Patkányrágta alaptanterv
2020. február 16. írta: MammyPress Média

Patkányrágta alaptanterv

patkany.pngMegható idézetek jelennek meg sorra az ellenzék által – kissé hisztérikusan – kritizált újdonsült NAT-szereplők tollából. Kinek ne olvadna egy pillanatra a lelke, amikor szeretteinkről, az otthon melegéről olvas olyan gondolatokat, amelyekkel bárki szívesen azonosulna – különösen azért, mert nincs benne semmi konkrétum, így mindenki kicsit a magáénak érezheti. „És ezt akarják tiltani a lipsik?!?” – teszik fel mellé sokan a kérdést… és ezzel egyben igazolják is önmaguk számára a szerzők létjogosultságát a tananyagban.

Nos, egy mohos tetejű kis ház, négy szobával – különösen a mai világban – valóban olyan dolog, amire sokan vágyunk. És sokkal kevesebbünk számára elérhető, mint Wass Albert korában, pedig akkor még nem CSÓKolt arcon senkit az Állambácsi. Ez bizony vágyálom marad a többségnek! De talán nézzük, miket írt még a szerző, mondjuk a Patkányok honfoglalásának zárómondatát:

„És amikor az ember észrevette, hogy újra szaporodni kezdenek, hosszasan elgondolkodott, hogy mit is tegyen velük.

Ti is gondolkodjatok, s asszerint cselekedjetek!”

Ki a fene szeretne patkányokkal együtt lakni – hát nem igaz?!? Ezzel is könnyű azonosulni, még talán jobban, mint a mohos háztetővel. És mióta barátok kezébe került a rágcsálóirtás és a köztisztaság, azóta akadt is bőven rá példa, hogy megállapíthassuk: ki kell irtani mielőbb őket!

Mármint a rágcsálókat, természetesen! Bár erős gyanú ébredhet az emberben, hogy a patkányok esetleg csupán metaforái egy emberi közösségnek… És nem csak a mohos házikót kell megvédeni tőlük, hanem lehetőleg minden házat! Na de kik lehetnek azok a patkányok? A melegek? A cigányok? A zsidók? A migránsok? Esetleg a pirézek? Jelölt van bőséggel...

Nos, ilyenkor segít eligazodni, ha az olvasó ismeri a szerző életét. Mert akkor pillanatok alatt választ kaphat erre a kérdésre… Valamint eldöntheti, hogy ujjongva bólogat vagy hisztérikusan tiltakozik, ízlésének, intelligenciájának, hitének függvényében. Legalábbis az olvasók többsége eddig így reagált, ami valahol érthető, hiszen csak a szélsőségesen reagálók érezték kötelezőnek, hogy elolvassák, értelmezzék és "véleményt alkossanak róla", azaz csatlakozzanak valamelyik táborhoz.

Mégis azt gondolom: olyan világban, ahol az embernek szabad a szólása, és szabadon alkothat véleményt, ott helye van akár a Patkányok honfoglalásának is… Nem a NAT-ban, de helye van!

Mostantól azonban a szerző is a kötelező tananyag része! Ami azt jelenti, hogy ez a kérdés – mármint, hogy kik is azok a patkányok – minden gyermekben felmerülhet akár, miközben megválaszolása – életkori sajátosságaik, tapasztalataik hiánya miatt – önállóan még aligha sikerülhet. Majd ebben is felvilágosítják egymást?

Gyermekeink véleményét két dolog fogja meghatározni: vagy az, hogy az irodalomtanáruk melyik csoportba tartozik, vagy az, hogy esetleg a szüleik melyik tábort erősítették. És valamiért azt gondolom, hogy ez veszélyes víz…

Veszélyes víz, mert számomra nagyon is ijesztő azoknak az indulatoknak a mértéke és a mélysége, amelyek belengik hétköznapjainkat! Különösen akkor, amikor egy ártalmatlan véleménykülönbségért már megkaphatom itt egy idegentől, hogy „lőjem magam a Dunába” – mert létezésem egy ellentétes vélemény mellett felesleges és kerülendő, de arra már – vagy még? – lusta, hogy ő tegye meg…

Nos, ez akkor is zavarna, ha egy mohos tetős házikóban éldegélhetnék békésen… Így azonban csak ismétlem a szerzőt:

"Ti is gondolkodjatok, s asszerint cselekedjetek!”

Így – ebben a kontextusban – már talán nem is olyan ijesztő!

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr3015476944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megvagyhadnagy 2020.02.17. 09:36:45

Illene az egészet leírni, nem csak a végét. Csak hogy lássuk, hogy jutott el a szerző a ""Ti is gondolkodjatok, s asszerint cselekedjetek!”" mondatig.
Wass Albert: Patkányok honfoglalása.
Az ember háza ott állt a dombon és uralkodott. Uralkodott a kerten, fákon, bokrokon és veteményeken. Uralkodott a szántóföldeken, réteken és legelőkön, és uralkodott az erdőn is, amelyik a domb mögött kezdődött és felnyúlt egészen a hegyekig. A fák gyümölcsöt teremtek, a gyümölcsöt leszedte az ember, aki a házban élt, és eltette télire. Összegyűjtötte a veteményt és a pincébe rakta, hogy ne érhesse a fagy. A szántóföldekről begyűjtötte a gabonát, a rétekről a szénát és az erdőből a tüzelőfát. És mindent úgy helyezett el a házban, vagy a ház körül, ahogy az a legcélszerűbb volt. Tél kezdetén beterelte állatait a legelőről, meleg istállókban adott szállást nekik és gondoskodott róluk. Így élt az ember.
Meg tudni kell azt is, hogy a ház kéményén tavasztól őszig gólyák álldogáltak, s az eresz alatt fecskepárok fészkeltek. Tudni kell, hogy tavasszal rügyező nyírfák illata vette körül a házat, s nyáron madárdal és sok virág.
A háznak nagy vaskos falai voltak, s az ember évente egyszer fehérre meszelte őket, kivéve ott, ahol vadrózsa kúszott reá. Ez a vadrózsa június derekán virágzott, s olyankor a szélesre tárt ablakon keresztül az illat beömlött a szobákba.
Így élt a ház és benne az ember, sokáig.
Egy borús őszi napon, mikor az eső zsinóron lógott az égből, valahonnan két kis ázott szürke patkány érkezett. Messziről jöttek, fáztak és éhesek voltak. Meglátták a házat, besurrantak a nyitva hagyott ajtón és elrejtőztek a pincében. Ennivalót bőven találtak, jóllaktak és hamarosan hízni kezdtek. Télen már fiaik voltak s tavaszra megint. A fiatal patkányok, akik ott nőttek fel, már otthonuknak érezték a házat, és úgy futkostak a pincében, mintha övék lett volna.
Az ember eleinte meg sem látta őket. Később észrevette ugyan, hogy valami eszi a veteményt, de nem törődött vele. Volt elég. Jutott belőle annak, aki éhes. Egyszer aztán meglátott egy fal mellett elszaladó patkányt. Milyen apró és milyen félénk - gondolta. Éljen hát ő is, ha akar.
És telt az idő, és a patkányok szaporodtak. Először feltúrták a pincét. Aztán ásni kezdték a falakat. Kanyargós, mély lyukakat fúrtak belé, keresztül-kasul, és itt-ott már a szobákba is eljutottak. Az ember csóválta a fejét, mikor szobájában az első patkánylyukat meglátta. És mert nem szerette a rendetlenséget: betömte, és bemeszelte a nyílást. Másnap reggelre újra ott volt.

megvagyhadnagy 2020.02.17. 09:38:11

Folyt:
Az ember háromszor egymás után tömte be, és a patkányok háromszor egymás után fúrták ki megint. Akkor az ember legyintett, és azt gondolta: - Ők is kell, hogy éljenek. s ha nekik csak így jó, hát legyen. És attól kezdve nem tömte be többé a lyukakat. A patkányok pedig rohamosan szaporodtak tovább, és szaporodtak a lyukak a ház falában is. Már nemcsak a pincében, hanem a kamarában, a padláson, sőt éjszakánként a szobákba is besurrantak, és megrágtak minden megrághatót. Egyszer aztán, amikor az ünneplő csizmáját kezdték rágni, az ember megharagudott, és odasújtott botjával. Az egyik patkányt fejbe találta éppen, s a patkány kimúlt.
Vérig sértve röffentek össze erre a patkányok. És azonnal kihirdették, hogy az ember ellenség, aki nem hagyja őket élni, szabadságukat korlátozza, jogaikat mellőzi, gyilkos, gonosz és önző! [Magyarkodik!]
- Nem leszünk a rabszolgái tovább! - visította a főpatkány egy zsírosbödön tetejéről.
- Követeljük a szabadságunkat, és a jogainkat. - és a patkányok elhatározták, hogy harcot kezdenek az ember ellen.
Az ember minderről nem tudott semmit. Haragját hamar elfeledte, vett más ünneplő csizmát magának, és nem törődött a patkányokkal tovább. Pedig akkor már rengeteg sokan voltak. Megették a pincében az összes veteményt, a kamarában az összes lisztet és az összes sajtot, sőt már a szalonnát is rágni kezdték, pedig tudták, hogy az az ember legféltettebb kincse, amiből még a kutyájának sem ad.
Az ember, mikor ezt észrevette, fogta a megmaradt szalonnát, rúdra kötözte, s a rudat a dróttal fölakasztotta a gerendára. Ebből lett aztán csak igazán nagy felháborodás a patkányok között.
- Szemtelenség, gyalázat! - kiabálták, mikor rájöttek, hogy nem férkőzhetnek hozzá.
- Elrabolja az élelmünket, kifoszt, kizsákmányol! Nem tűrjük tovább! - és föllázadtak.
- Mienk a ház - hirdették ki maguk között -, mienk is volt örökké, csak megtűrtük benne az embert, amíg jól viselte magát! De most elég!
S egy éjszaka, amikor aludt, rárohantak az emberre, összeharapták, kikergették a házból, messzire elüldözték, s aztán büszkén kihirdették a kertnek, a fáknak, az állatoknak és a madaraknak - még a virágoknak is -, hogy a ház ezentúl nem emberország többé, hanem patkányország, jog és törvény szerint.
S azzal uralkodni kezdtek patkánymódra. Mindent felfaltak, ami ehető volt, és mindent megrágtak, ami nem volt ehető, de szemük elé került. Kiürült rendre a pince, a kamara és a gabonás. Elköltöztek a madarak, elpusztultak a virágok, a ház fala omlani kezdett és megfeketedett, fák és virágok illatát bűz váltotta föl. A vetemény ott pusztult a földben, mert nem szedte ki senki. A gyümölcs megérett, lehullt, és elrohadt. A gabona aratatlan maradt, kimosta az eső, és kicsépelte a szél. És eljött a tél, és a patkányok addigra már megettek mindent, ami ehető volt, megrágtak mindent, ami rágható volt.
A falak tele voltak lyukakkal, a tetőről lehullott a cserép, ablakok és ajtók alatt öles nyílások tátongtak. És akkor éhezni kezdtek, mert nem volt egy szem gabona több, és az ajtók hasadékain, meg a falak odvain besüvített a szél, a megrongált tetőn behullott a hó, és nem tudtak segíteni magukon.
Először veszekedni kezdtek, marták és ölték egymást, rágták és ették egymást, de végül is nem tehettek egyebet: fölkerekedtek és otthagyták a tönkretett birodalmat.
Az ember pedig tavaszra szépen visszajött megint, rendbe hozta a tetőt, kitakarította a házat, a falakat megigazította, kimeszelte, a földet felszántotta, vetett és ültetett, s mire megjött a nyár, újra virágillat és madárdal vette körül a házat. Őszre ismét megtelt a pince, a kamara és a gabonás, és mire jött a tél, olyan volt már minden, mintha semmi sem történt volna.
Azonban elrejtőzve maradt mégis néhány patkány a falakban, vagy a pince gödreiben. És amikor az ember észrevette, hogy újra szaporodni kezdenek, hosszasan elgondolkodott, hogy mit is tegyen velük.
Ti is gondolkodjatok ezen, - s aszerint cselekedjetek!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.17. 10:02:00

A demokrácia lényege, hogy pluralizmus van, azaz szabadon gondolhatunk ugyanarról mást. S egyáltalén nem kell pánikba esni attól, hogy "árkok" vannak. Árkok jelenléte = pluralizmus.

A ballib agytrösztnek persze nagyon fáj, hogy nem ismételgeti mindenki vakon az ő világnézetüket.

nyalógép 2020.02.17. 10:03:54

@megvagyhadnagy: Valóban, ezzel a kifogásolt versel semmi probléma nincs, szépen bemutatja a jámbor ember viszonyulását akár még a számára káros elemekhez is, de mindenkinél van egy pont, mikor elpattan a húr és vége a toleranciának. Ezzel a pofátlanoknak is illene tisztába lenniük.
Éppen ezért van helye a trantervben, hogy mindenki megtanulja, a tetteinknek esetenként súlyos következményei lehetnek. Megoldás, tessék rendesen viselkedni és nem lesz baj.

A poszt szerzőjével az a gond, hogy csak a jámbor ember tűrőképességét szeretné kitolni, a károkozók pofátlanságáról jótékonyan hallgat

MammyPress Média 2020.02.17. 10:25:26

@nyalógép: Szeretném, ha igazad lenne! Boldoggá tenne, ha kiderülne, hogy csak velem van gond! Én egyelőre másképp érzem és gondolom...

A károkozók pofátlansága abban az országban, ahol a saját termésedet nem védheted meg, mert téged hurcolnak meg, miközben - ha "brancstag" vagy, akkor a bizonyítható bűncselekményből sem lesz ügy, mert az ügyész úgy dönt - szóval: az egy másik történet...

Ekrü 2020.02.17. 10:27:29

@megvagyhadnagy: Köszönöm,hogy ezt leírtad.Én is úgy gondolom,hogy itt nem ezzel a történettel van a gond,hanem jelen poszt szerzőjével.Remélem ez a mese a tananyag része lesz.
@nyalógép: 10/10

erol 2020.02.17. 10:30:20

@nyalógép: Ezzel csak az gond, hogy mindeni úgy gondolja, hogy ő a jámbor ember és a többiek a pofátlanok. Tényleg szerinted kik azok?

Ekrü 2020.02.17. 10:37:25

@erol: Azért a novellában elég világosan le van írva,hogy hogyan viselkedik az aki pofátlan ( mások munkájából élősködő) és ,hogyan a jámbor ember .Ezt félreérteni csak szándékosan lehet...

nyalógép 2020.02.17. 10:37:32

@erol: Nem vagyok előítéletes, úgyhogy mikor ki, a helyzete válogatja.

erol 2020.02.17. 10:49:37

@Ekrü: Oké, akkor gondolom egyszerűen a bűnözőkre gondolt, ott a rendőrség, bíróság, problem solved, fölösleges ilyen hosszasan rágódni rajta.

conchita wurst 2020.02.17. 10:57:04

A velemeny olyan mint a segglyuk

Kutya ugat NAT halad

Ekrü 2020.02.17. 11:05:30

@erol:" fölösleges ilyen hosszasan rágódni rajta. "-Ahogy látom,jelen poszt írója rágódik rajta,hisz őt zavarta annyira ez a novella,hogy posztot írt róla.Pedig az mindenki számára teljesen nyilvánvaló,hogy a novellában leírt viselkedésforma amit a patkányok előadnak az bizony helytelen és törvényileg üldözendő ,függetlenül attól ,hogy aki elköveti annak milyen a bőrszíne,neme,vallása,stb.

conchita wurst 2020.02.17. 11:07:25

@Ekrü: Logni fognak mar reszketnek a patkanyok

nyalógép 2020.02.17. 11:09:31

@erol: Végülis igen, de igazából nem is azokkal van bajom akiket az igazságszolgáltatás vendégül lát, mert azok törvény által több kevesebb sikerrel, de megvannak regulázva.
Sok olyan cselekmény van, ami úgymond kívül esik az igazságszolgáltatás keretein. Pl. egyszer ellopták három libánkat.
Rendörség tette a dolgát, elkövetők meglettek, egy liba vissza lett szolgáltatva, igaz már élettelenül, az ügyészség meg küldött egy levelet, hogy csekély társadalmi veszélyesség miatt ejtik az ügyet.

conchita wurst 2020.02.17. 11:11:21

@nyalógép: ilyen a demokracia, nincs hely a bortonben mindenkinek

erol 2020.02.17. 11:23:35

@conchita wurst: "Logni fognak mar reszketnek a patkanyok"
Ja, és hogy ki a patkány azt te mondod meg. Élveznéd mi?

MammyPress Média 2020.02.17. 11:45:57

@Ekrü: Ebben a novellában az van leírva, hogy minden csodálatos, és mindenki szorgalmas, és boldog, és csodás rózsaszínben pompázik a világ - csakhogy jönnek a patkányok, akiket legjobb lesz kiírtani! De nélkülük - miután kiírtottuk őket - újra ilyen csodaszép lesz!

De ez csak egy mellékszál, azt próbáltam megvilágítani, hogy baromira nem mindegy, hogy csak egy írásról tanulnak a gyerekek, vagy megtanulják azt is, kinek milyen értékrend szerint helyes vagy helytelen valami!

Itt például néhány hozzászóló értékrendjébe én nem férek bele. Semmi gond. Hogy ezt nem tudják szó nélkül hagyni, valamint a stílus, amivel tálalják véleményüket az nem rólam szól, hanem róluk. Jelenleg a törvényhozók értékrendjébe még (kényszerűen, de) belefér, hogy létezem, és hogy elmondhatom (igaz, már csak a saját blogomon), hogy mit gondolok dolgokról. Csak mint tudjuk, ezek a törvények változnak... És a pozíciók is. Holnap talán ők súgnak egy jó törvényt, amivel az én pofám is be lehet fogni.

De még ma van!

konrada 2020.02.17. 11:50:15

@MammyPress Média: "Ebben a novellában az van leírva, hogy minden csodálatos, és mindenki szorgalmas, és boldog, "

Ajaj! Ezek szerint nem csak a mostani NAT-taL van baj, hanem azzal is amelyben ilyenfajta szövegértést tanítottak!;)))

conchita wurst 2020.02.17. 11:56:22

@erol: mi magyarok mondjuk meg igy is

rallus 2020.02.17. 11:58:30

@MammyPress Média: Ne légy pesszimista!
Már írja az élet az új novellát, amiben a patkányok feljelentik az embert és a bíróság 3 ház árát ítéli meg nekik, mert nem hagyta őket nyugodtan rágni!

MammyPress Média 2020.02.17. 12:01:01

@konrada:
"Meg tudni kell azt is, hogy a ház kéményén tavasztól őszig gólyák álldogáltak, s az eresz alatt fecskepárok fészkeltek. Tudni kell, hogy tavasszal rügyező nyírfák illata vette körül a házat, s nyáron madárdal és sok virág.
A háznak nagy vaskos falai voltak, s az ember évente egyszer fehérre meszelte őket, kivéve ott, ahol vadrózsa kúszott reá. Ez a vadrózsa június derekán virágzott, s olyankor a szélesre tárt ablakon keresztül az illat beömlött a szobákba.
Így élt a ház és benne az ember, sokáig."

Aztán jött az a csúnya patkány - nem viharcella, nem bogárinvázió, nem klímaváltozás, vagy más rágcsáló akár - és mindent tönkre tett.

konrada 2020.02.17. 12:09:55

@MammyPress Média:
...aham! És te ebből olvastad ki, hogy az van leírva, hogy mindenki boldog...

Mondom én, a régi NAT-tal is lehetett ezek szerint bőven gond!;))

MammyPress Média 2020.02.17. 12:10:03

@conchita wurst: Tény. Kérdés, hogy merre...
Szétnézve a gyerekek között: eddig mindig sikerült rontani a NAT-on! Most sikerült ebben kiemelkedőt alkotni! Az is valami...

konrada 2020.02.17. 12:17:09

@MammyPress Média:
De egyébként igazad van. Valóban nem volt elég PC Wass Albert.
...de mentségére: egy olyan korban élt, ahol még a patkányról le lehetett írni, hogy patkány, és nem mismásolni körbe írva, nehogy a patkányjogi aktivisták bepereljék.
(...teszem hozzá: ez nem csak Magyarországon volt így. Akkoriban még kiadhatták még nyugaton is azokat a mesekönyveket, amiben Grimm a hamelni patkányfogóról írt.
...manapság ez már a PC korszakban nem férne bele.;))

Ekrü 2020.02.17. 12:19:27

@MammyPress Média:
"Ebben a novellában az van leírva, hogy minden csodálatos, és mindenki szorgalmas, és boldog, és csodás rózsaszínben pompázik a világ - csakhogy jönnek a patkányok, akiket legjobb lesz kiírtani! "-Úgy látom baj van a szövegértéssel,vagy szándékosan hagytál ki némi fontos részletet a novellából.Vagy nem olvastad végig.Ebben a novellában ugyanis az van leírva,hogy egy ember a szorgalmas munkájával megteremti magának a tisztes megélhetését,amikor megjelennek a patkányok.Az ember nagylelkűen befogadja őket, erre a patkányok válaszul felélik/ellopják/tönkreteszik mindazt amit az ember fáradtságos munkával megteremt.Az ember pedig csak tűri,amire a patkányok vérszemet kapnak és elűzik a földjéről,majd mivel dolgozni /termelni nem szeretnek felélnek mindent ,majd a többségük továbbáll.Miután elmennek az ember visszamegy ,felépíti újra a lerombolt világát és elgondolkodik rajta mit is kell tennie,hogy legközelebb ne járjon így.Mert hülye az ,aki nem tanul a saját kárából.Persze belemagyarázni dolgokat mindenbe bele lehet,csak épp kiragadni egy novellából egy mondatot ,azt félremagyarázni nem éppen elegáns.
"Itt például néhány hozzászóló értékrendjébe én nem férek bele."- Kétlem,hogy a "nem férek bele" a helyes kifejezés.Egyszerűen csak más az értékrendjük mint neked, ahogy nekem is.De ez így van jól,ez a demokrácia.A politikát/NAT-ot pedig az csinálja akinek az értékrendje többséget kap a választásokon.
"Holnap talán ők súgnak egy jó törvényt, amivel az én pofám is be lehet fogni."-Kétlem,hogy a novellában szereplő patkányok viselkedésmódját lehetne mentegetni vagy akár tolerálni.Itt nem a szólásszabadság megsértéséről van szó.Az olyan viselkedés ellen amit ők előadnak ,minden épelméjű ember fellép ,persze a törvényes kereteken belül.Ha pedig egy ország törvénye nem képes az emereket megvédeni az ilyen "patkányviselkedés" ellen, akkor ,ha van erre többségi igény,ezeken a törvényeken szigorítani kell.

MammyPress Média 2020.02.17. 12:22:41

@konrada: Igazad van: bizonyára akad olyan ember, akinek mindez csupa borzalom!
Egyébként nem az én hibám, ha ennél szemléletesebben nem tudta a szerző leírni, hogy "minden szép és jó volt, amíg nem jöttek" - de lássuk be: igyekezett!

conchita wurst 2020.02.17. 12:25:02

@konrada: Imadjuk Wass Albertet most h a Mazsihisz pampogott kiderult, mar regen be kellett volna vezetni a tanitasat

konrada 2020.02.17. 12:27:14

@MammyPress Média: "bizonyára akad olyan ember, akinek mindez csupa borzalom!"
Tudom, valóban.
...mint pédául a jelen blog szerzője!;))
;-P

erol 2020.02.17. 12:29:54

@conchita wurst: Közfelkiáltással? És mind a 10 millió magyar ugyanazt mondja?
Tehát szerinted a patkányok nem magyarok. Akkor kik? Turisták, kínaiak?

MammyPress Média 2020.02.17. 12:32:22

@Ekrü: Talán meglep, de sok dologban egyetértünk!
Pusztán az zavar, hogy a sztori eleje leírás, amivel azonosulni lehet/kell - a folytatás pedig fikció! A történelem során akadt néhány patkányinvázió, de azért a világ folyamatát ez aligha hátráltatta. (Egy kisebbet épp a jelenlegi kormány szabadított ránk - mellesleg.)
A problémám ezzel az, hogy - a tananyag szerint - a patkányok ellen kell védekezni, és nem a javaimat kell megvédeni. Nem tudom, érzed-e a nyűansznyi különbséget: az egyik gyűlöletet szít, a másik védi a munkám eredményét.
Nos, próbáld csak meg megvédeni a munkád eredményét ma: te kerülsz börtönbe! Ha a kutyád megharapja a betörőt, ha a keritésedbe - kitáblázva - áramot vezetsz, és baja lesz a tolvajnak, ha mérget iszik a betörő a pincédben: téged hurcolnak meg!
Te pedig nyugodtan hátradőlve szidod a patkányokat - bárkik is legyenek azok!

MammyPress Média 2020.02.17. 12:36:48

@conchita wurst: már szinte felemelő! Az előző bejegyzésemnél még Dunába kellett volna menjek - ehhez képest most elég, ha elhúzok! :-)
Rossz hírem van: maradok!

És amíg tehetem, addig leírom, amit gondolok... és amíg tehetem, szót emelek azért, hogy te is leírhasd! Olvasni azonban se téged, se engem: nem kötelező! Arra ott a Patkányok honfoglalása...

conchita wurst 2020.02.17. 12:44:45

@MammyPress Média: Bator vagy hogy itt maradsz a diktaturaban

pulsarito 2020.02.17. 12:45:08

Na kedves blogszerző, jót égtél, tovább szerintem már ne magyarázd a bizonyítványt mert egyre nehezebben tudsz majd kiszállni.
A lényeg, hogy megpróbáltad alaposan befeketíteni Wass Albertet, csak visszanyalt a fagyi, mert vannak olyanok is akik tényleg olvasták az adott novellát, és értik is amit olvastak.
A többi mellébeszélés meg csak maszlag!

Ekrü 2020.02.17. 12:53:12

@MammyPress Média:
"Pusztán az zavar, hogy a sztori eleje leírás, amivel azonosulni lehet/kell - a folytatás pedig fikció! "-Ezek szerint téged Petőfi János vitéze is zavar.Hisz ott is az eleje leírás,azt utána olyan fikciók jönnek,mint a griffmadár,óriások földje,tündérország stb. :)))) De mondhatnánk akár bármelyik mesét is...:)))
"A történelem során akadt néhány patkányinvázió, de azért a világ folyamatát ez aligha hátráltatta. "-Akkor erre hivatkozva dőljünk hátra és rohanjunk a végzetünk felé?Hisz majd úgyis lesz aki esetleg túléli? Ugye most viccelsz?
"A problémám ezzel az, hogy - a tananyag szerint - a patkányok ellen kell védekezni, és nem a javaimat kell megvédeni. Nem tudom, érzed-e a nyűansznyi különbséget: az egyik gyűlöletet szít, a másik védi a munkám eredményét. "-Ez csak játék a szavakkal.A munkádat úgy tudod megvédeni ,ha védekezel a patkányok ellen az összes lehetséges törvényes úton.Kétlem,hogy ez bűn lenne...
"Ha a kutyád megharapja a betörőt, ha a keritésedbe - kitáblázva - áramot vezetsz, és baja lesz a tolvajnak, ha mérget iszik a betörő a pincédben: téged hurcolnak meg! "-Ez nem mond ellent azzal amit fentebb írtam:
"Ha pedig egy ország törvénye nem képes az embereket megvédeni az ilyen "patkányviselkedés" ellen, akkor ,ha van erre többségi igény,ezeken a törvényeken szigorítani kell. "
Gondolom az sem véletlen,hogy az olyanok óbégatnak legjobban a törvények szigorítása,változtatása ellen ,akik szerint Vass Albert ezen írása náci...
"Te pedig nyugodtan hátradőlve szidod a patkányokat - bárkik is legyenek azok! "-Az,hogy szidom (amúgy nem),NEM jelenti azt,hogy nyugodtan hátradőlök és nem is ez a megoldás.A megoldás az,hogy minden lehetséges törvényes fórumon fel kell lépni ellenük és elérni ,hogy ne a "szent PC" hanem a józan ész irányítson bennünket.

erol 2020.02.17. 12:58:00

@conchita wurst: Miért, ők nem magyarok?

erol 2020.02.17. 13:02:44

@Ekrü: ".A megoldás az,hogy minden lehetséges törvényes fórumon fel kell lépni ellenük és elérni ,hogy ne a "szent PC" hanem a józan ész irányítson bennünket"
PC mentesen: ki kell irtani a cigányokat, zsidókat, ballipsiket és mindenkit aki nem szimpi, tehát kb. a fél országot.

conchita wurst 2020.02.17. 13:05:02

@erol: nem erzik magukat feher hetero keresztenynek, tehat nem magyarok

conchita wurst 2020.02.17. 13:06:05

@pulsarito: csak elhitte a komcsi sajtopropagandat wass albertrol

Ekrü 2020.02.17. 13:10:20

@erol:
": ki kell irtani a cigányokat, zsidókat, ballipsiket és mindenkit aki nem szimpi, tehát kb. a fél országot. "-Te tényleg ezt szeretnéd?Mert ugye tőlem ilyet NEM olvastál.
Amúgy nem érted a "törvényes" szó jelentését?

dare 2020.02.17. 13:26:53

@MammyPress Média: Kicsit túl akarod szerintem magyarázni, vagy inkább a saját narratívádhoz akarod ferdíteni a Wass által leírtakat.
A lényeg:
Az ember gazdálkodik, éli a kis világát harmoniában a természettel, nem zavar senkit.
Elözönlik a patkányok, kiüldözik a saját házából, majd miután lepusztítják azt, az ember visszatér.
Aztán újra vannak patkányok.
Kérdés: Ki társítja magát a patkányokkal, és miért?
Patkány bárki lehet, aki a tisztességes emberen élősködik, miért akar ebben a történetben mindenki az idők folyamán patkány lenni, aztán pedig ezt kikérni magának?
Miért írt volna mást, miért nem jó a patkány szó, már a patkányokat is védi a pc?
Miért az irtás szó ugrik be egyből sokaknak?
Egyébként a patkányok ellen valóban így kell védekezni, de miért kell ezt ilyen teátrálisan kihangsúlyozni, hogy patkányok, és irtani kell őket?
Ez amikor íródott, még bátran lehetett fogalmazni, nem volt ekkora a pc.
Bangóné a napjainkban patkányozta le a Fidesz szavazóit, és volt sok ember, aki mosdatta őt.
Ez nem kettős mérce véletlenül?

erol 2020.02.17. 13:54:47

@Ekrü: Bocsánat, ezek szerint félreértettem, Wass csak annyit akart ezzel mondani, ha kárt okoznak neked, hívd nyugodtan a rendőrséget (vagy adott esetben a patkányírókat). Most már értem.

erol 2020.02.17. 13:58:45

@erol: Azt is értem miért mondják Wassra, hogy gyenge író (ilyen sovány mondanivalóval és tanulsággal).

dare 2020.02.17. 14:28:13

@erol: Valóban, mennyivel több mondanivaló és tanulság van pl egy ilyen novellában, egy érettségiző diák kisujjból kirázza azt. :D
konyves.blog.hu/2010/04/14/esterhazy_peter_papai_vizeken_ne_kalozkodj_reszlet

Ekrü 2020.02.17. 14:43:21

@erol: Az,hogy ki mit lát bele egy adott novellába,az nagyban elárulja,hogy milyen ember az illető...Ezek szerint Te a "cigányok, zsidók, ballipsik és mindenkit aki nem szimpi annak a kiírtását ...én pedig a másokon való élősködők (függetlenül attól,hogy ki/mi is az illető) elleni törvényes fellépést.

erol 2020.02.17. 14:57:08

@Ekrü: Mégis szerinted kik "élősködnek" másokon? Már elnézést de ismerve Wass Albert életpályáját (és a rajongóit) talán joggal tippeltem a fent említett csoportokra.

Ekrü 2020.02.17. 15:04:49

@erol:
"Mégis szerinted kik "élősködnek" másokon? "-Erre ugyan már válaszoltam a 11;05;30 alatti hozzászólásomban.Lásd:
"Pedig az mindenki számára teljesen nyilvánvaló,hogy a novellában leírt viselkedésforma amit a patkányok előadnak az bizony helytelen és törvényileg üldözendő ,függetlenül attól ,hogy aki elköveti annak milyen a bőrszíne,neme,vallása,stb. "
"Már elnézést de ismerve Wass Albert életpályáját (és a rajongóit) talán joggal tippeltem a fent említett csoportokra. "-Ejnye no.Megbélyegzel egy adott csoportot,csak mert más a véleménye egy novelláról mint neked? Ezek szerint te rasszista/náci vagy?

a nagy hohohorgász 2020.02.17. 15:08:45

@erol: kedves erol akkor válaszolok neked én, te patkány vagy mert élősködsz független a származásodtól, vallásodtól nemedtől és a többi.Annyira arrogánsan látszik hogy mászol bele az emberek képébe, hogy az ihaj. A jóérzésű embereket csak az zavarja ha élősködsz, nem az hogy kiféle vagy miféle vagy. Az hogy te az élősködést tudod párosítani valamivel azt a poszterrel kéne tisztáznod.
A posztert inkább hagyjuk mert ő csak egy buta proli aki várja a segélyt. Soha nem volt semmije ezért nem tudja milyen amikor jönnek a patkányok. Magyarul egy írigy proli akit a szocializmus kinevelt.

erol 2020.02.17. 15:14:15

@Ekrü: Hát ez kb. annyi mint ha azt mondanám: a biciklilopás az bizony helytelen és törvényileg üldözendő ,függetlenül attól ,hogy aki elköveti annak milyen a bőrszíne,neme,vallása,stb. - nem túl magvas állítás.
Milyen csoportot bélyegeztem meg és mivel?

a nagy hohohorgász 2020.02.17. 15:16:28

@erol: azt te tudod hogy épp a falakba rágod a lyukakat ?

Proud Mary 2020.02.17. 15:18:17

@erol: sovány mondanivalo? mégsem érted.

erol 2020.02.17. 15:19:12

@a nagy hohohorgász: Oké, de ki élősködik kin? Ha valakin élősködnek forduljon a rendőrséghez.

erol 2020.02.17. 15:21:38

@Proud Mary: De értem: ha valakinek gondja van a patkányokkal forduljon szakemberhez.

Ekrü 2020.02.17. 15:27:11

@erol:
"Hát ez kb. annyi mint ha azt mondanám: a biciklilopás az bizony helytelen és törvényileg üldözendő ,függetlenül attól ,hogy aki elköveti annak milyen a bőrszíne,neme,vallása,stb. - nem túl magvas állítás."-Miért tán nem így van? Szerinted a biciklilopás nem helytelen és törvényileg üldözendő ,függetlenül attól ki követi el?Sajnálom,hogy keresztülhúztam a reményeidet,hogy rajtam keresztül bebizonyítsd,hogy minden Vass Albertet szerető ember náci/rasszista stb,de erre keress nálad butább embert.(Előre szólok nehéz lesz...)
"Milyen csoportot bélyegeztem meg és mivel? "-Ezt te írtad:
" ismerve Wass Albert életpályáját (és a rajongóit) talán joggal tippeltem a fent említett csoportokra. "-Tehát te már előre leírsz embereket,illetve ahogy te írod "csoportokat" (ez ugye általánosítás) csak azért mert szeretik Vass Albertet.Minden hozzászólásoddal azt próbálod sugallni,hogy aki Vass Albertet szereti az csakis náci lehet és ezt megpróbálod az olyan együgyű kérdésekkel igazolni mint:
"Mégis szerinted kik "élősködnek" másokon?"

a nagy hohohorgász 2020.02.17. 15:29:04

@erol: ha valaki nácit lát minden sarkon forduljon rendőrséghez vagy szakemberhez. Így jó? Eszem azt a kommunikációszakos élősködő lelkedet... Arra figyeljetek ha elfogy a gazdatest akkor éhen haltok Ti is :) vagy az is jobb mint folyamatos rettegésben élni ? :)

erol 2020.02.17. 15:45:12

@Ekrü: Oké, tévedtem, Wass Albertet kedvelők között is vannak rendes emberek.

erol 2020.02.17. 15:48:02

@a nagy hohohorgász: Most azt miből gondolod, hogy én (mi?) élősködöm, bárkin is?

a nagy hohohorgász 2020.02.17. 16:01:49

@erol: nem gondolom hanem tudom. Az irasodbol kiderult. Sajnos én sok patkánnyal találkoztam már, széllel szemben fel lehet titeket ismerni. De azt is tudom hogy te nem tehetsz mást mert nincs semmid és ehenhalnal különben.

erol 2020.02.17. 16:09:25

@Ekrü: Jé, mégsem tévedtem akkorát.
@a nagy hohohorgász: Oké, nem vagyok szimpatikus neked, de ettől még nem hal éhen senki (van állásom, fizetésem, megtakarításom, kapcsolataim).
Egyébként ki az a szegény ember akin én élősködöm?

a nagy hohohorgász 2020.02.17. 16:21:20

@erol: név szerint nem tudom felsorolni őket. Bocs. 2 dolgot viszont kihagytal a felsorolásból ami nekem megint azt bizonyítja hogy élősködő vagy. Próbáld meg kitalalni ha olyan fontos...

Ekrü 2020.02.17. 16:32:47

@erol: Az,hogy te nem szereted Vass Albertet az a szíved joga.Én meg nem szeretem József Attilát (az embert) ,de azért elismerem ,hogy vannak jó versei.De csak azért mert te nem szeretsz egy írót még nem kéne elítélni azokat akik igen.Én pld. nem tartom se kommunistának sem pedig depressziós idiótáknak azokat akik szeretik József Attilát és nem gondolom azt sem,hogy ki kéne venni a tananyagból csak mert nekem nem éppen a kedvencem.Remélem ,egyszer talán te is megérted mit is mondok ezzel...

KUHULIN 2020.02.17. 16:36:24

Tegye már fel a kezét, akit egy életre determinált egy kötelező olvasmány! :D

élhetetlen 2020.02.17. 16:37:05

@konrada: “Mondom én, a régi NAT-tal is lehetett ezek szerint bőven gond!”. Lehetett, de te is az alapján tanultál. De ültessük a a mostani Magyarországra ezt a novellát. Itt mindenki boldog, mert nincsenek migránsok. De, ha jönnének, elüldöznének minket a hazánkból. Ettől véd meg a kormányunk, és ezt sugallja a novella is, hogy a bajt meg kell előzni. Ugye? És a szomszédom a gyűlölettől összeszűkült pupillával mondja, hogy ide ne jöjjön senki. Ezzel párhuzamosan mi történik? Eladjuk araboknak a fél belvárost, csak két példa, a Klotid paloták, Párizsi udvar. Egyszeri bevétel, (meg ki, mit kapott, hogy ezt támogassa), már elúszott az ára is, se pénz, se posztó. De ezek a vevők nem patkányok, mert nem a krumplidat eszik meg, hanem az életteredet. Ugye? Volt a napokban egy video két németről, akik a mingránsok elől ide menekültek. (bár azt hiszem, Németországban is vannak kis települések, ahol nincsenek migránsok), a chemtrail ellen gyógyteát isznak, és mellesleg megjegyezték, hogy a NÉMET NYUGDÍJUKBÓL ITT JOBBAN ÉLNEK. De kell a népnek, hogy itt jobb az élet, mint Németországban.

élhetetlen 2020.02.17. 16:52:00

@pulsarito: @MammyPress Média: “Na kedves blogszerző, jót égtél”. Nem, nem égett. Az, hogy te azok közé tartozol, akik kiírtanák az élősködőket, (nem a patkányokról, hanem az általad patkánynak minősített emberekről beszélek), ez csak a személyiséged függvénye. Ha elég kommentet olvasol, láthatod, hogy sokan vannak, akik a nyugdíjasokat is élősködőknek tartják. “mert vannak olyanok is akik tényleg olvasták az adott novellát, és értik is amit olvastak.”. Érti, és vagy egyetért veled, vagy nem. Nincs nálad a bölcsek köve.

s 2020.02.17. 17:06:07

A puska olyan holmi, ami könnyen elsülhet, akár még visszafelé is. A mese jó. Kivenni a NAT-ból akkor fogják, ha a patkánnyal az egyszerű népek mészárosék, rogánék, habonyék bandáját azonosítják. Illetve megpróbálják majd kivenni, de már megkésve.

élhetetlen 2020.02.17. 17:08:46

@Ekrü: “Amúgy nem érted a "törvényes" szó jelentését?”. Ne röhögtess! Mit jelent ma a törvényes, ha két nap alatt, egyeztetés nélkül, a szavazógépezettel (országgyűlés, pártfegyelem, azt sem tudják, miről szavaznak), át lehet vinni egy törvényt?

a nagy hohohorgász 2020.02.17. 17:11:20

@élhetetlen: na erről beszéltem valaki szeret patkány lenni valaki meg nem. Miért érzed magad megszolitva ha szerinted te nem vagy patkány?

Ekrü 2020.02.17. 17:20:49

@élhetetlen:
"Mit jelent ma a törvényes, ha két nap alatt, egyeztetés nélkül, a szavazógépezettel "-"Ne röhögtess!" Ugye ezzel nem azt akarod mondani,hogy csak manapság lehet két nap alatt törvényeket hozni egyeztetés nélkül? Elárulom bármelyik kormány amelyik többsége van a parlamentben (legyen az akár jobbos vagy akár balos) simán megcsinálja,mint ahogy megcsinálta eddig is.Ez alól persze kivételek a 2/3-os törvények ,mert azokhoz 2/3 kell de egyrészt erre a szavazók adnak felhatalmazást annak a kormánynak akit érdemesnek tartanak,másrészt azért sokkal kevesebb 2/3-os törvény van mint sima többségi.Szóval erre hivatkozni álszent dolog,hisz nem hinném ,hogy anno a Gyurcsány kormány egyeztetett volna a kórházbezárásokról vagy akár az iskolák integrálásáról.Ahogy a Horn kormány sem a Bokros-csomagról...

a nagy hohohorgász 2020.02.17. 17:30:16

@élhetetlen: amúgy azt nem értem hogy ha nektek minden a pénz. Nekünk meg nem. A penzunkon kívül miért akartok mást is elvenni? Nektek az úgy sem jelent semmit... Najo tudom de kíváncsi vagyok a hiteles válaszra a patkanyoktol....

eßemfaßom meg áll · https://antivaxxer.blog.hu 2020.02.17. 17:40:23

Ez a kultúrharc ami az indexéstsai médiában folyik a NAT ellen egyre inkább megerősit abban, hogy jól sikerült ez a NAT.

Ilyen idióta posztokkal nekimenni....

élhetetlen 2020.02.17. 18:05:36

@a nagy hohohorgász: @erol: Hú, ez kemény volt, erol élősködő, a blogszerző “csak egy buta proli aki várja a segélyt. Soha nem volt semmije ezért nem tudja milyen amikor jönnek a patkányok. Magyarul egy írigy proli akit a szocializmus kinevelt”. Csak képzeld el, hogy van valakinek egy panorámás háza, és jön egy pénzes patkány, aki felhúz egy szinttel magasabb házat elé, és ettől kezdve nézheti a szomszéd házanak a hátsóját. Ki a patkány? Nem a sárgarépáját ette meg, csak az életminőségét rontotta. Csak a proli irigység beszél belőle?
A másik. “Miért érzed magad megszolitva ha szerinted te nem vagy patkány?” Két dolog, az egyik, hogy egy osztrák patkány kiszorított a 400 négyszögöles szuper panorámás badacsonyi telkemről, de nem volt kedvem tíz évig pereskedni, volt más dolgom is, inkább leléptem. A másik, hogy otthontalan sem vagyok, akkor is felháborít, ami velük művelnek. Ezt hívják úgy, hogy empátia. Ha nem is vagy abban a helyzetben, de átlátod a viszonyokat.
Az utóbbi. Lepatkányoztál, teheted, ilyen a kommentfolyam. Miért kell “nekünk” a pénz? Ebből kivonom magam, nekem nem kell a pénzetek. De sok ember csak tengődik a jövedelméből, legyen ez akár közmunka, és csak 3-6 hónapra egy évben. És akkor egy nyikhaj azt mondja, hogy igen, szerintem havi negyvenhét ezerből meg lehet élni. Ha még lakása is van, kijön a rezsi, és a kaja, stb. Felfordul a gyomrom. A kártékony patkány te vagy, mert megennéd a fajtársaidat, hogy ne legyen velük gond.

élhetetlen 2020.02.17. 18:38:16

@Ekrü: “Szóval erre hivatkozni álszent dolog,hisz nem hinném ,hogy anno a Gyurcsány kormány egyeztetett volna a kórházbezárásokról”. www.origo.hu/itthon/20070109otkorhaz.html , azaz egyeztettek a szakmán belül, a másik kérdést nem néztem meg. Ezzel, hogy a Fidesz él vissza az egyéni indítványokkak, amihez nem kell hatástanulmány, stb, azt kezdesz, amit akarsz.

a nagy hohohorgász 2020.02.17. 19:00:41

@élhetetlen: ebből nekem csak az derül ki hogy patkány a patkanynak is árt. Ti meg sirtok ha a másik patkány nektek árt. De azt már nem mesélted hogy miből van a badacsonyi telked. Mert ha munkából akkor tudnád mi a patkány, te patkány! Mi nem patkányok viszont osszetartunk egymással mert tudjuk hogy csak így van esélyünk ellenetek. És ez az amit ti rombolni akartok. Ebből harc lesz aztán meglatjuk

johnygluglu 2020.02.17. 19:05:53

Tyű!!! Akkor nézzük, hogy is van ez. Először volt az ember. Aztán jött a patkány. Két patkány, sok patkány, több patkány... Többségpatkány?!
Többségi törvényalkotás. Mondja meg már valaki, hogy a pékbe mehet vissza az ember a tulajdonába ezek után?

Ekrü 2020.02.17. 19:16:57

@élhetetlen:
"azaz egyeztettek a szakmán belül,"-Aha...Egyeztettek...Hát akkor nézzük az általad belinkelt cikket:
"Bár Molnár Lajos egészségügyi miniszter korábban még arról beszélt, nem lesznek kórházbezárások, a minisztérium tervei alapján mégis lehet erre számítani."
"A lista - amelyet az MSZP meghökkenéssel fogadott - nem végleges, "-tehát még az MSZP-t is meglepte...:)))
"A közzétett listákkal nem ért egyet a Fidesz sem, az ellenzéki párt szerint azok minden szakmaiságot nélkülöznek. "
"Az anyavédelmi és gyermekmentő programjával országos hírűvé váló Schöpf-Mérei kórházat a tárca döntése váratlanul érte. Garamvölgyi György, az intézmény ügyvezető igazgató főorvosa az [origo]-nak elmondta: a tárca a terveiről egyáltalán nem egyeztetett a kórházzal."
"a Szent Rókus kórház főigazgatója elmondta: a krónikussá alakulás nem egyezik sem a kórház, sem a fenntartó Pest megyei önkormányzat terveivel. "
"Nem ért egyet az előzetesen elosztott kapacitásokkal az ország egyetlen magánkórháza, a Telki magánkórház sem. "
Tudod az nem egyeztetés,hogy látszólag megkérdezzük,azt ha ellenzik, akkor is erőből átvisszük.
Amúgy kétlem,hogy nagyon egyeztettek volna a tanárokkal ,hogy akarják az integrálást vagy sem...:))) Arra sem emlékszem ,hogy egyeztettek volna velünk szavazókkal,hogy akarjuk-e a Bokros-csomagot vagy akár az IMF hitelt a nyakunkba.No meg nem hinném,hogy a rendőrökkel egyeztetett volna Kuncze a megélhetési bűnözés fogalmának bevezetéséről.Illetve a te fogalmaid szerint lehet,hisz közölték velük,hogy ez lesz,akár tetszik akár nem....

Ekrü 2020.02.17. 19:30:45

@élhetetlen: Tudod az MSZP-SZDSZ kormányok egyeztetési hajlamát Kóka Jánosnak ez a mondata illusztrálja legjobban:
"A mocsár lecsapolásáról nem a békákat szokták megkérdezni."

a nagy hohohorgász 2020.02.17. 19:43:46

Amúgy a 3. Kétharmad mutatja hogy mennyire szarul csináljátok patkányok. Az emberek inkább leszavaznak a maffiara mint rátok. És csak olyan proli városokat tudtok megnyerni mint judapest meg Dunaújváros. B+ nincsen semmitek és ezt ti is tudjátok. Szar lehet... Tudod az emberek is tulelok nem csak a patkányok. A poszternek meg üzenem remélem hozzá hasonló elvtárs fogja tanítani a gyerekét patkanynak de amikor radobben hogy a patkány az anyjának is kiragja a húsát legyen ereje posztolni hogy mit érez.

élhetetlen 2020.02.17. 19:46:10

@a nagy hohohorgász: “ De azt már nem mesélted hogy miből van a badacsonyi telked”. Elmesélhetem, egy év alatt miközben hardwer fejlesztőként dolgoztam, éjszakánként műszaki rajzoltam. Huszonévesen még bírja a strapát bárki pár óra alvással is, az is, aki nem bulizással tölti az idejét. A könnyebb munka az volt, mikor a francia A5-t kellett csak szétszedni a házi szabványnak megfelelő A4-re, a nehezebb, mikor a kollégáim kézi rajzát kellett áttenni szabványosba, ott időnként hiányoztak a csatlakozási pontok, másnap megbeszéltük. Te ezt nem érted, soha nem dolgoztál keményen. Tudom, mi, ki a patkány, aki az adófizetők pénzéből veszi el az adófizetők életterét, pl. Balaton, Most éppen az van, hogy ti, patkányok tartotok össze a nem patkányok ellen, mert 2/3-os többségetek van. Csak nézzük az ötszáz birkás gazdát, aki alól kihúzták a legelőt, de aki vitte, annak a birkák nem kellettek, csak a föld alapú támogatás. Van még mondani valód?

MammyPress Média 2020.02.17. 19:55:31

@a nagy hohohorgász:
Tehát vagytok TI, és vannak a patkányok. Fekete és fehér... Nem szűk egy kicsit ez a metszet? Már csak azért is, mert tudod - kettő ugyan már kihalt, de még mindig - 67 különböző patkány létezik. És akkor még a többi állatról nem is beszéltem. Vagy akár az emberekről, mert ők is itt élnek.

Köszönöm a jókívánságokat, de gyerekeimet már az unokáim rágják! És igazán megtisztelő, hogy ennyi figyelmet szentelsz egy ilyen ócska posztnak...
Sajnos nem tudok neked mindig érdemben válaszolni, mert engem nem ezért fizetnek! De igyekszem...

élhetetlen 2020.02.17. 20:22:35

@Ekrü: “Tudod az nem egyeztetés,hogy látszólag megkérdezzük,azt ha ellenzik, akkor is erőből átvisszük.”. Lehet, de, azt is el tudom képzelni, hogy ha ezeket az egyedi véleményeket valami egységes koncepcióba tudják hozni, akkor lehetett volna más is. A parlamenti egyéni indítványokkal kapcsolatban kérdezni sem lehet. Nem érzed a különbséget?
“A mocsár lecsapolásáról nem a békákat szokták megkérdezni.”. Most viszont jön a köv. nemzeti konzultáció, (sokba kerül), ahol megkérdezik a békákat. “A kormány tudni szeretné, miként vélekednek a magyarok "az iparággá vált börtönbizniszről", a feltételes szabadságra bocsátás szigorításáról, a gyöngyöspatai romák kártérítése kapcsán felszínre került kérdésekről”.Érdekes, hogy arra nem volt kíváncsi a kormány, hogy mit gondol a nép Farkas Flórián hűtlen vagyonkezeléséről, amit a kormány elfogadott, és továbbra is kegyencként tartja.

a nagy hohohorgász 2020.02.17. 20:48:44

@MammyPress Média: és elhetetlen akkor ti jobb emberek vagytok mint én. Ti mind nehéz munkával kerestetek a kenyeret de a szemét Orbán és a fideszesek ezt elveszik. Megértem. Mert ha nekünk jobb akkor valakinek rosszabb lesz. De azt ugye nem várjátok hogy ezt önként feladjuk?! Mi szoptunk eleget majd eljon a ti időtök is újra de nem adjuk ingyen.

a nagy hohohorgász 2020.02.17. 20:53:55

@MammyPress Média: amúgy te kezdtél patkanyozni a blogodban te nincstelen senki.... A gyereked eladna 1 forintért én erre nem lennék büszke mert arra nevelted . Tudod a tükör nem hazudik...

a nagy hohohorgász 2020.02.17. 20:57:14

@MammyPress Média: olyan vagy mint a celeb kurvak akik addig orulnek amíg a pénzüket noveszted de amikor szembesited azzal hogy kurva akkor kikeri magának. Aztán otthon sunyiba szedi a tudatmodositot...

Ekrü 2020.02.17. 21:01:06

@élhetetlen:
" Lehet, de, azt is el tudom képzelni, hogy ha ezeket az egyedi véleményeket valami egységes koncepcióba tudják hozni, akkor lehetett volna más is. "-Lehetett volna ,de nem lett.A cél ugyanis a törvény keresztülverése és nem pedig az egyeztetés volt.Tudod,ha az a volna nem volna...
"A parlamenti egyéni indítványokkal kapcsolatban kérdezni sem lehet. "-
"Magyarország Alaptörvénye szerint törvényt a köztársasági elnök, a kormány, az országgyűlési bizottság, vagy az országgyűlési képviselő kezdeményezhet. A képviselői indítványok csak előzetes bizottsági eljárást (döntés a tárgysorozatba vételről) követően kerülhetnek az Országgyűlés napirendjére."-Tehát megelőzi egy bizottsági eljárás (ugye ott ül a többi párt szakembere is) ahol megvitatják.
" Most viszont jön a köv. nemzeti konzultáció, (sokba kerül), ahol megkérdezik a békákat."-Tehát megkérdezik az embereket ,ellentétben az MSZP-SZDSZ kormánnyal.Talán ha az MSZP-SZDSZ kormány is pár dologban megkérdezte volna az emberek véleményét akkor nem bukott volna akkorát.
"-Érdekes, hogy arra nem volt kíváncsi a kormány, hogy mit gondol a nép Farkas Flórián hűtlen vagyonkezeléséről"-Bizonyíték?Mert az ,hogy néhány ellenzéki sajtó ezt sejteti az még nem bizonyíték...
Amúgy meg kinek mi a fontos.Azért mert téged nem érdekel a börtönbiznisz bizony még másokat érdekelhet.Ha pedig az ellenzéket érdekli az emberek véleménye Farkas Flóri ügyben akkor miért nem kérdezi meg őket?Jah,tudom...Ciki azok után konzultációt kezdeményezni,miután a Nemzeti konzultációt elmondtátok mindennek.Meg ugye: A mocsár lecsapolásáról nem a békákat szokták megkérdezni...

élhetetlen 2020.02.17. 21:31:13

@a nagy hohohorgász:
“Mert ha nekünk jobb akkor valakinek rosszabb lesz.”. A magad szempontjából értelek, szerinted a demokrácia az, hogy az erősebb kutya b@szik. Tehát bárkit kinyírhattok anyagilag, erkölcsileg, mert szerinted erre kaptatok felhatalmazást, és nem egy ország működtetésre. Nem ti vagytok a patkányok, akik elfoglalják a gyalogok életterét, lásd Balaton? Itt befejezném, mert itt értelmes vita szóba sem jöhet.

MammyPress Média 2020.02.17. 21:31:46

@a nagy hohohorgász:
Most engem ad el, vagy a tükörképem?
És ha azt csinálja, amire neveltem, miért nem lehetek rá büszke? :-)

Ha már úgyis ennyire tudsz mindent rólam: nem tudod, hol a kocsikulcsom??

Na jó, ma is megpróbáltam...

élhetetlen 2020.02.17. 21:39:00

@a nagy hohohorgász: “olyan vagy mint a celeb kurvak “ Csak még annyi, hogy nálad undorítóbb kommentelővel ritkán találkoztam, bár vannak, de az élcsapatba tartozol. Mit érzel egy ilyen komment után? Kielégülést? Ne legyen több örömöd. @MammyPress Média:

a nagy hohohorgász 2020.02.17. 21:39:40

@a nagy hohohorgász: mi van posztolo, a tükör 20 adjara is azt mondta hogy hazudsz? Szar ügy. Kérd meg ferkot segítsen. Hahaha. Hazudtunk reggel délben meg este.

a nagy hohohorgász 2020.02.17. 21:47:16

@élhetetlen: Sukoróert nem sirtal szar gerincu? Akkor nem számítottak a szegények te paraszt? Mammyka neked meg még egyszer mondom hogy nem tőlem kapod vissza hanem a veredtol akit patkanynak neveltel. Remélem megeled a nevelesed gyümölcsét. Ugyanolyan hazug vagy mint aki ellen hoborogsz proli.

a nagy hohohorgász 2020.02.17. 21:54:16

@a nagy hohohorgász: tudjátok a saját családomban is láttam elég patkány nevelőt fideszestol libsiig. Mindegyik feltette a kérdést hogy miért geci velem is pedig én az anyja vagyok aki megtanitotta a gecisegre? Hát azért mert 1 geci mindenkivel szemben az. Igen még az anyjával is.

dare 2020.02.17. 22:17:55

@a nagy hohohorgász: Egymás utáni 2 kommentben is ilyen személyeskedést letolni azért dicséretes teljesítmény.
Magadnak.
Ha kitilt, akkor meg az lesz a problem.
Személyeskedés nélkül nem megy?
Ha nem, akkor ne erőltesd.

élhetetlen 2020.02.17. 22:23:18

@a nagy hohohorgász: “tudjátok a saját családomban is láttam elég patkány nevelőt fideszestol libsiig. Mindegyik feltette a kérdést hogy miért geci velem is pedig én az anyja vagyok aki megtanitotta a gecisegre?”. OK. Ez csak annyit jelent, hogy nem érdemes veled foglalkozni. “Mindegyik feltette a kérdést hogy miért geci velem is pedig én az anyja vagyok”. Na, ne már, te csak zakkant vagy, vagy büszke arra, hogy geci vagy, és geciket nevetél? Többre nem telik?

ssara 2020.02.18. 01:29:36

@a nagy hohohorgász: Te egy végtelenül szűklátókörű, buta, erősen frusztrált, gyűlölettel teli, velejéig gonosz és rosszindulatú, beteg ember vagy. Egy magad - és a központi propaganda - által létrehozott párhuzamos világban élsz bezárkózva. Sajnállak, remélem egyszer megvilágosodsz és rájössz, hogy lehet élni gyűlölet nélkül is. Maradna időd és energiád hasznos, értelmes és fontos dolgokra is. Nézz magadba és gondolkozz! Ha kell, naponta többször. Tisztelettel (megelőlegezem), egy embertársad, ssara.

szdan 2020.02.18. 01:35:39

Szánalmas vagy de nagyon lipsiblogger, húzd le magad a klozin de gyorsan, annyi agyad nincs mint patkány karmán a csatornapiszok.

DFK 2020.02.18. 06:50:07

1. Bangóné patkányozásakor a libsik nagyon védték Bangónét.
2. A poszter egyik válaszában gyorsan eljutott a népirtás/holokauszt vádjáig.
3. Már az is náci, aki nem hajlandó szeretni, etetni a patkányokat.
4. A libsi olvtársak gyorsan magukra ismertek a patkányokban. Legalábbis a heves nyígásuk erre utal.

konrada 2020.02.18. 07:48:23

@élhetetlen:
Valóban. Szerintem is hülye az, aki egy adott korszak tanterve alapján építi fel a világképét, és ragad meg benne.
...az más kérdés - és lehet hogy ez neked új - az irónia nem a ceruzának egyik elnevezése....;)

Mindenestre: szerintem Wass Albert jogosan mondhatná a beírásodra az ismert aforizmát: "Gondolta a fene!"
Mert biztosan nem gondolta volna, hogy Németországban a migránsok, vagy egyebet, amit belemagyarázol.

...az persze pozitív, ha egy mű képes gondolatokat ébreszteni, de - ahogyan te is említed a chemtrail hívőket - nem feltétlen jó, ha megosztják azokat, amikor ezek a gondolatok átmennek hagymázasba, mert az nem a mű íróját minősíti!;))
süti beállítások módosítása