Az éj sötét, és tele van iszonyattal
2018. december 28. írta: MammyPress Média

Az éj sötét, és tele van iszonyattal

nagyimreszobor.pngSzállóigévé vált a Trónok harcának ezen mondata – de nem gondoltam volna, hogy egyszer Magyarországnak is ez lesz a jelmondata!

Pedig ez történt! És nem csak azért, mert ismét az éj leple alatt vittek véghez olyan döntéseket, amelyek sötétek, gonoszak, és főként: szembe mennek a közakarattal (no meg józan ésszel, becsülettel – de hagyjuk is ezeket a divatjamúlt fogalmakat!).

Tulajdonképp nincs itt semmi látnivaló, semmi újdonság! Anno a Szabadság téren a német megszállás emlékművét is éjjel emelték be, most Nagy Imre szobrát vitték el a a sötétség biztonságában. Ez nem új módszer... Megszületett a döntés és innentől mindegy, ki mit mond, vagy érez, gondol – márpedig annak úgy kell lennie! Naponta többször szembesülhetünk ezzel a mentalitással – ez sem új!

Valójában – bár sokan remélték, hogy „ezt azért nem merik megtenni” – egyre többen tudjuk: nincs akadály, nincs olyan, hogy „nem meri”! Nincs már min meglepődni…

Miért zavar ez most mégis jobban, mint a többi „dafke” végig vitt döntés, törvény, intézkedés? Talán azért, mert már rég nem csak betelt, hanem erősen túlcsordult a pohár... Vagy azért, mert ez már annyira nyilvánvalóan arcul köpése az országnak, elveknek, demokráciának, hogy arra már nincs szó!

Nagy Imre munkásságáról lehet vitatkozni. Ki így, ki úgy ítéli meg – ez valahol normális egy demokratikus, szabad országban, amelyért ő is igyekezett mindent megtenni. Azt azonban nehéz vitatni, hogy tisztességes és becsületes politikusként próbálta az ország javát szolgálni. Már önmagában ezért is méltatlan – és végtelenül kegyeletsértő – hogy a három évtizedig női álnéven elföldelt egykori miniszterelnök, akinek a „kissé” megkésett végtisztesség megadása szinte szimbóluma a rendszerváltásnak, most – túl exhumáláson, újratemetésen – ezúttal az emlékművét pakolásszák egyesek kényük-kedvére, sunyin és pökhendin, ahogy az manapság szokás.

Ha ez nem lenne elég gyomorforgató, akkor ráadásként az eredeti helyszínen Parlamentet vigyázó tekintete most majd korábbi hóhérait nézheti… Fekete humor? Vagy csak szimpla gyalázat? De ez még mindig nem minden!

Mert minderről ráadásként az az ember hozott döntést, aki az újratemetésen a koporsójába kapaszkodva lépett fel a politikai karrier létrájára – miközben csak néhányan tudjuk: már akkor is jól csengő hazugság volt szavainak magva! (Mára az sok-sok ember abban a hitben él, hogy a szovjet csapatok azért távoztak, mert Orbán Viktor felszólította őket Nagy Imre temetésén! Miközben erről a beszéd idején már rég megszületett a megállapodás...) Magasztalta, és példaértékűnek tartotta a hajdani miniszterelnököt. És most ugyanez az ember tiporja sárba az emlékét és viteti el az éj leple alatt!

Mi értetlenül állunk az előtt, hogy a forradalmat és annak miniszterelnökét nemrég még kórusban gyalázók ma váratlanul ráébrednek, hogy ők Nagy Imre reformpolitikájának folytatói. Azt sem értjük, hogy azok a párt- és állami vezetők, akik elrendelték, hogy bennünket a forradalmat meghamisító tankönyvekből oktassanak, ma szinte tülekednek, hogy - mintegy szerencsehozó talizmánként - megérinthessék ezeket a koporsókat. (Idézet az újratemetésen elhangzott beszédből)

Mert az éj sötét... – csakhogy úgy tűnik: már a nappalaink is megteltek iszonyattal!

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr614518782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhesló 2018.12.29. 10:40:24

Nem az éj leple alatt, hanem reggel.
Nektek nyilván korán, amikor a belvárosi fajtád még édes álmot alszik az előző esti romkocsmás világmegváltás után.
Az emberek bizony dolgoznak reggel.
Is.
Nem úgy, mint te.

Nem tudom mire hadonászol a "közakarattal" 8 hónappal az után, hogy valóban demokratikusan, valóban közakarattal elhajtottunk benneteket a fenébe, nagyimréstől, löwingerestől, kohnostól, körmösbauerestől, rajkostól.

Ami itt arculköpést jelent sokunknak az 1956 nagyimrésítése.
A kedvencetek egy volt a sztálin által ránk szabadított kommunista gyilkos banda gazemberei közül. Padlásseprő sunyi alak, aki az nkvd ügynökeként az események után kullogott.
Kézivezérelt díszgoj a sok zsidó között.

A saját elvtársai végezték ki, ami az esetében kohn, rajk és a többi vörös gyilkos hasonlóan aljas és sunyi eljárásokat követő akasztása után már csak egy szimpla üzemi baleset volt a kommunista halálgyárban.

Érdemes olvasgatni az utolsó szó jogán elmondott szavait, ahol a "nemzetközi munkásosztályt" emlegeti az eszement kommunista majma.

Legyen átkozott a hóhéraival együtt, akik békében, párnák között, kiemelt nyugdíjjal, rablott holmival dugig töltött rablott villáikban röhögtek a gengszterváltáson, jól tudva, hogy hajuk szála sem görbülhet sem nekik, sem ávós pribékjeiknek, sem a ma demokráciáról hazudozó fattyaiknak!

Nincs az az ordas elhallgatás, hazugság, ami ezt a kommunista mocskot fehérre mosdathatná.
Soha.

Orbán nem nagyimre koporsójába kapaszkodott, mert bár az elvtársai őt és a kommunsta társait tolták a pofánba, volt oott egy koporsó a forradalom nemkommunista hőseinek is.
Nem akartátok, de ott volt.
Orbán pedig róla is szólt, nem csak az üzemi balesetben legyilkolt kommunistákról.

svarcig 2018.12.29. 12:23:28

@Éhesló: Amíg ebben az országban ilyen fröcsögve gyűlölködő, házmesterlelkületű kihaénnem-típusú, minden bokorban komcsit látó (helló! már rég nincsenek sehol kommunisták, ébresztő!) élteti azokat a politikusnak nem nevezhető senkiháziakat, akik az uborkafán kapaszkodtak fel, és hurrázik azon, hogy kifosztják az országot, addig ez az ország megérdemli a sorsát, hogy leelőz bennünket Románia. Komolyan sajnállak, mert téged a gyűlölködés éltet, attól érzed embernek magad, ha utálhatod a zsidókat, komcsikat, bárkit, csak ne kelljen szembenézned azzal, hogy az általad istenített vezéred nem más, mint közönséges rabló. Csak nehogy felszálljon a jótékony köd, s kiderüljön, a király meztelen. Szánalmas vagy.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.12.29. 17:01:09

Tényleg akkora baj egy szobor áthelyezése új helyre? Kinek baj ez?

Ellenzéki Tüntető 2018.12.29. 17:19:41

Ja ja brutális. Sőt a Moszkva teret is átnevezték, mert oroszfóbiásak. Ja és putyinpincsik is.

Hans Gruber 2018.12.29. 17:31:03

@svarcig: amíg a magad féle, Nagy Imre a forradalom hőse volt hozzá állású, orbanifóbiás, Konrád György rajongó, szűklátókörű libsik úgy érzik, hogy ők valamiféle felsőbbrendűségük okán kikiálthatják magukat a többségnek, addig igenis vannak komcsik. Csak nézz magadra te “demokrata”...

de let e ... 2018.12.29. 17:45:20

@Éhesló: Ma a te feladatod a mocskolódás minden blogon , míg bircamané adni a naiv hülyét ? Szánalmas ...

DFK 2018.12.29. 17:55:31

Ugye az megvan, hogy nem eltüntetik, hanem áthelyezik néhány száz méterrel a szobrot. És az eredeti helyén visszaállítják 19-es vörösterror áldozatainak emlékművét. Persze értem én, hogy szar érzés lesz az elvtikéknek szembenézni az áldozatok neveivel. Mert hát a baloldal lelkében még mindig a 19-es vörösterroristákkal van.

rallus 2018.12.29. 18:00:50

Azt el kell ismerni, hogy a baloldalnak kemény munkája van abban, hogy Nagy Imre mártír lehetett...Ment volna ez akkor is, ha nem kátránypapírba tekerve, szögesdróttal körülkötve arccal lefelé kaparják el... Persze a baloldal hagyományos dramaturgiai érzéke miatt történhetett így...
Most meg óbégatnak szerencsétlenek, pedig csak a szobrát teszik át másik köztérre...

kvadrillio 2018.12.29. 18:20:21

MERHAAAA NEM ADNAK NEKI, AKKOR TOVÁBB ÉPÍTI A KISVASÚTJÁT ??? :o)

Jó napot, itt a Fidesz! Adjanak pénzt, hogy elkampányolhassuk!

Ismét levélben fog adományt kunyizni a kormánypárt, ezúttal az EP-választásokra.
Albert Ákos POLITIKA ma 13:42
450
1467

Éhes Ió 2018.12.29. 18:40:28

@de let e ...: Kedvesemet, bircát ne merd bántani! Mi vállaljuk a férfiszerelem szépségét a világ előtt!

Fidesz bérszámfejtés 2018.12.29. 18:42:04

Csak egy kis gumicsontot kell nekik adni és kiküldeni a közmunkás kommentelőket. Remekül elvannak.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.12.29. 19:00:24

Pár éve putyin rossz volt,most meg jó.
Nagy Imre jó volt most meg rossz.
Hiába no,változnak az idők.

Hans Gruber 2018.12.29. 19:10:06

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: pár éve kitüntetett hős rendőrök voltak, akik a ferikét védték, most brutális rendőrállam verőemberei. régen náci csürhe volt, most demokrata szövetséges a jobbik. Igazad van, változnak az idők. Tudod mi nem változott? Az hogy Nagy Imre nem a magyarok, max a libsi-komcsik hőse volt.

2018.12.29. 19:11:08

@Éhesló:

Gondolkodtam azon, hogy vajon a magadfajta elvakult vadbaromnál mi lenne az a pont, ahol szembefordulnál a gazdival.

De nem találok olyat.

Szerintem te azt is bevállalnád, ha pucsítanod kellene - például a 400 óra túlmunka jegyében ugye - minden szombaton délben a Kossuth téren, ahol is a gazdi beverné neked a lompost.

E fenti hasonlatommal csak azt próbálom megvilágítani, hogy ti fityiszes droidok mindent csont - értsd: gondolkodás - nélkül beszoptok.

Hans Gruber 2018.12.29. 19:18:25

@Látens Inszinuáció: jaja jól megmondtad haha, majd olvasd fel a Spinozaban az “értemiségi” haveroknak akikkel elhiszitek h ti szartátok a demokráciát te szerencsétlen komcsi majom

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.12.29. 19:35:28

@Hans Gruber: Bírom mikor a fideszbirka eljátssza,hogy vannak elvei!:))

Hans Gruber 2018.12.29. 19:50:32

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: fideszbirkázni persze tök kóser szerinted, igazi balos demokrata tempó, akik persze nem komcsik, sőt Imre sem volt az ha elhiszed :)

Zsuzsi25 2018.12.29. 19:57:24

Engem a tuloratorveny jobban zavar

2018.12.29. 19:57:57

Ti egyre hülyébbek vagytok. Ebből ekkora műbalhét csinálni.....
M1G

8CyB4 2018.12.29. 19:59:45

@Éhesló: Ime egy büszke hazaáruló. Mégha személyesen nem is, de így online azért jó látni kik adtak el minket és lopták el a jővőnk.

Részemről a szerencse. Legközelebb remélem a védőbeszéded részekent hallgathatom ahogy betünként öklendezed fel a szádba szart propagandát.

8CyB4 2018.12.29. 20:07:06

@Hans Gruber: Egy 90ből ránk maradt munkásőrnek ezt jelenti Nagy Imre. Nyilván hogy fideszes vagy. Kommunista hulladék kommunista hulladék szemét nem kaparja ki.

káposzta 2018.12.29. 20:08:19

Hahahahaha
Mindig vicces, amikor fideszmajmok komcsiznak :D
Tényleg ennyire hülyék vagytok fideszmajmok? Vagy csak trollkodtok? Nehéz eldönteni.

inteligencs elenzeki 2018.12.29. 20:09:55

@svarcig:

"(helló! már rég nincsenek sehol kommunisták, ébresztő!)"

Helló ! Régen sem voltak kommunisták, csak ilyen olyan karrieristák, szerviensek. Épp ez a felháborító (de egyben kiszámítható) abban, ami a rendszerváltáskor történt. Párttitkár, hirtelen átvedlett kapitalistává.

"Az éj sötét, és tele van iszonyattal" Ezen lehet vitatkozni, most így van e, de hogy a rendszerváltás tele volt iszonyattal, az ziher. (ki ne dobjam a taccsot megint) Akit addig elvtársazni kellett, az Uram lett. Talán egyedül német-országban zajlott viszonylag korrektül a folyamat, mert ott legalább a hatalom közelébe nem tudtak férni. Mi meg nézhettük az áldott Horn Gyulánkat, mint MSZMP, bocsánat MSZP miniszterelnökét.

Nagy imre szobrát pedig áthelyezik, és nem csak simán "elviszik" áthelyezés előtt pedig restaurálják.
"A szobrot a Horn-kormány idején, 1996. június 6-án a mártír miniszterelnök születésének 100. évfordulóján avatták fel, figyelmen kívül hagyva, hogy a Vértanúk terén korábban egy, a kommunisták által lerombolt emlékmű állt."
Nem értem hogy hol van itt a gond ? A vértanúk tere, helyre lesz állítva.
Rendesen, ahogy kell, de Nagy Imre sem lesz elfelejtve.
Izzadjatok csak ballibsik. Gyuribá kemény munkát vár tőletek.

Hans Gruber 2018.12.29. 20:12:18

@8CyB4: íme egy büszke európai demokrata, aki online hazaárulózik mert ő ugyan személyesen nem, de online látja hogyan adták el a jövőt...
Remélem örökké az igazság online bajnoka maradsz. Részemről a szerencse.

Che21 2018.12.29. 20:15:14

Padlássöprő komcsiért nem fogunk krokodilkönnyeket hullajtani.

Az, hogy a forradalomban érezve a népharagot hirtelen átállt, nem mentesíti a múltjának bűnei alól.

Kíváncsi lennék, hogy belpesti libsikék Hitlerrel szemben is ilyen megértőek lennének e, ha mondjuk Berlin ostroma közben megvilágosodik, és demokrata elveket kezd vallani.

káposzta 2018.12.29. 20:24:35

@Che21: Miért regeltél még egy usert Éhesló?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.12.29. 20:28:19

@Hans Gruber: Már inkább jobbikos de ez a te fajtádat ugye nem zavarja.
Mindenki bolsi aki támadja a bolsi vezéredet!:))

Hans Gruber 2018.12.29. 20:33:59

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: a “fajtámat” természetesen semmi se zavarja, még szerencse hogy itt vagy te az éles eszeddel és segítesz eldönteni ki a bolsi. Még magyarázd el, hogy a drága Imréd se volt az.

MammyPress Média 2018.12.29. 20:37:32

@maxval balcán bircaman:

Egy szobor áthelyezése önmagában nem...

A "csakazértis megmutatom" sokadik epizódja gyúrja az elfogyasztott bejgliket, de hát - ez ő!

Az a tény, hogy valakit háromszor temetnek el - nem épp kegyelettel teli. Hogy ezek után a szobra sem lel nyugalmat... no igen: a tisztesség is távol áll tőlük, nemhogy a végtisztesség!

Hogy egy szimbolikussá vált személy szobra szimbolikusan a Parlamentet nézi - ez egy gesztus. Hogy innen elviszik - az egy üzenet... de hogy mostantól a hóhérjait fogja nézni?!?
Szegény bejglik...

Nagy Imre megítélése az egy teljesen másik történet!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.12.29. 20:44:26

@MammyPress Média: Ááááááá!Te turira egy sorosügynök ballipsi vagy,aki gyurcsány kottájából játszik,mindezt a new york brüsszel tel aviv tengely mentén!:))

8CyB4 2018.12.29. 20:49:46

@Hans Gruber: Ugyan, a fajtad mindig megtalalja a kilogatott faszt amit torokra vehet 30 ezustert.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.12.29. 21:04:34

@Hans Gruber: A fajtádat remekül mutatja, hogy újabb nicket kaptál elő. Régieken már csak röhögünk.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.29. 21:06:53

Éj sötétjében..
Ja, a közúton a túlméretes tárgyakat is az éj sötétjében szállítgatják.
Az nem lehet, hogy egyszerűbb bemenni a nyergessel hajnalban akkor amikor nincs forgalom, és nem akadályoz senkit? Nem, az biztos nem lehet.

Ostoba faszok vagytok bazmeg.

Hans Gruber 2018.12.29. 21:11:54

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: aham, te viszont egy igazi fajta tiszta vagy ha jól sejtem. No büfögjed, mi bajod a szobor áthelyezésével?

Hans Gruber 2018.12.29. 21:20:22

@m54: apró antalról beszélünk, vagyis nem beszélünk?

Lesz még Magyar Köztársaság 2018.12.29. 22:29:25

@Éhesló: A kurva anyád, te aljadék horthysta, antiszemita szar!

Ekrü 2018.12.29. 23:10:29

"1953-ban, Sztálin halála után Nagy Imre szenvedélyes beszédben méltatta a szovjet diktátort, és felszólította az országgyűlést Sztálin emlékének törvénybe iktatására." (Wikipédia)
Most komolyan,ezt az embert véditek?Csak azért ,mert 1956-ban annyira félt az elszámoltatástól,no meg attól ,hogy elveszti a hatalmat ,hogy villámgyorsan eljátszotta,hogy a forradalom mellet van és ezért a saját elvtársai kivégezték....?Megérdemelte a sorsát.

MammyPress Média 2018.12.29. 23:22:03

@Ekrü: Részemről nincs szó az emberről - legfeljebb egy halott végső nyugalmáról.
Az eljárás, a módszer, és néhány tény, ami kavargatja a gyomrom, de nem akarom ismételni magam.

De ha már elveknél tartunk meg pálfordulásnál: akkor a koporsóját egykor dobbantónak használó fickó ma meggyalázza az emlékét. Korrekt... Igaz, abból is kénköves patást csinált, aki fizette a nagy ugrást... Ahogy a csuhások ma már nem csak térdelnek, hanem... társak?

Ekrü 2018.12.29. 23:41:55

@MammyPress Média:
"legfeljebb egy halott végső nyugalmáról."-Nem Nagy Imrét exhumálták ,hanem a szobrát helyezték egy kicsit arrébb.Hol van itt megsértve a végső nyugalom.Ráadásul semmi keresnivalója nem volt annak a szobornak a Vértanúk terén.
"De ha már elveknél tartunk meg pálfordulásnál: akkor a koporsóját egykor dobbantónak használó fickó ma meggyalázza az emlékét. "-Az újratemetés 1989 júniusában történt,ez még bizony a rendszerváltás előtt volt.Az újratemetés,bár az akkori rezsim igyekezett erre fektetni a hangsúlyt nem csak Nagy Imréékről szólt.Az ő koporsójuk mellett volt egy 6. koporsó ami 56 igazi mártírjainak a jelképes koporsója volt,de erről valamiért az igen tisztelt ellenzék igyekszik elfelejtkezni.Orbán Viktor beszédében többek között erről a koporsóról emlékezett meg.
„Valójában akkor, 1956-ban vette el tőlünk - mai fiataloktól - jövőnket a Magyar Szocialista Munkáspárt. Ezért a hatodik koporsóban nem csupán egy legyilkolt fiatal, hanem a mi elkövetkezendő húsz vagy ki tudja hány évünk is ott fekszik,”

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.12.29. 23:42:38

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Te is csak akkor hallottál amikor a pofádra sütötték vele a horogkeresztet.

@Hans Gruber: Mi van kistáska? Asszed az egy napos nikked már feljogosít arra hogy kérdezzél? Előbb letérdelsz, szopsz és ha letörölted a szádat halkan kérdezhetsz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.12.29. 23:49:35

@Ekrü: "De ha már elveknél tartunk meg pálfordulásnál: akkor a koporsóját egykor dobbantónak használó fickó ma meggyalázza az emlékét. " - Ezt írta. Mit nem értettél rajta? Egészen másról makogtál.
Nagy Imre meg bátor ember volt, te meg csak egy kis senki aki az internet homályából gyalázod.
www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20131022-nagy-imre-per-1956-os-forradalom.html

Ekrü 2018.12.29. 23:55:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Majd ha megtanulsz kulturáltan érvelni,vitatkozni,akkor majd komolyan veszlek.Addig meg gyakorold a szövegértést mert láthatóan nem megy neked...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.12.29. 23:56:27

@Ekrü: "1953-ban, Sztálin halála után Nagy Imre szenvedélyes beszédben méltatta a szovjet diktátort, és felszólította az országgyűlést Sztálin emlékének törvénybe iktatására." (Wikipédia)

Na akkor most fuss neki hogy akinek a seggétől szaros a pofád (Orbán) hányszor fordított a köpönyegén 1989 óta!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.12.29. 23:57:56

@Ekrü: Jaj, seggfejke! A kis náci éned hiába bugyog itt, szarunk a pofádba. Tanulj meg olvasni és a fogalmazást gyakorold még!

Ekrü 2018.12.30. 00:07:19

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nézd,lehet ,hogy neked ez a színvonal amit itt előadsz ,de én amíg nem tanulsz meg normális hangnemben vitatkozni,érvelni,nem válaszolok neked.A nácizásod meg nem érdekel,tévedsz ha azt hiszed ,hogy dühít vagy megijedek tőle.Inkább csak szórakoztat,hisz ez csak a frusztráltságod mutatja.:))))

morph on deer 2018.12.30. 00:34:06

@Ekrü:
“Most komolyan,ezt az embert véditek?Csak azért ,mert 1956-ban annyira félt az elszámoltatástól,no meg attól ,hogy elveszti a hatalmat ,hogy villámgyorsan eljátszotta,hogy a forradalom mellet van és ezért a saját elvtársai kivégezték....?Megérdemelte a sorsát.”

Jaj de szép!
És akkor ezt főgeci vezéred miért dicsőitette, mesélj kicsim?
Nem tudta?
Tudta, de már akkor is egy olyan opportunista tetű volt, hogy arra fordult éppen, ahol népszerűbb lehetett?

Melyik változat orbán, a lejárt szavatosságú hímivarszervi váladék, szerinted?

morph on deer 2018.12.30. 00:45:45

Remélem legközelebb együtt látjuk viktorunkat koszorúzni tartótisztjével Vlagyimírral, ahol megemlékeznek az 1956-ban Budapesten hősi halált halt szovjet KGB-sekről, a frissen felújított vörös csillagok árnyékában!

Fog az menni, hiszen eddig sem okozott gondot egy kis röpke hazaárulás, ha jól megfizették...
Да здравствует СССР!

morph on deer 2018.12.30. 00:56:21

“Örök hála és dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért"

Ez áll a Fiumei úti sírkert újólag felújított szovjet hősi emlékmüvére vésve, tetején a frissen festett ötágú vörös csillaggal.
Szép, tisztességes munka, nem vitás...

m.galeria.index.hu/belfold/2015/02/14/a_felujitott_szovjet_katonai_emlekmu/index.php?current_image_num=4#9

szepipiktor 2018.12.30. 00:59:13

Valójában azt szeretném megtudni, hogy Ön, kedves blogger, honnan veszi a bátorságot az ország, a nép nevében beszélni????
Ki adott erre Önnek felhatalmazást?
Az ország döntő többsége - nem csak a fideszeseket számolva - nem baloldali és nem neoliberális.
A tavaszi választásokon és az aktuális eredményeken is látszik, Ön egy minőzsített kisebbség nevében hivatkozik a teljes országra.
Ha az önök bázisából leveszem a jobbikos szavazókat - akik garantált, hogy nem tekintik Nagy Imrét nemzeti hősnek -, akkor Önök a 20%-ot sem érik el ÖSSZESEN, az összes maradék ellenzéki párt és szekta.
Ez lenne az ország?
Kérem, menjen le vidékre és nézzen utána az idősek, a leszármazottak véleményének NI-vel kapcsolatban (és a kommunistákéval is)! Azokat kérdezze, akiknél söpörtette a padlást, akiket elvitetett, akik éheztek, nyomorogtak azért, mert a kötelező beszolgáltatás miatt minden elvittek NI vezetésével.
Önök most egy olyan lényt istenítenek, akinek az életeében 2 hét értékelhető nem volt. A többi mind sötét és galád múlt. Kérdezze meg azokat, akiket NI besúgásának köszönhetően börtönöztek be, végeztek ki Moszkvában!
Egy szovjet állampolgárnak a szobrát védik 2018-ban?
.
Kérem, ne beszéljenek itt az indexen, a blogokban a nép nevében, a választások feketén-fehéren igazolják, a nép többsége - a fideszesek, a jobbikosok és a sok millió passzív pártnélküli - nem akarja Önöket, az ideológiájukat, a diktatúrájukat ismét visszahozni, így a bolsevik alapú neoliberális szektákat sem.
Jóga van ahhoz, hogy saját nézetei legyenek!
De ha elvitatja orbánéktól a jogot, hogy 1/3-os szavazatszámmal az egész ország nevében beszéljen, akkor Önöknek még ennyi joguk sincs, hiszen a baloldal jóval kevesebb szavazatot kapott ÖSSZESEN, mint a fidesz.
És bővet kevesebbet, mint a mára hatalmasra duzzadó passzívak száma!
És ezek száma ma rohamosan nő, nem a fidesztől vándorolnak el, hanem az ellenzékben korábban bízók legyintenek, köpnek ma már.
Nem nehéz eljutni ide, elég csak az ceu tüntetésre, a rabszolgatüntetésre és a tvnél végrehajtott nevetséges kamu performanszra gondolni.
Ma már ez az ideológiai kamu nem ér el eredmény, csak a fidesz betonozza be véglegesen.

Kelly és a szexi dög 2018.12.30. 01:12:40

Nagy Imrét nem kellene hájpolni - a kommunisták lerendezték egymást, ideje mindet elfeledni!

MammyPress Média 2018.12.30. 01:16:29

@szepipiktor: Harmadszor is - csak az ön kedvéért... NEM Nagy Imre munkásságáról írtam, hanem az aktuális miniszterelnök
- stílusáról és egyeduralmáról
- pálfordulásairól (a teljesség igénye nélkül)
- kegyeletsértésről (személytől függetlenül)

Egyebekben: aki nincs Orbánnal, az - hogy is hívják?!? - egy "sejthalmaz". És vagyunk egy páran, akik ehhez a közösséghez tartozunk. Kicsit többen, mint ahányan őt akarták - még akkor is, ha tényként fogadjuk el a rá leadott szavazatok számát!

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2018.12.30. 01:39:59

@morph on deer: orosz pénzből ujitottak fel, nem a tiédbol. magát az emlékművet pedig allamkozi szerződés védi, mint az közismert, nem lehet sem pakolaszni, sem variálni rajta saját elhatározásbol.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.30. 03:16:24

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ennyit bírtál ideszarni vezértroll? Na, idézz tőlem bármit ami horogkeresztes, te ostoba fasz.
Villanyrezsó létezik szerinted?

csaba03 2018.12.30. 03:18:01

@Ekrü: ezt egy volt recski fogoly írta, sok évvel ezelőtt: "a túlélést, számos társammal együtt, nemcsak annak köszönhetem, hogy Sztálin későn ugyan, de a számunkra legkedvezőbb pillanatban patkolt el, hanem elsősorban annak, hogy Nagy Imre lett a miniszterelnök, aki a büntetőtábort feloszlatta" szóval, tett ez az ember 53-ban fontosabb dolgokat is Sztálin emlékének törvénybe iktatásánál, olvass utána, meg fogsz lepődni

csaba03 2018.12.30. 03:22:50

@szepipiktor: "Ön, kedves blogger, honnan veszi a bátorságot az ország, a nép nevében beszélni?"
Te miért nyomod fullba a kretént? Az egész posztot egyes szám első személyben írták...

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.30. 03:31:43

@MammyPress Média: Jaaa, hogy te írtad ezt a szart? Bravó.
Na, mesélj mamipressz, a kukásautó miért hajnalok hajnalán jár szerinted a belvárosban? Mert Orbán, mert a kukásautósok nem tudnak aludni, vagy hogy ne álljon a fél város amikor minden kapualjban megállnak?

Szerinted a túlméretes kamionok miért éjszaka mászkálnak?
Mert Orbán, mert lopnak, vagy mert akkor kisebb a forgalom, és nem zavarnak senkit?

És akkor a legégetőbb.
Nyergesvontatóval miért éjszaka mennek Nagyimre szobrot elvinni máshova?
Mert Orbán, mert nehogy a DK odarohanjon és gigatüntetést csináljon megint, vagy mert akkor tud úgy behajtani, megállni, felpakolni és elhagyni a belvárost, hogy nem áll le miatta a fél város forgalma.

Komolyan kérdezem, hogy te tényleg annyi ésszel élsz, hogy úgy gondolod, hogy a patás odaszólt az áttelepítést végző cégnek, hogy aztán este csináljátok, mert napvilágnál a bőszanett nem fogja hagyni? Népfelkelés lesz, ha meglátják imrét a platón? Az ötker lakosok élőláncot fognak alkotni, és hozzáláncolják magukat?

Ja, okulásodra azt is megsúgom, hogy nem csak az avh, de a világ összes rendőrsége akkor megy ki begyújteni/ellenőrizni, amikor jó eséllyel otthon van a delikvens, tehát éjszaka. Nem azért mert az biztonságot ad nekik, vagy mert nem látnak, hanem akkor otthon tartózkodik az ember.

midnightcoder2 2018.12.30. 05:44:50

Azért az elég vicces, amikor a balfékek ajvékolnak Nagy Imre szobra miatt. Cseszétek meg, ti végeztettétek ki! A baloldal vezető ereje konkrétan annak az MSZMP-nek a jogutódja akinek a kezén Nagy Imre vére szárad.

hvg.hu/itthon/20111121_mszp_mszmp_utodpart

Ez kb. olyan, mint ha valaki megalakítaná a nyilaskeresztes pártot, aztán antiszemitizmussal vádolná Orbánékat.

Dzendör Sztadiz 2018.12.30. 05:58:38

@MammyPress Média: milyen kegyeletsértés? Nagy Imre nem a szobra alatt nyugszik, hanem a temetőben. Persze tudom, így nagyobbat szól (mint Bangóné haverod) . Na kb ennyire van igazad és kb ennyire mondasz igazat.
Amúgy mi a véleményed a Nemzeti Vértanúk Emlékművének lerombolásáról?

felucca02 2018.12.30. 07:23:43

@Éhesló: Történelemből és az emberi lélek ismeretéből egyes, de nem baj, mert a pártközpontban kiadott kommünikét hibátlanul felmondtad, az ötös, tehát hármas az átlagod, annak ellenére, hogy semmit, semmit nem értesz az egész világból.

felucca02 2018.12.30. 07:26:24

Ja, egyénként, csak, hogy ezt is elmondjam, egy szar szobor volt, de ettől még Nagy Imre esete bonyolultabb, mint azt az egybites fidesszavazó (az egybites többség) hiszi.

felucca02 2018.12.30. 07:45:55

@Ekrü: Na, most nem azért, de hogy állandóan számonkéritek a stílust, miközben a kormány állandóan pofánszarja a választópolgárok egy jelentős részét, gyakorlatilag levegőnek nézve, esetenként megbélyegezve őket, akkor azt hiszem, a legkevesebb, hogy akinek a töke tele van, az nem irodalmi stílusban fogja ezt finoman jelezni, nem?

felucca02 2018.12.30. 07:47:43

@DFK: "Mert hát a baloldal lelkében még mindig a 19-es vörösterroristákkal van. "

Ezt az eszeveszett baromságot megpróbálod megmagyarázni, vagy reménytelennek ítéled?

felucca02 2018.12.30. 07:51:07

@Hans Gruber: "Az hogy Nagy Imre nem a magyarok, max a libsi-komcsik hőse volt."

Itt szintén hálával telnék el, ha erre a velős gondolatmenetedre magyarázatot adnál. A kommunistákat értem, Nagy Imre kommunista érzelmű volt, ez tiszta. A libaralizmus hogy jön ide, netán a fidesz-bérszámfejtés okán, vagy hogy? Valamit írnod kellett?

Kivlov 2018.12.30. 07:54:24

Ettől se lesz olcsóbb a kenyér. "Ugorgyunk..."

felucca02 2018.12.30. 08:01:35

@Che21: Nem mentesíti, de árnyalja a képet, nem? Nagy Imre kőkommunista volt, de képes volt változni, a végére egészen elfogadhatóvá vált. Mindezt saját erőből, egy kurvára érdekes életút eredményeképpen.
Mentesítésről nincsen szó, nem is erről beszélünk. Inkább arról az érdekességről, hogy egy öregedő szabadságharcos hogyan farol be egyre jobban a diktatúra zsákutcájába, hogyan élvezi egyre jobban a személyi kultuszt, és hogyan bontatja le annak az emlékművét, akinek a temetésén az ismertséget hozó (és az őt méltató) beszédét elmondhatta.
Ha ezt ki tudjátok magyarázni, akkor lemegyek hídba, és nyakonszarom magamat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.12.30. 08:14:09

@MammyPress Média:

A lényeg: nem a ballib agytröszt fogja eldönteni hol legyenek a bp-i szobrok. Tetszettek volna választást nyerni, s akkor most ők döntenének szoborügyben.

morph on deer 2018.12.30. 08:23:49

@droid_:
“orosz pénzből ujitottak fel, nem a tiédbol.”

Ó, hát így mindjárt más!

Tehát az oroszok, - akik az orbanista retardáltak szerint barátaink, - finanszírozták ami hazánkban amúgy tiltott önkényuralmi jelkép csinosítását, hogy egy volt(?) KGB-s tiszt,- aki a fentiek szerint ugyancsak barátunk, -?méltó módon leróhassa kegyeletét a dicső Szovjetúnió - amihez az obánista barmok szerin Oroszországnak semmi köze - azon elesett KGB-s hőseink emléke előtt, akik az ‘56-os magyar (ellen)forradalom sikeres és véres elfolytása során vesztették életüket, de ez így mind rendben van, mert nem mi fizettük...?

De jó!
Azért ez megnyugtató, legyünk őszinték...
Hát ha nem nekünk kerül pénzünkbe, akkor itt lehet dögivel ötágü vörös csillag, meg KGB-s megemlékezés, ennél mi sem természetesebb!

Meg annál is, hogy az ország miniszterelnöke ágyba bújik a Szovjetúnió és a KHB jogutódjával, mert az nem csak, hogy nm kerül pénzbe, - neki, - hanem még jövedelmez is, ugyancsak neki!

Hát az akkor így a legnagyobb rendbeni is van, drága jó fideszes elvtársaink, csak így tovább..!

midnightcoder2 2018.12.30. 08:30:01

@felucca02: Maga Nagy Imre szerepe az ami igazából érdekes. Élete nagy részében kommunista volt, azaz rosszabb mint Hitlerék. Aztán élete végére valahogy belekényszerült abba a fura szerepbe, hogy 56 élére került, és ki is végzeték Kádárék. Majd utána 40 éven át ki sem volt szabad ejteni a nevét, max. a rohadt ellenforradalmár jelző mellett. Ezzel persze az antikommunizmus jelképévé vált, pedig hát világ életében kommunista volt a szerencsétlen. Mostanra szerintem kb. helyre került: nem az az ember akit példaképnek lehet állítani, de az utolsó heteiben az ország oldalán állt és meghalt az elveiért. Ami a vicces az az, hogy most azok ajvékolnak hogy jaj, pár száz méterrel arrébb kerül a szobra, akik anno kivégezték, névtelen sírba temették arccal a földbe, és 40 éven át ki sem engedték ejteni a nevét.

midnightcoder2 2018.12.30. 08:45:23

@morph on deer: "Ez áll a Fiumei úti sírkert újólag felújított szovjet hősi emlékmüvére vésve, tetején a frissen festett ötágú vörös csillaggal. "

Amit anno a mai magyar baloldal vezető pártja állíttatott fel így ebben a formájában. És aminek a lerohasztása szintén nem lenne tisztességes, mert hogy valóban nem az a szerencsétlen szovjet kiskatona tehetett erről az egészről aki akkor és ott meghalt, hanem azok a kedves vezetők akik oda küldték, elsősorban Hruscsov elvtárs, aztán az ő bábjai a Münich Ferenc elvtárs és a Kádár elvtárs, de ne feledkezzünk el a többi jó emberről sem aki ezt lehetővé tette, elsősorban a derék Eisenhower elnökről aki kinyilvánította hogy nem segít a magyaroknak, azaz lényegében jóváhagyta a dolgot.

felucca02 2018.12.30. 08:48:03

@midnightcoder2: A mondandód javával egyetértek, az utolsó mondatot nem bírom felfogni. Sem a bírója, sem a kivégzésén részt vevők közül senki, sem a 40 éven át őrködők közül senki nem él már régen.

Azok ajvékolnak, akik a csúti paraszt dúlásában észreveszik az elvtelenséget és a gátlástalan hatalomvágyat. Ideológiától függetlenül.

Azért álljon már meg a fáklyásmenet ezzel az állandó összemosással! Ha a mai baloldali érzelműek egyenlőek a Nagy Imrét kivégzőkkel, akkor Putyin és Oroszország is egyenlő a tömeges nemi erőszaktételekkel és az 56 utáni megtorlásokkal, a brezsnyevi elsorvadással és az egész kibaszott negyven évünkkel 1950-től 1990-ig.

Vagy nem egyenlő egyik sem. Lehet választani, kinek melyik szimpatikusabb!

felucca02 2018.12.30. 08:50:31

@midnightcoder2: Ajajaj, megint a kettős mérce a szerencsétlen szovjet kiskatonával, meg az állandóan nemzetére törő magyar baloldallal, ajjajaj...

Jelképekben gondolkodunk, eszmei folyamatosságban, vagy kronológiai időszakokban, gyakorlatiasan? A kettő együtt nem megy!

hhh. 2018.12.30. 09:00:04

I(ndex)1G
I1G
I1G
.

szigony 2018.12.30. 09:05:30

Azt látom, hogy teljesen lényegtelen mi történik az új Lenin fiúk mindenre találnak magyarázatot. Ha a főnök azt mondja a szar nem is büdös némelyik még tovább is megy és még meg is kóstolja. Nincs értelme már a vitának annak a ténynek a hangoztatására, hogy a mi emberünk a temetésen "tévedésbe volt ejtve" hiszen egy büdös komcsi temetésén mondott beszédet. Itt már lassan azt olvasom, hogy nem is volt ott, ha meg ott volt csak és kizárólag az üres koporsóhoz ( koporsóról ) beszélt.

antiinternáci 2018.12.30. 09:23:02

@MammyPress Média:

A kormány pártján állók is sok mindenről gondolták, hogy a balliberálisok nem merészelik megtenni. Aztán megtették a legelképzelhetetlenebb dolgokat is. Bel- és külföldön egyaránt. És azok nem egy szobor áthelyezései voltak ám. (Még sem láttam a tisztelt bloggert itt szörnyülködni...)

midnightcoder2 2018.12.30. 09:24:27

@felucca02: Az MSZP az MSZMP jogutódja. Ezen nemigen lehet vitatkozni, lásd a hvg-s cikk az első hozzászólásomban a posthoz. Anno amikor létrejött az MSZP, egyértelműen és határozottan felvállalták a Kádári örökséget. Ami az első ciklusban nem jött be nekik, de a másodikban már igen. Na most, lehetett volna azt mondani hogy nem elvtársak, mi most szépen feloszlatjuk az MSZMP-t, majd kisétálva a teremből lehetett volna alakítani egy szocdem pártot aminek deklaráltan semmi köze az MSZMP-hez, sem a pártvagyonhoz, sem a mi kutyánk kölykéhez. Vagy a baloldal többi részének lehetett volna az mondani, hogy elhatárolódunk az MSZP-től, mint a Kádári MSZMP jogutódjától akik 40 éven át proletárdiktatúrát üzemeltettek és testvéri kapcsolatot ápoltak a tömeggyilkos többi kommunista párttal, és akiknek a kezéhez vér tapad, egyebek közt Nagy Imréé is. De nem tették. A baloldal vezető ereje ma is az MSZ(M)P. Innentől kezdve balról szerintem elég kevés erkölcsi alap van Nagy Imre szobrának arrébb helyezésével kapcsolatban tiltakozni.

Kettős mérce ? Szó se róla. Csak nem tudom elítélni azt a szerencsétlen orosz kiskatonát akinek pont annyi beleszólása volt a dolgokba mint anno az Auschwitzi tábor akkor 20 éves szerencsétlen taknyos kiskatonájának akit most a buzgó nácivadászok a lélegeztetőgép mellől visznek a bíróságra. Mindig az a bűnös, aki a parancsot kiadja, és nem az, akinek nincs más választása mint végrehajtani.

antiinternáci 2018.12.30. 09:36:05

@szigony:

Ma Nagy Imre nevével azok ródsóznak, akik szellemi utódai az őt megölőknek. És ma is megölnék újból, mert Nagy Imre -sok bűne utáni- megdicsőülése pont abban állt, hogy elutasította a brüsszeliták elvetemült beavatkozását és egy romlott rendszer hazánkra kényszerítését.
Az a Nagy Imre, akit ünneplünk, ma is elutasítaná a mai Brüsszel képviselte szintén elvetemült politikát.
Talán azért keresik a szadeszmp utódpártjai a szobrát, hogy legalább azon újra végre tudják hajtani az ítéletet?
Szégyenletes, amire a szélsőségesek felhasználják Nagy Imrét, minden hazáját szerető ember elutasítja ezt, és nem véletlen, hogy már három választást veszítettek el óriási arányban.

8CyB4 2018.12.30. 09:42:04

@midnightcoder2: Az elmult 8 ev amokfutasa utan es egy osszeomlott magyaroszaggal a hatad mogott a hazajara toro baloldalrol sirankozni kurvara kontraproduktiv. Csak az hisz neked, akit megfizetnek erte.

8CyB4 2018.12.30. 09:45:17

@antiinternáci: Nagy Imret a hozzad hasonlo, 90ben nem kivegzett hazaarulo kommunistak utasitjak el. A valasztasokrol meg annyit hogy a roman es szlovak kollegaim levelben szavazhattak a magyar valasztasokon, mig mi magyar allampolgarok meg nem. Ugyanugy elcsaltatok ezt is, mint kekcedulas valasztasokat.

$pi$ 2018.12.30. 09:47:34

"az éj leple alatt vittek véghez olyan döntéseket"

Döntéseket nem lehet véghez vinni. Döntéseket hoznak, tetteket véghezvisznek.

"sunyin és pökhendin, ahogy az manapság szokás"

Nem lehet egyszerre sunyi éspökhendi is, a kettő két ellentétes attitűd.

"Tulajdonképp nincs itt semmi látnivaló, semmi újdonság! Anno a Szabadság téren a német megszállás emlékművét is éjjel emelték be"

Pontosan. Technikai okai vannak. Vagyis teljesen felesleges volt felhozni, mert "nincs itt semmi látnivaló".

"Vagy azért, mert ez már annyira nyilvánvalóan arcul köpése az országnak, elveknek, demokráciának, hogy arra már nincs szó!"

Nem, nem az. Egy szobrot elvittek, ami neked nem tetszik, ennyi történt. Az, hogy a kommunista diktatúra egy közismert vezérelakjának szobra kinn állt, az meg másoknak nem tetszik. Egyik sem az ország arcul köpése, egyszerűen ilyen az élet.

Tudod mi volt az arcul köpés? Az, amit az mszp csinált 56 előtt, 56 után, meg a gyurcsány korszakban. Na az arcul köpés volt.

midnightcoder2 2018.12.30. 10:10:52

@8CyB4: A makrogazdasági adataink, az átlagbér, foglalkoztatás, stb. adataink kimondottan jók. Lehet azt mondani, hogy azért (is) jók mert itt az EU, de hol a fenében van ez összeomolva ?

antiinternáci 2018.12.30. 10:16:07

@8CyB4:

Ember, nem kell aggódnod: ha intelligens majmokon akarnak majd kísérletezni, biztosan nem téged fognak kiszedni a ketrecből.

Tanulj meg olvasni, mielőtt firkálni kezdesz, és utána, feltétlenül mutasd meg pszichológusnak.
Nagy Imre vezető kommunista volt, tehát negatív szereplő. Az, hogy egy-kétdologban kilógott a többi közül, még semmire sem mentőkörülmény.
De mindezt végül is felülírta az, hogy hőssé vált, mert szembeszállt Brüsszellel, kádár APRÓ dögeivel, Gyurcsány APRÓ Vadaival, Junckerrel, Továressel, Sargentinivel, tehát a bolsevista terrorral.

Tudom, szörnyű ez a maiak számára, hogy volt egy kommunista, aki becsületessé vált: valahogyan be kell sározni, le kell húzni maguk közé, nehogy a valódi érdeme kiderüljön.

8CyB4 2018.12.30. 10:23:36

@antiinternáci: Erre mar jar penz a CAProl?

8CyB4 2018.12.30. 10:24:37

@midnightcoder2: oktatas, egesszsegugy, es gyakorlatilag minden kozszolgaltatatas.

felucca02 2018.12.30. 10:32:34

@antiinternáci: Ez nagyon klassz! De vajon miért mondott egy ifjú liberális politikus beszédet egy vezető kommunista temetésén, hiszen akkor is tudni lehetett, hogy nincsen mentőkörülmény!

Ööö...és kik húzzák le most NI-t és hová? Ez még zavaros, elvtárs, kifejtést igényel!

8CyB4 2018.12.30. 10:36:22

@midnightcoder2: Gyakorlatilag a rabszolgatorveny ennek a kudarcnak a beismerese amit ti osszetaknyoltatok.

morph on deer 2018.12.30. 10:38:15

@midnightcoder2:
“Mindig az a bűnös, aki a parancsot kiadja, és nem az, akinek nincs más választása mint végrehajtani.”

De igen, van más választása.
Csak gerincesnek lenni rendszerint többe kerül, mint parancs mögé bújva gyilkolni.

Ha már itt tartunk, szerinted hol lehet azoknak a szerencsétlen MAGYAR kiskatonáknak az emlékműve, akit szintén akkortájt a “hős” magyar “forradalmárok” gyilkoltak halomra?
Én nem emlékszem, hogy láttam volna valahol is...

A lényeget azért csak sikerült kihagynid, ugye?

Hogy vezérünk, orbán, azt a szovjet/orosz vezetőt ajnározza, aki szemmel láthatóan gondosan ápolja a múltat, igen, itt nálunk is!

Amikor demonstratívan jelezte, hogy nem elfelejteni, a MI embereink párszor már gatyába ráztak benneteket, szóval lehet igazodni!
És mindehhez a magyar miniszterelnökkel teremttette meg a megfelelő feltételeket!

Érdekes módon a rohadt Gyurcsány idején UGYANAZ a PUtyin a MAGYAR áldozatok emlékművét koszorúzta meg Budapesten. Gondolom nem érzitek a különbséget...

Ami még ennél is szebb, hogy az orbánhívő szerencsétlenek eközben meg torkuk szakadtából kommunistáznak!

Fel lehetne ébredni, báránykáim, mivel orbán viktor UGYANAZOK szorgos fellációban részesítésével van elfoglalva, akik legutóbb ‘56-ban halomra ölték a magyarokat!

Fel lehetne ébredni, mert orbán viktor ugyanúgy oroszbarát, mint Nagy Imre volt, azt a bizonyos pár hetet kivéve!

És ti mertek itt ma kommunistázni?

Szerintetek, ha a nép neadj isten úgy döntene, hogy orbánékat kiebrudalja a hatalomból és átveszi a hatalmat, - lásd ‘56,- kihez futna orbán, hogy verjék már le a hatalma elleni lázadást, és rakják vissza a hatalomba?
Lehet találgatni, sokeszűek..!

antiinternáci 2018.12.30. 10:42:04

@felucca02:

"Ha a mai baloldali érzelműek egyenlőek a Nagy Imrét kivégzőkkel, akkor Putyin és Oroszország is egyenlő a tömeges nemi erőszaktételekkel és az 56 utáni megtorlásokkal, "

A bolsevizmus mai megjelenési formája a szélsőséges fundentalista liberalizmus. Mind a kettőben egy agresszív politkai kisebbség terrorista módszerekkel, hazugsággal és gyűlölködéssel erőltet kártékony, alávaló dolgokat az emberekre.
Putyin liberálextrémizmust tagadja, tehát nem lehet utód.
Ma baloldali pártok (szinte) nem léteznek, feloldódtak a fentiekben. Ahol ilyenek hatalmon voltak, azok szintén a tőke érdekeit képviselték, a jobbos pártokhoz képest a különbség csak a szélsőséges libertarianizmus korlátlan átvétele a különbség.
Tehát ezek számomra egyenlőek a Nagy Imrét kivégzőkkel. És ezek ma is kivégeznék Nagy Imrét, mert az a szellem, amiért utólag mégis tiszteljük Nagy Imrét, szembeszállna a mai Moszkvával is.

morph on deer 2018.12.30. 10:44:37

@antiinternáci:
“De mindezt végül is felülírta az, hogy hőssé vált, mert szembeszállt Brüsszellel”

Gondolom ezt még azelőtt tetted ide, hogy a (pszihológusod) pszihiátered látta volna... Amúgy szólj, hogy nem hat ez a gyógyszer, (sem) mert a koherencia hiánya már kezd aggasztó mértéket ölteni!
Addig is jobbulást.

8CyB4 2018.12.30. 10:53:39

@antiinternáci: 30. van. Tenyleg szolni kene a terapeutadnak mert az idoerzeked is eltorzult.

Éhesló 2018.12.30. 11:15:19

@ÉhesIó: te csak egy elmebeteg buzi nicktolvaj vagy, aki a nickenevemben a kis l betűt nagy I-re cserélve baromkdik a zindex mocsarában.
Takarodj a tetves kurva anyádba mocskos buzi tolvaj!

Éhesló 2018.12.30. 11:19:53

@ÉhesIó: te csak egy elmebeteg buzi nicktolvaj vagy, aki a nickenevemben a kis l betűt nagy I-re cserélve baromkdik a zindex mocsarában.
Takarodj a tetves kurva anyádba mocskos buzi tolvaj!

felucca02 2018.12.30. 11:20:49

@antiinternáci: Várjál, várjál, így nem lesz prémium! Miféle Moszkvával való szembeszállást emlegetsz, így nem fognak örülni az elvtársak a Lendvayban. Ezt fogalmazd át!

Éhesló 2018.12.30. 11:21:10

@Republic Forever!: összekeversz a kurva anyáddal ávósfattyú.
Nagy hiba.

szigony 2018.12.30. 11:42:07

@antiinternáci: a tőke érdekeit képviselték, a jobbos pártokhoz képest
Végig olvastam amit ide öntöttél a nyakunkba. Sok olyan mondatot láttam amit még egyszer végig gondolva biztosan nem írnál le. Az idézett mondat és az, hogy Nagy Imre belátta a brüsszeliták elleni harc szükségességét mindent visz. Majd írod, hogy amiért mégis tiszteljük az, hogy ma is szembe szállna Moszkvával. De most ez nem divat, nem időszerű.

felucca02 2018.12.30. 11:55:18

@szigony: Antiinternáci ma különösen csillog, tudása legjavát adja. Hogy milyen hatékony, abból is látszik, hogy teljesen össze vagyunk zavarodva:)

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2018.12.30. 12:11:37

@morph on deer: nincs rendben. de nem lehet eltuntetni, mert allamkozi szerződés köti Magyarországot. Tudod jól te is, kár a gozert.

Belzebubo 2018.12.30. 12:15:24

@antiinternáci: Baromi zavarosan fogalmazol, de annyi lejött, hogy nem szereted az EU-t. Akkor legyél azon, hogy Mo. lépjen ki belôle, mert az EU liberâlis demokrata államok szövetsége és az is lesz továbbra is, akár tetszik ez nektek, akár nem. Egyébkènt én már régen mondom, hogy orbanisztánnak semmi keresnivalója nincs az EU-ban

bbwd 2018.12.30. 12:18:25

a poszter abból indul ki, hogy nem lehet szobrot/emlékművet áthelyezi?
vagy nem illik?
vagy nemzeti konszenzus kell hozzá? na, arra itt lehet várni :D

felucca02 2018.12.30. 12:28:23

@bbwd: Syerintem a poszter arról ír, hogy túl sok szimbolikus dolog/tett sűrűsödött itt össze egy időben.
Ezek egyrészt feleslegesek, másrészt - ha nem feleslegesek, (mint a szimbóleumok általában igen) - akkor nyilván utalnak valamire.
De mire?

baldoc 2018.12.30. 13:55:07

Mi itt a probléma?
Orbán Kádárnak köszönhette, hogy falusi suttyóból jogvégzett legyen
Orbán Sorosnak köszönhette, hogy országos pártja legyen
Orbán Simicskának köszönhette, hogy 2/3-a legyen
és most
Orbán Nagy Imrének köszönhette országos népszerűségét
őt is leszarja
Ja, és az itt kommentelő fideszeseket is LESZARJA.
Tessék tapsolni!!

Éhesló 2018.12.30. 14:21:18

@svarcig: szánalmasnak a magadfajta ávósfattyakat gondolom, akik egy véreskezű kommunista gyilkos oldaláról maszatolna bármiféle gyűlölettel.
Gyűlölet ott volt te majom, ahol 200.000 magyart ki lehetett verni a házából, elüldözve őket a szülőföldjükról.
Nagyimrebarátod ennek az atyamestere volt, nem mellesleg padláslesöprő k,ulákgyilkos is.

Nos, visszatérve az általad idemaszatolt gyűlöletre, elmondanám neked, meg a magadfajta mesügéknek:
Az, hogy megvetem a zsidó kommunista fajtádat és azokat a díszgojokat, akiket sunyi módon felhasználtatok a magyarok ellen, nem gyűlölet.
A hányást, a halom híg fost se gyűlöli senki, hanem elkerüli, ha másé, eltakarítja ha a a sajátja.
Tehát itt gyűlöletet a gyűlölet népénél keresgélj, akik sosem unnak bele a magyarpusztításba, amióta galiciából ideette őket a fekete rosseb és akik a saját hulláikból is pénzt csinálnak 74 évvel a nagy háboró után is.
Neekik ajvékolj gyűlöletről, ne nekem.
Undorodok tőletek és megvetlek benneteket nagyimréstől.

Arról pedig, hogy hol mindenhol nyomulnak a magadfajta vörös mocsok ávósfattyak, elég ha az ep frakciókban kutakodsz:
mandiner.hu/cikk/20181017_nezegessen_komcsi_propagandat_az_europai_parlamentben
Akik itt kifosztották az országot többször is, az az a kommunista banda, amely a patkányforradalmukban, majd a szovjet megszállók fegyvereinek védelmében is a magyarokra tört 1919-ben, 1944-ben, 1956-ban, majd köpönygeet váltva 12 éven pusztított a gengszterváltás után is.

Ha szerinted az oláhok ilyen menők, takarodj hozzájuk, ott olyan jól mennek a dolgok, hogy a lakosságuk negyede lábbal szavazott a "fejlődésükre".

Magadat sajnáld, rászorulsz mesüge.
A kommunista és saját halottaikból pénzt csináló zsidókat megvetem, nem kevésbé, mint a magyarpusztító, tolvaj komcsikat.
Nincsen vezérem.
Rabló pedig végképp nincs.
A király 1919 óta meztelenm látjuk mire képes az általad kaserolt zsidó-kommunista véres mocsok és a hóhérai.
Nagyimréd üzemi balesetet szenvedett, véreskezű kommunista hóhérként legyilkolták a véreskezű kommunista hóhér társai.
Megérdemelte.
A kukában a helye.
Veletek együtt.
Szánalmas vagy.

antiinternáci 2018.12.30. 14:28:10

@szigony:

Figyelj, tudom, hogy az értő olvasás nehéz dolog. A múltkor is felhívtad a tudakozót, hogy hol van a Tantum Verde, mert Te csak a Pénzverdét találtad meg...

Igazad van, gondolnom kellett volna a gyengébbekre is, akiknek még ma is el kell magyarázni, hogy Brüsszel ma = Moszkva '56.

Azért az reményt ad, hogy csak két-három gyenge képességű akadt, akinek nem világos, ami mindenki másnak igen.

antiinternáci 2018.12.30. 14:38:50

@Belzebubo:

Én a bolsevistákat nem szeretem, akik tönkre akarják tenni Európát, és alávaló dolgokat erőltetnek. Az EU megfelelő ketetek között lehet hasznos is hazánknak, de abvan nincs helye a Juncker, Taváris, Sargentini féle internáci terroristáknak a hatalom közelében. Ezt eddig is teljesen világosan leírtam, ha ez neked zavaros, akkor az értő olvasással van gondod.

antiinternáci 2018.12.30. 14:58:27

@8CyB4:

Na, az ufók biztosan nem téged fognak elvinni, ha a földi intelligenciát akarják majd vizsgálni.
Boldog Karácsonyt!

antiinternáci 2018.12.30. 15:00:49

@felucca02:

Mivel ez Neked is szól, ide kopipésztelem:

Figyelj, tudom, hogy az értő olvasás nehéz dolog. A múltkor is felhívtad a tudakozót, hogy hol van a Tantum Verde, mert Te csak a Pénzverdét találtad meg...

Igazad van, gondolnom kellett volna a gyengébbekre is, akiknek még ma is el kell magyarázni, hogy Brüsszel ma = Moszkva '56.

Azért az reményt ad, hogy csak két-három gyenge képességű akadt, akinek nem világos, ami mindenki másnak igen.

8CyB4 2018.12.30. 15:00:54

@antiinternáci: hat nem lehet mindenki Meszaros Lorinc meg hazaarulo mint te

Éhesló 2018.12.30. 15:03:51

@Látens Inszinuáció: Gondolkodtam azon, hogy vajon a magadfajta elvakult vadbaromnál mi lenne az a pont, ahol szembefordulnál a gazdiddal.

De nem találok olyat.

Szerintem te azt is bevállalnád, ha pucsítanod kellene - például a moszlim migránsok leszopásának jegyében ugye - minden szombaton délben a Kossuth téren, ahol is a gazdi beverné neked a lompost két moszlim után szabadon.

E fenti hasonlatommal csak azt próbálom megvilágítani, hogy ti ballibbant tárgár állatok mindent csont - értsd: gondolkodás - nélkül beszoptok 2006 ősze óta, elbukva minden országos választást, nem kicsit, nagyon, a tanulás, okulás legkisebb jele és képessége nélkül.

Ilyen állatok, mint te meg a fajtád nincsenek is, csak itt tenyésztek, amióta galiciából idevett benneteket a fekete rohadás.
No húzz a tetves kurva anyádba!

alfacharlybravo 2018.12.30. 15:04:01

@Zsuzsi25: Már nem zavar 8 órás melóm van, amikor kellet volna a nagyobb túlóra keret akkor sajnos nem volt.

Éhesló 2018.12.30. 15:04:59

@8CyB4: addig állj féllábon te szerencsétlen hülye!

8CyB4 2018.12.30. 15:11:08

@Éhesló: szarsz te a bevandorlasra a tobbi kereszteny-kommunista patkannyal egyutt. Arrol van szo hogy tudjatok amint nem Hosszunyelvu Felcsuti Csungohasu tronol, mentek a bortonbe azonnal es elvesztitek az osszelopott penzt

Éhesló 2018.12.30. 15:12:33

@felucca02: a tényekkel van vitád, nem velem.
A tüörténelem nem az, amit te meg a komcsi haverjaitok hazudtok.
Szar ügy.
Nektek.
Én pedig leszarlak benneteket, meg a véreskezű, kommunista gyilkos nagyimrétek hűlt helyét is.

Elmúlt az időtök és soha nem jön vissza már.

Éhesló 2018.12.30. 15:13:20

@8CyB4: mi a fasz van veled, nem értesz a szóból?
No húzz a kurva anyádba!

8CyB4 2018.12.30. 15:15:06

@Éhesló: Mert kulonben kilopod az aprot is a zsebembol vagy mi?

szigony 2018.12.30. 15:25:04

@antiinternáci: Nagy szar lehet a Te fejedben, bár ezt a hülye párhuzamot nem Te találtad ki hanem apuci. Mi tudjuk miről fröcsögsz és a mérhetetlen nagy arc csak azt mutatja tényleg nem érdemes veled szóba állni.

jajdehülyevagyok 2018.12.30. 15:46:35

Elég könnyű vitatni Nagy Imre tisztességét és becsületességét, hacsak nem a proletárerkölcs elvei szerint tesszük.

midnightcoder2 2018.12.30. 16:19:33

@morph on deer: "De igen, van más választása.
Csak gerincesnek lenni rendszerint többe kerül, mint parancs mögé bújva gyilkolni."

Ja, kb. az életedbe. Mert hogy az 50-es évek szovjet hadseregében a parancsmegtagadást nemigen díjazták.

svarcig 2018.12.30. 17:06:26

@Éhesló: Elolvastam a válaszodat, és akárhogy próbálom rózsaszín szemüvegen keresztül értelmezni, ez bizony vegytiszta gyűlölet. Őszintén sajnállak. Valami nagy baj lehet veled, hihetetlenül frusztrált életed lehet, hogy csak így tudod magadból kiokádni, alpári hangnemben, mocskolódó szavakkal leírva (mi ez, ha nem gyűlölködés?), szerintem időpontot kellene kérned mentálhigiénés tanácsadásra. Tudom, szomorú, hogy egy vadidegennek kell felhívnia a figyelmedet rá, de az írásod egyvalamire utal, de arra nagyon. Segítségre van szükséged.

Éhesló 2018.12.30. 17:24:27

@svarcig: segítségre a magadfajta ávósfattyaknak lenne szüksége, akik egy véreskezű kommunista gyilkos oldaláról maszatolnak bármiféle gyűlölettel.
Gyűlölet ott volt te majom, ahol 200.000 magyart ki lehetett verni a házából, elüldözve őket a szülőföldjükról.
Nagyimrebarátod ennek az atyamestere volt, nem mellesleg padláslesöprő kulákgyilkos is.

Nos, visszatérve az általad idemaszatolt gyűlöletre, elmondanám neked, meg a magadfajta mesügéknek:
Az, hogy megvetem a zsidó kommunista fajtádat és azokat a díszgojokat, akiket sunyi módon felhasználtatok a magyarok ellen, nem gyűlölet.
A hányást, a halom híg fost se gyűlöli senki, hanem elkerüli, ha másé, eltakarítja ha a a sajátja.
Tehát itt gyűlöletet a gyűlölet népénél keresgélj, akik sosem unnak bele a magyarpusztításba, amióta galiciából ideette őket a fekete rosseb és akik a saját hulláikból is pénzt csinálnak 74 évvel a nagy háboró után is.
Neekik ajvékolj gyűlöletről, ne nekem.
Undorodok tőletek és megvetlek benneteket nagyimréstől.

Magadat sajnáld, rászorulsz mesüge.
A kommunista és saját halottaikból pénzt csináló zsidókat megvetem, nem kevésbé, mint a magyarpusztító, tolvaj komcsikat.

Éhesló 2018.12.30. 17:25:04

@8CyB4: mi a fasz van veled, nem értesz a szóból?
Húzz a kurva anyádba!

8CyB4 2018.12.30. 17:40:03

@Éhesló: Erzem a szorgos ujjaid kotoraszni a zsebemben, de innen mar mindent elvittek az elvtarsaid.

8CyB4 2018.12.30. 17:40:52

@Éhesló: kb 600ezer magyar el kulfoldon miota ti regnaltok

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2018.12.30. 17:48:17

@MammyPress Média: el kellene gondolkodni az előzetes moderáción, szerintem azt a bizonyos határt már rég túllépte az itteni kommentek jó része, kezelhetetlennek tűnik a helyzet.

Éhesló 2018.12.30. 18:06:23

@8CyB4: összekeversz az ávós apáddal.
Nagy hiba.
Nem regnálok.
Szavazok.
A fajtád ellen.

Aki ma elmegy, az szabadon teheti, nem úgy, mint nagyimrétek idején, amikor szökniük kellett és az ávós apád ölte őket.
Ha van kedvük visszatérnek, ha nincs, maradnak, szabad emberek.

Takarodj a kurva anyádba!

morph on deer 2018.12.30. 19:44:37

@midnightcoder2:
“Ja, kb. az életedbe.”

Ezt mondom.
Alternatívaként még egy mocsok gyilkos is lehetsz, mint annyi szerencsétlen balfasz a háborúkban, amkor a “partizángyanús” polgári lakosságot öldösték, vagy csak simán megtorlásul, ugyancsak parancsra.

Azt is tudom, hogy az oroszok egy jó részének fingja se nagyon volt, hogy kiket és miért is kéne itt megölni, de ettől az eredmény nem lett jobb.

A problémás rész mondjuk továbbra sem ez, hanem a viszonyunk a volt kollégájukkal, - Pestre először egy KGB-s egység jött be - meg azokkal, akik megpróbálják azt hazudni, hogy a mai Oroszországnak semmi köze a Szovjetúnió viselt dolgaihoz, ahogy a mostani FSB-nek sem a KGB-hez.
Pedig “ezek ugyanazok”

Viszont a mai MSZP verte le a forradalmat, és (majdnem) Gyurcsány is akaszttatott (volna), mert ugyan igaz, hogy vagy öt évvel később született, de a felesége anyai nagyapja(!) részt vett már az első Kádár-kormányban is, ezen kívül ő ügyelte felül - az imént éppen véreskezű kommunistának titulált - Nagy Imre perét is.
Tehát logikus, hogy az unokájának férje is bűntárs, mert csak.

Szánalmas próbálkozások, és még szánalmasabb azt hinni, hogy ettől majd a Putyin és kis barátja szobatiszta, fehérlelkű antikommunista lesz, az elkenzék meg mind rohadt véreskezű komcsi.

8CyB4 2018.12.30. 20:08:01

@Éhesló: Nem. Te lopsz, elcsalsz, hazudsz, rombolsz es fulig szaros vigyorral teszel tonkre mindent amihez csak hozzaersz, mert a kommunista szocializacodtol soha nem fogsz megszabadulni. 90ben basztak el a szuleink hogy nem vegeztek ki vagy basztak bortonbe a hazaarulo oroszokat szolgalo fajtad. Mi tanultunk a leckebol. 2019 a Magyar Demokacia eve lesz es a te utolso szabadon toltott esztendod.

Szep estet.

antiinternáci 2018.12.30. 20:09:28

@morph on deer:

A tény az, hogy Gyurcsány Apró Vadai a Kádár Apró Dögei vonalat viszi tovább. (De egy sokkal szélsőségesebb formában, amiről a nagyapós még álmodni sem mert.)

Putyin viszont ott tesz keresztbe a bolsevistáknak, ahol tud, ezért utálkoznak ellene. Betiltotta Sorost, a prájdot, stb...
Tehát hiába az erőlködés, elválik a szar a májtól.

meszena 2018.12.30. 20:21:19

Ez az úgy (politikai célzattal) túl van lihegve.
Egy fontos emlékmű visszakerül a helyére, egy másik pedig új helyre kerül.
Nagy Imrének, mint mártír miniszterelnöknek vitathatatlanul helye van a magyar történelemben, de Nagy Imrének, mint az ötvenes évek kommunista politikusának a szerepe erősen vitatható. Ha a történelmi mítosz bontásnak helye van, akkor ez toposan az a helyzet.

Éhesló 2018.12.31. 00:02:51

@8CyB4: hazudsz, vádaskodsz, vagdalózol a nagyimŕéd valagából.
Jellemző a fajtádra.
Aki itt lopott, csalt, hazudott, rombolt és fülig szaros vigyorral tett tönkre mindent amihez csak hozzaért, az nagyimre, meg a sztalintól szalajtott haverjai voltak.
Tőlük szabadultunk meg 2010 tavaszán.
Demokratikusan zavartunk el benneteket a fenébe, nem kicsit, nagyon.
Ezt pedig megt3sszük szorgosan minden lehetséges alkalommal 2006 ősze óta.
Holnap is megtennénk:
www.kozvelemenykutatok.hu

Ezért ne fenyegess engem (se), mert nincs olyan valasztás, amin a magadfajta nagypofájú bolsevik szarok feltörhetnének a csatornák mélyéről, mivel - itt is jól olvashatóan - soha nem tanultok semmiből semmit.
2019 valóban ismét a Magyar Demokrácia éve lesz.
Elhajtunk benneteket a fenébe, az osztódva szaporodó törpepártjaitokkal és soros gazdatokkal a fenébe, amint idén tavasszal is tettük.
Te meg okádhatsz, fenyegetőzhetsz tovább nagyimrepajtásod valagából, miközben nevetünk rajtad meg a kommunista vezéreiden is.
Pont, mint idén is tettük.

MammyPress Média 2018.12.31. 01:02:53

Hölgyeim és uraim - az elmúlt hozzászólások során ízelítőt kaphattak szép hazánk politikai felhozatalából... A "Melyiket válasszuk" ezért lesz költői kérdés! És ezért érzi magát mindkét "banda" magát feljogosítva mindenre!

8CyB4 2018.12.31. 06:51:36

@MammyPress Média: Igen, az elmult 9 evben mindig akadt valaki aki fintorogva, eltartott kisujjal hatarolodik el barmitol, mikozben a szeme lattara tettek tonkre a generaciom jovojet.

DFK 2018.12.31. 10:54:26

A blog és a posztok is bizonyíték arra, hogy miért baj az, hogy 90-ben elmaradtak az akasztgatások, a baloldal teljes politikai és gazdasági jogfosztása.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.04. 17:21:34

@DFK: Akkor most viki nem lehetne miniszterelnök.
süti beállítások módosítása