Vége a járványnak!
2020. június 06. írta: MammyPress Média

Vége a járványnak!

alagut.jpgBár hivatalosan még csak azt jelentették be, hogy június 30-val visszavonják a vészhelyzetet, de én már több biztos forrásból is tudom: igen, tényleg vége van ennek a rémálomnak!

Az egyik, hogy Budapest gyakorlatilag lebénult, legalábbis csúcsidőben, vagy ha esik kicsit az eső – nem beszélve arról, ha csúcsidőben van felhőszakadás! Ennyi autó a járvány előtt is ritkán volt együtt, legfeljebb a karácsonyi vásárok idején, de hát végül is érthető: Budapesten mostanában minden nap Karácsony van!

De mindez csak ráutaló magatartás a járvány vége részéről, az igazi bizonyíték, a csalhatatlan jel az a rendőrség hírei között szerepel!

Mint azt a police.hu weboldalon – valamint minden hírekből – megtudhattuk: újra itt vannak a migránsok! Márpedig ők a járvány alatt csak elméletben léteztek, néha egy-egy futólag odavetett elszólásban. Most viszont itt vannak! Visszatértek! És én máris rettegek, ahogy ez elő van írva!

Sőt: most még jobban! Mert eddig csak attól reszkettem, hogy idejönnek, és megkéselnek, megerőszakolnak, miközben elveszik a munkámat! Szinte már rémálmaim voltak ettől, és minden este úgy aludtam el, hogy láttam, amint mindenféle nációk ülnek egy ház pincéjében, és csoportosan tervezgetik, hogy idejönnek, mert itt a legjobb, és én is itt vagyok, meg a szomszédasszony is! De én vagyok nagyobb veszélyben, mert nekem lányaim is vannak!

Szóval a lényeg, hogy eddig is rettegtem, de szerencsére eddig bízhattam benne, hogy a haza megmentője engem is megment! Talán a puszta kezével is megtenné, mert ő egy igazi hős, de intézkedésekkel bölcsen és előrelátóan tett a védelmemért: kerítést épített, katonákat vezényelt, és folyamatosan jelezte a veszélyt! Mert ez itt egy munka alapú társadalom, ahova egy légy sem jöhet be, csak ha engedélye van. Mint az ukrán vendégmunkásoknak, akik a külföldön kalandozók helyére jöttek, félpénzért dolgozni… Na, de ne kalandozzunk mi is: a lényeg, hogy biztonságban érezhettem magam itt a nagy rettegés közepette!

Most azonban azzal kellett szembesülnöm, hogy kiástak egy 40 centi átmérőjű alagutat, 24 méteren keresztül! Mit nekik kerítés, meg őrség… Bár azt mondják, hogy ott aztán még nem jött be senki, és biztos igaz, hiszen többször is mondták! Még a nyeles lapátot is megmutatták – corpus delicti – amivel kiásták, bár én nem vagyok eléggé kreatív, hogy elképzeljem, hogyan fért el a nyele úgy, hogy közben használni is tudják, de hát ez az én bajom!

Lényeg, hogy TUDJÁK, hogy nem jöttek át, ez kicsit megnyugtató!

Én mégis aggódom egy cseppet! Mert minden hírekben elmondták, hogy „intenzív mozgást észleltek”, de ezek szerint az odavezényelt csapatok nem tettek semmit? Talán csak nézték, ahogy mozgolódnak? Vagy segítettek elhordani esetleg a földet? Mert annak nem látni a nyomát… Márpedig 24 méter az kb akkora alagút, mintha 15 embert fektetnénk le hosszában, egymás után – az azért nem kevés! Hogy a 40 centis átmérő mellett, ahol épp elfér a válluk, hogyan rakták hátra (nyeles lapáttal!) a földet, hogy haladjanak… Na ez még rejtély számomra! Majdnem akkora, mint hogy hova lett a kiásott föld, vagy hogy hogyan nem vették észre őket ásás közben, csak a mozgolódásukat…

Lassan kezdem azt hinni, hogy ezek olyan elszántak, hogy megették a kiásott földet, csak hogy idejöhessenek értem, meg a szomszédasszonyomért! És még az is lehet, hogy megeszik az egész országot!

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr1415744414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2020.06.06. 18:01:36

@Könyveslány: szívmelengető az a tudat, hogy a tiédet teljesen szükségtelen. mi is ebben a gyűlölködés, az uszítás? a szerző csak majmot csinált az illetékesekből. nem tetszik? nem kell olvasni. amúgy: közöd?

Drizari 2020.06.07. 08:43:15

Migráns ... elvándorló, egy másik országba áttelepülő. Az unokatesóm (41 éves) migráns. Tíz éve települt át Floridába, ma USA állampolgár. Hogyan csinálta, nem tudom, én nem kérdeztem, ő nem mondta. Végzettségét tekintve aneszteziológus (altatóorvos).
Vitte magával az igazolványait (személyi, útlevél, jogosítvány) és orvosi, szakorvosi bizonyítványait. Beszélt (írt és olvasott) ugyan angolul, de egy ideig küzdött az amerikai angollal, és az orvosi szakszavakkal. Utóbbit latinul könnyedén vette.
Az Amerikai Egyesült Államokat eszébe nem jutott Mexikó felől megközelíteni, a határkerítés alatti alagútfúrás a legkevésbé sem. Törvényi előírások és feltételek teljesítésével vált amerikai lakossá, mára állampolgárrá.
Nem ártana hasonló módon megközelíteni és bejutni Magyarországra a hozzánk érkezni szándékozó migránsoknak. Akiknek a többségét nem nevezném migránsoknak, csak ismeretlen (igazolvány nélküli) határsértőknek.

MammyPress Média 2020.06.07. 09:14:37

@Drizari: Ebben alapvetően igazad van - más kérdés, hogy ide akkor sem egyszerű "bejutni". Kivéve az ukránoknak, ők jöhetnek!
Akinek épp lerombolják a házát - különösen, ha gyereke is van - az nem megy vissza, hogy hova is tette a diplomáját... Nekem hozta úgy régen az élet, hogy menekülnöm kellett - vászoncipőben voltam, kabát nélkül a novemberi hóesésben. A papírjaim érdekeltek a legkevésbé!
Nem mondom, hogy mindenkit be kell engedni - de mindenkit emberként kell kezelni!

Sir Galahad 2020.06.07. 09:18:50

Kedves Presszó mami! Az illegális migráció azért volt a járvaány idején a megszokottnál kisebb mértékű, mert minden ország szigorúan zárta a határait a vírus terjedésének megakadályozása érdekében. Most meg azért nagyobb, mert feloldották a korlátozásokat.

Néha nem árt gondolkozni. Legalább egy kicsit.

Drizari 2020.06.07. 09:28:15

@MammyPress Média:
Nem tudom, hogy a YouTube-on nézted bármikor is Tücsi vlogjait. Az apja (migráns) itt él Magyarországon, aki nőgyógyász és szülészorvos. Tücsi már magyarnak született, akinek már a lánya is magyar. Érdemes megnézni Tücsi videóit.

A háza leromboltak többségénél ott az igazolvány, pláne háború esetén, mert éppen ezért él, mert nem volt otthon, amikor találat érte a házát. Ha meg ugye épp otthon tartózkodott, akkor abból már nem lesz se menekült, se migráns.

MammyPress Média 2020.06.07. 09:28:23

@Könyveslány: Tévedsz: csak a kormány oldaláról nézve ellenoldali!
Igen, az valóban hangosabb részemről! Egyrészt: pillanatnyilag az van, amit ők diktálnak - övéké a kritika! Másrészt: ahhoz, hogy "kritizálni" lehessen, ahhoz kell "valami"! Az ellenzék - összefogva vagy külön-külön, ahogy tetszik - egy langy' massza... Igen, minimális a szóhoz jutási lehetőségük, de nem is igazán van miről beszélni! Szóra sem érdemesek...

Drizari 2020.06.07. 09:49:04

@MammyPress Média:

Még valamiről, akik háborús országokból érkezettek(nek mondják magukat).

Vegyük példának Szíriát, ahol - ahogy nézzük - polgárháború is dúl. Az országból kimenekülne egy család: hogyan juthatnának városokon-településeken keresztül, katonai ellenőrző pontokon át, végül az országhatáron - igazolványok nélkül??
De lehetne példa Afganisztán is, ott is könnyen fut bele ellenőrző közegekbe az utazó. Igazolvány nélkül túljutna mindegyiken?

Drizari 2020.06.07. 10:03:52

@MammyPress Média:

Most egy kérdés feléd:
Mondjuk valóban a házadat lerombolta a háború (rakéta találat érte), Te csoda folytán életben maradtál, de az igazolványod és egyéb okirataid mind megsemmisültek.
Aleppoból (Szíria) indulsz mindenféle okmány (és bankkártya) nélkül, pénzed sincs. Röszke felé veszed az irányt, mert úgy érzed, muszlim létedre egyedül az EU-ban lelsz menedéket, ahonnan mennél tovább az angolokhoz vagy a németekhez. Röszkei célodhoz áthaladsz a törökökön, bolgárokon és szerbeken keresztül, mivel ez a 2343 kilométeres út a legrövidebb.

Neked Röszkétől Aleppoig pénz és igazolványok nélkül sikerülne?

Drizari 2020.06.10. 15:03:46

Válaszolatlanul hagyni kérdést kínos ....
süti beállítások módosítása