Legyen meg a te akaratod – vagy mégse?
2019. április 09. írta: MammyPress Média

Legyen meg a te akaratod – vagy mégse?

ovi.pngÁllítólag egy demokratikus országban élünk, ahol több párt is létezik, és elvileg mindegyiknek van saját programja is. (Nem röhög! Biztos van, csak titkosították, mint a fóti gyerekek elhelyezését!) Én pedig szinte szabadon eldönthetem, hogy számomra melyik szimpatikus annyira, hogy szavazatommal jutalmazzam érte. Valami ilyesmiről kellene szóljon egy választás…

Aztán a voksokat addig számolják, amíg az egyiknek nem lesz meg a negyven-száz ultija, és kikiáltják nyertesnek. Ő aztán kormányt alakíthat és lesz neki (valamiért homlokegyenest más, mint a választási, de lesz!) kormányprogramja! (Ha mást nem, a naptárában! Egy focimeccs, egy koncert…)

Én pedig vagy vele örülök, vagy beleőrülök – ezt még szabadon eldönthetem, és ennek megfelelően azt is, hogy tetszik-e az aktuális kormány programja, támogatom-e, avagy inkább tiltakozom minden lehetséges fórumon. Már ha van olyan! Vagy esetleg egykedvű közönnyel veszem tudomásul a helyzetet…

Hogy mindez mennyire van így – arról hosszan lehetne vitatkozni. (Mondom: lehetne! De mint egy infó szakos diák: nincs hol és nincs kivel… ettől MÉG lehetne!)

De – rendben, legyek én a szőke liba, csak valaki “magyarázza el, mint egy kétévesnek” – mi a fészkes fene közöm van nekem Orbán Viktor programjához?!? Miért kéne én azt támogassam? Egyáltalán: miért van neki külön programja? Milyen jogon? Ki hatalmazta fel? És hol jövök én a képbe, miért kellene engem érdekeljen? Őt is érdekli talán az én programom? (Holnap 7-kor meló, este ebédfőzés… semmi extra!)

Vagy már ennyire nyíltan felvállalja, hogy márpedig ez itt az ő országa, és itt az van, amit ő mond? “Mert tiéd a mennyek országa” és akkor már jár a “Legyen meg a te akaratod” is?!?

Hát nem érzem, hogy erre azt kellene mondani, hogy: Ámen!

 

Utóirat: a bevándorlás megszüntetésének egyébként egy nagyon jó módja, hogy megállítjuk a kivándorlást, és így a kimenekülők okozta vákum nem szippantja be a bemenekülőket…
Persze: az is jó módszer, ha annyira élhetetlenné teszi az országot, hogy lassan már a menekülők is elmenekülnek...




A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr2614752265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása