Hallgatom a híreket...
2018. augusztus 16. írta: MammyPress Média

Hallgatom a híreket...

Járom a várost napról napra, és nem győzöm csodálni szépségét! Hol a történelem egy-egy pillanata, hol személyes emlékek köszönnek rám vissza! Csodálom, tisztelem, szeretem! Szeretnék büszke lenni arra, hogy a részese lehetek! Hogy ezt az országot, ezt a csodálatos várost a sajátomnak mondhatom!

...De hallgatom közben a híreket! Igen, elsősorban azokat a csatornákat, amelyek még nem (csak) a kormány üzeneteit közvetítik. Nem sok ilyen van… 

…És hallgatom, hogy naponta raknak ki utcára olyan embereket, akik lehet, hogy talán felelőtlenül vettek fel hiteleket, de a tőlük független devizaárfolyamnak köszönhetően sokszorosát kellene visszafizetnie többségüknek. Most mehetnek gyerekeikkel az utcára…

…Hallgatom, a híreket, és kiderül, hogy temérdek az ingyenélő ebben az országban – olyan is, aki szándékosan kerüli, hogy kivegye a részét a közösből, de olyan is akad bőséggel, aki szimplán jó kollégiumba járt, és ezért megtehet (és megvehet) bármit! – és utóbbiak talán kevesebben vannak, mégis nagyobb kárt okoznak! Azt gondolom, ez az ország nem engedheti ezt meg magának! Sok ezren élnek vissza helyzetükkel! De valamiért mégis megtehetik...

...De hallgatom a híreket: ez az ország mégis attól a néhány embertől tagadja meg a falatnyi ételt, akik menedéket kértek itt – mert naivan azt gondolták, hogy még itt is jobb mint náluk! Csakhogy nem elég, hogy menedéket nem kaptak, ráadásként megtiltják a családtagoknak, hogy akik koruk vagy állapotuk miatt hozzájuthatnak némi alamizsnához, azok megoszthassák szeretteikkel azt a keveset… Éheztetni és megalázni! Értem én, hogy nemkívánatos személyek itt… És tény: részemről a badarság emberséget remélni ott, ahol képtelenek az embert látni! De egy magát ráadásul deklaráltan kereszténynek valló országban ekkora embertelen gyalázatot senki nem tűrhetne el!

…Hallgatom a híreket, ahogy tisztességben megőszült, nemzetközileg is elismert tudósokat, művészeket, közéleti személyeket – Embereket! – pocskondiáznak, sértegetnek, rágalmaznak a hatalom képviselői pusztán azért, mert meg merik kérdőjelezni a rendszer működését, kételkedni merészelnek a vezetők egyes döntéseiben! Vagy csak egyszerűen hangot adnak véleményüknek...

…Hallgatom a híreket, és szeretném kitépni a rádiót a helyéről! De, ha a saját fülemet tépem le, a hírek akkor sem változnak! És nem tudom, meddig képes a büszkeség, a csodálat kompenzálni mindazt a mocskot, ami nap mint nap a képembe hullik – akár meghallgatom a híreket, akár nem…

…Hallgatom a híreket, és azon gondolkodom, meddig leszek képes a gyerekeim szemébe vagy reggelenként a tükörbe nézni, mert tehetetlenül nézem mindazt, ami történik, és ezzel  önkéntelenül is részesévé válok! Lassan nem csak azt szégyellem, hogy még mindig büszke - de már azt is, hogy magyar vagyok!

…Hallgatom a híreket – minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve… — Csak jó csatornát kell hallgatni! Lassan úgy sem lesz más...

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr414185821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhesló 2018.08.17. 14:02:34

Rossz híreket hallgatsz, rossz csatornákból.
Ha nem akarod magadat ilyesmikkel stresszelni, akkor keress egy társat és alapíts családot, rá figyelj és a gyermekeidre.
Mindez megoldja, hogy az energiáidat hasznosan használd fel és épülj, boldog legyél.

blah 2018.08.17. 14:18:26

a kormány pont úgy működik mint a maffia. a pénzt beszedi aztán kuss.

ednet2023 2018.08.17. 14:29:59

@Éhesló: “legyél semmilyen, legyél csöndben, mint az aranyhal az üveggömbben.”
gondolom te is ilyen életet reméltél 2002-2010 között. ha másképp gondoltad, hazug vagy.

MammyPress Média 2018.08.17. 14:56:44

@Éhesló: 28 éve van társam, négy gyerekem és két unokám van!
Keresem a jó csatornát... és keresem azt a csatornát, ahol mindezt cáfolják, és bebizonyítják, hogy csak fake, és ilyen nem fordulhat elő! És keresem azt a csatornát, ahol tiltakoznak mindez ellen! Vagy az ellen, hogy ma nem jelent meg a kormány egy fontos ülésen - mert leszarják! Vagy az ellen, hogy meghurcolnak valakit, mert nem bírja tovább nézni, hogy szálkás-szaros a játszótér és megcsinálja!
Keresem a csatornát - de valami azt súgja: nem a potméterrel van gond!

Éhesló 2018.08.17. 14:59:33

@ednet2023: nem értelek.
Elsőre is nem szóltam hozzád.
Nem írtam rólad.
Nem is ismerlek.
A poszt kapcsán a poszterhez szóltam.
Ő nem az én életemről írt, hanem a sajátjáról.

Nem írtam olyat, amit idéztél.
Sem csöndről nem írtam, sem semmilyenségről.

Családot alapítani, szeretni valakit, felelősséget vállalni valakikért - konkrétan, minden percben, minden lélegzetvételnél - emberi feladat.
Nehéz.
Nehezebb, mint a világ számos baját felsorolni egy posztban.
Ellenben kezelhető kihívás minden embernek.
Csak lélek és szív kell hozzá, még tudás se sok.
Ezzel van bajod?

Mi a fene köze van ehhez annak, hogy te miket hazudozol rólam, az életemről?

Éhesló 2018.08.17. 15:01:08

@MammyPress Média: gratulálok.
Akkor tudod miről írok.

De miért nem velük foglalkozol.
Ezerszer többet érnek bárminél.

A csatorna a fekália világa, patkányok helye.
Ne keresd.
Tudd, hogy létezik, de nem a te világod.

MammyPress Média 2018.08.17. 15:30:09

@Éhesló: Pont velük foglalkozom! Az ő jövőjükkel! Attól, hogy elkapcsolom a híreket, attól, hogy levágom a fülemet - attól a hírek még ugyanazok maradnak!
Nem az a baj, hogy hallom - hanem hogy EZ VAN! Én nem várom, hogy tejjel-mézzel folyó kánaán legyen, se azt, hogy az állam tartson el, semmi ilyet - csak hogy ember lehessek, "mindég, minden körülményben"!
És ezek a hírek pont ezt gátolják meg! Mert a tény, hogy hagyom - cinkossá tesz...

Tom66 2018.08.17. 15:48:50

Túl sokat hallgatod Bolgár elvtárs és társai hazugságait vigyázz, mert a végén még magad is elhiszed.

Éhesló 2018.08.17. 15:50:34

@MammyPress Média: beszélj a családoddal a gondodról, vagy keress fel orvost mielőbb.

Nem volt ember a földön, még Isten sem, aki a világ gondjait megoldotta volna.
Te se az leszel.
Amin segíthetsz, az magad vagy és a szeretteid.
Ezekre összpontosíts inkább.

MammyPress Média 2018.08.17. 16:13:28

@Tom66: Tény, hogy rádiós vonalon nem nagyon van más, mint a Klubrádió - de azért az egyoldalú tájékoztatást tőlük éppúgy nem bírom...

Nincs "baloldali" média, mert felszántották - de "jobboldali" sincs, mert ami van, az nem oldalhoz, hanem egy hatalomhoz kötődik, és nem a közönséget szolgálja, hanem a hatalom üzenetét közvetíti!

MammyPress Média 2018.08.17. 16:18:14

@Éhesló: Nem is tervezem... Magam is azt gondolom, hogy nekem kell megtennem azt, ami az én dolgom, az én környezetem!

Csak kérdezem: holnapra mi a terv? Ha ma mindezt meglehet tenni, holnap mit fognak? Mi a határ, ha ez nem elég?

Rákényszeríteni egy anyát, hogy egye meg az alamizsnát, de ne adjon belőle a másik felének, se a gyerekének, ha az már épp 18 éves... EZ egy keresztény országban a jelen! A családok - és a kilakoltatások - évében! Mi a jövő???

midnightcoder2 2018.08.17. 17:04:52

"És hallgatom, hogy naponta raknak ki utcára olyan embereket, akik lehet, hogy talán felelőtlenül vettek fel hiteleket, de a tőlük független devizaárfolyamnak köszönhetően sokszorosát kellene visszafizetnie többségüknek. Most mehetnek gyerekeikkel az utcára…"

Az ugye megvan, hogy mikor is vették fel ezek az emberek ezeket a hiteleket ? A devizahitelesek anno nagy tételben fogadtak a bankokkal, hogy a pannon puma él és virul, miközben már rég döglött volt. Ez kinek is volt a hibája ?

midnightcoder2 2018.08.17. 17:06:38

"Rákényszeríteni egy anyát, hogy egye meg az alamizsnát, de ne adjon belőle a másik felének, se a gyerekének, ha az már épp 18 éves... EZ egy keresztény országban a jelen!"

Ez addig marad keresztény (vagy ateista, zsidó, buddhista, stb) ország, amíg az anyuka, a fiacskája és még pár száz millió rokonuk a Közel-Keletrõl és Afrikából meg nem szállja Európát.

2018.08.17. 17:27:41

Szerintem beteg vagy. Vagy nagyon zavar, hogy a többiek nem olyanok, nem úgy gondolkodnak, mint te. De ez megint csak a te problémád. Próbáld elfogadni a másságot, de ne csak azt a másságot, amit folyamatosan súlykolnak beléd a "független" médiák.

szepipiktor 2018.08.17. 17:43:52

Mi az, hogy melyik csatornára teszed a tévét?
.
Egyébként
1) a gyerekeknek meg ne mutassunk politikát, sőt jellemzően a tévéműsorokat sem!
2) nem hiteles műsor nincs, hanem a neked, a te elveiddel egyező nincs.
.
Aki nem ellenzéki, azoknak van, akik szrnak az egészre, nekik is van.
Én meg nem hiszek az ellenzéki vonalnak sem, így nekem meg ott a sport.
.
És sokkal nagyobb baj, hogy nincs újságíró, csak bloggeralapúak, médiaszakosok vannak, nincs tapasztalatuk, nem ismerik a nyelvünket (azaz a gyerekeknek ezért is káros a mai magyar média!), a létezésük alapja a facebook és a bulvár.

szepipiktor 2018.08.17. 17:46:34

@valaki nagyon más:
Jp de ez ma az alap!
A másságot elfogadók nem fogadják el a másságot, a nővédő feministák nem védik a nőket, az érdekvédők csak az emberek érdekeit nem védik.
De ha nem állsz be a zászlójuk alá és menetelsz együtt velük, ellenség leszel.
Demokráciát hirdető, követelő mikroközösség alapból tagadja a demokráciát.
Ezek azok, akik ölni tudnának a Nobel Béke-díjért.

exterminador 2018.08.17. 17:47:18

Na, szegény posztoló, megjöttek a Lendvai utcából a trollok. Ezért kár volt erőlködnöd. Jobb beletörődni: ez az ország reménytelen. Az egészségügy rohad, az oktatásügy rohad, nem baj, senkit sem érdekel; de ha Svédországban egy migráns elfingja magát, az hír! Az maga az apokalipszis!

MammyPress Média 2018.08.17. 19:31:37

@midnightcoder2: Nem érdekel, kinek a hibája! Nem Orbán ellen emeltem fel a hangom, hanem az embertelenség miatt!!!

MammyPress Média 2018.08.17. 19:34:22

@valaki nagyon más: Ezt nagyon rossz helyre címezted! Minden másságot el tudok fogadni - kivéve az ember ellen vétőt!

MammyPress Média 2018.08.17. 19:37:19

@exterminador: A reménytelenség - igen, az a legrosszabb! Tehetetlenséggel fűszerezve...

ednet2023 2018.08.17. 22:17:05

@Éhesló: “Rossz csatornát hallgatsz.” Azt javaslod, hogy hagyja figyelmen kivül a világban történteket. Pontosan azt mondtad amit írtam.
Jogod van azt javasolni, hogy forduljon belelé, ne vegyen tudomást a jelenről. Nekem meg ahhoz, hogy úgy gondoljam, hogy aki nyilvános posztot ír, annak legyen bátran véleménye. Mégha az nem is egyezik a propaganda megnyugtató háttérzajával.

Demokrácia nélküli liberalizmus 2018.08.18. 05:36:46

@MammyPress Média: "Keresem a jó csatornát... és keresem azt a csatornát, ahol mindezt cáfolják, és bebizonyítják, hogy csak fake, és ilyen nem fordulhat elő! És keresem azt a csatornát, ahol tiltakoznak mindez ellen! "

Lehet menni sziriaba, meg irakba, afganisztanba a csodalos liberalis arab demokraciakba. Es majd lehet panaszkodnia az agysebeszeknek, meg fizikusoknak, hogy itt nalunk micsoda diktatura van.
Tudomasul kene venni, itt sosem lesz iszlam alam, sosem fogjuk atadni az orszagot az araboknak, barhogy nyuszognek is a liberok. Aki iszlam orszagban akar elni, az koltozzon hozajuk, ne magyarorszagon akarja megvalositani.

MammyPress Média 2018.08.18. 10:46:12

@Demokrácia nélküli liberalizmus: Mert Magyarország egy keresztény ország! Ahol egy anya nem oszthatja meg gyerekével az alamizsnát! De viheti az utcára őket, ha hinni mert egy banknak... Ahol nyugodtan pocskondiázhatják, mert a vezért nem isteníti....
Majdnem elfelejtettem, hogy egy ilyen tisztssséges, emberséges országba nem hiányzik az iszlám!

Nem az ellen tiltakoztam, hogy nem engedték be az országba - ennek helyességét innen a székemből nem tudom megítélni! És nem is az én feladatom!
De van valami olyasmi passzus, hogy szeresd felebarátodat, mint tenmagad... Vagy az csak a kolesztársakra értendő?!?

Nagyorrú Barbi 2018.08.18. 12:26:15

Ne nyafizz blogger, hanem húzz el oda, ahol jobb, mint itt. A határok nyitva vannak. Érdekes, hogy a hozzád hasonlók mégis inkább itt rettegnek a diktatúrától, mint a tejjel-mézzel folyó Svédországban...

MammyPress Média 2018.08.18. 12:55:52

@Nagyorrú Barbi: Bocsánat - de én itt születtem! Ide köt minden! Már mindent elvettek, ami elvehető, ezt nem adom!
Látva ezt a fillérekből megvásárolt, ellenzéknek kikiáltott csürhét - nincsenek illúzióim, hogy a rendszer az én életemben még változhat!
Túlzás, hogy beletörődtem - de abba már igen, hogy mindezt tehetetlenül kell nézzem!
De az embertelenséget akkor sem hagyom szó nélkül! És amíg mozdítani tudom a számat, addig próbálom elérni, hogy az emberek ne dőljenek be, hanem gondolkodjanak: mi helyes és mi nem!

2018.08.18. 13:03:45

Van egy nemzeti színű szalagom, amire medált szoktam tenni. Egy kérdésre azt feleltem:

Nem ők mondják meg, ki a magyar!

Már bocs, de ettől a cigánytól még ez is kitelik.

Habony Árpád. 2018.08.18. 21:31:34

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: "Nem ők mondják meg, ki a magyar!"

Mar pedig hogy ki a magyar, azt mi mondjuk meg.
Ha nem tetszik akkor lehet menni sziriaba panaszkodni, hogy micsoda szornyu diktatura van.

Demokrácia nélküli liberalizmus 2018.08.19. 08:41:05

@MammyPress Média: "De van valami olyasmi passzus, hogy szeresd felebarátodat, mint tenmagad... Vagy az csak a kolesztársakra értendő?!? "

Szokasos hazug demagogia, amit mar szamtalanszor cafoltunk, tobbek kozott Orban Viktor is a tusvanyosi eloadasaban. Eloszor is Magyarorszagon az emberek 90 %-a nem valasos. Nem ismerik, nem erdekli oket a keresztenyek tanitasai ajanlasai.
Es tobb mint nevetseges, hogy olyanok akik egyebbkent millioszor kigunyoltak, kinevettek a kereszteny valast, probalnak vele hazug modon leckeztetni olyanokat, akiket amugy egyaltalan nem erdekel a kereszteny valas, mert nem valasosak.
Es attol hogy valaki nem valasos, sot kifejezetten GYULOLI a kereszteny egyhazat, attol meg joga van megvedeni a keresztenysegen alapulo kulturajat, nyelvet, a tarsadalmi berendezkedest, letformat, amiben gyerekkora ota benne el.

Éhesló 2018.08.19. 19:27:33

@ednet2023: nem. nem azt javasolom, amit hazudsz.
Nem javasoltam, hogy ne legyen véleménye.
Nem javasoltam, hogy süket legyen.

Azt javasolom, amit odaírtam, nem amit belemagyaráznál.
süti beállítások módosítása