100: nem kell kezelni a szegenyseget, azt mar kezeltek a kommunizmusban, lett is 10 millio csoro

ma ugy kell ezt kezelni hogy ra kell hagyni a termeszetes szelekciora

arabok balrol 2020.02.24. 23:39:03

@élhetetlen: egyeni szocproblema, sajnos gyurcsanyi ismet nem segitett

Flowey 2020.02.24. 23:39:23

/\ngel

Életemben egyszer ittam onnan, de mivel ihatatlanul szar, ezért többször nem.

De látom a lényeget fogtad fel megint, így gyorsan lehet mondani, "ezt elrontottad, így a többi automatikusan nem érvényes".

Kívánok neked sok hátrányos helyzetű szomszédot. Majd megtanulod milyen is az. Ilyenkor örülök igazán, hogy ebben a városban nem létezik sem kisebbség, sem ilyen "há' fűccsűnk a gofrisütővel" jellegű idióták. Amit aztán meg is magyaráz pár nebáncsvirág a körút bástyái mögül.

Flowey 2020.02.24. 23:50:47

@élhetetlen:

Te láttál már vidéki kisebbséget? Csak mert többségüknél - igaz lopott, csaló módon - de bevan kötve a "tíví" mindenképpen, de olykor "a zinderned" is, mert hát azon vannak a jókis Dikh Tv, meg kő' nézni a jútúbrú is a Kisgrófót meg a Bóúdi Gásztit.

És a többségnek van - igaz forgalmi vagy bármilyen engedély nélkül - kocsija, az idősebbeknek Lada, a fiatalabbak viszont nem érik be vele. Felteszem te is láttad már azt a komikumba illő képet amikor a szétrohadt putri elé állnak be "a kisebbségiek" - természetesen Bentley-vel. Ez konkrétan Ercsiben van. És egy sem dolgozik. Vagyis de, ha a drogdílerkedés, meth-főzés annak számít. Magukra is robbantottak 1-2 putrit a télen. És őket kellene sajnálgatni, mert az 100%, hogy a hivatalban előadják a krokodilkönnyes "hát még kajára se fussa, jajjde instállom" mesét, a "szegíny Ármándó és Segíjke még vácsárát se kápták" - ami lehet igaz, mert a "bevétel" elment a cigi-feles-sorsjegy hármasra. De akkor mi a megoldás? Még több segíj? Nem jó ötlet.

Aki a pénzt elveri baromságokra és nem ad enni a gyerekének, vagy képtelen ellátni őt, ott akármilyen gonoszul hangzik, el kell tőle venni. Ennyi. Vagy akkor marad így, ha szerintetek ez túl gonosz.

De egyértelműen elvetendő ötletek az alábbiak:

- magasabb segíj
- alanyi jogon járó segíj
- 'há' fizessík ki á párásztok

És mondom ezt úgy, hogy mi is voltunk szegények, de szerencsére nálunk volt annyira értelmes mindenki, hogy az ilyen jellemzően kisebbségi "fűtsünk a gofrisütővel" baromság eszébe se jutna senkinek. Amikor megszorultunk, tudod mi történt? Anyám leszokott a cigiről. Simán. És rögtön megmaradt annyi pénz amennyi kellett. És még az egészsége is javult.

De elég rosszak az ilyen hátrányos helyzetű emberek, mert ők a szegénységben csak még többet cigiznek, vagy jöhet a ragasztó meg a többi "kellemes" kábítószer. A telepen el is érhető bármelyik kétezer Forintért.

élhetetlen 2020.02.24. 23:51:27

@Pipas: “Villannyal fűteni drágább, mint gázzal, hogy gondolod?”. A gáz már nem jön, mert nincs pénzed feltölteni a számlát, de a villanyt még nem kötötték ki. Te biztosan az éppen nem létező gázt választanád, mert az olcsóbb. Gratulálok, jól gazdálkodsz. “És ha rendszeresen átmegyek a szomszédhoz ellenőrzést tartani, akkor nem írsz cikket arról, hogy belegázoltam a szomszédom személyiségi jogaiba?“. Hidd el, ha nem látod a szomszédodat, akit minden nap látni szoktál, és nem szokott elutazni, még akkor sem lesz bajod, ha kihívod a rendőrséget, hogy törjék fel az ajtót, mert lehet, hogy már egy napja a földön fekszik. De te jó szomszéd vagy, nem tennél ilyet. Nekem is ilyen jó szomszédom van, felőle aztán felfordulhatok. És nem neked, hanem az államnak kéne segíteni.

MammyPress Média 2020.02.25. 00:08:12

@Pipas:

Ez a katasztrófavédelem oldala: www.katasztrofavedelem.hu/modules/vesz/esemeny/16607?back=https%3A%2F%2Fwww.katasztrofavedelem.hu%2Fmodules%2Fvesz%2Farchivum%2F%3FyearMonth%3D2019-02%26date%3D%26type%3DyearMonth%26back%3Dhttps%3A%2F%2Fwww.katasztrofavedelem.hu%2Fmodules%2Fvesz%2Fesemenyterkep%2F%3Fback%3D

Röviden a tény. Az ügyészségen több részlet van:

ugyeszseg.hu/futesre-hasznalt-kenyersutogep-okozta-a-gyermek-halalat/

A többit megtalálod a Google-val. Én nagyon sok dolgot megtudtam róluk. Amiről nem találtam infót: lopott áram, etnikai hovatartozás, meg ilyesmi - de ezt itt úgy tűnik, sok hozzászóló megnézte már a varázsgömbjében. Hiszen ez a legfontosabb információ!

kárárámaispj 2020.02.25. 00:37:25

@ember100: Mi a falu felelőssége?
Elfogyott a gáz. És? Baszod, másnál is elfogy néha. Sőt van olyan, hogy javítás miatt nincs a házban vagy utcában vagy kerületben gáz. Akkor ki kell nyírni magadat meg a gyereket?
Vagy fusson körbe a polgi esténként, hogy melyik agyas éppen mivel áll neki fűteni?

kárárámaispj 2020.02.25. 00:38:51

@élhetetlen: "Nekem is ilyen jó szomszédom van, felőle aztán felfordulhatok."
Meg a családod szerint is. Meg mindenki más szerint is. Nem lehet, hogy valamit szarul csinálsz?

élhetetlen 2020.02.25. 00:41:30

@midnight coder: "A kormány nem igazán ennek a rétegnek a gyerekvállalását támogatja”. De miért nem? A gyerek, az gyerek, és, ha megfelelően okítják, bőrszíntől függetlenül lehetnek ugyanolyan értékű állampolgárok. Akinek nem tudják, nem akarják megadni a családi támogatást, azoknak meg kéne adni délután korrepetáló tanárokkal. Pénz? Igen. Olcsóbb azt mondani, hogy a hátrányos helyzetűek butábbak, nem érdemes foglalkozni velük? Igen. Pedig itt vagy ellenpéldának. Miért is kell támogatni a pénzes réteget? Egy CSOK-os három gyereknek megfelelő lakás 50-60 milla már. Kap 20-at, de kell, hogy legyen 30-40 millája beugrónak. Ebből a CSOK előtt bőven vehetett volna egy megfelelő használt lakást, de akár újat is. Kit is támogattak? Az építtetőket. De te érted a koncepciót, a szegények ne szaporodjanak, akkor se, ha egy tanár házaspárról van szó. Lehet, hogy erről már beszéltünk, és akkor is feleslegesen.

kárárámaispj 2020.02.25. 00:44:27

@élhetetlen: Meséld már el, hogy ha nálad akármilyen okból nincs gáz ( nem fizetted a számlát és kikapcsolták, szivárgás volt, és lezárták vagy felújítás miatt, szóval akármi - velem életem során többször előfordult)
Szóval akkor te is magadra gyújtanád a házat, vagy a gyerek mellé odatennéd a kenyérsütőt, vagy mondjuk megfognád a gyereket és ketten ellennétek 2-3-4 takaró alatt?

kárárámaispj 2020.02.25. 00:49:49

@élhetetlen: " A gyerek, az gyerek, és, ha megfelelően okítják, bőrszíntől függetlenül lehetnek ugyanolyan értékű állampolgárok."
Ja. HA otthon nem kéri tőle számon senki, akkor fejre is állhat a napközis tanár, te idióta, azért.
Ha otthon nem a jó jegyet várják el tőle, hanem azt, hogy a kisebb osztálytársaktól bugázza meg a zsebpénzt, akkor baszhatod a napközidet.

Egyébként a legjobb a fidesznek, hogy vagy, meg vannak hozzád hasonlók. Jó távol a realitásoktól, de legalább nagy pofával okoskodtok. Elolvas az ember téged, meg ezt a mami-t és be is ikszel a fideszre. Mert ti aztán hülyék vagytok, mint a segg.

Első mohikán 2020.02.25. 00:57:58

@Muhammad Balfas: "A szoci-szadesz katasztrófakormányzás 8 éve alatt 200%-kal nőtt a földgáz fogyasztói ára, és 150 %-kal az áramé.."
Így van, ahogy a világpiaci ára is. Azóta viszont nagymertèkben csökkent mindkettő, a magyarországi áruk viszont maradt magasan a "rezsicsökkentés" nevű szemfényvesztésnek köszönhetően. Ehhez mit szólsz, narancsbolsikám?

élhetetlen 2020.02.25. 01:01:17

@kárárámaispj: “Nem lehet, hogy valamit szarul csinálsz?”A családomból nem él már senki, a 11 évvel fiatalabb testvérem tavaly meghalt. Egy szem első unokatesóm van, ő segít 50 kilométerről, ha kell, de ez nem napi kapcsolat. Az előző szomszéddal ragyogóan elvoltunk úgy tizenöt évig, az újjal nem megy, és nem hiszem, hogy én romlottam volna el az utóbbi öt évben. A 40 évvel ezelőtti barátaim mellettem vannak, csak nem naponta, hanem csak hetente, kéthetente, havonta jönnek, kinek mennyi ideje van. Nem, nem hiszem, hogy valamit szarul csinálok, és leszállhatsz rólam.

arabok balrol 2020.02.25. 01:10:42

@élhetetlen: ciganygyerek migrancsgyerek nem koll

ha szerinted ugyanolyan csereld ki a sajatodra

arabok balrol 2020.02.25. 01:12:23

@Első mohikán: ja olyan magas hogy az Zeuban Mo-n a legolcsobb a rezsi

élhetetlen 2020.02.25. 01:24:31

@kárárámaispj: Hát, ez jó! “HA otthon nem kéri tőle számon senki, akkor fejre is állhat a napközis tanár”. Hát álljon is fejre az a tanár, aki délutáni kiscsoportos képzésben sem tudja inspirálni a gyereket. Tehát szerinted az oktatás minősége az otthoni számonkéréstől függ. Ez van, az ilyen elmeroggyantakból él a fidesz, mint te is vagy, mert "Mindenki hülye, csak én vagyok okos, mert nekem a seggemben is fejem van!" (Weöres), azaz, szerinted ti vagytok az okosok? És szállj le rólam.

arabok balrol 2020.02.25. 01:30:04

@élhetetlen: ciganyokat szegregalni kell es menteni a normalis tarsadalmat

okoskodo humanista lipsik pl. a kozelukbe nem mennek

élhetetlen 2020.02.25. 01:37:46

@arabok balrol: “ciganygyerek migrancsgyerek nem koll”. Miért kéne kicserélni, miért ne lehetne mindkettőt normálisan tanítani? Egyébként hol vagy migráncs, hogy nincs magyar ékezetes billentyűd? A te gyerek sem “koll” ott?

arabok balrol 2020.02.25. 01:50:17

@élhetetlen: normalis az lenne, ha a ciganyokat a ciganyok tanitanak

raaaszista magyar tanarok inkabb tanitsak a magyarokat

élhetetlen 2020.02.25. 01:54:39

@kárárámaispj: @MammyPress Média: “Nem élhetetlen néven szoktál véletlenül kommentelni? Mert hogy rokonok vagytok, az hétszentség.”. Nem, nem is ismerjük egymást, nem is beszéltünk soha. Csak mindketten másként látjuk a világot, mint te. És nem biztos, hogy a te világlátásod a jó.

élhetetlen 2020.02.25. 02:02:59

@arabok balrol: “normalis az lenne, ha a ciganyokat a ciganyok tanitanak”A logikád kikezdhetetlen, mondat egy filmből, csak azt felejted el. hogy előbb ki kéne képezni egy generációt a cigányságból tanárokká. He? Ja, azt nem akarjuk, arra nem költünk, csak a végeredményt várjuk. Okos hozzáállás? Vagy nem?

arabok balrol 2020.02.25. 02:38:22

@élhetetlen: Nem kell nekunk kikepezni senkit, 500 eve laknak itt, meg mashol megse kepzodtek ki se itt se sehol, a gazdag orszagokban se.

Ha kepzodni akarnak, kopogtassanak a cigany iskolaban.

Dr Smit Pal... 2020.02.25. 03:25:02

Akkora a kulturalis kulonbseg, hogy 500 ev alatt sem sikerult behozniuk. Mindenkinek az lenne a legjobb ha a sajat kulturalis kozegukben elhetnenek. Mostmar pontosan tudjuk, hogy India melyik reszerol jottek a cigok, siman vissza lehetne oda koltoztetni oket. Ok is jol ereznek magukat, es mi is.

megvagyhadnagy 2020.02.25. 06:55:35

@élhetetlen:
"Csak mindketten másként látjuk a világot, mint te. És nem biztos, hogy a te világlátásod a jó."
Ez annyira jellemző rátok.
(sírvaröhögős szmájli)

midnight coder 2020.02.25. 06:56:05

@élhetetlen: Az iskola ebben a dologban csak nagyon-nagyon keveset tud tenni. Ami meghatározó, az az otthoni kultúra, értékrend. Ami a magyaroknál északi, a cigányoknál déli. A kettő közötti különbség, hogy az északi az alapvetően saját magára, illetve a szűkebb családjára támaszkodik, előrelátó, és ebben az is benne van, hogy próbálja a gyerekét is úgy nevelni hogy tanuljon és boldoguljon. A déli ezzel szemben alapvetően a törzsre támaszkodik, ami itt egyrészt a rokonságot, másrészt állam bácsit jelenti, nem annyira az előrelátás, hanem az ahogy esik úgy puffan elv jellemzi, a boldogulás alapjának pedig az agressziót tekinti: az erős hím elveszi azt, ami neki jár, és így gondoskodik a családjáról. Ez persze civilizációban nemigen sikeres stratégia, ezért szorultak ezek az emberek a társadalom peremére. Legalábbis azok, akik így élnek. De ezt egy sima iskola nem fogja megváltoztatni, max. egy bentlakásos, ahol megtanítják kivédeni az otthoni környezet káros hatását. De egy ilyenre azonnal kitörne a forradalom.

Egyébként ezért van az, hogy Pl. a kicsi kínaiakkal nincs igazán semmi probléma, pedig optikailag azért sokkal jobban elütnek az átlag magyartól mint az átlag cigó, aki ha kicsit kimosakszik és normálisan öltözik fel, simán eladhatja magát magyarnak is. Sõt, megvannak az úgynevezett fehér cigányok is, akik egyáltalán nem térnek el bőrszín alapján, sőt szőke és kék szemű is akad, viszont sikerrel vették át a cigány kultúrát. Az ő megítélésük sem jobb semmivel sem. Ez nem "fagyi" kérdés.

Amúgy itt is leginkább ennek a kultúrának az eredményét láthatjuk. Egész biztos, hogy nem arról van szó, hogy ez a család nem látott a hó elején együtt 3000 forintot - ez a mai árak mellett még a legcsóróbbaknál sem tétel - hanem arról, hogy egyrészt nem gondolták át, hogy kell majd egy ilyen, aztán amikor jött a hideg akkor előkapták a fiókból ami épp volt. Másrészt nem gondoltak annyit előre, hogy ha valaminek a belsejében izzik valami, akkor ha abba bekerül valami ruhanemű, az meggyulladhat.
Elég lett volna valami madzaggal vagy dróttal körbetekerni a kenyérsütőt hogy ne kerülhessen bele semmi. Egy magyar legalább ezt megtette volna, de ő már amúgy is hetekkel előbb beszerez valami elektromos fűtő berendezést.

kárárámaispj 2020.02.25. 06:56:14

@élhetetlen: " Tehát szerinted az oktatás minősége az otthoni számonkéréstől függ."
Ez így van nyomikám, ha tetszik a fajtádnak, ha nem.
Ugyanis a gyereknek a szülő az első. A tanár tisztelete abból fakad, hogy a szülők mennyire vannak a tanár mellett otthon. Ha azt látja, hallja otthon, hogy az a hülye tanár pofázik marhaságot, akkor a gyerek le fogja szarni. Ha otthon nem szidják le vagy büntetik meg egy intő miatt, akkor az az intő semmit nem ér. És ha otthon nem olyan a légkör, hogy figyeljen oda az órán, tanuljon, viselkedjen, akkor csinálhatsz bármit a gyerek nem fog odafigyelni és tanulni.
És vitatkozhatsz a tényekkel a kibaszott élet igazol.

Te meg egy szánnivaló egyedülálló roki vagy baszod, lófaszt nem tudsz gyereknevelésről, de pofázol.
Valahogy nagyon bekussoltál arról, hogy ha nincs otthon gáz, akkor te is magadra gyújtanád-e a szobát, vagy inkább magadra tennél plusz 2 takarót...

midnight coder 2020.02.25. 07:02:34

@élhetetlen: Amúgy ez a probléma nem olyan nagy probléma. A cigányok sem hülyék. Ahhoz, hogy a mostani - amúgy eltűnőben lévő - életformájuk ilyenné alakuljon, a gengszterváltás utáni segílyke a semmiért, illetve a puszta gyerekvállalásért stratégia kellett. Orbánéknak nem sok jó húzásuk volt, de a közmunka pont egy ilyen: most már nem annyira élhet meg a cigány a farkából is, hanem el kell hogy menjen dolgozni. És a gyerek is azt látja otthon, hogy apuka és anyuka dolgozni jár. És akkor már akár az is felmerül, hogy ha úgyis el kell menni melózni, akkor a közmunkánál jobb ötlet egy piaci munkahely ahol jobban lehet keresni. Így szép lassan egy-két generáció alatt beilleszkednek. Pesten már most is látok melóba járó cigányokat, ami úgy 10 éve még nem volt jellemző. Ehhez persze az is kell, hogy ma elég könnyű melót találni képzettség nélkül is.

midnight coder 2020.02.25. 07:14:39

@kárárámaispj: Ez így igaz. És pont ez a baj a mai társadalommal, a magyaroknál is. Sõt, az értelmesebb, beilleszkedett cigány ebből a szempontból néha jobb is mint a nem annyira okos átlagmagyar. Az én generációmat (70-es évek eleje) még szigorúan fogták a szülei - fel nem merült senkiben Pl. hogy beszólogassunk a tanárnak, és ha rossz jegyet hoztunk haza annak voltak következményei, leginkább egy lecseszés formájában, ha valami nem ment akkor odafigyeltek hogy gyakoroljunk. Ezt az iskola önmagában nem pótolhatja.

Pipas 2020.02.25. 07:52:54

@ember100: "Ennyi pénzből TALÁN kezelni lehetne a szegénységet !"

Soha nem létezett olyan társadalom, ahol ne lettek volna szegények. De persze a fidesz és orbán viktor személyesen bűnös, hogy az emberi faj történetének mintegy 100 000 éve alatt először nem érte el, hogy egy szegény se legyen.

Miért nem fizette ki mindenki helyett a fűtést, ugye? Ja, meg miért nem felülvizsgáltatta minden egyes családban a konnektorokat, a gázkazánokat, hogy egyetlen egy tragikus baleset se történhessen? Mer' foci!

Pipas 2020.02.25. 08:18:00

@élhetetlen: "A gáz már nem jön, mert nincs pénzed feltölteni a számlát, de a villanyt még nem kötötték ki. Te biztosan az éppen nem létező gázt választanád, mert az olcsóbb. Gratulálok, jól gazdálkodsz. "

Nem arról beszéltem, hogy mit csináltak, hanem arról, hogy miért nem jó megoldás hosszú távon elektromos fűtőtestet adni a családnak. Merthogy az elektromos fűtőtest ajándékozásával csak annyit érnénk el, hogy a villanyt is kikötik/kikapcsolják.

Nem volt ez olyan bonyolult, szerintem te is megérthetted volna elsőre.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.02.25. 08:34:48

Remekül látszik a narancstálibok erkölcsi színvonala és szociális érzéke.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.02.25. 08:38:03

@Pipas: Olvasni sem tudsz, meg a szociális érzéked is nulla. Ja, bocs, te magad egy nulla vagy.

Fülig José 2020.02.25. 08:46:49

@Pipas: "Miért nem(....) mert a foci!"
látodlátod tudsz te ha akarsz! csak nehogy megüsd a bokádat az eligazításon, hogy ilyen frappánsan tudtad a narancsos "AKCIÓTERVET AZ ORSZÁG FELVIRÁGOZTATÁSÁRA!!" összefoglalni!
amúgy azért még jó kutya vagy....wauuuuuuu!

Kivlov 2020.02.25. 08:53:43

Talán az Apának kellett volna gondoskodni a fűtésről. Ennyi, felesleges a hiszti.
Ez meg a legnagyobb vicc:
"csicseriborsós-brokkolikrémes izékből mindig marad annyi, hogy akinek egyáltalán nincs étele és van rá gyomra, az ehessen"
Nem válogatni kell, hanem befalni. Ingyen van, azaz a többi adófizető fizeti ki neked. Ha meg nem tetszik amit kapsz, akkor csitu van.

Ekrü 2020.02.25. 08:56:54

@élhetetlen:
" A gyerek, az gyerek, és, ha megfelelően okítják, bőrszíntől függetlenül lehetnek ugyanolyan értékű állampolgárok."-Tudod én még anno a 70-80-as években jártam iskolában,amikor tényleg volt ott fegyelem,kötelező is volt járni,szigorúan büntették ha valaki nem járt.Az iskola tényleg ingyenes volt, napközi is volt,a házit is ellenőrizték,sőt én iskolaotthonos suliba jártam. (Ha mond ez neked valamit.)Mikor elkezdtük az iskolát osztályonként 5-6 kisebbségi is járt velünk.Nyolcadikra nem maradt egy sem.A fiúk úgy 6-7.körül maradtak ki,mivel betöltötték a 16-életévüket,a lányok hamarabb,ők általában elmentek szülni.Pedig akkoriban aki nem tanult az dolgozott,mert ha nem, elvitték KMK-ért.Ennek ellenére nem egy olyan osztálytársam volt aki elkezdett járni az idősebb testvéremmel,majd lebukott hozzánk,végül pedig kimaradt a fiatalabb testvéremnél.

Tamás András György 2020.02.25. 09:11:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Remekül látszik a narancstálibok erkölcsi színvonala és szociális érzéke."
Mert Te épp egy szegény településen önkénteskedsz... Ja, nem! Inkább "aktivistáskodsz" a neten jó pénzért... :) Micsoda erkölcsi fölény!

VT Man 2020.02.25. 09:18:58

Szegény vagyok, van egy gyerek, mi legyen?

Na, csinálok még három gyereket, az majd biztos megoldja a dolgokat.

Arcade Macho 2020.02.25. 09:26:53

@kárárámaispj: te nem gondolod hogy kicsit is mazochista lennel?
irod: "Nem élhetetlen néven szoktál véletlenül kommentelni?"

erre csak foglalkozol vele

mondjuk abban igazad van hogy az ilyenek miatt szavaz az ember a fideszre, mert van par ilyen ...

Pipas 2020.02.25. 09:29:37

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Olvasni sem tudsz, meg a szociális érzéked is nulla. Ja, bocs, te magad egy nulla vagy."

Neked jó, hogy itt beszólhatsz embereknek és szidalmazhatod őket? Gondolom a nagyvilágban te vagy a társadalom alján, te vagy, akibe mindenki belerúg, te vagy, aki senkinek sem szólhat be.

Aztán itt kompenzálsz. :D Figyu, nem baj, engem nem zavar, de azért érdemes tudnod, hogy ha túlspirázod, akkor magad égeted. ;)

judy7 2020.02.25. 09:38:56

Aztak**va... csak úgy burjánzanak itt a keresztény-konzervatív értékek!!! Baszki, nem szégyenlitek magatokat?? Mégis hogyan fér az össze az egyébként lefogadom, hogy úton-útfélen hangoztatott konzervatív értékrendetekbe, hogy egy anya ilyen nyomorban éljen a gyerekeivel? Anno valaki azt mondta, segítsünk az elesetteken.. Igaz, nem jött jól ki a dologból, meg is feszítették szegényt.. nyilván akkoriban is voltak keresztény-konzervatívok.. Hiába, a világ nem tökéletes. Hogyan lehet ennyire magukra hagyni embereket??? Hogyan lehet egy ilyen cikk alá cinikus kommentet írni??? Akit illet, igenis vegye magára: szégyelljétek magatokat!!!

enrikokaruszo 2020.02.25. 09:43:57

@judy7: te mit tettél ebben az ügyben?

judy7 2020.02.25. 09:54:54

@enrikokaruszo: honnan a redvásból tudod, hogy nem tettem??? Lehet, hogy minden nap teszek. De ha csak annyit is tettem volna, hogy felhívtam a figyelmet erre az undorító arroganciára, amivel egyesek embertársaikhoz viszonyulnak, már akkor tettem valamit.

ulpius66 2020.02.25. 10:05:37

Kedves judy7!

Ha jól értelmezem, akkor annyi elég az erkölcsi NAGYSÁGHOZ, a JÓHOZ és a magasabb morális szinthez, hogy egyetértesz a Mami Presszóval és a ballibsi kommentelőkkel?

Ezen kívül meg nagy ívben szarsz a szegényekre és a cigányokra!

Judykám!

ÉN IS EGYETÉRTEK A MAMI PRESSZÓVAL ÉS A BALLIBSI KOMMENTELŐKKEL!

Remélem ezzel a te erkölcsi magasságodba emelkedtem!

Tamás András György 2020.02.25. 10:12:42

@judy7: Kedves Judit(h)!
Csak szólok, hogy Jézust a keményvonalas zsidók feszíttették meg! Puszi! :)

ulpius66 2020.02.25. 10:14:29

Judy!

Addig nézegesd!

Remélem magadra ismersz!!!!!!!

www.youtube.com/watch?v=_5wnsHCBoEI

ulpius66 2020.02.25. 10:16:42

Judy!

Látom a pofád mán eléggé nagy, mint minden ballibsié, de a pofázásán kívül eddig mit tettél, azért, hogy szűnjön meg a szegénység?

Tényleg nézegesd!

www.youtube.com/watch?v=_5wnsHCBoEI

Kampfer 2020.02.25. 10:27:49

"...épp csak meghalt egy gyermek, mert nem volt pénz fűtésre. "

Aha. A fotón egy putri látható. Az eset leírása alapján 'anyuci' bizonyosan nem egy érettségizett szakmunkás volt. Putrilakó. És ezekre a körülményekre bevállalt 'X' (4) gyermeket. Ez sem a fejlett személyiségre és gondolkodásra utal.

Fűtésre nem volt pénz, ezért bekapcsolt mindennemű áramfogyasztót, ami csak fűteni tudott és láss csodát: leégett a putri. Biztos erről is a gaznácik és Orbánék tehetnek!
Véletlenül sem az, aki a putriba vállal 4 gyereket, aki ha nem tudja megoldani a fűtési és egyéb problémáit, nem kér segítséget és nyilván nem az, aki ezek után a baromi olcsó villannyal áll neki fűteni! Tényleg: akkor mégsem olyan qrvadrága a villany, ahogy a bingobangóné és az 'ajtónálló' kis kunhalmi ajvékolja??? Valami zavart érzek a balliba erőben.

"Egy kölcsönbe adott – de 2-3 ezer forinttól már kapható – hősugárzó éppúgy megmentette volna a gyermek életét..."

Egy élhető, normális egzisztenciális, családi és emberi körülmények közti élet mentette volna meg a gyermek életét! Amiről te firkálgatsz, poszterkém az az, hogy a meglévő állapotokat konzerválod és elhallgatod azt a tényt, hogy jó eséllyel Ádámka (Rikárdó, Ronaldó, Májktájszon és hasonlók) egy nagyon jól definiált és közismert körülmények között született egyszerű kis purdé volt, aki a saját szülője ostobaságának esett áldozatul. Erre te, poszterkém, nekiállsz itt ajvékolni és 'politikusozni'! Ez a te szegénységi bizonyítványod, sírd el ugyanezt a bajod az épp aktuális 'szadesz' (ohh, wait, azok már nincsenek), akarom mondani: momentumos, maszopos, 'dékás', párnembeszédes, helszinkis, taszos és hasonló szabadon választható gyűléseken! Hátha ott még át tudsz baszni valakit, aki épp egy alternatív univerzumból zuhant ide egy kvantumtükrön keresztül! Ostoba!

@judy7: " Baszki, nem szégyenlitek magatokat??"

Tudod, inkább 'szégyeLLni' kellene! :-) Hátha segítettem...

Egyébként pedig nem. Szégyellnie annak a szülőnek kell magát, aki a putriba és a semmire bevállal négy gyermeket! Nem érted, mi???

"Mégis hogyan fér az össze az egyébként lefogadom, hogy úton-útfélen hangoztatott konzervatív értékrendetekbe, hogy egy anya ilyen nyomorban éljen a gyerekeivel?"

Tehát szerinted a szülők éretlenségét, ostobaságát és felelőtlenségét a társadalom kell kompenzálja és neki kell eltartsa a felelőtlenül vállalt és nyilván úgy is nevelt gyermekeket???

"Hiába, a világ nem tökéletes. Hogyan lehet ennyire magukra hagyni embereket???"

Tudod, '90-ben eldöntötték az akkoriak, hogy nincs ingyenebéd és nem lesz nagy 'közösködés' sem. Lesz helyette saját felelősség, döntési kényszer, piac, képességek és alkudott fizetés és ár. Ez pedig ezzel jár. Továbbá a cikkben szereplő réteg már nem harminc éve bizonyít, hanem sokkal régebb óta. És nem kell azon meglepődni, hogy valamiért a társadalom nem igazán akarja segíteni őket!

"Hogyan lehet egy ilyen cikk alá cinikus kommentet írni???"

Nem lehet mindenki naiv és ostoba! ;-)

"Akit illet, igenis vegye magára: szégyelljétek magatokat!!!"

Nos, nem fogjuk. Inkább téged kérünk arra, hogy kevésbé légy naiv és ostoba. Persze, a te döntésed.
Kamp.

AngeI 2020.02.25. 10:29:21

@judy7: Nem ti mondtátok régebben, hogy "nincs ingyen ebéd"? Ha pedig valaki Gyurcsány vagyoni helyzetét firtatta, "más zsebében nem turkálunk" -volt a válasz.

enrikokaruszo 2020.02.25. 10:41:04

@judy7: szóval, mit tettél?
cseszegetsz másokat
ezt ismerem, van akinek elegendő életprogram ez
fotelokos pióca vagy, kedves judy:)

Kampfer 2020.02.25. 10:46:22

@judy7: "honnan a redvásból tudod, hogy nem tettem??? Lehet, hogy minden nap teszek."

Irreleváns. Ha tettél, a te döntésed volt. Ha nem, az is. Nem vagy felelős értük!

"De ha csak annyit is tettem volna, hogy felhívtam a figyelmet erre az undorító arroganciára, amivel egyesek embertársaikhoz viszonyulnak, már akkor tettem valamit."

Nos, nem! Akkor NEM TETTÉL SEMMIT! Egyszerűen csak megnyugtattad balliba lelked és úgy érzed, hogy eljátszhatod az erkölcsi magasságok közül észt osztó 'ajrópéert' pl. @ulpius66: társunkkal szemben. Persze, eljátszhatod, csak magadból csinálsz hülyét éppen úgy, mint a poszter, aki ezt a közröhejes baromságot ide tudta firkantani. De ezzel NEM TETTETEK SEMMIT!

Tudjátok mivel tehettetek volna valamit?

- Gyermek csak olyan körülmények közé, olyan szülők mellé szülessen, ami és aki emberhez méltó!
- Legyen biztosított és KIKÉNYSZERÍTHETŐ egy szülő részéről a kellő érettség, felelősségtudat és intelligencia egy gyermek neveléséhez!
- Kötelező legyen a gyermek óvodai és iskolai nevelése, kellően erős szankciók mellett!
- Legyen kiemelt kérdés a szociális szférában dolgozók kiemelt jogi, fizikai védelme épp az ilyen családok támadásai ellenében!
- Ha kell, kényszeríteni lehessen az ilyen családokat arra, hogy a gyermekeiket akár bentlakásos intézményekben lehessen nevelni, oktatni, illetve erre megfelelő anyagi eszközök álljanak rendelkezésre!
- Megérteni és megértetni, hogy ezeknek a gyermekeknek számára a legnagyobb veszélyforrás saját primitív szüleik és embertelen körülményeik!

Na, ha emiatt aggódnál, akkor talán tényleg VALÓBAN tettél volna valami értelmeset. Persze, akkor nem is tűnnél annyira 'píszínek' a ballibák között. :-)
Kamp.

Kampfer 2020.02.25. 10:48:21

@enrikokaruszo: Nem tett ez az ostoba lény semmit, csak a pofája nagy, ahogy a fajtabéli kis 'szabótimikéknek', 'pardavimártáknak' és a hasonszőrű 'bingóbangónéknak', és az ajtónálló 'kunhalminak'! :-) Ezek csak nyomorult hangemberek... :-)
Kamp.

Terézágyú 2020.02.25. 10:49:32

Meghalt egy gyerek. Az itt pöfögő, orbán seggéből kibújt fityeszesek ezt úgysem értik.

ulpius66 2020.02.25. 10:55:29

@Terézágyú: "Meghalt egy gyerek."

Na, és mért halt meg az a gyerek?

pulsarito 2020.02.25. 10:56:25

@ulpius66:
Klassz,
szépen mondták fel a libsi leckét az agyhalottak, aztán amikor cselekedni kell akkor nem, nem és nem!
Ragyogó.
Erről szól az egész liberális hőzöngés, mint ez a poszt is!
Mentsünk meg mindenkit, még akkor is ha maga semmit nem tesz érte!
Szajkózzák az általános lózungokat, aztán amikor konkrétan cselekedni kellene akkor elsunnyognak szép csöndben!
Soha semmire nem kínálnak megoldást, csak a hőzöngés megy!

ulpius66 2020.02.25. 10:59:35

@Terézágyú!

Szerintem az a gaz gázszolgáltató a hibás!

Mért nem adott nekik ingyen gázt?
(ha a négygyermekes anyák nem fizetnek SZJA-t, akkor mért nem kapják ingyen a gázt is????)

solar flare 2020.02.25. 11:03:43

Eggyel kevesebb hálistennek, de így is maradt még belőlük vagy egy millió...

ulpius66 2020.02.25. 11:11:06

Mind e közben:

"Száznegyvenegyre emelkedett a hideg áldozatainak száma, húsz nap alatt 19-en hunytak el kihűlés következtében – tudatta a Magyar Szociális Fórum.

Az áldozatok többsége fűtetlen lakásokban hűlt ki végzetesen, illetve kórházba szállítása közben, vagy azt követően. Az áldozatok közel negyven százaléka a szabad ég alatt, közterületen veszítette életét."

Ugyan fingom sincs, hogy mi a tököm az a Magyar Szociális Fórum, kik a tagjai, viszont rendkívül jól értesült!
(avagy ismét a hasára ütött, és benyögött egy jólhangzó számot....)

konrada 2020.02.25. 12:07:06

@ulpius66:
...sajnos a pia tud gondokat okozni télen...

midnightcoder2 2020.02.25. 12:09:42

@ulpius66: Nekem az tetszik, amikor a rendõrség megállapítja, hogy tavaj hány gyilkosság történt, és erre jön az Eurostat és mond egy tök más számot. Na most, azt tudjuk hogy a rendõrség honnan tudja: valaki meghal, szólnak a rendõrségnek, az kimegy, helyszínel, megállapítja hogy történt-e idegenkezûség. De az Eurostat ? Õk eleve honnan tudják hogy ki halt meg ? Aztán kivonulnak õk is helyszínelni ?

BrianZ 2020.02.25. 12:36:12

@Tamás András György: És azt se feledjük, hogy Jézus - mai szóval mondva - radikális reformer zsidó volt.

BrianZ 2020.02.25. 12:47:06

@pulsarito: Bmeg, a szegények nyomora az esetek nagy részében nem a saját bűnük, hanem a gazdagok, a többségi társadalom bűne! Gondolj csak az elterjedt uzsora rendszerre, arra, hogy az egyetlen közeli gyár bezárt, mert a gazdag tulajdonos keletre vitte, hogy még gazdagabb legyen, a társadalmi megvetésre, és hasonlók. Olvasd el Victor Hugo Nyomorultak című könyvét a témában! És aki ilyeneket pofázik, az miért tartja meg a karácsonyi ünnepeket? Ki kellene az ilyen köcsög álkeresztényeket tiltani a templomból! Mondom úgy, hogy a fizetésem több százalékát az SOS gyermekfalunak meg az Élelmiszerbanknak utalom át!

citrix 2020.02.25. 13:14:08

Pártunk és kormányunk felszámolta a szegénységet és teljes a foglalkoztatottság. Mint a szocializmusban. A helyi tanács vagyis a tanáccsá züllesztett önkormányzat például segíthetett volna. Mi akadályozta meg ebben? A szomszédok, gondozói szolgálat, óvoda is kell jelezze ha ilyen problémát lát és a tanács segít mert ezért (is) van. Abban az országban ahol ezer milliárdokat költ a kormány stadionokra, focira, fűtött pályára és lelátókra, külföldi focicsapatokra és templomokra, napi 55 milliót kormánypropagandára, 90 ezer milliót évente a nemzeti hazugsággyárra ott egészen biztosan nem kell kenyérpirítóval fűteni a gyerekre sehol. Ha mégse tud segíteni a tanács, akkor ez egy velejéig hazug, szemét és nemzetellenes rezsim.

kárárámaispj 2020.02.25. 13:32:52

@judy7: "honnan a redvásból tudod, hogy nem tettem??? Lehet, hogy minden nap teszek. "
Végül is meghalt a gyerek. Nyilván marha jól csináltad amit csináltál.

konrada 2020.02.25. 13:34:59

@citrix:
Ebben igazad van. Ha a szülő nem tud elhelyezkedni, közmunkát kell adni neki, ha nem képes azt bevállalni egészségügyi okokból, akkor segélyt, és ha a segélyt nem tudja beosztani, akkor természetbeni juttatásként adni, és ha mindezek ellenére nem képes ellátni a gyerekeket, úgy azokat ki kell emelni a családból.
Ez az állam feladata, ebben gondolom nagyon sokan egyetértenek.

citrix 2020.02.25. 13:46:54

@konrada: A tanács/önkormányzat feladata a helyi szociális problémák kezelése. Adott esetben nem készpénzt hanem a kártya feltöltését intézhették volna, ne lehessen másra költeni mint fűtésre. A szegénység, elmaradottság attól nem javul ha besöprik a helyzetet a szőnyeg al azzal hogy ennyi és ennyi milliárdot költ a kormány közmunkára, segélyre, oktatásra és egyébként is az ilyenek megérdemlik a sorsukat mert maguk tehetnek róla. Ettől még létezik a helyzet. Valóban nem kellene a semmire szülni a gyerekeket ész nélkül, ám a családi pótlék, segélyek és az etnikai szokások erre ösztönöznek, lássuk be. Jó kérdés hogyan lehet ezen változtatni mert erős az ellenállás a részükről.

kárárámaispj 2020.02.25. 14:00:56

@citrix: Tegnap elment a gáz, mert szegény vagyok.
Ezért felgyújtottam a takarót a gyereken, mert a tűz meleg.
A gyerek meghalt, a lakás leégett.
Ez akkor ugye a patás hibája, nem az én hülyeségem?

citrix 2020.02.25. 14:10:36

@kárárámaispj: Életszerű amit kitaláltál... Utána elmentél másik takarót szerezni, legyen mit felgyújtani a másik gyereken? Nagy ötlet, add be szabadalomként.

Arcade Macho 2020.02.25. 14:37:53

@konrada: meghalt egy te meg a masik harmat is elvenned tole?

eßemfaßom meg áll 2020.02.25. 14:42:40

kötelező napi demagóg agitprop poszt letudva, lehet a pénztárhoz fáradni jóelvtársnő

eßemfaßom meg áll 2020.02.25. 14:46:16

@citrix: "esetben nem készpénzt hanem a kártya feltöltését intézhették volna"

Szólt az asszony az önkormányzatnak, hogy lemerült a kártya töccsékfellécciléccimerkülönbenmeglömagyerekemakenyérsütővel?

eßemfaßom meg áll 2020.02.25. 14:47:30

@Arcade Macho: Jogos, inkább adni kell neki még hármat az a tuti.

citrix 2020.02.25. 14:51:43

@eßemfaßom meg áll: Így szoktátok elintézni ha lefogyott a zsé? Mindenki magából indul ki...

élhetetlen 2020.02.25. 15:22:23

@Ekrü: Mások a tapasztalataink. Én is a 70-80-as években jártam iskolába egy dunántúli faluban, elsőben két roma srác kezdett velünk, és mind a két srác velünk is ballagott a 8. végén. 14 éves koromig éltem ott, soha, semmi problémánk nem volt cigányokkal.

Arcade Macho 2020.02.25. 15:42:08

@élhetetlen: errol jut eszembe, hogy van egy Trumpos video, hogy van egy elhetetlen ven fasz aki majdnem kilapit egy motorost aztan felveszi a Trumpos sapkat...

Arcade Macho 2020.02.25. 15:48:28

@eßemfaßom meg áll: ez ugye a Zemberi Jogok Tisztelete
mint pl. hogy a szőrös gojszikat is el lehessen vinni noi intimgyantazasra, meg az is hogyha van egy csaladirto apuka, akkor az ha kiszabadul a MEGFELELOEN rekrealo bortonbol akkor o utana vallalhasson egy ujabb csaladot
jelen esetben ha csak 3 pulya maradt akkor az asszonkanak mindenkeppen kell a melyszegenysegbe masik 3, lehetoleg az apukak elegge macsok (==bortonviseltek) legyenek kulonben nem fog osszejonni a matek...

de most oszinten a Soros fijjuk most odamennek es elbeszelgetnek az anyukaval? beletolnak erot energiat, hogy ne a birosagon kelljen ot kepviselni hanem hogy a maradek 3 gyerekere tudjon megfelelo figyelmet forditani, pl. hogy eljarjanak tanulni rendesen? ja jo erzem hogy belelog a bilibe a kezem, elvegre ez a naccsalad ez idealis a soros fergeknek hogy majd kepviseljek...

élhetetlen 2020.02.25. 15:49:15

@Pipas: Azt sem olyan bonyolult megérteni, hogy, ha lett volna egy elektromos fűtőtest, akkor nem a kenyérsütőt kapcsolják be fűteni, mégsem érted. Azt sem érted, hogy adott hónapban elfogyott a pénzük, nem tudták feltölteni a kártyát, de az elektromos műveknél van pár hónap türelmi idő (úgy tudom), és, ha drágábban is, de megpróbáltak túlélni. Nem sikerült. Én megértem, hogy ilyen viszonyok között nem vesznek egy fűtőtestet, csak azért, mert hátha előfordul, hogy a hónap utolsó hetében nem lesz pénzük gázra. De szerinted nem is kell, mert akkor lekapcsolnák az áramot is.

solar flare 2020.02.25. 15:57:44

@Terézágyú: Most akkor gyerek volt, vagy cigány? Nem mindegy!

élhetetlen 2020.02.25. 16:55:57

@midnight coder:
“Az iskola ebben a dologban csak nagyon-nagyon keveset tud tenni.”. De tudna sokkal többet is tenni. Próbálom röviden. Délután, nem a romáknak, hanem a hátrányos helyzetűeknek, egy kipihent tanerő, aki átveszi velük, amit nem értettek, hogy másnap tudják venni az anyagot. Aztán fél óra kosarazás, akármi, ami után zuhanyozás. Ha ezt feltupírozzuk az agyament ötletemmel, hogy legyen egy mosókonyha is, mosógéppel, szárítóval, és egy felnőtt segítségével bárki kimoshatja a ruháját, még azok a gyerekek is mosnának, akiknek otthon szuper mosógépük van, mert jó buli. És, ha a gyerek tisztán, illatosan megy haza, és szóvá teszi a családnak, hogy ez jobb lenne itthon is, akkor lehet, hogy kapna egy taslit, de lehet, hogy ő változtatná meg a családot. És az sem lenne gond, hogy ki mellett ül, mert, ha naponta zuhanyozik, akkor nem büdös, pl. Mi kell ehhez? Pénz, és törődés. Nem Farkas Flóriánra kell bízni a pénzt, aki gellérthegyi villára költi a híd a munka világába projektre szánt összeget, és még mindig Orbán segítője, nem a Hiltonba kell meghívni x gyereket.
“nem arról van szó, hogy ez a család nem látott a hó elején együtt 3000 forintot”. Nem tudom, de úgy gondolom, hogy hó elején feltöltötték a kártyát annyival, amiről úgy gondolták, hogy elég lesz, aztán, mikor lemerült, nem volt már pénz az utolsó hétre. Most csak gondold át. Elváltak, itt van négy gyerek, és lehet, hogy a pasinak van már másik kettő. Csak a férfi jövedelmének 50 %-a vonható be a fizetési kötelezettségbe. Minimál béren dolgozónál mennyit kap az anya? “Egy magyar legalább ezt megtette volna, de ő már amúgy is hetekkel előbb beszerez valami elektromos fűtő berendezést.”. Ha van miből, ha belefér a szűkös havi keretbe. Tudod, a házban, ahol lakom, valamikor lezárták a gázt három hétre, valami fő cső csere miatt. Vettem egy két lapos rezsót, amit csak akkor használtam, azóta valahol a szekrény tetején van. Nekem ez nem volt gond, de nem évekkel előtte vettem meg, mert hátha egyszer szükségem lesz rá. Próbálj meg átgondolni olyan élethelyzeteket is, amiben nem éltél.

élhetetlen 2020.02.25. 17:22:37

@kárárámaispj: Hát igen, roki vagyok, de nekem csak a lábam sérült, nem az agyam. Én tudom, hogy milyen volt futni, de te sohasem fogod megtudni, milyen normálisnak lenni, mert eleve nem kaptál elég észt. Melyikünk a szánnivaló? Már kértem, hogy szállj le rólam, de nem vagy képes rá, így én zárom le. Írhatsz, amit akarsz, nem foglalkozom veled.

enrikokaruszo 2020.02.25. 17:28:04

@élhetetlen: szóval, feltaláltad az egésznapos iskolát, mosodai, higiéniai szolgáltatásokkal felturbózva....már csak aludni kéne tisztességes körülmények közt annak a házrányos helyzetűnek, és meg is indulhatnak a tüntetések, az elsősorban nagy előrenyomtatott feliratokkal, hogy kiszakítod a....kultúrájából

élhetetlen 2020.02.25. 18:15:47

@Flowey: “Te láttál már vidéki kisebbséget?”. Láttam, csak nem olyat, mint te. Viszont középiskolában volt olyan magyar osztálytársam, aki az összes kedvezmény igénybe vette, mert szegények, és érettségire autót kapott a családtól. Akkor minden magyar ilyen? Vagy nézzük a szuper turizmust támogató pályázatokat. Kap valaki 40 millát, épít belőle egy “vendégházat, vadászházat”, és senki nem nézi, hogy fogadott-e vendéget, esetleg beír pár ismerőst. Ha kihúzza 5 évig, már semmilyen kötelezettsége nincs, már az övé. Vagy vesz egy lerobbant kastélyt (akár kamatmentes hitelből), és adópénzből felújítjuk, és van egy szuper kastélya. Magán szállodákat újítunk fel közpénzből. Ez ugye, nem munka nélkül szerzett jövedelem, csak a romák kártérítése az. Azt hiszem, egyetlen “segíjezett” sem kap élete során sem ennyi pénzt. De a vendégházak, kastélyok senkinek nem bökik a csőrét, de a szegények támogatása igen. “jöhet a ragasztó meg a többi "kellemes" kábítószer”. Belátom, elegánsabb Ibizán kokózni, de kinek mire telik. El van itt valami nagyon cseszve.

Arcade Macho 2020.02.25. 18:18:11

@élhetetlen: en az élhetetlen vén sz.r nyuggereket is koteleznem hogy ebbe az iskolaba elmenjenek es tarsadalmi munkaba betoljanak jo sok idot
elvegre ez csak elhatarozas kerdese, reggel elmehetnel a csovesekhez szivhezszolo tanacsokat adni, delutan meg ezeket a joravalo nagykatai gyermekeket tudnad tanacsokkal ellatni :)

élhetetlen 2020.02.25. 18:35:13

@enrikokaruszo: “feltaláltad az egésznapos iskolát”. Ha jól tudom, most du.4-ig kell bent lenni. Ha ez kitolódna ötre, fél hatra, de este hazamenne, nem lenne kiszakítva a kultúrájából, ezért biztosan nem lennének tüntetések, ez csak a te rosszindulatod. És nem abszurd, hogy egy normális pedagógus egyenként elbeszélget az érintett gyerekekkel, hogy tudom, hogy a szüleid nem tudnak befizetni egy klubba, de, ha bent maradsz még másfél órát, akkor te is játszhatsz, sportolhatsz. De mindegy.

élhetetlen 2020.02.25. 18:49:12

@Arcade Macho: És biztosan a bottal botorkáló nyuggereket elküldenéd árkot ásni is.Tőlem ennyire telik, próbálom megmagyarázni vakoknak, hogy milyen színű a fű, azaz a hozzád hasonlóknak, hogy az élete nem mindenkinek olyan, mint a tiéd, és egy kis megértésre próbállak rávenni. Sikertelenül, de ez is benne van a pakliban.

élhetetlen 2020.02.25. 19:01:14

@arabok balrol: “Ha kepzodni akarnak, kopogtassanak a cigany iskolaban.”. Most azt mondod, hogy a magyarok annyival butábbak, hogy a tanárokat képezni kell, de a cigányok olyan okosak, hogy képzés nélkül, maguktól is tanárok lesznek, és oktatják még a görög irodalmat is?

eßemfaßom meg áll 2020.02.25. 19:04:57

@citrix: Ha jól értem te otthon ülve várod, hogy az önkormányzati segély magától elfáradjon hozzátok.

midnight coder 2020.02.25. 19:06:39

@élhetetlen: Nekem is van két elektromos fûtõtest is itt a házban, pedig a légkondik is tudnak fûteni, plusz van egy kályha is a gázos fûtés mellett. Mert hogy az ördög nem alszik. Ha ilyen bizonytalan helyzetben lennék, akkor egész biztos hogy gondoskodnék B tervrõl, még ha három hónapig kell is spórolnom a 3 ezer forintos hõsugárzóról.

Ezek az iskolával kapcsolatos elképzelések szépek, de a valóság úgy néz ki, hogy alig van pedagógus a pályán, a mostani iskolákat is nehéz nyitva tartani. Finoman szólva ők sincsenek túlfizetve. Persze elképzelni sok mindent el lehet, de szerinted egy (??) ilyen mosó-szárító gép meddig maradna épen egy iskolában ?

eßemfaßom meg áll 2020.02.25. 19:10:57

@élhetetlen: "Délután, nem a romáknak, hanem a hátrányos helyzetűeknek, egy kipihent tanerő, aki átveszi velük, amit nem értettek, "

Régen ezt kisegítő iskolának hívták amit te elképzelsz.

élhetetlen 2020.02.25. 19:49:44

@midnight coder: Igen, alig van pedagógus a pályán. Miért? Mert még az elhivatottak is meglépnek a fizetés miatt. Pénz. Flowey-nek írtam, ha gondolod keresd meg, hogy mi mindenre van pénz, a tanárok fizetésére nincs. Mondjuk kezdő tanár három évre lemegy falura délutános korrepetálónak, rendes fizetésért, és kap ingyen egy szolgálati lakást. Spórolni is tud, és az életrajzában is jól mutat. Tudom, bilibe lóg a kezem.
“szerinted egy (??) ilyen mosó-szárító gép meddig maradna épen egy iskolában ?”. Addig, amíg otthon, ha van egy felnőtt, aki segít bepakolni, mosószert adagolni, ott van, amíg beállítják a programot, és a gyerek indít.

élhetetlen 2020.02.25. 19:56:43

@eßemfaßom meg áll: Nem tudom, nem jártam kisegítő iskolába, de egy délutáni korrepetálás szerintem jobban hasonlít egy különórára, akkor is, ha többen vannak, mint egy kisegítő iskolára. Ennyi.

a nagy hohohorgász 2020.02.25. 20:07:20

@élhetetlen: voltál e tuncikezni a demokraciaert vagy csak habzik a szád?

a nagy hohohorgász 2020.02.25. 20:07:57

@citrix: voltál e tuncikezni vagy csak habzik a szád?

enrikokaruszo 2020.02.25. 20:36:15

@élhetetlen: annak kell maradni négyig, akit nem kérnek ki a szülei, és az iskolák örülnek, ha kevesebb a gyerek délután...országos szinten, ha akad egy-két lelkes pedagógus, aki pingpongozik vagy fut vagy mittudoménmit csinál, rögtön facebook posztot csinálnak belőle, de, magunk közt szólva: vénlegényeknek és vénkisasszonyoknak van kitalálva ez a pálya, akinek élete van, annak ez nem fér bele tartósan

élhetetlen 2020.02.25. 20:54:17

@a nagy hohohorgász: Nem habzik a szám. Azt hiszem, elég visszafogottan írok. Attól, hogy valaki nem tud elmenni “tüncikézni”, még egyetérthet velük. Az meg, hogy szerinted az a demokrácia, hogy a kormány felülbírálja a bírósági döntést, azaz a saját törvényeit nem tartja be, és ezen poénkodsz, az a te bizonyítványod.

a nagy hohohorgász 2020.02.25. 21:19:22

@élhetetlen: a tiéd meg az amilyen vagy. Szánalmas vagy és ezt te is tudod, ez látszik az írásaiból. Nekem ugyan tagadhatod, de a tükör nem hazudik. Én már csak egy kávét kérek. Hahaha

élhetetlen 2020.02.25. 21:24:06

@enrikokaruszo: Na, most okosat mondtál. Jellemzően a hátrányos helyzetűek azok, akiket kikérnek a szülők, mert adott klubban sportolnak. Bár céloztam rá, csak nem ment át. (Talán olvasd újra a kommentemet). “magunk közt szólva: vénlegényeknek és vénkisasszonyoknak van kitalálva ez a pálya, akinek élete van, annak ez nem fér bele tartósan”. Mi a tartósan? Az egyik barátnőm, angoltanár és osztályfőnök is volt egy gimnáziumban, nem vénkisasszony, 26 éves a fia, és még az is belefért az életébe, hogy meghívta az osztályát a saját konyhájába mézes sütit sütni karácsony előtt. Persze, tudta, hogy azok jönnek el, akiknél ez otthon nincs, egy este kupi, másnap takarítás. Belefért. 15 évig csinálta, aztán a KLIK betett neki, azt már nem bírta, visszament a főiskolára, ahol előtte tanított. Annyival volt jobb helyzetben pl. egy töri tanárral szemben, hogy ő esténként, és hétvégén magán tanulókat is fogadott, mert az angolra van kereslet, vizsgáztatott a Rigó utcában is, a Műszakin is, de ez rengeteg plusz munka, mert a tanári fizetés az nudli (se).

a nagy hohohorgász 2020.02.25. 21:24:26

@enrikokaruszo: hahó! Azt ugye tudod hogy egy átlag munka 8-tól este 5-ig tart. Akkor mindenki venlegeny meg venlany? B+ ti mit szivtok?

enrikokaruszo 2020.02.25. 21:40:48

@a nagy hohohorgász: dolgoztam cégnél, vállalkozóként, és tanárként is jó pár évet
össze tudom hasonlítani, nem szorulok felvilágosításra

enrikokaruszo 2020.02.25. 22:05:17

@a nagy hohohorgász:
számodra egy ilyen fórum bír akkora jelentőséggel, hogy hazudozz bármiről?
micsoda szánalmas kis pöcs vagy, öregem

élhetetlen 2020.02.25. 22:12:51

@a nagy hohohorgász: Mit válaszoltál arra, hogy szerinted az-e a demokrácia, amit írtam? Azt, hogy “szánalmas” vagyok. Ez a válaszod semmit sem ér, csak személyeskedés, sértegetés, nem vitaalap. Ha képes vagy ezt megérteni, akkor te nézz a tükörbe, ha nem, akkor a tükör is felesleges, marad a sötétség nálad. Szánalmasabb vagy, mint én, ezzel a válaszoddal igazoltad is.

vackor1 2020.02.25. 23:34:01

@MammyPress Média: Még csak az első néhány "kommentet" olvastam , de valamibe nagyon beletaláltál , hogy iderendelték majd' az összes iióát.. :)

Vesszek meg ha értem ezeket... Pontosan tudják, hogy - finoman szólva - nem ugyanazokat az elveket valljátok , a címből sejteni lehetett , hogy kb. miről lesz szó és mégis itt vannak. Miért ? Nekem pl. eszembe nem jut beleolvasni vmi. kurucinfó? meg pestisrácok ? - a kérdőjel csak azért, mert nem biztos, hogy így nevezik azokat a sz...t - és hasonló oldalakba
( amúgy az Indexen is vannak cikkek, amiket nem nyitok meg , mert távol állnak az érdeklődési körömtől ) , ahogy blikkhotbors és egyéb ilyen izéket sem olvasok , mert egyszerűen nem érdekel , nem érdekelhet , értéktelen , figyelmet sem érdemlő szennynek tartom azok alapján, amiket elkerülhetetlenül hallottam róluk. Ezek a mindenki által ismert nickek meg naponta órákat töltenek az - állítólag - értékítéletüktől merőben különböző blogokat olvasva és minden egyes esetben védik a védhetetlent IS , magyarázzák a magyarázhatatlant IS , mocskolódnak , fröcsögnek , személyeskednek és mantrázzák ugyanazokat a mélysötét butaságokat folyamatosan..
Mondjuk azt sem igazán értem, hogy miért áll szóba bárki is ezekkel , hiszen tudható, hogy felesleges, észérvekkel - intelligenciájuk hiányában - semmire nem mész velük , egyszerűen nem vitapartnerek .. Az ember megválogatja a társaságát is , ezek a nickek pedig szalonképtelenek , naponta állítják ki magukról az ún. "szegénységi-bizonyítványt"....
( mondjuk azért az meglepett, hogy még a szociális érzékük is ennyire deformált , igaz ezt az eddigi "stílusukból" sejthettem volna.. az EQ -juk korrelál az IQ-jukhoz )
Ráadásul ha nem reagálna senki a marhaságaikra , akkor előbb-utóbb csak eltűnnének a blog.hu-ról. Talán..... :)

kárárámaispj 2020.02.26. 00:27:09

@citrix: "Utána elmentél másik takarót szerezni, legyen mit felgyújtani a másik gyereken? Nagy ötlet, add be szabadalomként."
Szerintem legalább akkora ötlet, mint a goffrisütőt bekapcsolni a gyerek mellett éjszakára

kárárámaispj 2020.02.26. 00:34:47

@vackor1: ", de valamibe nagyon beletaláltál , hogy iderendelték majd' az összes iióát.. :)"
Tudod okoska, ez úgy van, hogy indexcímlapon ott a figyelemfelkeltő kétsoros,ezért jönnek az olvasók. Aztán, ha valami nagy baromságot olvasnak, akkor kommentelnek, hogy ez miért nagy baromság-

"Vesszek meg ha értem ezeket... Pontosan tudják, hogy - finoman szólva - nem ugyanazokat az elveket valljátok , a címből sejteni lehetett , hogy kb. miről lesz szó és mégis itt vannak. Miért ? Nekem pl. eszembe nem jut beleolvasni vmi. kurucinfó? meg pestisrácok ? "
Mert te egy primitív lény vagy, aki nem akar a saját információs buborékjából kijönni, ezért nem olvas mást, csak ami a saját ki világában helyt áll. Az értelmes ember egyébként kíváncsi a másik oldal véleményére, ha téged nem érdekel a pestisrácok, csak a saját fajtád böfögése, az téged minősít

Soros Gyuri 2020.02.26. 03:59:37

Az a baj, hogy a mocskos fasiszta magyarok nem adnak eleg segejt a ciganyoknak, meg a szegeny menekulteknek.

citrix 2020.02.26. 07:03:10

@a nagy hohohorgász: Ha agyilag teljesen zokni vagy, azt miért kell reklámozni? Hidd el, a tanulás, nem szégyen. A tudomány és a világ megismerése előtted áll, próbálkozz vele és akkor talán nem maradsz a béka segge alatt.

vackor1 2020.02.26. 10:52:46

@kárárámaispj: Na, mivel csak egyedül te "találtál meg" , így szokásaim ellenére reflektálok .
Mondom én, hogy magatokat minősítitek..
Ad 1.: nagyon helyes , hogy jönnek az olvasók, az írók az olvasóknak írnak. Nincs ezzel semmi gond, csak nem igazán oldottad fel azt az ellentmondást, hogy miért olvassák minden egyes áldott nap !! azok , akik gondolataival :D - tudhatóan - teljesen ellenkezik adott blog/hírportál. Mazochizmus ? Én másra tippelek…
Tudod ha én valamiről tudom, hogy szar , akkor azt nem kérem. Ha ti annak ellenére , hogy TUDJÁTOK – hisz naponta ezerszer is leírjátok - , hogy az Index migráncssimogatóliPPsisoroszsidóbérencfujjgyurcsány és mégis naponta magatokhoz veszitek , az legyen a ti dolgotok , benneteket minősít. Szerinted nyilván ez a normális , megfogalmazásodban : "tájékozódás" :)) ..
ad 2 .: fogalmad sincs , ki vagyok, honnan és mennyit tájékozódóm , de kijelentesz, minősítesz, prejudikálsz. Nem , valóban nem vagyok kíváncsi olyan – brrrrrr , majdnem médiákat írtam, de fentebb említett szennyekre kizárt, hogy ezt a szót használjam - írásokra ( látod ? nem böfögéseztem, primitíveztem és mégis olvashatóra sikeredett , lehet ezt így is ) , amik tudvalevően hazudnak , ferdítenek , megrendelésre írnak bármit és másnap akár annak az ellenkezőjét is, elvtelenül és gerinctelenül kiszolgálva azt, aki fizet nekik . Nem is tehetnek mást, hiszen ezért lettek létrehozva, ha a piacról kellene megélniük, hát éhen is halnának mind … Ha nektek ez jó , ám legyen, ismét azt mondom , hogy azt minősíti, akik szót emelnek védelmükben/”fogyasztják” a mocskaikat .

Az azért megvan, ugye, hogy tökéletesen igazoltad , hogy csak személyeskedni tudtok , komolyan vehető érvetek híján ? Én ezért nem is szoktam válaszolni , mondhatnám úgy is : fegyvertelennel nem vívok párbajt. Szellemit sem. Megfogalmazhatnám a ti „stílusotokban” is , de nem szoktam , értelmes emberek számára az nem szint.
A további kézzel csacsogást felesleges időtöltésnek vélem , márpedig az időm drágább és fontosabb annál , hogy jelentéktelen nickekkel és értelmetlen dolgokkal töltsem a virtuális térben , a normális , értelmes megnyilvánulások természetesen kivételt képeznek . :)

kárárámaispj 2020.02.26. 11:10:39

@vackor1:
1,
"miért olvassák minden egyes áldott nap !! azok , akik gondolataival :D - tudhatóan - teljesen ellenkezik adott blog/hírportál"
Melyik szót nem érted abból, hogy "érdekel a másik oldal nézete"?
Adva van egy hír/intézkedés/információ amit én látok egy szögből. Nekem speciel nincs kedvem elolvasni a saját gondolataimat mondjuk az origon. Minek? Hogy megerősítsen abban amit alapból gondolok?
Igen, engem speciel jobban érdekel, hogy más ember más szemszögből mit gondol. Aztán, még az is lehet, hogy neki van igaza - bár ilyenre nem nagyon volt még példa.

2. Te pont ugyanúgy kijelentesz, minősítesz és vádaskodsz, ugye? Mondjuk kapásból azzal, hogy nekem (meg másoknak) nincs saját véleményük, hanem valami fizetett ügynökként küldjük el a bloggazdát a francba.
De neked nyilván ezt szabad, másnak nem. És nem haragudj, de miután kijelented, hogy nem érded, hogy miért olvassa ezt olyan ember aki nem ért vele egyet, ez megmutatja, hogy te nyilván csak olyat olvasol ami a szellemiségednek megfelel.
Mert ha nem így lenne, akkor értenéd.
A fenti cikk lényege, hogy ostobája felgyújtotta a saját gyerekét és ebből az író kihozta, hogy ez a mélyszegénységnek köszönhető, és a világon mindenki mennyire hibás. Ezután te le mered írni azt, hogy más médiák ferdítenek és hazudnak? Röhej.

A személyeskedésért ugye te sem mész a szomszédba, végül is azzal kezdted, hogy itt mindenki fizetett kormánytroll...

vackor1 2020.02.26. 11:56:35

Melyik szót nem értetted abból, hogy ha tudom, hogy a másik fél hazudik, ferdít, csúsztat, stb., akkor az a "vélemény" nem érdekel , nem vagyok kíváncsi a handabandára, én a tényeket szeretem megismerni.
És bár tudom, hogy az Indexen mi folyik, ezt mégis elolvasom -akár naponta többször is - , mert arra kíváncsi vagyok , hogy mások , akik közelebb állnak az én értékrendemhez hogyan látnak adott dolgot , van, hogy olyan is felmerül, amire én nem gondolok, viszont közben sajnos szembesülnöm kell a másik fél szörnyedvényeivel is.. És igen, örülök ha azt látom, hogy sokan gondolkodnak hozzám hasonlóan , ezt viszont nyilvánvalóan csak akkor tudom meg ha olvasom... Ellenben a döntéseimet mindig magam hozom a saját - kialakult - véleményem alapján , így tudom vállalni a felelősséget is a tetteimért , de szoktam tájékozódni , én elismerem/tudom, hogy nem én vagyok a legbölcsebb ember a világon , nincsenek már polihisztorok..

És ,nem, nyilván nem mindenki - és még birkáról sem tudom, hogy valóban az lenne-e , ahogy a többi ismert nickről sem , de a tevékenységük olvastán szerintem meg lehet a véleményem ismeretlenül is róluk - , de akár sorolhatnád is az első hozzászólok azon kommentjeit - a napi több tucatból - amiben nem a kormány minősíthetetlen cselekedeteit védik, magyarázzák és mocskolják az ellenzék szimpatizánsait . A kormány - bármelyik, de most éppen 10 éve ez - tévedhetetlen , CSAK kifogástalan döntéseket hoz , csak a nép érdekében tevékenykedik ? Na, szerintük a válasz igen... Innentől mi a kérdés ?

A másik pedig : NEM tisztem a bloggazdát védeni és ahogy én sem, úgy nyilván te sem vagy tisztában azzal, hogy valóban mi történt , én még a család etnikumával sem vagyok tisztában , azt csak a kommentelők egyik oldala vélelmezi , akár még igazuk is lehet, akkor is irreleváns. Ebben nekem az a lényeg, hogy egy 5 !! éves gyerek meghalt a szegénység miatt -ez nem kérdéses , az , hogy miért nem volt pénzük , miért ez történt az lehetne vitatéma , de itt senki nem erről "vitázik" , a bloggazda megírta , hogy a szegénység miatt ez történt , a.k.a. ha nem lennének ENNYIRE szegények, lett volna gáz, amivel addig is fűtöttek és akkor nincs ez a tragédia , ugye ez egyértelmű ? - és innen megint csak nincs jelentősége , hogy kinek a felelőssége, biztos nem az 5 - mondom öt - éves gyereké, mondom megint : gyereké.
Írod : "ostobája felgyújtotta a saját gyerekét " , majd azt , hogy ezt ez a blog elferdítve írta meg.. Megint a stíluson kívül : honnan tudod ? Ott voltál ? Nyomoztál az ügyben ? Van BÁRMIFÉLE rálátásod erre a KONKRÉT ügyre ?? Csak mert vélelmezed, hogy cigányok , már meg is van a véleményed ?
Tudod volt egy érdi cigány nagymama , akit az előző polgi kitett az ablaktalan, minden komfort - értsd víz, mosdó- nélküli bungijából a súlyosan beteg (6 évesen már a leendő szívműtétjéhez szükséges 4 súlyos tüdőműtéten átesett ) kislányával együtt , aki alig élt a kórházon kívül , semmi gyerekkora nem volt, nem volt hol lakniuk és amíg a mostani polgi a Tündérpakk alapítvánnyal - és rengeteg segítő emberrel - együtt meg nem oldotta valahogy a lakhatását , nálam laktak pár hónapig , láttam mit tesz a kislányért, mennyire normálisan viselkedik , mennyire igyekszik megfelelni a társadalomnak, még úgy is, hogy tudta a származása miatt sok esélye nincs erre. Igazolták itt rengetegen a kommentelők között. Szerinted ostoba mert szegény és cigány ? Olyan gyöngybetűkkel írt , hogy csak pislogtam... Van pár építkezésem, ahol nagyon sok cigány és felvidéki munkással dolgoztatnak a generál alvállalkozói , előre köszön mindegyik, tisztességtudóak , ha bármit kérsz szó nélkül megy és csinálja. Meg lehet persze ezt is ideologizálni, hogy szerinted miért teszik , csak felesleges , biztosan van tapasztalatod nem cigány építőmunkásokkal IS . Tudod az intelligencián és értelmen túl minden csak hozzáállás és nézőpont kérdése.
Tényleg fejezzük be ezt a parttalan trécset, sehova nem vezet , semmit nem fog megoldani, semmin nem fog változtatni, egyikőnk látásmódja sem lesz más , az időmet meg másképpen is el tudom tölteni.
Szép napot.

MammyPress Média 2020.02.26. 12:16:51

@vackor1: Én azért köszönöm! Nem a védelmet - arra nincs szükségem, és nem érdekel, minek titulálnak itt, én ettől még pont az vagyok, aki vagyok - hanem azt, ahogy a dolgokhoz állsz!

Nem emlékszem rá, hogy tőlem kérdezte-e valaki, hogy milyen családba akarok születni. Amíg nem mi döntünk erről, addig számomra van az ember, aki megszületett, és minden más csak utána jön! Hogy mit kezdünk a helyzetünkkel - az fog meghatározni minket! És nem a hely, ahova születtünk! Főként: nem öt évesen...

MammyPress Média 2020.02.26. 12:18:58

@vackor1: Utóirat:
Nekik is a Tündérpakk segített a történtek után, bár a kisfiú életét ez már nem adja vissza.
És amikor kiderült, hogy az anyát hibáztatják, akkor kijelentették: nekik a segítségnyújtás a feladatuk, nem az ítélkezés.
Így is lehet...

Laciii 2020.02.26. 12:25:07

@vackor1: "ha tudom, hogy a másik fél hazudik, ferdít, csúsztat"
Mindkét fél hazudik, ferdít, csúsztat. Mivel mindkettő a saját világképét alátámasztó információmorzsákat mutatja akkor kerülsz legközelebb a valósághoz, ha mindkettőt olvasod.
Konkrét ügyhöz:
Nem vagyok mai gyerek, még emlékszem milyen a szegénység, az a szint ahol pazarlás külön szobát fűteni az anyának meg kisgyereknek.
De ettől függetlenül gyerek ALÁ fűtést rakni és magára hagyni nem anyagi szegénység kérdése.

vackor1 2020.02.26. 12:50:57

@MammyPress Média:
Tisztelt Hölgyem !
Ezért nem jár köszönet ( amúgy is rengetegen gondolkoznak hasonlóan ) :) , ha ez nem belülről jön, akkor megette a kutya az egészet :) , ettől függetlenül köszönöm kedves szavait és ez nem reklám lesz , de a Tündérpakk Munkatársai minden tiszteletet megérdemelnek - van "külsősük" is , a Babagenetikás M. Anna :) és akin keresztül az egész "ügy" elindult szintén itt az Indexen , az írónő Anda, le a kalappal előttük is :) - , óriási szerencse , hogy vannak ilyen EMBEREK is , de szerencsére ( illetve sajnos, hogy egyáltalán KELL ilyen szervezeteknek létezni , sajna nem eggyel van kapcsolatom ) majd' minden településen vannak jószándékú emberek, akik tudnak segíteni a kevésbé szerencsés embertársaikon . Az Ön ténykedése pedig azoknak szerencse , akiknek van affinitása az előbbiekben írtakhoz , ők nyilván köszönik is ! :)
Nem témaindításnak írom , de változatlanul nem értem a többit , hogy miért kell "idejönniük" , már ismerhetik a blogját és a szellemiségét is .. :)))

További kellemes napot - és kitartást :)) - kívánok Önnek !
Zsolt

@Laciii: Nem csak Indexet olvasok, de van, amit NEM. És mielőtt : nem vagyok feltétlenül se a bal se a jobb oldal híve, az ésszerűség , gerincesség , korrektség és emberség híve vagyok, így nekem nem fér bele , hogy - még ha nyilván van felelőssége is az anyának és feltételezzük , hogy egyes képességei talán nem ütik meg az elvárható szintet , de azért talán nem tévedek nagyot ha azt vélelmezem, hogy még te is ( igen, én is ) tévedsz/cselekszel tévesen , hozol rossz döntést néha - egy emberről minden - vagy minimális - ismeret birtokában olyan vélemények hangozzanak el , mint fentebb sok - vállalom - általam "szegénynek" minősített nick minősíthetetlen írása. Azt gondolom , hogy akik így gondolkoznak - még egyszer : kvázi minden ismeret hiányában - , azoktól nem lesz jobb a világ , nekik nem számít más, csak saját maguk. Nem KELL tenni semmit , de akkor ilyeneket SE kövessenek el .Mint írtam : "szegények" , rendelkezzenek is bármivel...

Laciii 2020.02.26. 13:40:33

@vackor1:
Akkor tessék az "ésszerűség , gerincesség , korrektség"-et számon kérni itt a szerzőn is. Az óvodát hibáztatni ebben az esetben se nem észszerű se nem korrekt. Igazából a szegénységet se, ha lett volna gáz és azzal fűt és oda rakja a takarót az is meggyullad.
Tragédia és tényleg túlzott árat fizetett a hibáért.
De a blog szerzője meg gerinctelenül rárepült és csúsztatásokkal kihozott belőle egy mocskospatáshibásmindenért szintű kupacot.

MammyPress Média 2020.02.26. 18:16:02

@Laciii: Ha lett volna gáz, az a kazánban csinált volna meleget - cirkójuk volt. Legalábbis a hírek szerint.
A takaró pedig eredetileg a gyereken volt... de lecsúszott!

Nem az óvodát hibáztattam, hanem a környezet felelősségére próbáltam figyelmet fellhívni...
Nem vitatom az anya felelősségét sem, bár vannak helyzetek, amikor a pánik kizárja a józanészt, és innen a net előtti fotelből nézve természetesnek tűnő dolgoknak esélye sem lesz...

Egy biztos: a legnagyobb árat egy öt éves gyermek fizette - és ő garantáltan nem tehet sem arról, hogy hova született, hogy mennyire bölcs az anyja, mennyi pénzük van és azt mire költik... És engem ez zavar!

kárárámaispj 2020.02.26. 20:21:03

@vackor1: Gondolom ez az egész nekem szólt.
Szóval te szeretsz hozzád hasonló világnézetű emberekkel együtt bólogatni, ok.
"van, hogy olyan is felmerül, amire én nem gondolok" Hát még akkor hogy felmerülne ilyesmi, ha nem csak hozzád hasonlókkal építenéd az információs buborékodat.
"A kormány - bármelyik, de most éppen 10 éve ez - tévedhetetlen , CSAK kifogástalan döntéseket hoz , csak a nép érdekében tevékenykedik ? Na, szerintük a válasz igen... "
Egészen kokrétan hol olvastál bárkitől ilyet, hogy a kormány CSAK kifogástalan döntéseket hoz? Van egy tippem, hogy soha senki nem írt ilyet. Szóval nem tudom, hogy mégis ki ez a te kitalált ellenfeled..

"Ebben nekem az a lényeg, hogy egy 5 !! éves gyerek meghalt a szegénység miatt -ez nem kérdéses"
Az, hogy meghalt az nem kérdéses, viszont baromira nem a szegénység miatt. Az anyja hülyesége miatt. Attól mert nincs gáz a csőben még nem kell megölni a gyereket.
Ha valaki ilyen hülye, akkor teljesen mindegy milyen okból nincs gáz a csőben. Ha csak elfelejtette feltölteni, ha csak zárva volt a töltőhely az eredmény ugyanaz.
Megint mondom, hogy a nagy anyagi jólétemben többször volt az életben olyan, hogy nem volt gázszolgáltatás. Aztán mégse gyújtottuk fel a gyereket meg a házat sem.

" a bloggazda megírta , hogy a szegénység miatt ez történt , a.k.a. ha nem lennének ENNYIRE szegények, lett volna gáz"
a.k.a azaz also known as? Hű de művelt francia vagy... Ha van pénze gázra, de csőrepedés van a kerületben, akkor is kinyírta volna a gyereket. EZ van. AZ anyja hülyesége miatt halt meg a gyerek, nem a szegénység miatt.
Nem az a szegénység, hogy a goffri meg a kenyérsütő közé rakjuk a gyereket majd átmegyünk a másik szobába.

Mit honnan tudok? Amit leírt a blogger, és elolvastam? HOgy normális ember nem csinál olyat, hogy beteszi a kenyérsütőt a gyerek mellé az ágyba? Nem arról szólt, hogy felgyulladt a takaró? Akkor melyik részt nem érted, vagy mivel kötekszel.
És hogy a francba jöttek ide a cigányok? Én cigányoztam, vagy nálad az ostoba az a cigány szinonímája? Ez igen rasszista...
Tényleg nem tudom, hogy honnan és minek hoztad fel a gyöngybetűs hat műtéten átesett cigánylányt, meg a kiváló cigánymunkásokat.
Ha valaki - most figyelj,- olyan hülye, hogy a hideg ellen betakarózás, összebújás helyett azt tudja kitalálni, hogy felgyújtja a gyerek takaróját az HÜLYE. Akkor is ha szőke kékszemű norvég.

kárárámaispj 2020.02.26. 20:26:08

@MammyPress Média:
"Nem vitatom az anya felelősségét sem, bár vannak helyzetek, amikor a pánik kizárja a józanészt"
És itt mégis mi volt a pánikhelyzet? Egyik pillanatról a másikra betört a házba a sarkvidéki tél? Mint a Holnapután c. filmben?
Akkora pánikhelyzetbe került az okos anyuka, hogy azért a kenyérsütőt be tudta vonszolni, bekapcsolni, aztán otthagyni a gyereket? Hogy az pánikhelyzetben elaludjon és rárúgja a takarót az elektromos fűtőszálra?
Még jó, hogy éppen megúszta a fagyhalált

vackor1 2020.02.27. 13:57:11

Istenem, azt gondoltam érthetően fogalmazok.. :)) Persze csak magamnak köszönhetem, kellett nekem véleményt formálni feleslegesen, hiszen itt is itt vannak a mindentjobbanIStudók, a bölcsek kövével rendelkező polihisztorok , ráadásul jobban ismernek saját magamnál is.. :))

Nem , nem neked szólt, szerencsére az élet minden szegmensében nagyon távol állunk egymástól.
süti beállítások módosítása