Csíksomlyói BL döntő - a pápa nem lesz gólkirály!
2019. június 04. írta: MammyPress Média

Csíksomlyói BL döntő - a pápa nem lesz gólkirály!

papa-ruha-magyar-felirat-magyar-szoveg-cenzura-roman-erdely.jpgHogy mennyire keresztény az az ország, ahol a kormány tagjai és szócsövei úgy beszélhetnek a pápáról, ahogy mifelénk ezt megtehetik... – nos az is „megérne egy misét”!

„Én vagyok a legkeresztényebb, tehát a legeurópaibb az európaiak között. Európa DNS-e vagyok, annak az őrzője.”

- mondotta nemrégiben az ország első embere, és nincs okom, hogy kételkedjek ebben. Nem csak az általa tanúsított megbocsátást, felebaráti szeretetet alapul véve, de azért sem, mert – mint azt mindannyian tudjuk – ő sosem hazudik! Legfeljebb a párt ötödikként regisztrált tagjának kitüntetett megnyilvánulásai gondolkodtatják el az emberek elvetemültebbjeit. Ilyenek, hogy:

 „A pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember”

 vagy

 „Ne képzelje azt, hogy amit ő mond, az isteni kinyilatkoztatás, egy hülye, ostoba politikai vélemény, és ekképpen is kell hozzá viszonyulni”

Persze ez tőle messze a teljesség igényét nélkülöző gyöngysor, a többiek gondolatait az „argentin migránsról” inkább nem idézném, nem kívánok reklámot csinálni nekik.

Rendben, értem én: a „cápa, izé: ellenpápa” migránspárti, utálni kell, és különben is – mint kiderült – a keresztény Magyarország protestáns, nem katolikus! Tehát nem érdekes, mit mond ő: éljen a hősiesen védelmező kormány, és abcug pápa, le vele! Eközben a magyar kormány mindent elkövet, hogy „magáénak tudja” a határon túli magyarokat, vagy pontosabban: azok szavazatait. Olyan intézkedésekkel, amelyek többsége csupán gesztus, amelyek legfeljebb elvben segítenek, vagy szimplán csak tovább mélyítik az árkot az ottaniak és az „anyaország” területén élők között.

Mindezek függvényében csak egyet nem értek:

Hol volt (a legkeresztényebb) Orbán Viktor – vagy bárki a kormányból – amikor a román diplomácia nem engedte (magyarok lakta!) Csíksomlyón, hogy a (rendben, utálnivaló, de mégis: a kereszténység egyik legnagyobb vezetőjeként deklarált) pápa olyan reverendában jelenjen meg, amelyen magyar felirat van?!? Miért nem kérette be senki a nagykövetet? Miért nem írt senki levelet, nyilatkozatot, számonkérést??? Hol volt, amikor ki kellett volna állni az ott élők vallási és nemzetiségi jogaiért? Amelynek biztosításáért egy ANYAországnak mindent el kellene követnie?

Ja, tudom: épp meccsre ment! Hiába na: egy BL döntővel szembe a pápa sem rúghat labdába! Így azonban –stílusosan kifejezve – most ismét a románok vezetnek...

 

Utóirat: azon bezzeg sikerült felháborodni, hogy nem a pápa ment be a templomba, hanem a Mária szobrot hozták ki elé... Amit egyébként rendszeresen kihoznak a körmenet során – ez a híres Csíksomlyói búcsú, amelynek minden évben tudjuk az idejét. Az Orbáni búcsúnak sajnos nem... Még!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr814877398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.04. 06:52:48

Az ilyen Ferike féle peremberkék nem számítanak. Bármilyen hisztisen is küzdenek Krisztus ellen, csak bele fognak őrülni egy jobban.

MammyPress Média 2019.06.04. 09:18:34

@MAXVAL bircaman közíró: Tudom... Nem is lehetne Isten földi helytartója, hiszen nem élt soha a Bibóban!

szmakarov 2019.06.04. 21:09:46

@MAXVAL bircaman közíró: Viktorka a peremember, akinek volt komcsiként és libsiként, most álkeresztény pszichopata ként nem hisz senki már, te Fideszes troll! :))

hegecz25 2019.06.04. 21:34:40

@MAXVAL bircaman közíró:
ugy tunik, hogy ti tudtok egy legvonalnal is rovidebb utat, teso.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.06.04. 21:40:57

hazug banda vagytok.
a masik oldali roman fajtatok azt zugta, orban ott talalkozik majd a pápával...hergeltek a roman suttyóikat.
ti meg itt ezen az oldalon?senkihazi bugris bozgor csicskák...
orban reformatus faszcibalok. ader katolikus. ott is volt.

MammyPress Média 2019.06.04. 21:47:05

@FILTOL: Már bocsánat, de engem nem az érdekel, hogy hol volt! Nem az a bajom, hogy meccsre ment, Csíksomlyó helyett. Az a problémám, hogy sem ő, sem valamelyik barátja nem emelt szót amiatt, mert a pápa egy magyar lakta helységben nem viselhetett olyan miseruhát, amelyen látszik egy magyar felirat.
A hosszabbítás után egy "na de uraim", vagy valami... a legkeresztényebbtől ennyi azért járt volna! Még ha református is!

nemecsekerno_007 2019.06.04. 22:10:01

Tök mindegy mit csinál a patás, nektek nem jó. Innentől kezdve akár maga a Megváltó is jöhetett volna Csíksomlyóra, az se számítana.

morph on deer 2019.06.04. 22:17:37

@FILTOL:
“orban reformatus faszcibalok”

Cibáld csak nyugodtan, az legalább értelmesebb tevékenységnek tűnik, mint ha írnál...

Két cibálás között pedig nézegesd, hogy református vezéred hogyan is gondolkodott ugyanerről mindezidáig:

24.hu/belfold/2013/04/17/az-orbanizmus-az-uj-vallas/amp/

2010-2015.miniszterelnok.hu/cikk/papai_audiencia

mandiner.hu/cikk/20101206_magankihallgatason_fogadta_orbant_a_papa

morph on deer 2019.06.04. 22:27:42

„Én vagyok a legkeresztényebb, tehát a legeurópaibb az európaiak között. Európa DNS-e vagyok, annak az őrzője.”

Szerintem épp ideje lenne valami fokozott biztonságú helyen tárolni Európa DNS-ét, - például mint Sopronkőhida, vagy Márianosztra, - mielőtt végképp elmennek nála hazulról.
Mert arra az esetre már nincs megfelelő intézmény, tudtommal...

morph on deer 2019.06.04. 22:31:18

Hát, ha ez volt az ominózus miseruha, akkor talán jobb is, hogy nem jelent meg a pápa azzal a kis izével a hasán!
Rettenetesen gagyi!

Egyáltalán, kinek jut eszébe a pápára reklámot aggatni, és miért?

MammyPress Média 2019.06.04. 22:44:51

@morph on deer: Én is el tudnék képzeln i szebbet, méltóbbat, de nem ez a lényeg...
EZ egy vallási esemény volt, nem politikai. Egy magyarok lakta helységben... És azért nem lehetett rajta ez a románosított nevű Szabó Kriszta által készített temesvári ruha, mert magyarul volt rajta felirat! Illetve a ruha maradhatott - ha eltakarja, "mert ez itt Románia". Ami tény... de a vallásod gyakorlása az anyanyelveden - az meg alapvető emberi jog!

morph on deer 2019.06.06. 10:27:06

@MammyPress Média:
“...de a vallásod gyakorlása az anyanyelveden”

Csak ez nem a vallásgyakorlásról, hanem egy feliratról szólt, - amit továbbra sem értek, hogy alapból mit keres(ett) egy miseruhán!
Én hülye ötletnek tartom.
Az egész messze sokkal jobb lett volna az egy kis vallási brosúrába való rajzocska nélkül, tisztán esztétikai-, ha úgy tetszik művészi szempontból is. Stílusidegen, felesleges, és a dolog jellege miatt még olvashatatlan is az üzenet már pár méter távolságból is.
És ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy milyen nyelven és mi van ráírva. Mindenki jobban járt volna a szokásos PAX szimbólummal, ami hagyományosan ezeken a helyeken szerepelni szokott.

MammyPress Média 2019.06.06. 10:37:59

@morph on deer: Javarészt egyetértünk! Szerintem giccses és felesleges. És szinte kivehetetlen. Egy okkal több, hogy ne értsem: miért kellett tiltani?!?

Mindamellett feltehetően egy gesztusnak szánták, mint húsvétkor, karácsonykor, amikor minden nyelven elmondja a pápa az áldást - ezzel kifejezve az összetartozást.

totii 2019.06.06. 13:25:59

@MammyPress Média: a római pápa Szent Péter trónján ül, nem Istenén...
süti beállítások módosítása