Feketén-fehéren: rasszista vagy!
2020. július 01. írta: MammyPress Média

Feketén-fehéren: rasszista vagy!

mammy2020ff.jpgTe rasszista vagy? És melyik rasszt gyűlölöd? A cigányokat? A zsidókat? A melegeket? Te, az nem is rassz… nem baj, gyűlölni lehet! Bárkit, bármikor! Addig se mással foglalkozol! Még jó, hogy épp áramlanak a migránsok is, így folyamatos az utánpótlás. De a legnagyobb szerencse, hogy téged legalább jó helyre hozott a gólya! Itt szabadon gyűlölhetsz…

Hogy te nem? Sőt: épp ellenkezőleg?

Akkor talán tudod a választ: miért tombolnak hetek óta az indulatok Amerikából indulva, immár világszerte?

Mert egy rendőr megölt egy feketét? Én láttam a képeket: szerintem egy embert ölt meg! Hogy a rendőr rasszista volt? Azt gondolom, ez a magánügye! Embert ölni a legtöbb állam törvénye szerint tilos, a vallások is elítélik a céltalan öldöklést! Hogy a rendőrnek mi volt az indíttatása – kell érdekeljen ez valakit? Lehet erre indoklás? Persze: az élet védelme, mindenek felett! De az ő áldozata már „ártalmatlanítva” volt, így azt gondolom: ő szimplán megölt egy embert – amire nincs és nem is lehet magyarázat, nincs rá „bocsi”! És az sem számít, hogy „csak egy bűnöző volt”, mert az ítélet a bíróságra, esetleg Istenre tartozik, nem egy rendőrre! Ergo: a rendőr bűnt követett el, mert megölt egy embert! Felelnie kell tettéért! Nem vagyok a halálbüntetés pártján, így csupán a legsúlyosabb büntetést követelném neki! És piszkosul nincs jelentősége, hogy ki volt az áldozat, mit követett el, és főként: milyen a bőrszíne! Ha valaki nem a saját életét védte – márpedig nem! – és nem egy potenciális áldozatot mentett, hanem egy ártalmatlanná tett ember nyakán térdelt, akkor ő nem rendőr, hanem gyilkos!

A kedves kollégái pedig – ha látták az esetet, de nem tettek semmit – bűnrészesek, hiszen nem akadályozták meg a gyilkosságot, nem mentették az áldozatot!

Nem értem, hol van itt szerepe a bőrszínének?!? Ha fekete, akkor más az emberölés definíciója, mint ha fehér? A rendőri esküben van utalás erre??? Vagy csak egy médialufit csináltak egy tragikus helyzetből, amiben lehet, hogy „végre szót kaphat” a feketéket védő szervezet, és lehet tüntetni a feketék jogaiért, de úgy tudom, Amerikában kicsit komolyabban veszik az Alkotmányt, mint mifelénk, de még a miénkben sincs szó bőrszín szerinti megkülönböztetésről!

A felhergelt indulatok azonban végigsöpörnek úgy tűnik immár az egész világon, kicsit azonban átlendülve a ló másik oldalára! Nem külön jogokat kellene követelni, mert nem látom be, hogy az mitől lesz egyenlő – hanem a meglévő jogok egyenlő betartását kéne megkövetelni! Nem szobrokat kéne döntögetni, hanem tisztelettel adózni az áldozatoknak – bárhol, bármilyen körülmények közepette érte utol őket végzetük! És tanulni a történelem során elkövetett hibákból!

Nem dönthetünk a születésünkről, egyformán érkezünk! Hogy mit kezdünk az életünkkel, a helyzetünkkel – ez az, ami rajtunk múlik, ami a törvények keretében számonkérhető! Ezt kellene a jogvédőknek megtennie, de nem bőrszín szerint, nem származás szerint, hanem mert ez az, ami valóban védi az embert! Amit most csinálnak „antirasszista” néven, csak olajat önt a tűzre! Egyrészt olyan embereket is állásfoglalásra késztet, akiknek alapból eszébe se jutna ilyesmi! Másrészt minél nagyobb hangon próbál valaki védeni egy kisebbséget, csoportot, annál nagyobb hangon akarják majd elhallgattatni. Ahova most jutott a dolog – szobrok döntése, filmek, képek tiltása… és még hosszan sorolhatnám – az egyetlen embernek sem fog jobb világot, könnyebb életet adni! De rengetegen lesznek, akikben eddig fel sem merült a kérdés, ezekkel szembesülve azonban az egyetlen válaszuk az lesz, hogy „most aztán elég volt!”! Ez hiányzik???

Én nem ilyen lovat – és főként: nem ilyen világot! – akartam, és attól tartok, a valóban segítő szándékú embereknek sem ez a célja! Csak azt tudom, hogy errefelé is nagy divat a kisebbségvédelem épp úgy, mint a rasszizmus.

Hála az extrém UV sugárzásnak az én bőröm jelenleg piros! Kérem, hogy ne kezdjen senki azért jogokat követelni a pirosaknak, és ne száműzzék a mesék közül Piroskát, mert én is azon nőttem fel! És nem szeretném, ha megdobálnának az ovisok, mert elhiszik, hogy miattam nem vihet kalácsot többet a Nagymamának! Persze: az óvodások ennél sokkal bölcsebbek…

Csak aztán felnőnek, és elhiszik, amit a média tálal nekik! Pedig a világ nem fekete vagy fehér, de emberek működtetik, emberek élnek benne! Jó lenne, ha ezt emberként tehetnék...

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr4915977318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.07.02. 07:26:21

Atya Isten, egy rasszista cikk!

Jegyezd meg: csak a néger életek számítanak!

midnight coder 2020.07.02. 13:23:11

Az amcsiknál picit túllendült a közhangulat balfelé. Sebaj, egy jó kis kommunizmus pár tíz millió halottal nagyon gyorsan vissza tudja lendíteni...

Amúgy pedig az amcsiknál a rendőrök megölnek évente úgy 1000 bűnözőt. Ebből úgy 600 fehér, úgy 300 fekete. Csakhogy a négerek részaránya a népességben 13%, míg a fehéreké 80.

Ugyanakkor évente megöl ugyanott úgy 2500 fehér és 2500 fekete kb. 2500 fehér és 2500 feketét (kerekítéssel, +/- 100). A másik ami érdekes, hogy a feketék szinte kizárólag feketéket ölnek, míg a fehérek szinte kizárólag fehéreket.

Ezeket a számokat az amcsi balfékek persze nem annyira reklámozzák, de pár perc guglizással azért elő lehet keresni. Persze az amcsi baloldali (és általában a baloldali) polgár nem annyira híres, hogy utánamenne az adatoknak...

MEDVE1978 2020.07.02. 14:42:28

Viszonylag egyszerű szerintem. Amerikában ugye kicsit más a helyzet, tele van fegyverrel. Rendőrként nem lehetsz biztos abban, hogy ha igazoltatsz egy lerobbant kocsit, akkor nem lőnek arcba, amikor az ablakhoz fáradsz. Lelőhet néger-fehér-barna-sárga stb. is. Igazoltatsz egy szar környéken, más is lelőhet valamelyik épület mögül. Nyilván ez egy interakció bűnözők és rendőrök között. Lelőnek egy rendőrt, a másiknak jobban viszket az ujja a ravaszon egy krízisszituációban. Aztán mondjuk egyszer lelövi XY-t, aki éppen a cigit akarta elővenni a zsebéből. A rendőrök azt fogják mondani, hogy nyúlt valamiért, ami fegyvernek látszott. Hogy miért? Közösségi dinamika, összetartás, velem is előfordulhat, a közösségem véd. Mindenhol így van.
A konkért esethez: adott egy nagy darab fekete férfi, aki zavart állapotban hamis pénzzel akar fizetni egy boltban. A bolt előtt tartják, a rendőrök nyilván besaccolják, nagy darab, le vele a földre. Utána meg maradjon is ott, ennek egy formája, hogy rátérdel. Valószínűleg nem először csinálta, hanem sokadszorra. Csak hát éppen a pasas beteg is volt (koronavírusos korábban + szívbeteg) és valószínűleg a zsaru is rossz helyre térdelt. Utána könyörgött, hogy szálljon le a nyakáról a zsaru. Az ember kegyetlenségként éli meg, hogy nem figyeltek rá, de valószínűleg ez is rutin, számos alkalommal mondtak már ilyet nekik valószínűleg és nem volt semmi mögötte. Most viszont tényleg nem kapott levegőt Floyd.
Tehát egy tragikus eseménysor. És valószínűleg naponta történt akkoriban ilyen. Belejátszott, hogy George Floyd fekete volt? Minden bizonnyal, valószínűleg egy jól szituált fehért megbilincselnek és beültetik az autóba.
Ami lett belőle és a BLM természetesen csúsztatásokba megy bele, leginkább az amerikai társadalompolitika problémáira mutat rá.
Természetesen rábuknak a politikai aktorok, mint kacsa a nokedlire. A baloldali - demokrata - politikusok ráülnek a vonatra, Trumpot akarják megverni vele. Trump persze abban bízik, hogy a radikalizálódás miatt a polgárok döntő többsége és a fehérek rájönnek, hogy itt ő az, aki megmenti őket, a közösségüket, a kulturális emlékeiket a csőcseléktől.
Miközben itt elfelejtik, hogy a demokraták jelentősen szigorították a büntetési tételeket sok helyen a kilencvenes években, ezzel kriminalizálva rengeteg (könnyű)drog fogyasztó feketét, illetve a három csapást.
Most pedig letérdelnek a sok BLM-s szimpatizáns előtt, meg cseszegetik a rendőrséget egy kicsit, néhány szavazat reményében.

Az egész vége pótcselekvések sorozata és egy képmutató amerikai társadalom lesz, ami felszínes toleranciáját próbálja mindenre és mindenkire kötelezővé tenni.

a nagy hohohorgász 2020.07.02. 17:55:38

Hany rendorert tuntettek eddig? Megint a kibaszott deviancia tamogatasa.... kivancsi vagyok a poszter hogy fegyverezne le egy bunozot????? Akkor van igazsagotok ha egy feher rendor kimegy harlembe es vakon lelovi a negereket.... de egy bunozobol ne csinaljunk szentet. Ha a poszter nagymamajat megoli egy cigany 2 kilo lisztert akkor gyilkos a cigany? vagy a rohatd orban miatt olt???? A mamad akkor is halott lesz!!! Es nem orban olte meg!!! Mocskos kis geci mammy vagy poszter.

Drizari 2020.07.02. 22:56:38

Rendszerszintű a probléma (és nem mostani keletű), a rendőr bebörtönzése nem oldana meg semmit. Eddig is öltek fegyvertelen feketéket az amcsi rendőrök, és fognak ezután is.

Ajánlom megnézésre a 13th című dokufilmet, bekapcsolható a magyar szöveg, ebben választ kap a néző, miért rendszerszintű. Meg arra is választ kap, hogy mára miért haladja meg a börtönlakók száma a 2 milliót, és a zömük miért afroamerikai:

youtu.be/krfcq5pF8u8

MammyPress Média 2020.07.03. 12:11:12

@a nagy hohohorgász:
Köszönöm érdemi hozzászólásodat, mely sokunk számára hozhatott megvilágosodást!
Fogadd elismerésemet, hogy annak ellenére is sikerült kedvencedet újfent piedesztálra emelned, hogy ez az írás speciel nem Orbánról szólt - de mint az köztudott: nélküle a fű sem nőhet, tehát jogos, hogy meg kellett említened egy ilyen fontos témában. Köszönöm, hogy pótoltad eme hiányosságot!
Kifejezetten megtisztelő, hogy a szemedben ennek dacára is orbáni magaslatokba emelkedhettem, de sajnálom - nem ígérhetem, hogy merek olyan nagy lenni, mint ő, hiába is biztat erre! Gratulálok, hogy neked azért sikerült!

MammyPress Média 2020.07.03. 23:28:40

@Drizari: A probléma valóban rendszerszintű! Én kicsit másban látom az eredetét, mint a filmben. A múlton nem lehet változtatni, de lehet belőle okulni.
Ma arra kellene törekedni, hogy az embert lássuk. De ez nem érdeke egyetlen hatalomnak sem. Lehetsz választó, fogyasztó, ember nem. Lehetsz fekete vagy fehér, balos vagy jobbos, katolikus vagy muzulmán, de ember nem.
Azt mondják, szabad vagy, mert szabadon definiálhatod magad, miközben folyamatosan felcímkéznek. Olyan címkékkel is, amelyek adottak, nem rajtad állnak. Hol itt a szabadság?
süti beállítások módosítása