Gizi néni
2018. április 02. írta: MammyPress Média

Gizi néni

26154536_514648442267837_3884670715185594368_n.jpgGizi néni a körfolyosós ház földszintjén lakik. Már messziről jelzi ajtóját a temérdek növény, amelyeket minden reggel gondosan locsolgat. Egyesek szerint beszél is hozzájuk, de szerintem ez csak rosszindulatú pletyka. Nem mintha bárkinek adna okot Gizi néni, hogy kivívja ezt: mindig mosolyog, mindenkihez van egy jó szava, és bár már nyugdíjas, állandóan sürög-forog! Korábban raktárt vezetett egy nagy cégnél. Mindenki ismerte, rengeteget dolgozott. Szinte minden évben odaítélték neki a hónap dolgozója címet! Emellett az ovisokhoz is bejárt állandóan - saját gyermeke nem született, így itt egyszerre élte ki a gyermek utáni vágyát és a kreativitását: hol a karácsonyt szervezte, hol a gyerekek szülinapját, hol kézügyességes szakkört tartott a nebulóknak.

Közvetlen mellette lakik Feri, a vállalkozó. Nagy forma… Igazi gentleman! Csudaszép autókkal jár, és minden héten bulizni megy. Gizi néni nem értette, miből futja neki erre, de hát a vállalkozás távol áll tőle… Feri pedig nem reklámozta, hogy számlákat árul pályázatokhoz, és azt se, hogy az autói lopott alkatrészekből születnek - bár néha fordultak meg nála fura alakok, amíg a ház nyugalmát nem zavarják, addig senki sem foglalkozik velük!

Gizi néni felett lakik Mari. Dadus abban az óvodában, ahol Gizi néni segédkezik, úgy hírlik, ő ajánlotta be. Az ajánlás nem jött rosszul, mert ugyan rendes asszony a Mari, aki egyedül neveli a fiát és közben gondozza a beteg anyját, de hát nem sok helyre veszik fel dolgozni, mert cigány. Az ovit szereti, és az se jön rosszul, hogy egy kis ebédet is tud hazavinni… A gyerekek szeretik, mert mindig mond valami vicceset nekik. A fia kicsit szégyelli az anyját, de hát a kamasz fiúk ilyenek. Igyekszik, hogy ő többre vigye - nem is tehet mást: az anyja minden áldott nap elmondja, hogy neki többet kell teljesíteni, mert ő cigány.

Akárcsak az a család, akik a kapu mellett laknak! De ők nem csendesek, sőt! Nem elég, hogy hangosan - és csúnyán - beszélnek egymással, de állandóan ott az egész pereputty. Mint egy zsibvásár… A Józsit a múltkor megint elvitte a rendőr, még házkutatást is tartottak náluk. A kicsik kint visítottak közben az udvaron, de nem találtak semmit, csak egy gyanús kerékpárt. Volt róla valami papírjuk, de lopott volt, így orgazdaság lesz a vád…

A Blikk és a Ripost talán le is hozza majd, ami jó, mert kapnak érte talán pár forintot, ha nyilatkoznak…

Ki is jönnek majd, mint a múltkor! Gizi néni előbb Marihoz irányította őket, de egy dadus épp úgy nem kell nekik, mint a magányos öregasszony. Feri sem érdekes, mert bár tudják, hogy lefizette a múltkor a rendőrt, de nincs bizonyíték, így nem hír! A Józsit azonban elvitték… így egyszerre lehet rasszista rendőrt kiáltani, meg bűnöző cigányságot - mindenki kedvére válogathat majd a hírekből.

Hát nem nagyszerű?

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr3113800026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása