Harminc évet a harminc évért!
2018. október 03. írta: MammyPress Média

Harminc évet a harminc évért!

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Bevallom, nehezemre esik ez a megszólítás, mert azt gondolom: ön méltatlan erre a címre – de én úgy tanultam, hogy az ország első emberének ez akkor is jár, ha nekem nem szimpatikus, vagy ha arra érdemtelen! A választók döntését illik tisztelni, még akkor is, ha meglehetősen tisztességtelen módon lett megkérdezve véleményük...

Úgy tudom, szeret velünk (jó, nem velünk, hanem a híveivel) konzultálni, most azonban élnék én is a lehetőséggel...

Harminc éve figyelem, hogy ön mennyire érdemtelen mindarra, amit elért, így különösen vicces, hogy erre a harminc évre hivatkozva hárít most vádakat, meglehetősen pökhendi stílusban. Mindegy, a stílusát nem minősítem – azt mondják a régi bölcsek: az maga az ember! Ön dönt róla... Sokkal fontosabbnak tartom, hogy egy kicsit gondoljunk vissza erre a harminc évre , ha már így emlegette, de a kerek évforduló kapcsán is ildomos egy megemlékezés!

Harminc év! Kis nyikhajok voltunk, Ön is, én is… De mindkettőnket olyan helyzetbe hozott a sors, hogy lehetőségünk nyílt a korosztályunkhoz képest más szemmel látni a világot. Engem egy családi dráma röpített ki a Nagybetűs Életbe – önt Soros György repítette Oxfordba, hogy tágítsa világnézetét egy jobb jövő érdekében. Igen, az a Soros György, akit ma magával az ördöggel azonosít… A végeredményt nézve – hogy az ő érdeme az ön mai pozíciója – talán még egyet is értünk! Akkori fejjel irigylésre méltó helyzete volt, mára azt gondolom: én nyertem! De mindez nem érdekes…

Az azonban igen, hogy helyzetének köszönhetően lassan harminc éve, hogy elmondhatott egy beszédet, amely egyszeribe ismertté tette önt az országban. Egykor Nagy Imre újratemetését egy hatóság által szétvert tüntetés előzte meg harminc évvel ezelőtt, és a rendszerváltáskor azt gondoltuk: ez többet nem fordulhat elő! Ma már tudjuk, hogy ez nem így van! A most októbertől életbe lépett gyülekezési törvény például lepipálja az akkorit – de ne szaladjunk ennyire előre: az ominózus temetésnél tartottunk. Amelynek dátumát a “megbékélés napjának” szánták – így vicces, hogy ön, az ország elsőszámú megosztója pont ott “debütált”! Na, de lépjünk tovább… Illetve még egy szóra talán érdemes itt elidőzni: a temetésen sorra felszólaltak a harcostársak, a túlélők. Hogy ön mit keresett közöttük azt nem tudom, de azt igen, hogy fennhangon követelte a szovjet csapatok kivonását! Ami nem csak azért vicces, mert most oly édes kapcsolatot ápol Putyinnal, és gyakorlatilag pénzügyileg és energetikailag is újra a fennhatóságuk alá kerültünk – hanem azért is, mert követelésekor az erről szóló megállapodás már rég alá volt írva! Mégis a köztudatba úgy került be, mintha az ön érdeme lenne… A "Nagy Rendszerváltó, aki kiűzte a szovjeteket"! Azt nem tudom, hogy ez volt-e az első hazugsága, de az első volt, ami az ország életét is befolyásolta! Miket is beszélek, hiszen ön sosem hazudott...

Akkoriban ezzel nem foglalkoztak az emberek, mert hát kit érdekel, ki zavarta el őket – a lényeg, hogy szabadok vagyunk! Nem igaz?!? Nos, néhányan azok lettek! Egyetlen kollégiumi szoba biztosan a teljes szabadságot élvezte: azt csinálhattak, amit csak akartak! Meg is lett az eredménye: a kollégiumi szobából egyenesen a nagypolitikába kerülve nem csak meglehetősen jó módba kerültek, de képesek voltak "kitermelni" az ország főméltóságait is! Persze, kezdettől ön volt A Vezér, de azért a többiek is ott vannak máig a tűz közelében! Már aki nem mondott még ellent, mert az repült… De ez legyen az ő bajuk!

Engem – és még néhány milliónyi embert – sokkal jobban érdekelnek az elmúlt harminc év megkopott emlékei Például az, mikor meglehetősen kritikusan bírálta az első szabadon választott kormányt vagy épp az egyházat! Cinikus, de azóta szállóigévé vált beköpései, megnyilvánulásai már akkor kiverték sokaknál a biztosítékot! Igaz, a népszerűségét is növelte legalább ennyivel, mert sokan azt gondolták: bátorságból fakad! Pedig csak az értékrendjét – és a már emlegetett stílusát – tükrözte! És persze akkoriban is csak a nyilvánosság előtt bírált – még ügyelve a látszatra –, a háttérben azonban remekül elmutyizgattak az MDF-esekkel, amíg megkaparintották a székházakat, létrehozták a megfelelő törvényeket, hogy ÁFA-mentes lehessen sok pénzhez jutni, majd eltüntethessék az így nyerészkedett javakat a semmibe! Olyan cégekbe, amelyekről ma sem sokat tudni, azon kívül, hogy eleinte testvérek, rokonok, barátok kezében volt, aztán magának a Láthatatlan Embernek tulajdonába kerültek… Kaya Ibrahimra és Josip Totra talán még emlékeznek az emberek – hogy a mai házelnök tesója is érintve volt, arra már lassan senki! Hiába: harminc év nagy idő… Elszáll, mint az Ezüsthajó a szélben, a mostanra felépült országimázs pedig méltó emléket állít ennek az időszaknak! Hogy milliók (milliárdok) repültek vele? Nincs itt semmi látnivaló! 

Pedig már akkor tudni lehetett, hogy hova fog vezetni mindez – vagy inkább: hova fog minket vezetni ön! Csak az emberek többségét megszédítette a szabadság – és a fagyasztóládádák, mobiltelefonok, nyugati autók – illata… Aki azonban figyelt, az láthatta, hogy már a Postabank macija sem véletlenül borult fel, és hogy már akkoriban is könnyen lakat kerülhetett a szókimondó lapok szerkesztőségére, hogy csak a Kurirt említsem! Lám, minden prognosztizálható volt, ha akkor figyeltek volna az emberek, ma még talán lenne Népszabadság, Magyar Nemzet, s a többi… Ahogy az akkori ex-támogató Princz Gábor sorsa intő példa volt a többieknek, csak a közel harminc év alatt Simicska majdnem elfelejtette…

De ilyenekre az emberek többsége nem figyelt, mert mindenki próbált megélni és/vagy túlélni, vagy legalább felépíteni önmagát. Ebbe az önös érdekbe nehezen fért bele, hogy aggódjanak az országért! “Mindegyik lop” - tehát nem kell velük foglalkozni! És tényleg… Nem helyes, de valahol érthető: negyven év diktatúra után a szabadságot is tanulni kellett. Mi voltunk a károgó vészmadarak, akik néha szóvá tettünk dolgokat. Tehettük, mert itt sajtó- és szólásszabadság van, vagy mifene! Igaz, eddig öt vagyonvizsgálaton estem túl, bár vagyonom sosem volt. Nem hosszabbították meg a lejárt útlevelemet, pedig hivatalosan nem lett bevonva. És amikor Marosvásárhelyről importált férjem állampolgárságát intéztük volna, lazán a képünkbe vágta az ön ügyintézője, hogy kicsi a lakás hozzá, vigyen ő engem a kölykeimmel… Igen, akkor még nem kellett a szavazata! Most épp más idők járnak!

De nem akarom a személyes dolgaimat belekeverni, mert az érdekel a legkevésbé! Sokkal jobban zavar, hogy amíg én harminc év alatt felneveltem négy gyereket, addig ön harminc év alatt lerombolta az országot és kisajátította annak minden forrását! És most azon aggódhatok, hogy melyik a rosszabb: ha az én gyerekeim is sokezer kilométerre lesznek tőlem, vagy ha itt maradnak?!? Hogy ez is személyes? Lehet... De van közel egymillió anyatársam, nagymamatársam, akinek ez már nem kérdés... És még vagyunk páran, akikre ez vár!

Tudom, önt – és embereit – nem zavarja, hogy ez egy élhetetlen ország lett! Mindegy az oktatás helyzete, hiszen gyermekeiknek nem a közoktatásban kell megtanulnia írni, olvasni, vagy épp szakmát szerezni. Nem okoz problémát, hogy várólistán jussanak be vizsgálatra, műtétre, vagy hogy bevigyék az ehhez szükséges gyógyszert, kötszert, ápoló személyzetet magukkal… Nem okoz problémát, hogy elhelyezkedjenek, mert bár nincs lassan munkaerő, de a munkáltatók egyszerűen képtelenek megfizetni a dolgozóikat. Nem okoz problémát, hogy látszatintézkedések közepette nincsenek végiggondolva a következmények. Hogy nincs jogbiztonság, mert bármelyik törvény megváltozhat, akár tegnapra is. Hogy nincs olyan pozitívum, amely az ön intézkedése alatt jöhetett létre, és ne lenne mellette egy baromi nagy “de”, amely az egészet megsemmisíti!

És legfőképp: nem zavarja – sőt! a legnagyobb élvezettel mártózik meg benne – hogy emberek, barátok, családtagok, szülők és gyerekeik fordulnak egymás ellen, mert ön folyamatosan hergeli őket! Híveit pozitívan, ellenfeleit (miket is beszélek: ellenségeit! Mert az ellenfél sportszerű küzdelemben van, de ez focimániája ellenére is ismeretlen fogalom az ön számára) mindennek lehordva.

Mindez az elmúlt harminc év teljesítménye… Bárhogy is erőltetem a memóriám: luxus magángép ott az elején nem szerepelt benne! A székházbotrány előtt a jómódú is erős kifejezés lehetett volna... "Én ilyen kivénhedt, öreg szakkollégista vagyok, nincs funkcióm, ilyen hivatalos.” – jellemezte még akkoriban (1988 áprilisában) ön önmagát, amikor még majdnem dolgozott is egy kicsit a Mezőgazdasági Minisztériumban, de inkább egy Soros ösztöndíjat választott a munka helyett... (Milyen érdekes: ezen a beszélgetésen még a Századvégért aggódott akkoriban... Tudja, amelyik bírálni merészelt, és ezért megszűnt talán két nappal azután, hogy ön az EU Parlamentjében azt mondta: sohasem vetemednének arra, hogy elhallgattassák azokat, aki nem értenek önökkel egyet!)

A székházbotrányt követő megnyilvánulásai mindenesetre már prognosztizálták: ebben a pártban mindegy, hogy mi történik: ön marad! Hogy önnek egy harmadosztályú focimeccs is fontosabb volt mindig, mint az ország érdeke – az azonban nyílt titok volt eddig is.

Nem szeretek más zsebében turkálni – még akkor sem, ha az enyémből is tettek át bele –, de azért érdekelne: hogyan lehet, hogy ön és barátai, családtagjai – bár a munkaerőpiac mindmáig leginkább nélkülözte önöket, és a szülői támogatás sem anyagiakban nyilvánult meg – mégis a semmiből tudták létrehozni, hogy mára minden számottevő megtakarítás nélkül olyan vagyoni helyzetük legyen, amelyben természetes dolog a luxus magángép… Vagy ez lenne a magyarázata, hogy ránézésre sokkal tehetősebb életvitele csak 742ezer Ft megtakarítást eredményezett? Persze tudom, ez bonyolult lehet nekem, mert én csak egy nő vagyok, a konyhában a helyem...

Ha valójában nincs is még harminc éve, hogy megteheti ezt a kis luxust, én azért megértem, hogy ezt mondta: ez az utolsó két ciklus nekünk is harminc évnek tűnik! Csak abban reménykedem, hogy az előző bebetonozott rendszer negyven évig bírta – egyszer az ön uralma is véget ér… (Kicsit azért aggaszt a hirtelen támadt török barátkozás, de még ön sem képes 150 évig uralkodni...)

Harmincnyolc ember szövetsége – akikből már jócskán morzsolódtak le – nem tarthat az idők végezetéig! Talán a hibák – amelyek részben a “stratégiai agy” távozásából, részben a hatalom adta megalomániájából erednek – vetnek véget ennek a harminc évnek... Talán újra jön egy kollégiumból 38 fiatal, aki tudja mit akar!

És az talán nem a hatalom és a pénz lesz, hanem az ország rendbetétele, és legalább harminc év rácsos jutalom azoknak, akik az elmúlt harminc évben tönkretették!

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr2614279343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincs közöttünk csicska 2018.10.04. 15:30:40

jol megmondtad, inspiralt ez az iras, hogy 2022ben is Orbanra szavazzak

csobi2011 2018.10.04. 16:05:53

Ez csak egy sértett és sikertelen ember nyavajgása. Arról nem a Viktor tehet, hogy nem vitted semmire. Az elmúlt 30 évben volt ám 12 év szoci kormányzás is. Na az tényleg bicskanyitogató volt.
Egyébként csak megjegyzem, hogy Viktor nem négy hanem öt gyermeket is felnevelt és már van három unokája.
Azt a bizonyos 30 évet pedig inkább Gyurcsánynak és barátainak kéne kiosztani akik a nemzet ellen politizáltak. De ezt a cikkíró úgy sem érti. Ehhez gondolkodni kéne.
A jelenlegi ellenzéket nézve Viktor addig marad hatalmon, amíg akar. Szóval álmodozni lehet, de bilibe fog lógni a kezed. Ennyi

pioneer2016 2018.10.04. 16:12:28

A cikk minden sorával egyetértek!

felucca02 2018.10.04. 16:26:43

@csobi2011: Azért tudod leírni, hogy úgymond a nemzet ellen politizáltak, mert a mostaniak - hogy elfedjék a lopás üzemi zaját - nagy hangon hirdetik, hogy ők a nemzetért. Közben az égvilágon semmit nem csinálnak - illetve de: amit megkívánnak, azt elveszik. Ti ezt valamiért a nemzet érdekében történő kormányzásnak hívjátok, aki pedig kritizálja, arra egy másodperc alatt rásütitek, hogy nemzetellenes, meg hazaáruló.
El nem tudom képzelni, hogy onnan a ti fejetekből kinézve hogyan érzékelitek a világot.

Viktor addig marad hatalmon, amíg az így-úgy összetartott, hűbérbirtokokkal kifizetett összetartás megvan. Amikor elfogy az ajándék, szét fogják marcangolni. Te pedig ennek akkor már tapsolni fogsz.

Mistral1011 2018.10.04. 16:51:38

@felucca02: mennyire igazad van!
Minden kormánynak vannak kellemes/kellemetlen, jó meg rossz tettei-dolgai. A rövidlátóság pont abból derül ki, ha egyetlen vagy kevés db, de alapvetően jó dolog miatt odadörgölőzünk az egyik oldalhoz - és utána elkezdjük MINDEN tettüket - sajnos, szó szerint: imádni és isteníteni. Pedig a lószar bizony büdös, hiába tojta azt akármelyik oldal lova :-(
Amíg ez a hozzáláás nem változik választói oldalról, addig annak a farkát ízlelgetjük a szánkban, aki ügyesebben csempészi be azt oda :-((

Metálvörös 2018.10.04. 16:54:29

Viktor inkább csak csinálta az 5 gyereket, a sok meccsnézés és stadionavató miatt a nevelésre már nem maradt ideje.

csobi2011 2018.10.04. 17:02:47

@felucca02: milyen ajándék fogy el? Mert szerettek ilyen homályosan fogalmazni, de nincs sok értelme. Most is elő vannak finanszírozva az eu-s pénzek és stabil az államháztartás. Ha bejön idén az eu-s pénz, ha nem, senkit sem érdekel. Az államháztartás olyan stabil amit a sok ballib nem is ért. Nem baj, így további évekig bízhattok abban hogy az eu majd megbuktatja Viktor. Pedig ez nem lehetséges. Bőven van pénz a magyar gazdaságban, mert a mostani kormány nem adja azt oda a külföldi multiknak. Hisztizik is az eu. Korábban hozzá voltak szokva hogy csak ők nyerhetnek közbeszerzést és kivihetik a magyar adófizetők pénzét. De ennek vége. Így az elkövetkező években mindig lesz elég pénz, hogy az állam stabil maradjon.

csobi2011 2018.10.04. 17:04:49

@Metálvörös: te már csak tudod, hisz annyira oda vagy Viktorért hogy minden lépését követed. Ajánlom, hogy húzd ki a fejed a seggéből és foglalkozz a saját életeddel.

nyerafidesz 2018.10.04. 17:24:22

Hogy miért döglődik az Index?! Hát ezért! Ugye nem érted?

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.10.04. 17:53:46

Sittre vágni a lopós cigányt, minimum életfogytig !
A bégető csordáját pedig nekihajtani a sziklának, hadd hulljanak a birkák !

Andy73 2018.10.04. 17:58:25

Nagyon gyenge, kritikán aluli iromány. Ahogy más is megjegyezte, nem csak Orbán kormányzott az elmúlt 30 éven, ő eddig 12 évet volt kormányfő.
Az 1990 óta eltelt 7 ciklusban is csak 3-ban volt hatalmon, a többiben ellenzékben.
Nem tudom, hogy a bloggernek jobban tetszett-e a pl. böszme kormányzása, és hogy szerinte ő mennyire felelős a mai helyzetért, mert erre nem tért ki. Sokak szerint a rombolás inkább azokban az években volt, ezért a blogger eléggé torzan látja a világot.

Ellenzéki összeFOSÁS 2018.10.04. 18:02:21

A blogolo is csak egy ujabb arabszopo libbant, akinek csak annyi problemaja van, hogy Orban nem engedi be az arabokat.

jajdehülyevagyok 2018.10.04. 18:12:10

Gyengécske, szerintem mással kellene foglalkoznia, ahol lesz sikerélménye.

midnightcoder2 2018.10.04. 18:36:41

"Egykor Nagy Imre újratemetését egy hatóság által szétvert tüntetés előzte meg harminc évvel ezelőtt, és a rendszerváltáskor azt gondoltuk: ez többet nem fordulhat elő! "

Aztán 2006-ban láthattuk, hogy de.

"Hogy ön mit keresett közöttük azt nem tudom, de azt igen, hogy fennhangon követelte a szovjet csapatok kivonását! Ami nem csak azért vicces, mert most oly édes kapcsolatot ápol Putyinnal"

Az megvan, hogy közben feloszlott a Szovjetunió ?
Ennyi erővel Merkelékkel sem kellene haverkodni, mert hogy mennyi ártatlant megöltek a németek a II világháború alatt...

"A "Nagy Rendszerváltó, aki kiűzte a szovjeteket"!
Ilyenről nemigen hallottam. A Nagy Rendszerváltó színében Horn elvtárs tetszelgett: tudod, Pán-európai piknik és hasonlók. Persze ennek a nagy gengszterváltásnak azért akkor már volt némi előzménye: az elvtársak addigra már 4 éve lopták szét az országot spontán privatizáció címszó alatt, és kétlem hogy mindezt Moszkva jóváhagyása nélkül...

"Nem helyes, de valahol érthető: negyven év diktatúra után a szabadságot is tanulni kellett. Mi voltunk a károgó vészmadarak, akik néha szóvá tettünk dolgokat. Tehettük, mert itt sajtó- és szólásszabadság van, vagy mifene!"

Ja. Akkora sajtószabadság volt, hogy a fal adta a másikat. Akkortájt két, szinte nulla olvasottságú újság volt a jobboldal kezében, miközben a baloldalé volt a teljes írott és elektronikus média. Nem csoda, hogy a polgár nemigen szembesült azzal akkoriban, hogy ki mit lopott. Ja, és persze nem volt internet és közösségi média sem.

"És az talán nem a hatalom és a pénz lesz, hanem az ország rendbetétele"
Hány éves vagy te, királyfi ? És még mindig hiszel a mesékben ?

Libsik visítanak de az ország a miénk ! 2018.10.04. 18:37:14

Mar megint egy esztelen celtalan, csak feszultseg csokkentest szolgalo libbant vagdalkozas.
A blogolo kiirja magabol, hogy az Orban naci, korrupt, es megbukik a jovoheten, es ettol par oraig jobban erzi magat. Eleg szanalmas.

rallus 2018.10.04. 19:07:50

Buta nép a magyar! A világért sem akarja visszahozni Gyurcsányt, aki (saját bevallása szerint...) jótékony célra adta a fizetését és az önfeláldozó Bajnait sem, aki 1 (egy) forintért vezetett bennünket a Kánaán felé! Kánaán ez esetben az IMF kölcsöne volt...
Olcsó húsnak híg a leve...mondanánk, ha nem tűnt volna el a nemzeti vagyon nagy része és sok milliárd forint.

Pan Modry 2018.10.04. 19:22:58

@Nincs közöttünk csicska:
Ha ha ez teged barmiben megerosit, akkor eleg butuska vagy kiskomam

vackor1 2018.10.04. 19:46:37

Igazából minden szava tökéletes , nálam külön piros pont , hogy nem felejtette el , hogy mekkora hazugsággal indult a politikai karrierje ( bizonyítottan tudta , hogy az oroszok kimennek , már megvolt a megegyezés és a menetrend is ) az embernek , aki soha nem hazudott ...

Írták itt nickek , hogy volt ezen idő alatt ellenzékben is , és valóban. Csak azt nem írják , hogy akkor is csak rombolt , soha semmit meg nem szavazott, ami előrevitte volna az országot , mert az a másik fél sikere/elismerése lett volna , csak hergelt folyamatosan , mert abból származott neki haszna , az ország már akkor sem érdekelte...

( mit is csinált Hódmezővásárhelyen az illetékes elvtárs ? )

hvg.hu/itthon/20180929_Lazar_embere_magyarazkodik_a_fideszeseknek_kuldott_korlevel_miatt

S. Baldrick 2018.10.04. 19:51:01

@csobi2011: Ezt írtad: "Bőven van pénz a magyar gazdaságban, mert a mostani kormány nem adja azt oda a külföldi multiknak."

Ezzel szemben a kormány jelentősen csökkentette a társasági adó mértékét (a multik 19 helyett 9%-ot fizetnek) és elég szép összegekkel támogatja a külföldi cégek betelepülését, arról nem is beszélve, hogy a Munka Törvénykönyvét is a multik elvárásai szerint alkották. Tehát kedvenc kormányod úgy ugrál, ahogy a multik fütyülnek.

morph on deer 2018.10.04. 21:20:08

@Nincs közöttünk csicska: @csobi2011:

És hogy lehet az, hogy mégsem sikerül cáfolnotok egy (1) megállapítást sem fentiekből?
Legalább egyet!
Naaa, a viktorka kedvéért!
Léccilécci, kis orbanista cserépedényszerűségek..!
Na, mi lesz!

morph on deer 2018.10.04. 21:27:03

@Metálvörös:
“Viktor inkább csak csinálta az 5 gyereket,”

De ez most mindjárt meg is fog térülni, hisz a legalább háromgyerekes anyáknak élethosszig (!!!) adómentességet (SZJA) igér!

Tehát a feleségek fogják tudni legalizálni a zsét, és egy vasat sem kell adózni utána!

Gondolom Ráhelke sem vár sokáig a hármaska előállításával, mert ezt jövőre már be is akarja vezetni a kedves papa...

Hacsak a guta nem előbb ér oda

morph on deer 2018.10.04. 21:42:22

@Andy73:
“Ahogy más is megjegyezte, nem csak Orbán kormányzott az elmúlt 30 éven”

De ő járt meccsre 30 éven keresztül, nem?
Maga mondta: “30 éve így utazok, jövő héten is így fogok utazni” - ugye nm azt akarod mondani, hogy nem mondott igazat?

Az meg önmagáért beszél, hogy a parlamentben közli, hogy ő bizony 30 éve potyázik, hiszen “így” utazik!

Magyarul: potyautas.
30 éve.

illaim 2018.10.04. 22:32:21

@morph on deer: Úgy tűnik, hogy a digitális patkányriasztód nagyon működi! LOL

2018.10.05. 00:09:06

@Andy73:

"Az 1990 óta eltelt 7 ciklusban is csak 3-ban volt hatalmon, a többiben ellenzékben."

Azért ennek fuss neki még egyszer agyhalott fityiszbirka.
Egy kis segítség.

hu.wikipedia.org/wiki/Negyedik_Orb%C3%A1n-korm%C3%A1ny

Amíg az olyan 60-as IQ bajnokok is választhatnak 4 évente, mint te, addig nincs gondja a gazdinak. Bár szerencsére a fizikai törvényeket - a matematikaival ellentétben ugye, ahol a 27, illetve a 49 százalék az kétharmad -, szóval a fizikai törvényt még ő sem tudja átírni, ezért még legfeljebb maximum és saccperkábé 10 ciklusa van.

Aztán ő is odakerül, ahová egyébként már most való.
Ennyi.

skatka 2018.10.05. 00:31:30

@midnightcoder2: "Aztán 2006-ban láthattuk, hogy de." Ha csak 2006-ban láttuk volna! Akkor leginkább a rendőrség bénázását láttuk. De az utóbbi időben sokkal profibban csinálják.
"Az megvan, hogy közben feloszlott a Szovjetunió ?"
Az megvan, hogy Putyin ex-KGB-s?
"Ilyenről nemigen hallottam" Nézz utána. A csapatkivonás már 88-ban megkezdődött. Szóbeli egyezmény volt Horn Gyula külügyminiszter és Gorbacsov között, amit később ünnepélyes keretek között alá is írtak.
"Ja. Akkora sajtószabadság volt, hogy a fal adta a másikat." Össze tetszik keverni a szezont a fazonnal. A sajtószabadsag nem azt jelenti, hogy minden "oldalnak" egyenlő számú és olvasottságú sajtóorgánuma van.
"Hány éves vagy te, királyfi ? És még mindig hiszel a mesékben ?" Az nem jött le, hogy az író hölgy? Pedig szerintem egyértelmű, férjről beszélt.

felucca02 2018.10.05. 08:08:58

@csobi2011: Azért közgazdásznak még ne menj el!
A "bőven van pénz a magyar gazdaságban, mert viktorék nem adják oda a multiknak", ez ilyen népmesei alapokon álló dolog, ugye, ahogyan Móricka elképzeli a pénzt?
Az megvan, hogy multik nélkül körülbelül nem lenne magyar gazdaság? Horvátországban a Mol az vajon egy gonosz multi, aki kiviszi a pénzt? Azt sejted, hogy a multik kábé mennyi iparűzési adót fizethetnek itt be? Hány embernek adnak munkát, akiknek azon kívül a közmunka jutna?
És hogy abból a pénzből, amit jóságos viktor királyfi állítólag elvesz a multiktól, abból te egy fillért sem látsz?
Viktor egyik bűne a sok közül, hogy elhitette az utca emberével, hogy a gazdasághoz a konyhaasztal sarkáról is lehet érteni. Lehet is, ilyen szinten, lám, elég a lózungokat puffogtatni.
Anyám....

Nancsibacsi 2018.10.05. 08:42:03

Már az első bekezdés elvette a kedvemet hogy végigolvassam, mert már ott hazug a post. Pedig a cím nem volt rossz.

Andy73 2018.10.05. 09:19:36

@Látens Inszinuáció: Bár nem vagy méltó a válaszra, hiszen fogalmad sincs a vitakultúraráról és annak az alapvető szabályairól, mégis segítek neked a szövegértelmezésben és a számolásban.

"Az 1990 óta eltelt 7 ciklusban" : a 7 ciklus (ami eltelt, vagyis lezárult), az 1990. tavaszi első szabad választás és a legutóbbi, 2018. tavaszi választás közötti 7 ciklus (28 év), és ezeknek a kormányai. Azt mindenki tudja, ha utánaszámol, hogy most már a 8. ciklusban járunk, az azonban még nem telt el, hiszen alig fél éve kezdődött.
Nem tudom, hogy neked mennyi az IQ-d, de hogy a szövegértelmezés és a matek nem erősséged, az biztos. Ez azonban nem jelenti azt, hogy fogyatékos lennél, csak egy kicsit nehéz felfogású.

felucca02 2018.10.05. 09:28:23

@maxval balcán bircaman: Bár már kissé unalmas a semmitmondó, nulla tartalommal bíró, általában panelekből építkező hozzászólásaidra reagálni, még megteszem.

A népnek, akira hivatkozni szoktál, fogalma sincsen, mi az, hogy ballib, ahogyan neked sincsen. A nép éppen megette reggelire a virslijét, amitől ötven éves korában majd mindenféle szívgyógyszereket fog szedni, aztán rövidesen megissza rá az első sörét, és böfög egy jót.

Aztán megpróbálja elvégezni többségében nulla hozzáadottértékű munkáját, lehetőleg minél többet lógva közben.

Közben meghallgatja a Kossuth rádiót, és borzong egy jót, hogy már megint hány migráncsot fogtak el a határon, de aztán meg is nyugszik, látván, hogy a király ma megint mond valami jó erőset, nemzetit, értelmetlen és végrehajthatatlant. Ennyi neki elég is.

Aztán este lesz megint, majd reggel, kezdődik minden előről.

Ahogyan látod, ebbe a feszített munkarendbe és szűk szellemi térbe nem nagyon fér bele a világ dolgairól való gondolkozás, mondjuk igény sincsen rá,

Dan da Man 2018.10.05. 09:33:01

Istenem, de sok itt a fasz a kommentelők közt. Kívánom, hogy mindegyik fizetett legyen, mert szomorú lenne, ha valaki meggyőződésből tolná a hülységet.

A poszt írójával szimpatizálok és egyetértek. És ezt sajnálom legjobban, mert bár ne kellene így lennie...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.05. 09:33:02

@felucca02:

Nem is kell, hogy fogalma legyen erről. Elég emlékeznie a 2010 előtti időszakra,

felucca02 2018.10.05. 09:38:37

@maxval balcán bircaman: Légy erős, nem emlékszik semmire, már a tavalyi évre sem. Miből gondolod, hogy bármire emlékszik?

Konkrétan mi volt 2010 előtt? A panelektől kímélj meg, valami valós választ várok.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.05. 09:44:14

@felucca02:

Nyugatimádás, beszédek arról, hogy miért igazságos, ha a kelet-európai ugyanazért a munkáért 5-ször kevesebbet kap, mint egy nyugati, arról, hogy legyünk kicsik, s szó nélkül kövessük mindenben nyugatot, stb.

felucca02 2018.10.05. 09:54:26

Nem volt szó soha arról, hogy ez igazságos, miről beszélsz? Te ilyen képzeletbeli dolgok alapján vitázol? Ez a vitakultúrád?

Nyugatimádás? Hová mennek a magyar diplomások mosogatni? Moszkvába, vagy Londonba? Hová fizet be a magyar kisnuygdíjas buszonalvós útra? Kazanyba, vagy Párizsba?

A szó nélküliséggel igazad van, most fordult is a kocka, a nagy orosz birodalmat követjük szó nélkül, haverkodunk vele és szeretnénk, ha rajtunk keresztül bomlasztaná fel az EU-t. Mert ez milyen megtisztelő lenne!

Ma Baker 2018.10.05. 10:01:47

És az ilyen szarok mind ki is kerülnek a blogketrec kirakatába, csak mert fröcsög egyet Orbánra valaki.
Szánalom.

felucca02 2018.10.05. 10:11:28

@Ma Baker: Nem lehet eleget fröcsögni, mondani kell, folyamatosan, ezért támogatom, hogy kikerüljön.

pizo 2018.10.05. 14:55:17

@maxval balcán bircaman: Helyette van fideszes országrontás. Nagyon előrébb vagyunk...

Zoli

pizo 2018.10.05. 15:46:52

@maxval balcán bircaman: Te mint - ahogy valaki az index fórumban leírta - egyszerre 15 topicban bérblogoló elvtelen senki, biztosan.
Azok, akik meg nem a hőn imádott vezéredre szavaztak, mintegy 2,5 millióan, azok meg nem.

Zoli
süti beállítások módosítása