Ide nekem Budapestet!
2019. augusztus 26. írta: MammyPress Média

Ide nekem Budapestet!

img_2390.JPGVegyük vissza Budapestet – hirdeti fennhangon az ellenzék ügyeletes nagyágyúja. Jó, vegyük! Én benne vagyok… De azért lenne néhány kérdésem!

Azt csinálsz, amit akarsz - csak tudd, hogy mit akarsz és azt csináld! – gyerekeimnek már a könyökükön jön ki a régi kínai bölcsességnek álcázott gondolat, mely valójában kissé viharosra sikeredett fél évszázadom legfőbb megtapasztalása… Tehát ahhoz, hogy bármit csináljak – ennek szellemében – leginkább azt kell leszögezni, hogy mit is akarunk. No, lássuk!

Visszavenni Budapestet! Jó ötlet, amit azért nem ártana kicsit megtervezni, a hatékonyság reményében! Például mindjárt az elején lehetne tisztázni egy fontos kérdést: kitől?

Tarlóstól? Az övé lenne? Rendelkezik ő bármiről is ebben a városban? Hozott már olyan döntést, amelyet nem kellett jóváhagyni, hanem csak úgy eldöntötte, mert ezt látta helyesnek? Én nem emlékszem ilyesmire, de frissítsétek nyugodtan a memóriám – drága a gyógyszer, nincs kéznél Cavinton!

Ha azonban ti sem tudtok ilyet, akkor marad a kérdés: akkor kitől is kell visszavenni? Mert a cél szempontjából ugye: nem mindegy! Praktikusan attól érdemes visszavenni valamit, akinél van… Másképp eleve lehetetlen küldetés lesz!

Esetleg Orbántól vegyük vissza? Hiszen neki valóban zsebében az egész ország... Mi több: ő maga Az Ország! Csakhogy: látod magad előtt a képet, amint Orbán gratulál az ellenzéki összefogás nyertes főpolgármesterének, és megígéri (ő, aki sosem hazudik!), hogy mostantól a főváros érdekében szabadon dönthet majd bármiben? Képesek vagytok felidézni, elképzelni olyan rendelkezéseket, amelyek támogatják a(z ellenzéki!) főpolgármester munkáját, különösen annak fényében, hogy az esetleg szembemegy a kormány politikával?

Tarlósnak bizonyára csak azért (szabott meg) javasolt dolgokat, mert a saját embere volt. Ha azonban mégsem dönthet annyira szabadon, akkor mi is lesz más? Nos, úgy tűnik: én nem vagyok elég kreatív ehhez! De lépjünk tovább, annak ellenére, hogy nem tudtuk meg, kitől is kellene visszafoglalni Budapestet…

Legalább ilyen fontos lenne azt is tisztázni, hogy miért is akarjuk visszafoglalni Budapestet? Nem árt ugyanis, ha van némi motivációnk... 

Jelen állás szerint én annyit hallottam, hogy a mostani főpolgármester "Orbán embere”. Nos, bármilyen hihetetlen: közöttük is akad olyan, aki egyébként képes (lenne) normális, önálló gondolatokra, csak próbál alkalmazkodni a helyzethez. Nem állítom, hogy Tarlós is ilyen, de nekem azért ennél kicsit több kell… Azt, hogy valami rosszul működik, azt én is érzem, hiszen itt élek, itt dolgozom. Látom az utakat, az összecsapott, használhatatlan beruházásokat. De én csak egy egyszerű polgár vagyok, nem tudhatom, hogy például a feketén füstölgő BKV busz, amelyet a forgalomba sem szabadna engedni, mégis utasok százait szállítja és ezrek levegőjét mérgezi – az Tarlós lelkén szárad-e, avagy a BKV vezetőjén, esetleg egyenesen a migránsok bosszúja… (Csss! Nem röhög!!! Hallottunk már ennél nagyobb baromságot is hivatalos helyről!)

Tehát jó lenne, ha hozzáértő emberek rámutatnának, mi az, amit meg kellett volna csináljon az aktuális főpolgármester, de nem tett! Mi az, amit másképp kellett volna csinálnia? És esetleg mellé lehetne rakni, hogy az új jelöltek mit tennének másképp… – már ha van erről elképzelésük!  Egyelőre csak ötletbörzéket hallottam, különösebb konkrétumok nélkül, egymással versengve a (hatalomért) szavazatokért. Megint csak a fentebb említett gondolatomat – nevezhetnénk szerényen bölcsességnek is – idézném: mit is akarunk? 

Lehet ebből így bármi érdemi változás? Hol a biztosíték – na jó: legalább a remény – hogy mostantól nem a cimbora, hanem a szakember irtja majd a patkányokat? Vagy épp: mostantól nem lesz majd eddig sosem tapasztalt mennyiségben lombok közé bújtatott KRESZ tábla, közlekedési lámpa? Hogy csak kettőt említsek… – miközben órákig lehetne sorolni, mi nem működik, vagy minek kellene jobban működnie, ha egy élhetőbb várost szeretnénk…

Igen, én is változást akarok! Csakhogy nem azért űzném el Tarlóst, mert Fideszes (amúgy is: elvileg független!), hanem mert azt gondolom róla, hogy alkalmatlan! De nem ellene akarok szavazni, hanem valakire, aki jobb nála! Oké, legyen ez az ellenzéki összefogás embere, csak tudni szeretném: mi lesz más? Már a névtáblán kívül...

Hosszan gondolkodtam, hogy – bármennyire is a józan elgondolkodtatás a célom – egyáltalán leírhatom-e mindezt… Hiszen azt kockáztatom, hogy az amúgy is kétkedők nem mennek majd el szavazni… És – ellentétben a politikusokkal – nekem számít, hogy a szavaimnak esetleg utóélete, következménye lehet!

Ugyanakkor be kell vallanom: nem hiszek abban, hogy bármiféle választással, szavazással itt bármi is változna! Őszintén szólva: kizárt dolognak tartom! Természetesen ennek ellenére el fogok menni szavazni és erre bíztatok mindenkit: mert egyrészt akár tévedhetek is (nagyon szeretnék!), másrészt azt gondolom, ez nem csupán jogunk, hanem szinte kötelességünk, de minimum felelősségünk a jövőért! 

De lassan kéne valami B-terv… mert ami itt folyik – egy túlszabályozott, magánkézben lévő ország romjain, csalások közepette valaki vagy valami ellen szavazni az esélytelenek nyugalmával – az a demokrácia megcsúfolása! 

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr2015025470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MammyPress Média 2019.08.27. 00:56:39

@MAXVAL bircaman közíró: Majdnem pontos definíció! Apró, nüansznyi különbségek csupán... Helyesen:
A nép egy jelentős része nem adná Soros neveltjének Budapestet.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.08.27. 06:17:46

@MammyPress Média:

Nem éppen. Mindenki tudja, ki Soros embere és ki harcol Soros ellen.
süti beállítások módosítása