Szélkakasharc
2018. február 01. írta: MammyPress Média

Szélkakasharc

szelkakas_jpg.jpgAlig néhány éve még rendszeresen súlyos pénzeket kellett elköltsünk arra, hogy - jelenleg 28 éve tartó - kapcsolatunknak ne a Magyar Állam vessen véget! Kedvesemet ugyanis Erdélyből "importáltam", ami azzal járt, hogy innentől kezdve nemkívánatos személyekké váltunk. Bár én Budapesten születtem és törvényesen összeházasodtunk, együtt neveltük négy gyerekünket, miközben két helyen végeztünk társadalmi munkát (ingyen), és az én saját vállalkozásomban - amihez jó pénzért persze munkavállalási engedélyt kellett kérni - dolgozott százezres fizetésért már akkor, mikor a minimálbér még huszonezer környékén mocorgott.

A legválogatottabb módon rúgtak belénk a hivatalokban, hol azt feltételezve, hogy azért kísérem el én is, mert esetleg nem tud magyarul, hol azt a fejünkhöz vágva, hogy akár ő is átköltöztethetne minket, ha gond az eljárás... Mindez az első Orbán-kormány idején volt különösen jellemző - igaz: akkoriban még sokan hitték szép szavát itt is, így nem volt szükség a határon túliak szavazatára...

Közel húsz évünkbe tellett, míg végül az évenként (szintén jó pénzért) újra és újra elbírálandó tartózkodási engedély helyett egy hosszabb időre szóló letelepedési engedélyt is "kiérdemeltünk". Addig minden évben arról szólt az életünk jelentős hányada, hogy mikor jár le a munkavállalási engedély, tartózkodási engedély, mikor kell a következő orvosi vizsgálat, AIDS teszt... persze mind-mind borsos összegekért, annak ellenére, hogy itt adózott, nem is keveset, és itt fizette az egészségügyi járulékot! És nem lehetett tartozás: mert nullás igazolás nélkül szóba sem álltak velünk...

"Kedvencem" talán mégis az volt, amikor harmadik gyermekem érkezett, és a saját férjemet ketten kellett szinte örökbefogadjuk a rendőrségen, csak hogy az épp lejáró ittlétét egy pecsét segítségével további 30 napra meghosszabbítsák - mert én épp szülni készültem! Állambácsi inkább elvitte volna a kórházi létem idejére a két nagyobb gyermekem intézetbe, mintsem az apjuknak egy hónapra engedélyezze még az itt tartózkodást, amihez egyetlen pecsét kellett az útlevelébe... (Hogy végül milyen volt egy pár napos újszülöttel és két másik gyerekkel egyedül az első hetünk, amíg ő határt lépett és meghozta az új papírokat... erről inkább nem mesélek!)

Amikor végre meglett a letelepedési engedélye - örültünk! Nagyon! És már nem is erőlködtünk, hogy egyszer majd ő is magyar állampolgár legyen, mint egykor nagyapja volt. "Majd ha kérni fogják, hogy adhassák" - viccelődtünk...

És kérték! 2012-ben, 22 év után kérték, és adták! Igen, ez is az Orbán kormány volt - csak a trend és a szelek változtak! Akkor már boldog-boldogtalan megkaphatta: tömegesek tették le az állampolgársági esküt, amihez ekkora már (magyarok esetében nagyon helyesen) nem kellett se vizsga, se az a fejenként 6nm-nyi  szoba, amely hiányában (ugyan százezrek élnek ma is így, de) korábban nem tudtuk beadni a kérelmet. Kis szépséghibája a dolognak, hogy a kínaiaknak sem kellett sokkal több... de az egy másik történet!

Hogy miért volt ez most fontos? Talán nem az... Illetve nekem az! Mert az én szemszögemből kissé furcsa végignézni, hogy mit művelnek most ismét az erdélyiekkel - kihasználva kötődésüket, emberségüket a hatalomért cserébe! Az is elgondolkodtató, hogy aki odaát él, az most akár egy levélben is szavazhat az itteni választásokon, aki meg itt él, itt adózik, de valamiért távol lesz a nagy napon, az csak súlyos procedúrákat követően élhet jogával... 

Mondani egyet, tenni mást - majd mondani teljesen mást, és tenni az ellenkezőjét... Ebben mindhárom kormányzása alatt jeleskedett a mostani vezetés! Na nem mintha a többinek nehezére esett volna a hazudozás, de ennyire arcátlanul, köpönyegforgatóan és főleg: ennyire megosztóan egyik sem volt képes!

"Oszd meg, és uralkodj!" - úgy tűnik, Orbán idáig jutott az ókor történelméből, (az egyetemen kezdte karrierjét, talán nem ért rá továbbhaladni), de ezt profi szinten űzi! És ahogy megosztotta, és egymás ellen fordította az itt élő embereket, most ezzel a fenenagy jótékonykodásával (nyugi: elmúlik ez is április 8-án) épp a határon túliak ellen uszítja a többséget.

És persze: minden idegen ellen! Ez a mérhetetlen méreteket öltő migráns-kampány is csak erről szól! Igaz, most épp "lebuktak", hogy közben mégiscsak beengedtek 1300 "migránst", akikről azóta kiderült, hogy tulajdonképp kétszerannyi, és hogy ők csak "békésen kopogtattak", ezért nyertek bebocsájtást... És régi jó szokásuk szerint jogi definíciók csűrcsavarásával próbálják kimagyarázni a kínos helyzetet. Amúgy pedig: kit érdekel?!? Utálunk mi mindenkit, kezdve a pirézekkel!!! 

De hogy mennyire mást mond, és mást cselekszik mindig, álljon itt az - általam a Bevándorlási Hivatal oldaláról saját kezűleg letöltött - statisztika a 2017 évjökről:

bevandorlas.jpg

Vagyis a statisztika alapján 243 ezerrel többen élünk itt... És lám: ez annyira nem tűnt fel, hogy simán elhitte mindenki: ide senki nem teheti be a lábát!

Hogy is mondta a Nagy Klasszikus? Nem, nem a "ne mi kapjuk a legtöbbet"-re gondolok... Az rég nem aktuális: hiszen már senki más nem kaphat semmit! Valami olyasmi volt, hogy "Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok"... Nos - ez talán az egyetlen őszinte gondolata volt!

Azt gondolom, a fenti kis szösszenetek - melyek csak egyetlen témát érintenek és abban is csupán a jéghegy csúcsát - már önmagukban elegendőek lennének ahhoz, hogy személyes okok miatt sose kapjon tőlem soha voksot! És hosszan tudnám sorolni a listát, hogy még miért nem... Mégsem saját sérelmeim okán remélem, hogy nem lesz negyedjére is övé a pálca, hanem mert én egy élhető országot szeretnék magamnak, de legfőképp a gyerekeimnek! És ez most nem az... Nagyon nem az!

Én nem mondom, hogy ne szavazz rá! Az én demokráciámba belefér, hogy neked megfelel... Én csak egy dolgot kérek: fogadj szót neki! Ne azt nézd, hogy mit mond - se ő, se bárki más - hanem hogy mit csinál!!! És ennek ismeretében menj el, és tedd az X-ed legjobb belátásod szerint! Ne dőlj be neki: ez nem foci meccs!, ahol a csapattal örülsz, ha nyer, és lelkesen biztatod akkor is, ha épp vesztésre áll! Nem az számít, melyik csapattal szimpatizálsz - hanem hogy melyik mellett érzed, hogy élhetőbb a világ!

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr9413622284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arabok balrol 2018.02.01. 23:33:18

jók ezek a htm-nek álcázot lipsiposztok

több száz htmet ismerek egyetlen lipsi sincs közöttük

haha

teéjesenmindegy 2018.02.01. 23:39:09

"az én saját vállalkozásomban - amihez jó pénzért persze munkavállalási engedélyt kellett kérni - dolgozott százezres fizetésért már akkor, mikor a minimálbér még huszonezer környékén mocorgott."

"nem kellett se vizsga, se az a fejenként 6nm-nyi szoba, amely hiányában (ugyan százezrek élnek ma is így, de) korábban nem tudtuk beadni a kérelmet."

Tehát a te saját vállalkozásodban dolgozott az importférjed annyi pénzért mint a szarás, de nem volt 6nm szobája?

Talán nem a kocsmába kellett volna vinni a fizetést...

Bírom az ilyen hazug posztokat. Annyira ostoba ember írja, hogy tényleg nem emlékszik, hogy mit hordott össze öt sorral feljebb.

MammyPress Média 2018.02.02. 00:29:31

@teéjesenmindegy: fejenként 6nm volt az előírás, és hatan vagyunk. 36 nm-nyi szoba kellett volna.
A többit meghagyom neked - gondolj, amit akarsz!

teéjesenmindegy 2018.02.02. 01:22:23

@MammyPress Média: Ja. Gondolom, hogy egy idióta hazug vagy.
Figyi, elmondok egy nagy titkot. Két szobás lakás. Két és fél szobás lakás. Három szobás lakás.
Vagy aki állampolgárságot kér annak előírás az, hogy mindannyian egy szobában kell lakniuk. :D

MammyPress Média 2018.02.02. 06:18:18

@teéjesenmindegy: Még szerencse, hogy itt vagy és vigyázol...

$pi$ 2018.02.02. 07:21:08

"Mindez az első Orbán-kormány idején volt különösen jellemző"

Hát persze! Az mszp két kormány különösen barátságos volt a határon túli magyarokkal, csak ez a g.ci orbán, ez bánt rosszul velük. Hát persze!

teéjesenmindegy 2018.02.02. 11:38:02

@MammyPress Média:
Nem kell vigyázni, aki elolvassa az agymenésed az tudja, hogy több ponton vérzik.
Először leírod, hogy mekkora pálya melós a manus, aki a minimál ötszöröséért dolgozik, aztán nehézséget okoz 36 nm. Egy olyannak aki a saját vállalkozása vezetgetése mellett azért szül 4 gyereket.
Arról nem is beszélve, hogy a gyermekjólétisek elvennék a 4 gyereket, ha hatan lennétek egy lukban. Ja, meg van önkorm lakás, meg 4 gyerek után vagy 3 kilót kapsz az államtól havonta.

Szóval pont olyanra sikeredett ez a poszt, mint az összes többi, amit a hozzád hasonlóak írnak olyan dolgokról, amihez semmi közük. Az ilyen irományokban nyüzsögnek a diplomás absztinens hajléktalanok, akik vért adnak, meg társadalmi munkában segítik a többit.
süti beállítások módosítása