Nem kell még az olvasást temetni...
2015. június 06. írta: MammyPress Média

Nem kell még az olvasást temetni...

Könyvhét a Vörösmarty téren

Tűző nap, kánikula… a turisták sorra elfoglalják a dedikálóknak szánt székeket… Az ember azt gondolná: nem lesz itt semmi! Pedig kisebb csodák bújtak meg a pavilonok között!

Jóval 30 fok felett jelez a hőmérő – sokan azt hitték, hogy ilyenkor mindenki strandra megy. Ehhez képest örvendetesen sokan jelentek meg a 86. Könyvhét tiszteletére a Vörösmarty téren! És korosztálytól, társadalmi rétegtől, érdeklődési körtől függetlenül a többség – úgy tűnt – elégedett volt: mindenki megtalálta a maga kincsesbányáját!

A klasszikus kiadókon kívül – Kossuth, Móra, Európa és még sorolhatnánk – temérdek kisebb-nagyobb kiadó képviselte magát: több mint kétszáz kiadó várta az érdeklődőket, akik az idei könyvhétre összesen 326 új könyv jelent meg.

Szépirodalom, mesekönyv, szakkönyv… Regény, vers, fantasy… Felsorolni sem lehetne, hányféle könyvet tekinthettünk meg, és az ünnep tiszteletére ráadásul kedvezőbb áron vihettünk haza!

Minden kiadó elhozta a kedvenc szerzőit, így találkozni lehetett Nagy Bandó Andrással, Spiró Györggyel, Esterházy Péterrel, Moldova Györggyel vagy épp Marék Veronikával… Az eddig más oldaláról ismert Makk Károllyal, Bornai Tiborral… De ha valaki nyitott szemmel járkált a pavilonok között, könnyen összefuthatott Harkányi Endrével, de Havas Henrikkel is. Vagy akár a Star Wars egyik rohamosztagosával..

Ha lett volna verseny, hogy kinél szeretnének a legtöbben dedikáltatni, akkor azt feltehetően Lőrincz L. László nyerte volna – igaz, könnyű lenne nyernie, hiszen neki Leslie L. Lawrence, illetve Frank Cockney is „besegít”: hiszen mindhárom név a népszerű írót takarja. 

Voltak első könyves szerzők, és rutinosak… volt, aki elhozta könyvének egy-két főhősét is. Volt, aki Barátfülék című könyvét igazi barátfüle-kóstolóval népszerűsítette – és volt, aki egy könyv illusztrátoraként villámportrékkal dedikálta a könyveket!

Egy ilyen eseményen természetesen az Esti Hírlap is jelen volt: képes összeállításunkat már most megtekinthetik – de hamarosan interjút is olvashatnak László Ágnessel, akivel Értékteremtők 2015 címmel most megjelent könyvéről beszélgettünk.

Addig is – ha kedvük támadt – látogassanak ki a Vörösmarty térre… Könyvek már 200 forinttól is akadnak, és kizárt, hogy ne találjon mindenki valami olyat, amivel szívesen vonul majd el egy árnyas helyre, hogy elolvashassa! És talán még maradtak az apró csodákból vasárnapra is!

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr227590656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása