Üzenet az X-ből
2014. november 30. írta: MammyPress Média

Üzenet az X-ből

Sorra bukkan fel minden oldalon a hír: mekkora „beszólás” volt az RTL Klub és Szörényiék részéről, hogy a századik X-Faktor adás tiszteletére elénekelték, hogy "Miért hagytuk, hogy így legyen– és ezzel jól „megmutatták” a kormánynak, hogy mit gondolnak…

Nos, Hölgyeim és Uraim: nem kéne ennyire naivnak lenni, és mielőtt a műsorigazgatót szentté, avagy valamiféle modernkori Robin Hooddá emelnénk, legyünk vele tisztába, hogy ez egy vérig sértett csatorna visszavágása volt, jelentős nézettségi növeléssel fűszerezve! Jó volt, de nem a „nép szava” vagy más, magasztos küldetés vezérelte – a reklámtörvény előtt ez is csak egy csatorna volt a sok közül. (S ha a választások előtt tette volna így a dolgát – talán nem kéne rettegniük a kétharmad döntéseitől!)

De igaz, ami igaz: valóban volt némi szúrós tüske ebben a rózsában, és ha a helyi közönség nem is, a készülék előtt ülők közül bizonyára sokan énekelték fennhangon:

Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa,
Azt hiszed, hogy hallgatunk a hazug szóra,
Azt hiszed, hogy mindig mindent megbocsátunk,
Azt hiszed, hogy megtagadjuk minden álmunk,
Minden álmunk.

Csakhogy a világot figyelmesen szemlélőknek nem ez volt az igazi üzenet – számukra ebben nem volt újdonság, nem most ébredtek!

Ellenben az a tény, hogy a legendás Szörényi-Bródy páros, akikről köztudott, hogy hosszú évek óta nem is tárgyaltak egymással, nézeteik – a nemzeti értékeket fennhangon követő Levente és az abszolút liberális eszméket valló János – olyan távol tartották őket egymástól, mintha a mágnes két pólusa lettek volna… És most ők ketten együtt, összefogva követték el ezt a kis intermezzót a csatornán! Ez az igazi üzenete, és ezt kellene meglátni, és példaként követni az embereknek: nem az számít, hogy hogyan látjuk a világot, hanem hogy együtt kell, hogy lássuk azt, ha másképp is értékeljük! Együtt kell élni, együtt kell döntéseket hozni, együtt kell létezni!

Együttélésre vagyunk ítélve… tetszik, vagy sem!

Remélem, ez az üzenet is eljut az emberekhez, és együtt gondolják majd végig, mit jelent e néhány sor:

El ne hidd azt, bárki mondja, hogy ez jó így,
El ne hidd, hogy minden rendben, bárki szédít,
El ne hidd, hogy megváltoztunk vezényszóra,
El ne hidd, hogy nyílik még a sárga rózsa,
Sárga rózsa. 

Imagem11.png

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr666945161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyallampolgar 2014.11.30. 22:26:10

Posztoló te hülye. Ha nem akarod látni a fától az erdőt hát ne lásd. De képzeld el a TV-ben vannak olyan műsorok amikor nem a TV tulajdonosa sértett buzilibsizsidrák részvényese szerepel. Van olyan amikor behívnak valakit. S az műsorként énekel valamit. Hát most Bródy és Szörényi ezt énekelte.
A novemberi tüntetők pedig azt, hogy "Európa".
Ugyan az a nóta bizony mint 40 éve. Ha nem érted nem baj. De remélem nem ingyen írsz ilyen szánalmasat.

MammyPress Média 2014.11.30. 23:48:33

@Egyallampolgar: Szerintem te vagy nem olvastad végig - vagy valamit nagyon félreértettél... :-)