Megvilágosodtam: Je Suis kipcsak!
2019. október 19. írta: MammyPress Média

Megvilágosodtam: Je Suis kipcsak!

191019_mammymem.pngKeresztény ország vagyunk – vagy mi’fene... Tudom, mert már fiatalon is azt hallgattam: “Térdre, imához!” – méghozzá egy olyan embertől, aki sosem hazudik!
Gyerekfejjel – az átkosban, ahol állítólag üldözték a vallást – jártam hittanra, még ministrálni is. A magyar tanárunk pedig folyton a Bibliáról beszélt, mert szerinte annak ismerete nélkül nem csak a lelkünk tévelyeghet el, de a művészetek értelmezése sem sikerülhetne. Ráadásul abban csak tíz parancsolatot kellett bebiflázni – szemben az úttörők 12 pontjával, szerencsére azért volt némi átfedés...

Sok dolgot megtanulhattam fiatalon, de mostanra kiderült, az egész csak a komcsik néphülyítése lehetett!

Mert van ugye ez a passzus, hogy “szeresd felebarátod, mint tenmagadat”, amit én például korábban teljesen félreértettem. Ádám-Évától indult az egész, és ebből kiindulva azt hittem, ez a testvéresdi mindenkire vonatkozik, de ma már tudom: ehhez egy kollégiumba kellett volna járni megfelelő emberekkel! Vagy legalább beházasodni közéjük! Sajnos erről lecsúsztam... ami már most okozott pár pokoli napot, de hát: úgy kell nekem!

Aztán volt valami duma ott a templomban a megbocsátásról is, de nekem ez sem jött össze elsőre! Ha vétkezem, de meggyónom: Isten megbocsát – gondoltam én! Erre kiderült, hogy nem is ő a góré, és aki felette áll, annak kegyeihez nehezebb az út, nem elég pár Miatyánk, sokszor még a sok-sok Dózsa is kevés...

Biztos, hogy sokkal nagyobb a hatalma Istennél, hiszen azt is ő dönt el, mi számít igazán bűnnek! Ha például – meglátása szerint – rossz korban, rossz családba, rossz országba született valaki, az az egyik legsúlyosabb vétek! Ennél legfeljebb egyetlen nagyobb bűn létezik: ha nem szavaz rá valaki, vagy nem elég hangosan és boldogan teszi! Ezekre végképp nincs bocsánat! A piti bakikat azonban letudhatjuk egy legyintéssel, így – bár az isteni parancsolatok helytelenítik, de – kit érdekel egy miniszteri asztalra fektetett titkárnő, vagy egy droggal átitatott gruppenszex party?!? Ez mind csak botlás...

A “ne lopj” parancsolatnak pedig eleve nincs értelme, hiszen akik felebarátnak minősülnek (lásd fentebb), azok nem is lopnak, csak magánhasználatra kölcsönvesznek, ezáltal jogosan épülhet már be a magánvagyonba, ezzel is gyarapítva A Nemzet (svájci) Vagyonát! Ez csak afféle mentés, hogy más ne férhessen hozzá – és Isten’uccse: jól csinálják! Egyetlen lopható forint sem marad másnak!

Nem vitatom: a hiba bennem van! Sajnálom. Na jó, annyira azért nem, és már nem is próbálok úgy tenni, mintha ez így rendben lenne! Most azonban megvilágosodtam: az lehet a baj, hogy talán én is azok közé tartozom, akiknek ereiben kipcsak vér is csörgedezik, így az én keresztény Istenem felett egy másik elnök áll...

Mi kipcsakok sokan lehetünk, és önkormányzatunk is van! A főváros IX. kerületében még nem biztos, de a XIII.-ban mindenképp! És eddig azért voltunk szinte láthatatlanok, mert azt hittük, a törökök földjén irtják a kereszténységet! Legalábbis 150 évig úgy tűnt, és mintha mostanában is ezt hallanánk a törökökről szóló hírekben és a magyar migráns-politikában...

Kicsit azért most összezavarodtam... Mert mostantól már iskolánk is lehet itt, hála az Istenfelettiek megállapodásának, de most akkor ott mit fogunk tanulni? Kiderül-e majd például, hogy kirángatni az autómból és lelőni engem – miután megerőszakoltak, és a hajamnál fogva odakötöztek a saját kocsimhoz – az a kereszténység vagy a megbocsátás jegyében lett mostantól dicséretes dolog, és hogy az magyar kereszténység üzenete lesz vagy kipcsak hité?

Sajnos ideológiailag még kissé képzetlen vagyok... Még jó, hogy mostantól lesz egy iskola erre!

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr6215234794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galahad 2019.10.20. 18:16:05

Miért nem örülsz, hogy végre egyszer nyertetek?

Mammy 2019.10.20. 18:23:30

@Sir Galahad: Nyertünk volna? Mit és hol?
Van pár szék, amibe be lehet ülni - ha már nem sikerül újabb kibúvót találni és kimentettek minden piszkot - amelyből nem lehet majd elérni kb semmit...

És akkor még arról nem beszéltünk, hogy a "mi" szerintem és szerinted nagyon más: MI emberek nem nyertünk semmit. Akik kevésbé követik a dolgokat - vagy épp kevésbé jut el hozzájuk az információ - azok talán egy halvány reménysugárt nyertek!

Sir Galahad 2019.10.20. 20:32:10

@Mammy: Bocsánat, úgy értettem, ti ellenzékiek. Csodálkozom, mert a kormánypártiak örültek, amikor nyertek, belőled meg továbbra is a kicsinyes keserűség dől.

Mammy 2019.10.20. 20:37:49

@Sir Galahad: Nem vagyok sem kormánypárti, sem ellenzéki. Magyar vagyok! Bármi mellé odaállok, ami előre viszi ezt az országot, vagy a benne élő emberek többségét. De egyelőre nem igazán akad olyan tény, amiről ezt elmondhatom.
Sem olyan, aminek jelenleg örülni lehetne...

élhetetlen 2019.10.20. 20:43:29

@Sir Galahad: “ti ellenzékiek. Csodálkozom, mert a kormánypártiak örültek, amikor nyertek”. Tessék? Ahol az ellenzék nyert, te láttál ott öröntüzeket, vagy tapsvihart a kormánypártiak részéről? Komolyan?

Kőműves Kellemetlen 2019.10.20. 21:42:31

Az megvan, hogy a Je suis nem egy név, ezért a második szó kezdőbetűje kisbetű, még címben is?

Egyébként látszik, hogy nem olvastad a Bibliát, mert fingod sincs róla.
És nem a vallás miatt kell elolvasni, hanem az alapműveltség miatt. Na, ez az, ami neked nincs. Ezért írsz humorosnak szánt elképesztő baromságokat.
Nem ideológiailag vagy képzetlen, hanem minden téren (többek közt a helyesírást is ideértve).

Mellesleg bár szerintem nem kipcsak, hanem kipcsák, de valóban elég sok emberben van ilyen vér Magyarországon, a kipcsákok ugyanis egy ugyanolyan népszövetség volt, mint a honfoglaló magyarok, több törzzsel, akik közé tartoztak a kunok, akiket Béla bá a Kunságokon telepített le, ha már úgyis ez a vidék neve (gondolnád te).
Valamint hogy a kunok neve a szláv nyelveken polovec (kb. pusztai ember), és a palóc ennek a magyarosított változata, mint Capitoliumnak a káptalan. Palócok meg nem kevesen élnek még a mai Magyarországon meg az egykor az ország részét képező Felvidéken.

Sir Galahad 2019.10.20. 21:52:13

@élhetetlen: "a kormánypártiak örültek, amikor nyertek"... Ezt hogy lehet úgy érteni, hogy most örültek, amikor vesztettek?

Sir Galahad 2019.10.20. 21:56:10

@Mammy: Az eddigi bejegyzéseid ellenzéki hangvételűek voltak, ez a mostani is, ebből gondoltam, hogy ellenzéki vagy. Egyébként ez szerintem nem baj, sokfélék vagyunk és így kerek a világ.

Mammy 2019.10.20. 22:01:41

@Kőműves Kellemetlen:
Ez egy kifejezés, egy szimbólummá vált kifejezés. Erre utal a nagy kezdőbetű... Nyelvtanilag nem tökéletes, ez tény! De nem is ez volt a célom!

A Bibliát olvastam és ismerem, nem a vallás miatt, hanem az alapműveltség miatt! Pont erről írtam... Szerinted nincs. Szerintem se, sokkal többet szeretnék tudni a világról - de ettől még nem hiszem, hogy az ismereteim mértékét te lennél hivatott megítélni. Te így látod. Jó...
A képzettség és a tudás pedig két teljesen különböző dolog!

A kipcsák nekem is jobban tetszik, mint a kipcsak. De egyik néven sem találni sem önkormányzatot, sem komolyabb társadalmi megnyilvánulást. Az, amit a miniszterelnök előadott ezzel kapcsolatban - na az kész röhej! A rossz hír, hogy ő nem viccnek szánja... Ahogy én sem viccelődtem!
Mert ő épp támogat valakit egy ország nevében(!) egy olyan dologban, amihez egyrészt semmi közünk, másrészt minden jóérzésű embert fel kellene háborítson! És ez zavar! Baromira!

Hogy Bélánk (na jó vicceskedjünk kicsit:) migránsokkal oldotta meg a tatárjárás után ki- és lepusztult országot, az jó ötlet lehetett anno. Lehet a mára levonni következtetéseket, erre való a történelem ismerete. De cseppet sem érdekel, hogy vannak-e itt kipcsakok, kunok, palócok, szlávok, vagy bárkik: emberek élnek körülöttem! És baromira nem érdekel, hogy a gólya milyen családba hozta őket, mennyi pénzük van, milyen iskolájuk, még az sem, melyik pártra ikszelnek - csak az, hogy mit tesznek!

Mammy 2019.10.20. 22:14:05

@Sir Galahad: A kormánynak ellenzék vagyok!
Amit az ellenzék művel - az csak kicsit háborít fel kevésbé, mint amit a kormány!

élhetetlen 2019.10.20. 22:21:30

@Sir Galahad: Ezt félreértettem. Abból adódhat, hogy írásban nincs különbség a “ nyertek” valamikor, vagy “nyertek” most között. Sőt, már kiejtésben sem, mert eltűnőben a nyitott és zárt e közötti különbség. Bocs.

kiskutyauto 2019.10.21. 22:16:59

Abból látszik, hogy büdös kun-kurd-türk-kipcsak vagy, hogy ennyit locsogsz feleslegesen a semmiről... :D
süti beállítások módosítása