Csillagszóró
2017. december 25. írta: MammyPress Média

Csillagszóró

Nézem a szertehulló szikrákat, beszippantom azt a jellegzetes illatot… Olyan varázslatos az egész! Pedig pici villanások összessége, naponta látom egyenként őket, mégis csak így együtt jelentik, hogy karácsony van: a szeretet és a fény ünnepe!

Apró szikrák: egy mosoly, egy meglepetés… egy lehetőség, egy lehetetlenség… egy telefon, egy SMS… egy érkezés, egy fénykép… egy illat, egy íz… Külön-külön talán észre se vennénk, de így együtt azt jelentik: idén is boldog lett a karácsony!

csillagszoro.jpgNézz egy gyermek szemébe, amikor áhitattal csodálja a csillagszóró fényét! Meg kellene újra tanulni ezt az őszinte rácsodálkozást - akkor talán mindennapi életünkben is észrevennénk az apró szikrákat, megtanulnánk észrevenni a csodás pillanatokat, másodperceket...

Hiszen ez is csak néhány másodperc! Mégis kicsit úgy érzem: erre a néhány másodpercre vágytam egész évben…

És igen: tudom, hogy ha kialszik, csak egy kopár, tűzveszélyes drót marad – de azért biztos vagyok benne, hogy jövőre is meggyújtom!

Mert kellenek azok az apró, szerte hulló szikrák, hogy együtt fényt hozzanak az ünnepbe, fényt az életünkbe!

Boldog karácsonyt!

bk2017_mammy.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr4913524395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása