Veletek vagyunk! Vagy nem...
2018. július 14. írta: MammyPress Média

Veletek vagyunk! Vagy nem...

Egy Krónika beszámoló, tavaly év végéről:

...a nemzetpolitikában „középre és lefelé” kell célozni, tapasztalta szerint a magasan képzett értelmiségi rétegek megtalálják a maguk útját magyarként a Kárpát-medencében. Az alsóbb és középszintű csoportokat ugyanakkor olyan nemzetpolitikával kell segíti, amely szerint magyarnak lenni felemelő érzés, sőt kifizetődő is. „A következő évek egyik nagy eredménye lesz, hogy a magyarok azt fogják tapasztalni: szélesebb fejlődési, foglalkoztatási, jövedelmi, iskoláztatási lehetőségekkel rendelkeznek, mint korábban” – jelentette ki a miniszterelnök.

Nemes gondolatok! Voltak mostanában ennél szebbek is, hiszen áprilisban Választások voltak, kellettek a voksok. Érthető. 

Csak egy kérdésem van: hol van ez a támogatás, ez a "veletek vagyunk", a "részünk vagytok" akkor, mikor épp nem csak hangzatos szavakra, látványintézkedésekre, pénzmosást támogató beruházásokra van szükség, hanem arra, hogy kiálljanak az emberekért?

Jogerősen öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a román legfelsőbb bíróság a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) terrorizmussal vádolt székelyföldi tagjait, Beke Istvánt, a HVIM kézdivásárhelyi elnökét és Szőcs Zoltánt, a HVIM erdélyi szervezetének vezetőjét – írja az Origo.

Ennyi. Ez volt a "hivatalos" MTI hír!

Hol volt a Magyar Állam, a magyar diplomácia, amikor kihirdették például a "két magyar terrorista" ítéletét? Vagy amikor az emberek utcára vonultak, hogy tiltakozzanak ellene? Csak nem a Ferencváros - Belgium elődöntőjére készültek?

Ja - hogy ezek az emberek és a barátaik elég jól láthatóan nem a Fideszre szavaztak volna, hanem kicsit jobbra, és akkor már nem számítanak?

Nincs több kérdésem...

Hatvannégyvármegyések... Tényleg: akkor ki a fenét érdekelnének? Az az apróság, hogy általában a magyarság megfélemlítését szolgálja ez az egész cirkusz - ne zavarjon senkit! Legkevésbé azokat, akik az összetartozásunkat hirdetik! Se az, hogy elvben alapvető emberi jogunk megválasztani nézeteinket. Nekem se feltétlenül "szimpi" nézetek, de nem is tisztem megítélni őket: két emberről beszélünk ugyanis! Két életről! Ez nem pártpolitika!

Azért ma este, ha a Parlament felé járok, megnézem, ott virít-e még a székely zászló, hogy láthassa mindenki: "veletek vagyunk"! 

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr8514113025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.