Az igazi Barátok közt - avagy a sorozatok országa
2019. május 19. írta: MammyPress Média

Az igazi Barátok közt - avagy a sorozatok országa

kolesztarsak.pngAusztria itt van a szomszédban, mondhatni: határtalanul közel. Bár ez a távolság meglehetősen relatív, én rájöttem, hogy - a minimálbéren, az egészségügyön, a sajtószabadságon, a (jó, befogtam! Szóval: sok „egyéb") mellett - mi a különbség a két ország között!

Ha például odaát pénteken nyilvánosságra kerül egy „cikis” videó – szombat délre lemond a főszereplő, estére az egész kormány belebukik, mondván „ekkora bizalomvesztést csak előrehozott választással lehet helyreállítani”! Drámai fordulat…

Mi azonban nem a drámák, hanem a sorozatok országa vagyunk. Itt a Szabó család és a Szomszédok után most a Barátok közt megy, évtizedek óta (tudod: barátok, ahol mindenki mindig szívat valakit! Csak ott nem egy kollégiumban, hanem egy társasházban indul a sztori!). Szóval a lényeg: ha itt előkerül – helyesebben: amikor itt előkerül! – egy-egy ilyen (vagy sokszor ennél sokkal „ilyenebb”) videó, akkor beülünk a fotelba, pattogatott kukoricáért (bocsánat: popcornért!) nyúlunk és izgatottan várjuk a következő epizódot!

Extrém esetben esetleg kiírjuk a Facebookra, hogy "nahááát"...

Nyugalom: amíg van érdeklődés, addig jó biznisz ez a rendezőnek - nem kell félni, hogy vége lesz a sorozatnak! Még akkor se, ha egy főhőst épp kiírnak belőle...

Utóirat: hallottátok, hogy a spórolt pénzéből Vágási Feri beszáll az illiberális demokráciába? Az most a legjobb biznisz, megéri!

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr5914835828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antika890 2019.05.20. 21:58:44

Amit a köztévé nem ad le, az fakenews! Nem véletlenül akartak maguknak a sógorék is egy ilyet! ;) ha sikerült volna nekik, most nem lenne bukta, vagy nem ekkora.

ulpius66 2019.05.20. 22:06:31

Jujj, de cuki!

2017-ben a német titkosszolgálat törbe csalja ezt a hülye Strakét Ibizán......

Aztán eltelik két év, majd ezt a kompromittáló felvételt "befújta a szél" a Süddajcse Zeijtunk és a másik német lap ablakán... majd mit ad Isten erre aludtak jó pár éjszakát ottan az újságok szerkesztőségében, majd egy héttel az EU választások előtt nyilvánosságra hozták.... talán nem véletlenül!!!!

Ott a liberális német sajtóban természetesen NAGY ÍVBEN SZARNAK A SZEMÉLYISÉG VÉDELEMRE, A TITOKVÉDELEMRE, GDPR, stb, stb, stb......

Ha én lennék Strake jól beperelném a német lapokat egy pár milliárd euróra a személyiség-védelmem tönkretétele ürügyén.....

NA, KB. ÍGY MŰKÖDIK A LIBERÁLIS MÉDIA-HATALOM!!!!!

Ekrü 2019.05.20. 22:09:51

Nekem miközben az Index főcikkét olvastam ezeken a mondatokon akadt meg a szemem:
"Ausztriának a második világháború óta 30 kormánya volt, ezek közül 20 esetben a szociáldemokraták (SPÖ) és a néppárt (ÖVP) nagykoalícióban irányította az országot. Ennek megfelelően ki is alakultak az országban a két nagy párthoz kötődő struktúrák, a személyi és a gazdasági háttér. "-Ezek után kérdezem,minek is van Ausztriában választás,ha a végeredmény szempontjából tök mindegy ,hogy kire szavaztak?Hogyan alakult ki a két nagy pártnak a személyi és gazdasági háttere?(Na jó ez költői kérdés,igazából csak a képmutatásuk zavar.)
Ezek után tényleg van pofájuk minket diktatúrázni?
( index.hu/kulfold/2019/05/20/ausztria_fpo_ovp_heinz-christian_strache_sebastian_kurc_ibiza_video_titkosszolgalat_kormanyvalsag/ )

ulpius66 2019.05.20. 22:11:15

Kedves ballibsi firkászok, blogírók, kommentelők!

Azt ugye nem akarjátok bemagyarázni, hogy erről az egészről Angela Merkel nem tudott évek óta?
(kivárta a legmegfelelőbb pillanatot....)

Azért megnézném Angela Merkel arcát a hazugság-vizsgáló gépre kötve, amikor felteszik a kérdést, hogy tudott-e erről a videóról....

ulpius66 2019.05.20. 22:16:43

"Cui bono" --- kérdezné Seneca

Kinek az érdekében áll ez az egész?

Kinek jön jól?

A ballibsi maffiának!!!!!!!!

Nem véletlen, hogy a ballibsi médiumok kiáltották hírré az egész világban a szerencsétlen Strake tőrbe csalását!

ulpius66 2019.05.20. 22:19:41

Nyilvánvaló, hogy A TELJES FELELŐSSÉG AZ ÜGYBEN A NYILVÁNOSSÁGRA HOZÓ KÉT NÉMET ÚJSÁGÉ!!!!

UGYAN AZ ÚJSÁGOK MÁN HETEK ÓTA TUDTAK A VIDEÓRÓL, MÉGIS CSAK MOST HOZTÁK NYILVÁNOSSÁGRA!

MILYEN ALAPON HOZTÁK NYILVÁNOSSÁGRA???????????????

..és ha hamisítvány az egész, megrendezett színészekkel?????????????

Blogolo Blogi 2019.05.20. 22:43:32

@ulpius66: "Kinek jön jól?"

Mindenkinek jol jott, aki nem szimpatizal nacikkal. Akinek nem jott jol, az Salvini, Le Pen, Orban es az osszes tobbi naci. Valoszinu ok is be vannak szarva hasonlo videok kiszivargasatol.

Blogolo Blogi 2019.05.20. 22:45:45

@ulpius66: "..és ha hamisítvány az egész, megrendezett színészekkel????????????"

Tetszik az eszjarasod Gyerek! Nem is az FPÖ fonaci mondott le, hanem a szinesz aki jatszotta. Istenem, de gyoker vagy, igazi kis fideszgyoker.

Sir Galahad 2019.05.20. 23:26:06

@ulpius66: ... akkor Strache nem lemond, hanem azt nyilatkozza, nem ő van a videón, hanem egy rá hasonlító színész.

Szívesen!

MACISAJT 2019.05.21. 05:16:24

Bezzegausztria, mi?

A valóságban ugyanolyan rohadt korrupt mint az összes többi. Csak 1955-ben megszabadultak a szovjetektől, míg Magyarországon jött 56 és még 44 év államszocializmus...

Haidert 2008-ban még egy drónnal levadászták az autópályán.
Strachének elég volt egy bekamerázott ibizai villa és pár oroszul beszélő kurva.
Persze Hans Peter Haselsteiner, a Strabag tulajdonosa aki az ausztriai szdsz-t , a "liberális" NEOS pártot működteti az állami megíbzásokból, kevesebb szó esik valamiért.

Viszont tény. Strache bár részegen ökörségeket beszélt még a választások előtt, távozott.
Magyarországon viszont asz apró-klános mikor kiderült hogy tönkretették az országot, még maradt négy apró évet:

"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetõségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentõs kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? "

Mit mondtak? Hogy "igazságbeszéd"...
És rohantak az mszp-szdsz képviselők a parlamentbe hűségesküt tenni....
A következmények ismertek.

MACISAJT 2019.05.21. 05:25:09

@Ekrü: "Ezek után tényleg van pofájuk minket diktatúrázni?"

Az első világháborút ami aztán Trianonhoz vezetett , az osztrákok és a németek akarták mindenáron...többen már úgy tudják hogy a Tisza, na az volt...
Az osztrákoknak is volt "szocialista" kísérlete, de a tanácsköztársasági kunbélákkal,számuelykkal ellentétben azok osztrák patrióták voltak...
Hitler osztrák volt és az Anschluss egy virágesős örömünnep volt a két ország egyesülésére..(ma már ott tartanak hogy Beethoven az osztrák, Hitler meg német:))
Ausztriát mint legyőzöttet ugyanúgy megszállták a szovjetek és ott is maradtak.Egészen 1955-ig amikor is megszabadultak tőlük és piacgazdaság fejlődhetett, Marschall segéllyel.
Magyarországnak eközben a rákosi, gerő,eisenberger benjáminok jutottak, a malenkij robot majd 1956 és kádár-apró-fekete-dögei és még 35 év kommunizmus...

Hogyan lehetséges hogy a fél Dunántúlt osztrák gazdák felvásárolták zsebszerződéses gombokért és most óbégatnak az EU-nál hogy oda a tuti vircsaft, miközben magyarok még a nyamvadt cukrászdát sem tudtak Bécsben nyitni ( EU csatlakozási kampány szlogen).
Hogy tudták zömében osztrák bankok eladósítani a helyi komprádor politikusok és "nemzeti" bankosok segítségével magyar millióit 2002-2010 között, ráadásul svájci frankban, úgy hogy az adósok egy svájci frankot nem láttak ellenben papíron több adósságuk volt svájci frankban mint maguknak a ..svájciaknak.

És most az ilyenek rikoltoznak hogy bezzeg Ausztria és menjünk tüstént oda mert ott jobban élnek.
Hát vazze, csoda ilyen különbségek után?

MACISAJT 2019.05.21. 05:30:34

"Az osztrák sajtó azt találgatja, ki állíthatott csapdát Heinz-Christian Strachénak. Feltételezésekből nincs hiány és akadnak bizonyos konkrét jelek is amelyekből azért nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Annyi bizonyos, hogy a felvételt készítők profi munkát végeztek. Bár Strache eleinte csapdát sejtett, minden további nélkül bele is sétált abba. Szombati búcsúbeszédében külföldi titkosszolgálatok áskálódásáról tett említést, s név szerint az izraeli politikai tanácsadó, Tal Silberstein nevét említette. A „Silberstein-módszer” már az osztrák politikai retorika fontos kifejezésévé, a piszkos kampány szinonimájává vált. "

Valahonnan ismerős volt ez a név. Naná.
2002-ben Silberstein és Rosner, Weberrel együtt irányította az MSZP-SZDSZ kampányát,.
Kicsi a világ, nem? Na de ennyire ??!!!!

Muhaha

Christian Smith 2019.05.21. 06:32:36

@MACISAJT: Amiket összehadoválsz az fenomenális. Nem is válaszolok, mert megmagyarázod, hogy miért hiányzott négy jegy az ötösödhöz az általános iskolában.

Visceroid 2019.05.21. 07:37:16

@MAXVAL bircaman közíró: "A magyar vezetés egyszerűen profibb az osztráknál. "

Bizony! Ők nem buknak le, vagy ha igen, simán kimagyarázzák magukat, a nép meg kajálja.

felucca02 2019.05.21. 07:38:31

@ulpius66: Jaja, hamisítvány. Olyannyira az, hogy az érintett rögtön lemond.
Ez most nem volt egy túl éleseszű hozzászólás...

felucca02 2019.05.21. 08:02:04

@MAXVAL bircaman közíró: Ez teljesen nyilvánvaló. Ez a két ország által kínált életminőség különbségén is lemérhető. Mindig is profibb volt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.05.21. 08:21:11

@Visceroid:

Így igaz, jobb politikus Orbán. Fő előnye, hogy 20-30 éve még a háttérhatalom csapatában volt vezető csatár, s ismer minden trükköt önnan.

A háttérhatalom ellen nem lehet saját médiák nélkül harcolni. Ezt vették észre az osztrák elvtársak is, csak beleestek egy csapdába, Amatőrök. A következő csapat már fel fog venni hétpróbás kelet-európai szakértőket, s óvatosabb lesz. Ennyi az egész.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.05.21. 08:23:14

@felucca02:

Az életszínvonal azért jóval magasabb Ausztriában, mert a hidegháború idején a nyugati táborban voltak.

HaD 2019.05.21. 08:37:16

Amennyiben ezt az AISA csinálta volna mondjuk Lampedusán akkor "csak" annyi lenne a HÍR hogy lebuktattak néhány maffiózót. Amit orbánc labac elvtársi csináltak az nettó halmazati bűncselekmény(az előkészület ép úgy büntetendő mint maga a tett)....ez a mai Magyarországon mindennapos és ezt szépen meg is ágyazták nekünk az emút 30 évben(előre megfontolt szándékkal:))...a médiában rendszeresek azon híradások ahol a posztkomcsik egymást vádolják mindenféle bűncselekménnyel ...de persze az ügy soha nem kerül aztán kivizsgálásra(kivéve egy két balekot akit odalöknek a csőcseléknek hogy lám tessék az igazságos mátyás/orbán/gyurcsány stb...megvédi a közvagyont...olcsó módszer de kajálja a nép...egyszerűen ezt megatunlát a mszmp képzőkben anno...pl. a bibóban ha már kollégiumot emleget a szerző:)))....

HaD 2019.05.21. 08:46:02

Ha már a maffiát említettem akkor a szerző meg a sorozatokat akkor a magyar viszonyokhoz(is) leginkább a Polip c. sorozat passzol:)
Valaki fentebb silbersteint meg webert emlegette az mszp kapcsán...na a zsidók másik fele meg a birnbaum/finkensein duót kapták a cionista haverjaiktól mint tanácsadót(felügyelőt)...

HaD 2019.05.21. 08:54:41

ja és ha már sajtó meg politika meg zsidók(ezek szinte egyenlőek:)) akkor csak jusson már eszünkbe pl. a robert maxwell stori:)....tanulságos :):)

ulpius66 2019.05.21. 08:56:36

@felucca02: "@ulpius66: Jaja, hamisítvány. Olyannyira az, hogy az érintett rögtön lemond. Ez most nem volt egy túl éleseszű hozzászólás..."

Hát ennél sokkal hülyébb mán te sem leszel.

Én a mocskos ballibsi újságírókról írtam:
- honnan tudták, hogy "eredeti" a felvétel és nem hamisítvány
- ha mán hetekkel korábban véletlenül "befújta a szél" a szerkesztőség ablakán a videókat, akkor kinek az utasítására hallgatták el, illetve kinek az utasítására hozták most nyilvánosságra
- ugyan fingom sincs milyen a német törvény, de valószínűleg ott is van személyiség-védelem

Az meg mán csak hab a tortán, hogy ilyen lehallgatásokat, felvételeket a komoly demokráciákban pl. Magyarországon csak a legfőbb bírósági engedéllyel lehet elvégezni, és csak meghatározott céllal adott ügyben!

ulpius66 2019.05.21. 09:02:33

Ja, ja lemondott, mert jól felfújta a ballibsi sajtó az ügyet....

Mert mi is történt valójában.

Elhívták nyaralásán ezt a szerencsétlent, jól leitatták vodkával (és még mi minden lehetett a vodkában....) majd mit egy mellékesen feltették neki ezek után a kérdést:
- Van 5 milliárd euróm, és téged támogatnálak, hogyan tegyen?????

- Hát, vegyétek meg ezt az újságot, és ha nyerünk, majd lesz állami megrendelés......

Nem a Strache ment utánuk, hogy üzletet kössön, ez nyilván eszében sem volt, hanem direktben NEKISZEGEZTÉK A KÉRDÉST!

TIPIKUS LIBERÁLIS ÉRTÉKREND!

Csak a mocskolódás, tőrbecsalás, zsarolás, ahogy Orbán mondta: a liberálisok MAFFIA-MÓDSZEREKKEL POLITIZÁLNAK!!!!!!!!

Tóninéni 2019.05.21. 09:05:51

@MAXVAL bircaman közíró: No de már 500 éve magasabb az életszínvonal :)

felucca02 2019.05.21. 09:15:00

@ulpius66: "...Én a mocskos ballibsi újságírókról írtam..."

Neked egy újságíró aszerint mocskos, meg nemmocskos, hogy milyen a világnézete? És mi van a mocskos szélsőjobb újságírókkal? Van belőlük itthon néhány.

"...honnan tudták, hogy "eredeti" a felvétel és nem hamisítvány..."

Mondjuk nem tudták, csak bepróbálkoztak. Vagy tudták, mert ahonnan kapták, az garantálta.

"...ha mán hetekkel korábban véletlenül "befújta a szél" a szerkesztőség ablakán a videókat, akkor kinek az utasítására hallgatták el, illetve kinek az utasítására hozták most nyilvánosságra..."

Ez miért érdekel téged? Így csináltak és kész, mert valamilyen okból számukra ez így volt hasznos. Hol van az előírva, hogy azonnal nyilvánosságra kell hozni?

"...ugyan fingom sincs milyen a német törvény, de valószínűleg ott is van személyiség-védelem..."

Közszereplő esetében? Figyu, akkor a világon még egyetlen kompromittáló felvételt sem hoztak volna nyilvánosságra. Szerintem te ne aggódj a német törvény miatt, azt majd ők megoldják, nem?

"...Az meg mán csak hab a tortán, hogy ilyen lehallgatásokat, felvételeket a komoly demokráciákban pl. Magyarországon csak a legfőbb bírósági engedéllyel lehet elvégezni, és csak meghatározott céllal adott ügyben..."

Nyomozóhatóság részéről igen. Te el vagy tévelyedve kicsit. Vagy nagyon.

De mondd, miért nem örülsz inkább, hogy egy korrupt disznóval kevesebb van?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.05.21. 09:15:00

@Tóninéni:

Mert ők képesek voltak a nyertes oldalon bekapcsolódni a gyarmatosításba,

felucca02 2019.05.21. 09:16:57

@ulpius66: Félreérted. Ez provokáció. Szúrópróba. Bárkivel meg lehet csinálni, olyannal is, akinek egyenes a gerince. Strachénak nem volt, ez kiderült, most így mindnyájunknak jobb lesz picivel.

ulpius66 2019.05.21. 09:18:29

@Tóninéni:

Antónia!

Hát sikerült jó nagy baromságot iderittyentened!

500 éve, de régebben is pl. Nagy Lajos vagy Zsigmond korában és persze Mátyás alatt is magasabb volt Magyarországon az életszínvonal, mint Ausztriában (mely a mai formájában akkor még nem is létezett.. csak egy fejedelemség volt a Német-Római birodalomban, na ilyen fejedelemségből volt vagy 200.....)

Ausztria a felemelkedését, a házasodásokon kívül, pont Magyarországnak, a magyaroknak köszönheti, akik 150 évig védték Európát a törököktől....

felucca02 2019.05.21. 09:18:32

@MAXVAL bircaman közíró: Nem mondod! Ez komoly? És a nyugati táborban a gerincoszlopok is kevésbé takonyszerűbbek?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.05.21. 09:21:47

@ulpius66:

Profi politikus ilyen kérdésre felháborodott hangnemben határozott elutasítással válaszol, majd elküldi a bizalmas emberét puhatolózni, mi az ajánlat lényege. Aztán 2-3 hét vizsgálódás után dönt. S ha igent dönt, akkor is úgy köt egyeszséget, hogy sose bukhasson le, azaz bonyolult kapcsolatokon keresztül.

Mondjuk ahogy az izraeliek és a szaúdiak szoktak egymással tárgyalni. Összejön mondjuk Stockholmban egy belarusz és egy portugál "üzletember", akiknek "semmi" közük a két kormányhoz.

ulpius66 2019.05.21. 09:26:33

@MAXVAL bircaman közíró:

Birca!

Hát pont ez a lényeg!

A LEGBIZALMASABB EMBERE BEÉPÍTETT ÜGYNÖK VOLT!

PONTOSAN Ő VOLT AKI, VÉGIG NYUGTATTA STRACHÉT, HOGY MINDEN RENDBEN, NEM CSAPDA AZ EGÉSZ!

ulpius66 2019.05.21. 09:29:02

Az összes nemzeti-keresztény-konzervatív pártba beültették ügynökeiket a libsik, hogy adott időben a MAFFIA-MÓDSZEREIKKEL ZSAROLNI, ROMBOLNI TUDJANAK!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.05.21. 09:32:32

@ulpius66:

Nem csak ez.

A nyugati felfedések hatalmas emelkedést hoztak a nyugatnak. Közben a kelet lezuhant az iszlám és a mongol hódítás miatt.

A XI. sz. elején még a nyugati utazók úgy számoltak be Konstantinápolyról, mint a falusi bácsi, aki előtazott New Yorkba. 500 évvel később már minden az ellenkezője lett.

Homo fideszbirkusz 2019.05.21. 09:32:46

@ulpius66: "Ausztria a felemelkedését, a házasodásokon kívül, pont Magyarországnak, a magyaroknak köszönheti, akik 150 évig védték Európát a törököktől...."

Homo fideszbirkuszom, ha jártál volna a 6. osztályba, akokr tudnád, hogy a török Magyarországot 150 éven át bevette, így Magyarország még önmagát sem tudta megvédeni.

Az osztrákok persze rendre meg tudták védeni magukat, a törökök Bécs ostromait rendre visszaverték.

ulpius66 2019.05.21. 09:33:07

Kedves ballibsi politikusok, firkászok, kommentelők!

Remélem azért abban az egyben egyetérthetünk, hogy MAFFIA-MÓDSZEREKKEL "VÉGEZTÉK KI" A STRACHÉT!

ulpius66 2019.05.21. 09:34:34

... most már persze csak az a kérdés, HOGY KI A MAFFIA-FŐNÖK?

Homo fideszbirkusz 2019.05.21. 09:34:51

@ulpius66: "Az összes nemzeti-keresztény-konzervatív pártba beültették ügynökeiket a libsik, hogy adott időben a MAFFIA-MÓDSZEREIKKEL ZSAROLNI, ROMBOLNI TUDJANAK!"

A fideszben például ezek a Soros ügynökök vannak:

Rengeteg pénzt kapott Sorostól a Fidesz és személyesen Orbán
origo.hu

Többször írtunk már mi is arról, hogy a nagyobbik kormánypárt prominensei vagy a Fideszhez közel állónak mondható emberek közül hányan és kik profitáltak Soros György és alapítványa ténykedéséből. Közéjük sorolható Orbán Viktor, Lázár János, de például Schmidt Mária vagy Habony Árpád is.

Az origo.hu most viszont azt is összeszedte, hogy pontosan mennyit köszönhet a párt a milliárdos befektető filantróp tevékenységének.

A Rajk- és a Bibó-szakkollégium, melyekből a Fidesz is kinőtt, összesen 11,8 millió forintot kapott a 80-as évek végén, ami mai értéken számolva nagyjából 231 millió lenne.

A Fidesz maga (még nem pártként) közel 4 millióhoz jutott a Soros Alapítványtól, ami mai értéken majdnem 125 millió. Ebből jutott az országos hálózat kiépítésére is, irodákra, irodaszerekre, berendezésre.

Orbán Viktor 88 áprilisától a Soros Alapítvány támogatásából alapított Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt, ’89 augusztusában azt nyilatkozta a HVG-nek, hogy 10 ezer forintos ösztöndíjat kap havonta közvetlenül az alapítványtól és még 5-10 ezret a szintén Soros-pénzből alapított Századvég című folyóirat szerkesztéséért. Ha összesen 20 ezerrel számolunk, az ma 310 ezer forint lenne.

1989 szeptemberében Orbán Viktor Soros-ösztöndíjasként Oxfordba utazott, ahol a Pembroke College-ben kutatási témája „a civil társadalom eszméje az európai politikai filozófiában” volt.

Deutsch Tamás szintén Sorosnak köszönhetően járt egy Magyarországon és Angliában működő menedzseriskolába, valamint a University of Tennessee-n.

Kövér László is az alapítvány támogatásával kutatta a közép-európai társadalmi mozgalmakat.

Németh Zsolt és Szájer József Oxfordban tanult.

Schmidt Mária két társával együtt összesen 1,35 milliót, mai értéken több mint 30 millió forintot kapott egy kutatásra. Egy jeruzsálemi konferenciaútját is az alapítvány fizette, majd az Indiana Universityn is tanulhatott.

A ma szintén tele szájjal sorosozó Kósa Lajos 250 dollárért vehetett részt ’88-ban a dubrovniki nyári egyetemen, ezekből a kurzusokból nőtt ki később a CEU maga.

Fellegi Tamás mai értéken számítva 2,5 milliót kapott arra, hogy a Connecticuti Egyetemen PhD-zzen.

Bába Iván, a második Orbán-kormány külügyi államtitkára mai értéken 3 millióból kutatott, majd ő lett a Kelet-Európa Kutatócsoport vezetője.

Hörcsik Richárd, a Fidesz korábbi frakcióvezető-helyettese ’87 és ’89 között havi 5 ezer forintos (ma nagyjából 105 ezer lenne) ösztöndíjban részesült.

Cséfalvay Zoltán harmadmagával végzett palóckutatást, és portugál konferenciára is utazott, összesen – mai értéken – 4 millióból.

Soros-ösztöndíjas volt a lex CEU-t a minap államfőként szignózó Áder János is, de a támogatás mértéke nem ismert.

Habony Árpád a Soros Alapítvány által hétmillióval megtámogatott könyv- és papírrestaurátor-képzésre járt.

Nem apanázst kapott, hanem közvetlenül a szervezetnek dolgozott Mikola István, Stumpf István, Sólyom László, Jeszenszky Géza, Chikán Attila.

A CEU-n tanított Illés Géza, és oda járt Kovács Zoltán kormányszóvivő és Kumin Ferenc New York-i főkonzul. Berzétei Ákos külügyi helyettes államtitkár jelenleg is ott tanul

– emlékeztet az origo.

MammyPress Média 2019.05.21. 09:35:25

@ulpius66: Gondolom, az "öszödi beszéd" kapcsán is hasonló kérdések merültek fel benned...
- honnan tudni, hogy eredeti
- miért pont akkor hozták nyilvánosságra
- sérti-e a személyiségi jogokat

ulpius66 2019.05.21. 09:37:18

@Homo fideszbirkusz:

Birkuszom!

Hallottál Szigetvárról, esetleg Kőszegről, netalántán a végvárakról?

Tudom, tudom te mindig az első vagy ott, ahol a magyarokat lehet fikázni, az érdemeiket kisebbíteni!

ulpius66 2019.05.21. 09:39:25

@MammyPress Média:

Szinte hihetetlen, és magam is csodálkozom magamon, de minden szavaddal egyetértek!

Csak azt a kérdést tenném hozzá, hogy LEMONDOTT-E gyurcsányi?

ulpius66 2019.05.21. 09:41:29

@MAXVAL bircaman közíró: "Ami biztos: titkosszolgálati akció."

Birca!

Most mán csak az a kérdés, mely ország titkosszolgálatáé, és személyesen ki adott rá parancsot, hogy a Strachét le kell vadászni.

Ahogy írtam volt, kinek állt mindez az érdekében?

ulpius66 2019.05.21. 09:44:27

Persze a gyurcsányi és a Strache közti felvételnek CSAK A NYILVÁNOSSÁGRA HOZÁSA KÖZÖTT VAN KAPCSOLAT!

Hiszen gyurcsányi beszédét mintegy 200 fős hallgatóság előtt mondta, valaki közülük felvette, majd jól kiszivárogtatta!

Szóval a felvételhez és FŐLEG A CÉLZATOSSÁGHOZ NEM VETTEK IGÉNYBE TITKOSSZOLGÁLATI ESZKÖZÖKET!

Homo fideszbirkusz 2019.05.21. 09:44:44

@ulpius66: "Remélem azért abban az egyben egyetérthetünk, hogy MAFFIA-MÓDSZEREKKEL "VÉGEZTÉK KI" A STRACHÉT!"

Látom meghibbant Homo fideszbirkuszom hogy nálatok a jogállamot és a tiszta közéletet "maffia módszernek" hívják. Egy anpon orbán gazdád pont ezekkel a maffia módszerekkel lesz kivégezve.

ulpius66 2019.05.21. 09:47:43

PERSZE JÓ NAGY BAROM VOLT A STRACHE IS HOGY LEMONDOTT!

A helyében én jól szétpereltem volna a liberális lapokat (több milliárd euróra) és azt mondtam volna, hogy TUDTAM HOGY CSAPDA ÉS CSAK VICCBŐL MONDTAM AMIT MONDTAM!

DE EGYÉBKÉNT IS A VODKÁMBA DROGOT KEVERTEK ÉS TELJESEN BE VOLTAM LŐVE, EGYÉBKÉNT SEM EMLÉKSZEM SEMMIRE!

AZTÁN BIZONYÍTSÁK BE LIBSIK, HOGY HAZUDOK!

felucca02 2019.05.21. 09:48:50

@ulpius66: A lőtéri kutyát nem érdekli, hogy hogyan végezték ki. Minek ment oda? Akinek baj van a gerincével, annak ellenjavallt ibizai nyaralókba oroszokhoz járni.

A végeredmény a lényeg, hogy egy gecivel kevesebb. Tőlem lehet akár maffiamódszer is, ha ettől boldogabb leszel.

Homo fideszbirkusz 2019.05.21. 09:49:30

@ulpius66:

te nagyon hülye Homo fideszbirkusz, nem az a téma, hogy ki vette fel egy velejéig korrupt, BTK-s eset politikus önmaga leleplezését, hanem hogy ez a velejéig korrupt BTK-s eset politkus hatalomra jutott, de a lebukása után jól megérdemelten ki is lett ebrudalva a kormányból.
Most pedig jöhet majd az ügyészségi vizsgálat és fegyház!

Orbánod is ezért fosik, hogy egyszer majd müködni fog Orbanisztán bukása után a jogállam és akkor megy majd cellatársnak a náci strache haverja mellé.

felucca02 2019.05.21. 09:50:34

@ulpius66: Például a becsületesebb osztrák adófizetőknek.

De mondd, neked nagybátyád ez a Strache, vagy miért véded körömszakadtáig. Mit adott ez a Strache nekünk?

ulpius66 2019.05.21. 09:51:34

@Homo fideszbirkusz:

Birkuszom!

Meséljél mán "milyen jogállami és a tiszta közéleteti" módszerrel készítették a videót a Strachéről?

Érdeklődéssel várom a válaszod!
(az nem jó válasz, hogy maffia-módszerre CSAK MAFFIA-MÓDSZERREL lehet válaszolni........)

ulpius66 2019.05.21. 09:54:50

Birkuszom!

Pontosan ez a kérdés!

Jogállam-e az ahol mindenféle maffiózók, maffia-módszerekkel tőrbe csalhatnak AKÁRKIT, LEITATJÁK ÉS UTÁNA ZSAROLJÁK.

MEGENGEDHETŐ-E EZ EGY JOGÁLLAMBAN?

felucca02 2019.05.21. 09:55:50

@MAXVAL bircaman közíró: Tökmindegy, úgysem érted, be vagy szűkülve.

ulpius66 2019.05.21. 09:58:26

Gondolom hasonló csapdát állítottak Orbánnak is ezzel a Gázprom-os megveszem az RTL Klubot mesével .... csak Orbán nem sétált bele a csapdába!

Lehet, hogy erre az "atombombára2 utalt többször a Símacska!

Kivlov 2019.05.21. 09:59:01

Vihar a biliben kategória plusz a szokásos: ami a ZS háttérhatalomnak nem tetszik, azt kicsinálja és kész.

Homo fideszbirkusz 2019.05.21. 10:00:28

@ulpius66: "A helyében én jól szétpereltem volna a liberális lapokat (több milliárd euróra) és azt mondtam volna, hogy TUDTAM HOGY CSAPDA ÉS CSAK VICCBŐL MONDTAM AMIT MONDTAM!"

Igen, te egybites tropálhülye Homo fideszbirkusz, te lazán belementél volna abba, hogy a köveztkezö 5 évben te, a lebukott segghülye korrupt disznó legyél a címlapon, 150 pert veszíts el és még az unokáid unokái is csak a te bírósági költségeidet és a 100 milliós sérelmdíjakat fizessék.

Orbánnak pont az ilyen mélyhülye segghülyék kellenek mint te vagy, köszi hogy ezt ilyen részletesen bemutattad.

Homo fideszbirkusz 2019.05.21. 10:01:28

@Kivlov:

A hátterhatalmak láthatóan az elmeorvosiadat is kicsinálták, te meg itt maradtál nekünk kezeletlen elmebetegnek.

felucca02 2019.05.21. 10:06:27

@Kivlov: Jó, hogy előjött ez a háttérhatalom. Ez olyan, mint a mindent összefogó csavar, vagy a mindent ragasztó superglue.
Igen, végül is az egyház és a vallás is azért jött létre, mert kellett valami racionális válasz a történésekre. Korábban lett ezért isten, ma nektek már csak a háttérhatalom jut.
Istenem, de sekélyes...

ulpius66 2019.05.21. 10:08:15

Birkuszom!

Itten minden nemzeti-konzervatív-keresztény korrupt, és börtöntöltelék!!!!!!

Még jó hogy vannak TALPIG BECSÜLETES LIBERÁLIS ÚJSÁGÍRÓK, AKIK MINDEZT NYILVÁNOSSÁGRA HOZZÁK!

ulpius66 2019.05.21. 10:09:40

@felucca02: ..."ma nektek már csak a háttérhatalom jut."

Kedves ballibsik!

Ma nektek mi jut?

felucca02 2019.05.21. 10:14:09

@ulpius66: Magam részéről ma nekem pina. Remélem.
Neked jut valami hasonló, vagy sajnáljalak?:)

szepipiktor 2019.05.21. 10:17:05

@felucca02: Látom mosod a szennyest...
1) Miért gond, ha valaki megveti a balliberális elvűeket? Én is megvetem, hiszen a balliberális = diktatórikus, szélsőbalos, neomarxista, bolsevik alapú.
Ezt TGM is elmondta itt az Indexen pár hónapja.
És szégyenszemre a családunk nem zsidó, ellenben a kommunisták jelentősen leharcolták a családunkat, én is megvetem az ilyenek mai képviselőit!
2) Csak számotokra szabad a média (#metoo és a többi), de a tv. nem azt teszi lehetővé, hogy bárkiről ILLEGÁLIS felvételt készíts. Ezen a felvételen is ügyeltek az arcok kitakarására, azaz számoltak azzal, hogy ki jeleníthető meg és ki nem. Csakhogy az illegális felvételkészítés törvénytelen!
A felvétel a sokszor "megcsodált" leitatós átverés, így kompromitálnak - kurvákkal - politikusokat, üzletembereket mindenhol, sok-sok ideje.
Itt tehát tettenérhető a szervezett megvalósítás, ami mögött garantált, hogy nem az "asztalnál" piálók állnak.
Valóban titkosszolgálatok politikia és gazdasági érdekekből tették.
3) Igen, jogos a felvetés, hogyha ez a felvétel kétéves, miért MOST tették közzé, és miért az ELLENZÉKI oldalon.
Ugye ebből is kikövetkeztethető, hogy itt nem egy korrupció leleplezése volt a cél (és az meg sem valósult), hanem kivárás a megfelelő pillanatig, és akkor politikai célú felhasználás! Ha valódi bűncselekmény lenne, akkor a felvételt eddig eltitkoló, visszafogó is felelős!
.
Szóval szép dolog az elvi álláspont, de itt, hazánkban ezt a saját célokra hazugságokkal körbeírva felhasználni, nem a szélsőjobbra nézve negatív...
Hanem ennek, az általam is megvetett szektákra nézve, akik minden pillanatban lépik át a törvényeket, gyaláznak szarrá bárkit - a politikia céljaik érdekében.
Ott ezt most letudták, de szerintem ebből az itteni balliberális vonalnak semmi haszna nem lesz.

HaD 2019.05.21. 10:31:41

@ulpius66: bmeg öreg...azon túl hogy valamiért be vagy szarva hogy bukott egy maffiózó krvára lapozz már utána a törci könyveknek!!! Mondjuk Szigetvárt egy horvát bán Kőszeget egy horvát főnemes de pl. Nándorfehérvárt meg egy havasalföldi vajda-akarom mondani Zsigmond OSZTRÁK származású uralkodó zabigyereke védte....a fszt vered a nyálad a népnemezeti dumával...eezt a magadfélének soros gyuri bácsi találtra ki és akik meg letolják a torkodon azok nagyon nagy %-ban kis zsidó gyerekek....akik aztán jót röhögnek hogy benyaltad miközben a kis motyód meg ugrott öreg....

felucca02 2019.05.21. 10:38:13

@szepipiktor: "...Miért gond, ha valaki megveti a balliberális elvűeket?..."

Nekem kurvára nem gond, azt vetsz meg, akit akarsz, éljen a véleményszabadság.

Talán egy cseppet közelebb járunk a helyes ösvényhez, hogyha nem világnézetük alapján vetjük meg, vagy hájpoljuk az embereket, hanem emberi értékeik alapján.

Nekem van egy fideszes barátom, akit kurvára nem értek, hogy tud egy bűnszövetkezet rajongója lenni, de szerencsére van sok egyéb közös kapcsolódási pont, ahol értékelhetjük egymást.

"...diktatórikus, szélsőbalos, neomarxista, bolsevik alapú..."

Ebből mindjárt négy jelző cuppan rá hiba nélkül az orbánkormányra, úgyhogy kapufa.

"...És szégyenszemre a családunk nem zsidó, ellenben a kommunisták jelentősen leharcolták a családunkat, én is megvetem az ilyenek mai képviselőit!..."

Neba! Te láttál már elő kommunistát? Ez világszenzáció!

Nekem is leharcolták, éppen ezért vetem meg az ilyen orbánféle törtetőket, akihez képest Rákosi egy szodíd vidéki népdalkört működtetett.

".....Csak számotokra szabad a média (#metoo és a többi), de a tv. nem azt teszi lehetővé, hogy bárkiről ILLEGÁLIS felvételt készíts. Ezen a felvételen is ügyeltek az arcok kitakarására, azaz számoltak azzal, hogy ki jeleníthető meg és ki nem. Csakhogy az illegális felvételkészítés törvénytelen!..."

Hová szarjak? És ha törvénytelen, akkor ez a szarjankó Strache nem egy korrupt geci? Esküszöm, nem értem az érvelésedet!

"...A felvétel a sokszor "megcsodált" leitatós átverés, így kompromitálnak - kurvákkal - politikusokat, üzletembereket mindenhol, sok-sok ideje.
Itt tehát tettenérhető a szervezett megvalósítás, ami mögött garantált, hogy nem az "asztalnál" piálók állnak..."

Igen, igazad van! És? Majd elszámol a törvényességgel, akinek el kell számolnia, te mit rugózol ezen, ezt nem értem!

"...Igen, jogos a felvetés, hogyha ez a felvétel kétéves, miért MOST tették közzé, és miért az ELLENZÉKI oldalon...."

Az esetleg az eszedbe jut, hogy azért, mert ez volt vele a szándékuk? Jah, valóban, teljesen logikus lett volna kormányoldalon közzétenni!:))))

"...Ugye ebből is kikövetkeztethető, hogy itt nem egy korrupció leleplezése volt a cél (és az meg sem valósult), hanem kivárás a megfelelő pillanatig, és akkor politikai célú felhasználás! Ha valódi bűncselekmény lenne, akkor a felvételt eddig eltitkoló, visszafogó is felelős!..."

Igen, ez teljesen világos, de ez csak neked újdonság! A felelősséget majd lejátsszák, nem tudom megint, hogy ezen neked mi rugóznivaló akad. Kit féltesz?
.
"...Hanem ennek, az általam is megvetett szektákra nézve, akik minden pillanatban lépik át a törvényeket, gyaláznak szarrá bárkit - a politikia céljaik érdekében...."

Egy szektát ismerek ez a fidesz és rajongótábora, és valóban, minden pillanatban vagy átlépik a törvényt, vagy ha átlépni nem lehet, akkor átírják. A szarrágyalázás is stimmel, nemhiába jelent meg itt most ennyi troll, rárepültek, mint a legyek a szarra:)

HaD 2019.05.21. 10:41:13

@Homo fideszbirkusz: Azért kíváncsi lennék hogy ha a "háttérhatalom" ennyire tabu Önnek akkor a fentebbi felsorolás a fideszes legényekről melyet a soros pénzelt minek köszönhető???? Mégis egy tőzsdei "szakinak" mi a jó abban hogy egy halom országban úgymond "ellenzékieket" pénzel? Amennyiben tőzsdei kaszálás lehetősége a cél azt meg egy ország belügyeibe való beavatkozással elérni hívhatjuk akárminek is de egyfajta "háttérhatalom" szaga van....ezt alapvetően szinte a teljes ókori középkori és újkori történelemben tetten lehet érni és mit ad isten mindig és kizárólag EGY fajta népség áll az események mögött...vagy ép útjában:)

HaD 2019.05.21. 10:53:18

@felucca02: Magyarországon NINCS ellenzék...és nincs jobb meg baloldal sem...de konzervatív vagy éppen liberális politikai vagy gazdasági modell sincs...egyszerűen a régi ruszkiknak hazaáruló banda átmentette a hatalmát csak most már részben kétfelé árulják a hazát(és tömik a zsebeiket)...erre tudatosan felkészültek a 80'-as évektől(melynek számtalan bizonyítható nyoma van) és képeztek ki a hatalom átmentésre embereket(pl. orbánc gyurcsány kövér dajcs matócsi stb...) és dolgoztak ki módszereket(pl. stumpf pozsgai stb). Ezeket láthatjuk manapság elővezetve. Az hoggy egy ilyen fidesz kontra "balliberális" nyűglődésbe belebocsátkozik az eleve tévedésen nyugszik....semmilyen valós ellentét nincs a mai "eliten" belül hanem igen is jól felfogott érdekeik pontosabban a megbízóik érdekei mentén ténykednek....szerintem:)

]{udarauszkasz 2019.05.22. 17:09:41

@HaD: nem csak szerinted. 19 eve volt alkalmam beszelni egy parlamenti alkalmazottal. Hat mondott ezt azt... Ra 12 evre tudtam csak kijonni Ausztriaba,de a szandek mar 25 eve is megvolt:) en azon csodalkozom,hogy Magyarorszagon meg nem tort ki egy franko kis polgarhaboru, akar etnikai alapon. Tonkretettek ezek a szulohazamat,kepesek lennenek polgarhaborut is kirobbantani,ha erdekuk ugy kivanja. Ausztriaban is vannak ilyenek,csak itt nehezebb a terep a santa kutyaknak, es eros gerinc is kell hosszutavon. Forgoajtok is akadnak,konnyen beleakad a koponyeg, letezik egy kevesbe uszithato ertelmes reteg, a naci kemenymagon kivul, es ezek atlatnak a szitan. Egy-egy szavazasnal pedig billenthetnek a merleg nyelven.
süti beállítások módosítása