Közlekedj okosan - ha tudsz!
2018. szeptember 07. írta: MammyPress Média

Közlekedj okosan - ha tudsz!

abd09ab4-cf36-4434-8c4c-7ab5c429ff4f.jpeg

 

 Értem én, hogy kell a rendőr a kilakoltatásokhoz… És nem marad arra kapacitás, hogy a város élhető maradjon… Tudomásul vettem, ha nem is értek egyet vele! 

Csak csendben kérdezem: nem lehetne az ilyen nagyobb gócpontokhoz – legalább madárijesztő szerű dísznek – odaküldeni egy-egy rendőrt?

Értem én, hogy az a tény, mely szerint én elkésem – nem érdekel senkit! Ez teljesen jogos, mondhatni szerencsés! És természetesen: magánügy! Ahogy az is, ha a Dohány utca  És a Blaha Lujza tér közötti cirka 50 m-es szakaszt 20 perc alatt sikerül megtegyem.  Meg az is, hogy ez mennyi plusz üzemanyagba kerül… 

Az már azonban közügy, hogy ezt nem egyedül teszem, hanem sokadmagammal berregünk a dugóban teljesen feleslegesen csak azért,  mert néhányan képtelenek betartani azt az alapvető szabályt, hogy a kereszteződésbe csak akkor hajtsanak be, ha át is tudnak haladni rajta… 

Ezzel azonban nemcsak a környezetet szennyezik – bár és önmagában is fontos dolog kellene legyen – hanem egyszerűen: lebénítják a várost! Konkrétan ez a néhány autó meggátolta, hogy a körút forgalma tovább haladjon. Aminek köszönhetően a mellékutcákból nem tudtak az autók sem kifordulni. Ami egy pillanat alatt az összes környező mellékutcára kihatott, amitől viszont a környező főutak is lelassultak, beálltak.

És ez csak egy a sok csomópont közül! Mégis elegendő lenne csupán néhány hasonló kereszteződésbe kirakni egy-egy dekorációs rendőrt, akinek irányítania sem kellene, csak jelenlétével meggátolnia ezt a bosszantó jelenséget!

Igaz, azért fizetni kellene – míg a hasonló képek remekül igazolják a tervezett dugódíj létjogosultságát, amit viszont mi fizetünk! Pluszban! 

Mellesleg: az is remek megoldás lehetne, ha betartanánk a szabályokat! De lássuk be:  nem lehet hirtelen egy egész nemzedéket „megnevelni”, különösen addig, amíg “atyáink” odafent azt tanítják nekünk, nem kell foglalkozni holmi szabályokkal! Bőven elegendő, ha van vastag borítékunk, hosszú - jól irányított - nyelvünk, vagy jó családfánk, esetleg kollesz-brancsunk – és boldogan élhetünk egy következmények nélküli országban! 

Na jó, kicsit dugósan! Mert ugye: a rend őrének más a feladata...

935cfec1-a9b6-4db1-a610-ff434b67a2fa.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr9114228285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.