Sitten a Sajtó: lecsukták az újságírókat!
2015. december 04. írta: MammyPress Média

Sitten a Sajtó: lecsukták az újságírókat!

img_7727.JPGCsönd legyen! – csattant fel egy smasszernek látszó lény, mire a helyszínen megjelent sajtómunkatársak többsége kissé összerezzent.

 Csupán egyetlen hölgy nevette el magát – azt hitte: valami vicc – de aztán ő is belátta: nincs menekvés, mindenkinek irány a fogda!

Szólni sem mert senki! Szerencsére a szólás szabadságát egy pillanatnyi tétovaságon kívül valójában semmi más nem korlátozta, hiszen csupán egy rendhagyó könyvbemutató helyszíne lett a Logixity szabadulós játékközpont.

img_7892.JPGDamu Roland immár második könyvének bemutatójára indult a média csapata, de a helyszínen kiderült: a szerzőt letartóztatták a Logixity büntetés-végrehajtási intézet dolgozói! Ráadásul csak akkor szabadulhat – a sajtó munkatársaival együtt – ha sikeresen túléli mindenki; azaz egyetlen óra leforgása alatt képesek lesznek 35 kicsi mozaikot megszerezni – merthogy ezeken rejtőzött a bilincs kulcsának kódja. És amíg nem nyílik a karperec, addig nincs kérdés, nincs beszámoló, nincs interjú… és persze: nincs hazamenetel!A 35 mozaik természetesen logikai és ügyesség feladatok mögött rejtőzködött, így az egyébként konkurens újságírók is összefogásra kényszerültek, hogy mielőbb begyűjthessék az interjújuk zálogát! Kicsit cinikusan azt is mondhatnám, hogy ezáltal sajtótörténeti pillanatban részesülhettünk – és a kezdeti hozzáállás alapján jár is ennyi cinizmus! Mert volt, aki nem erre számított, volt, aki nem tudta, mit kezdjen a helyzettel, és volt, aki egyszerűen nem mert moccanni sem.

img_7663.JPGAz idő azonban haladt, és lassan oldódni kezdtek a fogvatartottak, mi több: határozottan élvezni kezdték a helyzetet! Az első negyedórányi tétovázás után sorra nyíltak a titkos ládikák, amelyekhez a legkülönfélébb logikai feladatok biztosították a kulcsokat. Volt sakk, bűvös kocka, nyomozás – természetesen házkutatással egybekötve –, volt kézügyességi feladat is, de a mozaikokon kívül játékpénzeket is lehetett szerezni általuk, ami lehetővé tette, hogy a korrupció is képviselve legyen: ki-ki eldönthette, hogy csokit vesz rajta a kantinban, vagy információt a cellatárstól… vagy esetleg Black Jack parti keretében kockáztatja nyereményét egy újabb mozaik megszerzésének reményében!

A lényeg, hogy a kezdeti furcsa arcok eltűntek és apránként mindenkiből kiszabadult a gyermeki én, élvezettel küzdötték le az akadályokat!

img_7932.JPGAkarjuk, hogy szabaduljon? – tette fel viccesen a kérdést a könyv szerzőjére vonatkozóan az utolsó mozaikot elhelyező játékos, de végül megszavazták, így előkerült a kulcs és – 13 percet megtakarítva – kinyílt a bilincs!

A szabadulás örömteli pillanatában természetesen elhangozhattak az újságírói kérdések, és arra is volt lehetőség, ha valaki interjút szeretett volna készíteni a Túléltem címmel napvilágot – és immár szabadságot is – látott könyv szerzőjével.

Túlélte mindenki, és a szabadulás örömteli pillanatába is belekóstolhatott minden résztvevő – a smasszerek által biztosított zsíros kenyéren kívül!

Hogy a könyvnek milyen lesz a fogadtatása? – ez elsősorban a szerzőn, és persze az olvasókon múlik. De hogy a bemutatónak nagy lett végül a sikere – ez a Logixity csapatát dicséri!

Az újságírók pedig – a beszámolójuk eredményeként közzétett anyagokat követően – természetesen szabadlábon védekezhetnek! Egyelőre…

 img_7724.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr848140382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása