Feltámadunk...
2019. május 10. írta: MammyPress Média

Feltámadunk...

feltamadunk2.jpg...hirdeti a felirat a temető kapuján. Igen, a kocsmára ellenben az van kiírva, hogy „Sose halunk meg”! – ami biztatóbban hangzik, de azért többnyire tudjuk: egyszer eljön az ideje mindennek, és egyszer elmúlik minden. Mi is!

Ennek okán Vas megyében akár jó hír is lehetne – sőt: az! Különösen a felsőszölnökieknek –, hogy arra járt a modern településekért felelős kormánybiztos (igen, nekünk ilyen is van, ha valaki nem tudná!), aki egyben a Magyar Falu Program lebonyolításáért is felelős politikus, nevezetesen Gyopáros Alpár. És ha már ott járt, nem ment üres kézzel – vagy inkább szájjal. Mármint nem a szájában vitt, hanem azon keresztül fogalmazta meg azt a szép gondolatot, amit a helyieknek szánt ajándékul:

„a település temetőjének rendbetétele is javíthatja a falusi életminőséget”

És tényleg!

Most így belegondolva: kifejezetten! Vezetékes gáz ugyan nincs, a csatornázás épp pályázatra vár… Kábeltévé csak a falu egyik felében van. Az emberek a meglehetősen vacak minőségű talajon gazdálkodni csak nehezen tudnak. Az erdőben ugyan még itt-ott bele lehet futni egy darabkányi vasfüggönybe, de az ország legnyugatibb települése így is simán beleolvad hazánk vadkeletjébe.

De mostantól másképp lesz, mert az emberek életminőségét végre javíthatja a tudat, hogy földi pályafutásuk végállomása legalább rendben lesz! Már ha lesz miből kifizetni a temetést... (És engem kicsit aggaszt, hogy amit eddig ez a kormány "rendbe tett", az utána ritkán működött, de legyünk optimisták! Azt a tényt, hogy meghalunk, még ők sem tudják elrontani, legfeljebb az idejét hozzák kicsit előbbre!)

Első hallásra azért mégis talán kicsit bizarrnak tűnhet ez a mondat, de ha a kereszténységre helyezzük a hangsúlyt – és mi másra helyezhetnénk Európa legkeresztényebb emberének vezetése mellett – akkor be kell látni: ez a tény egyben a feltámadásról biztosítja a lakosságot. Mit számít addig ez a pár évnyi szívás…

Egyébként a temetőbe legalább mindenki eljut! Nem úgy, mint az Operába…

Apropó: Opera! Így már kezdem érteni, miért lett még a színházi évad is keresztény! Mert ugye: kocsmára már se idő, se pénz, a temetőt meg nem lehet mindenütt felújítani, de az a bizonyos keresztény hangsúly, ha legalább az a helyén van, mindenki boldogabban éli meg hétköznapjait, hiszen tudhatja:

FelTámadunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr5414817926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása