A fecske esete a nyárral
2018. február 26. írta: MammyPress Média

A fecske esete a nyárral

Vásárhely felett az ég… - idézik a dalt sokam most a Facebookon. „Se nem tiszta, se nem kék” – tenném hozzá gyorsan, bár magam is azt gondolom, reményt adó a részvételi arány és az eredmény egyaránt, ahogy az a tény is, hogy bár nem kék az ég, de már nem is narancssárga!

Csakhogy… félek! A győztes annak ellenére kapott több szavazatot, hogy a FIDESZ jelöltjének ígéret-cunamija a vásárhelyiek többségének életét tehette volna jobbá! De ők talán már tudták, hogy ezek csak ígéretek, és újabb zsebtömési lehetőségek – amiből nem kértek! Vagy belátták: ha nyolc évig nem voltak fontosak ezek az ígéretek, akkor most is csak a kampány idejére váltak azzá...
A győztes azonban munkához láthat, csak hát… mit fog tudni végrehajtani abban a narancsködös közegben, ahol Lázár diktál, és ahová nagyonmást vártak?!?

Már volt rá országosan példa, hogy képtelenség volt bármit végigcsinálni, mert a(z akkor épp balnak mondott) kormány balra tolta az ország szekerét, míg az épp narancsos ellenzék jobbra – ami a fizika törvényeinek megfelelően helyben omladozott! Igaz, talán már nem lehet annyira PÖCSölni az emberekkel, mert közöttük is sok a kiábrándult, de ettől még a pártkatonák kötelességtudóan védik a birodalom érdekeit ott is, ahol nincs előírva…

Hogy miről beszélek, azt jól mutatja a vásárhelyi eredmény közlése a médiában: volt, ahol be se mondták, vagy legfeljebb egy mondatot szenteltek neki! (És persze volt, ahol csak erről szóltak a hírek - pedig választásból is volt még kettő!)

Nem akarok károgni, inkább csak gratulálok Hódmezővásárhelynek, még ha közben kicsit aggódom is értük! Egyetlen esélyük van, hogy ne fizessenek drágán az eredményért: ha április 8-án országosan is hozzuk ezt a 60%-os részvételt!

Hogy utána jó lesz – ezt nem ígérhetem… De esély lesz rá! Ellenkező esetben azonban kitehetjük a táblát:

rip.png

Ha lenne kedvem viccelődni, akkor azt mondanám: részvétel vagy részvétem! - de jelenleg a fele se tréfa!

Hogy kire szavazzunk? Bár tudnék javasolni bárkit, akire kicsit szívesen bíznám a helyzetet - de ilyen jelenleg nincs! Mindenki csukja be majd egy percre a szemét, és gondoljon arra a Magyarországra, amelyben a gyermeke dolgozik, hogy eltartsa családját, és támogassa öreg szüleit... És ikszeljen! 

Addig csak annyit mondhatok: hajrá fecskék! A nyár a tél leghidegebb napján kezdődik!

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr8913699758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.