Kéne egy űrhajó!
2019. január 01. írta: MammyPress Média

Kéne egy űrhajó!

Négy-öt éves lehettem... Nagyanyámnál nyaraltam, ültem a játszótéri hintában, és miközben veszettül hajtottam a magasba fennhangon énekeltem hozzá:

Felszállt az Orion
Benne McLane a parancsnok
Hasso a gépháznál
Atan a kilövőállásnál

Tamara ideges
Jack és Paula szerelmes
Zúgnak a harangok
Jönnek a piszkos varangyok.

szarnyaljunk.jpgA hinta volt az én űrhajóm! A Csillagok háborúja előtt sokan álmodoztunk ilyenekről, még szabadon szárnyalhatott a fantáziánk, és egy kávéfőzőről is képesek voltunk elhinni, hogy úrhajó! Ehhez képest nemhogy filmeken volt távoli a repülés minden formája a hétköznapokban, de egy szimpla repülőút is majdnem ekkora fantasztikumnak számított, hiszen csak a kiváltságosak jutottak az akkor még híres Malév közelébe - kivéve, ha meg akartuk lesni a felszálló gépeket... Mondjuk akkoriban egy erre alkalmas útlevél is súrolta a sci-fi határát! 

A repülés ősidők óta vágya az embernek, és ez ma sem múlt el: egyre feljebb, egyre magasabbra próbálunk eljutni... És mára szerencsére ebben már az útlevél színe sem korlátoz, legfeljebb a pénztárcánk vastagsága szabhat gátat vágyainknak!

Persze, ha az ember eljut egy miniszterelnöki bársonyszékig - vagy legalább annak árnyékáig -, akkor azért repkedhet kedvére, szerte a világban! Egyrészt munkaköri kötelessége, másrészt posztjához járó lehetősége is egyben - mint kiderült: akár focimeccsekre is simán átröppenhet az ember, ha gyermeki vágyait ötvözve szeretné megvalósítani! Apró ajándékként, avagy a honvédelem által biztosított gépeken - lényeg, hogy újra éledhet a fülben a "szárnyakat adunk vágyainak" szlogen! 

Jó, nem mindenkinek adatik meg! Még akkor sem, ha egyébként ez lenne a hivatása! Mert hát - nem olcsó mulatság! Talán ezért is kell kicsit álcázni - nem magángépet veszünk, hanem a sereg számára, de mi használjuk! Poén, nem? Oké, kicsit macerás a használata, mert még nem visz háztól házig a repcsi, és még ha a fel és leszállás biztosított is: azért a céges Audi mellé nehéz beparkolni egy gépmadárral!

24178760_82e36fa07e087858fa102747d7394908_wm.jpgSzerencsére most már ez sem lesz akadály: az év egyik első soppingolásának gyümölcse egy igazi mobil hangár, ami bárhol felállítható! Nagy szükség mutatkozik rá, talán az egyik legfontosabb beruházás! Valószínűleg akciójjjós is lehetett, hiszen a svéd forgalmazó elsőként nekünk értékesítette ezt a remek lehetőséget, áttörésnek minősítve a tranzakciót! És lássuk be: egy fenyegetőzésekkel teli új esztendőt megnyugtató lehet egy ilyen praktikus találmánnyal nyitni! Ki ne szeretne egy ilyet, ha focirajongó, vagy esetleg bizonyos hurok szorulása aggasztja rémálmaiban?!? Csak lesz rá 48 óra, és 11 ember...

Határ a csillagos ég - vagy akár felette egy picivel... Visszagondolva, milyen jó volt a hintában úrhajósat játszani: én azért még egy felcsúti űrközpontnak nagy szükségét látnám! És nem azért mondom, hogy ösztönözzem a projektet, csak jelezni akarom: lehet, hogy tényleg magasan szállnak a gripen gépek, de Anettka - repülésben és gyerekkori álmok megvalósításában is - nő létére sokkal magasabbra jutott! Hát szabad ezt hagyni?

Na ugye! - ahogy egy miniszterelnök mondaná...

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr1814527170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása