Grandiózus hányinger - avagy Megnyitó, kis ellentmondásokkal
2017. július 15. írta: MammyPress Média

Grandiózus hányinger - avagy Megnyitó, kis ellentmondásokkal

download_1.jpgGrandiózus, lenyűgöző, és egyszerűen: ámulatba ejtő! Ezek voltak az első gondolataim, mármint közvetlenül azután, hogy felvetődött bennem a kérdés: mi a franc ez?!? Igen, tényleg ennyire ellentmondásba kerültem önmagammal! Mondhatni: vegyes érzésekkel néztem a híres/hírhedt Vizes VB megnyitóját...

Igyekeztem elhatárolódni attól a ténytől, hogy röpke 3 milliárdot tapsoltunk el két óra alatt – és a különböző vélt vagy valós (CT-kről, pénzmosásról stb. szóló) hírátfedéseket is igyekeztem kizárni a fejemből, hogy tényleg csak a ceremóniára koncentráljak! Ennek ellenére is csak vakarom a fejem...

Röviden azt mondanám: valaki nagyon profin értette a dolgát, mások meg egyszerűen: seggfejek voltak! Minduntalan ocsúdni próbáltam a fojtogató ocsútól!

Mert én csak lestem, hogy a piros bikinis lányok – akik egyébként egy nagyon klassz produkciót adtak elő – mit keresnek a római korban.... Vagy hogy egy ilyen sportrendezvényre miért kell katona és sámán? Nem mintha bajom lenne a sámánokkal, sőt! De itt?!? És igen: megcsinálták! Bárkinek is az érdeme, de ezt is, és a többi történelmi és/vagy tradicionális fogalmat is úgy építette be az előadásba, hogy cseppet sem volt sok, vagy nem odaillő... Minden jelenet büszkeséggel töltött el, jó volt nézni, jó volt érezni! Leszámítva azt a kis hányingert, amit mindezek dacára érzek... Nem, nem a vacsorát nem tudtam megemészteni!

Azt nem sikerül feldolgozza sem a gyomrom, sem az agyam, hogy miért kell minden mozzanatot giccsparádéba hajtani?!? Mert, ha már sámán: miért nem lehet normális botja és dobja? És miért szarvazta fel a sámánné - vagy a rendező? Az énekművész madaras sapkája is megért egy misét – csak az árát nem biztos, de hát ne legyünk finnyásak!

Sissi bájos integetése aligha volt az est fénypontja, lehet, hogy ezért jött egy JetSki csapat, hogy gyorsan elvonja róla a figyelmet... Talán ezt a pillanatot élték át újra és újra az Anna bál megidézésében résztvevő hölgyek? Legalábbis nem jöttem rá, mi másért voltak szépségeink erőteljesen depressziósak…Persze, az is lehet, hogy ők már tudták: a Pancsoló kislány Nagy Feró nélkül olyan, mint megnyitó ünnepség Himnusz nélkül... Szerencsére nem derült kis, hogy ez utóbbi milyen... 

A hivatalos ceremóniát nehéz lenne a napi politika illata (bűze?) nélkül értékelni, márpedig ettől most eltekintenék! De tényleg... csak ez az eskütételes-fáklyavivős hangulat birizgálja az orromat, hogy tüsszentsek ki magamból egy savanyú szőlős megjegyzést: majdmimegmutatjukhogy csakazértisleszolimpia! Vagy mi… Egészségemre! Mentségemre legyen mondva: Orbán Viktor orrát is birizgálta valami, látszott a Himnusz alatt!

A technikai ötletek valóban sokat adtak hozzá az egészhez: tény, hogy kreativitásban – és igen: pénzben! – nem volt hiány! Bámulatos! Ugyanez a technikai lehetőség úgy tűnik, a közvetítéshez nem állt rendelkezésre... Akár a kortárs költőnk versét daloló kórus, vagy híres magyar celebjeink duettjét próbáltam hallgatni, akár a „világhírűnemzetközi” celeb hangjára lettem volna kíváncsi: csődöt mondott a technika! Előbbiekről azt sem sikerült többnyire eldöntsem, hogy magyarul vagy angolul éneklik playbackjüket, utóbbiról pedig legnépszerűbb dala (Fuck You) jutott minduntalan eszembe... nem is tudom, hogy a hanghiba miatt, vagy a mi a fackyout keres itt egy kábítószeres eszméletlen nőkre bukó fickó, ha csak nem azért, hogy helyettünk mondja ki az érzést – de végül két másik dalt plébekkelt...

Mint kiderült: a kivetítés sem volt zökkenőmentes, márpedig a – nagylelkűen ingyen megtekinthető – rendezvényt élőben csak a VIP szektor láthatta, mindenki más csak kivetítőn…

Álomszerű? Vagy inkább rémálom? Nem jutok dűlőre magammal! Mondanám, hogy megkérdezem külföldi barátaimat, de mint kiderült: a nemzetközi média annyira nem kapta szárnyra az eseményt – nemhogy fő csatornán, de a sokadik sportcsatornán sem tolongtak a közvetítések! Hogy hogyan lesz meg így a hatmilliárd néző?!?

A vízbe nem fulladt bele senki, igaz: az árát tekintve nem mondhatjuk, hogy olcsón megúsztuk... De tetszik vagy sem: a Vizes VB megnyitva! Nem maradt más hátra: szurkoljunk, hogy legalább sportolóink élvezzék ki a hazai pálya előnyét… Egyszer majd talán nekünk is megadatik! Hajrá Magyarország!

A bejegyzés trackback címe:

https://mammypress.blog.hu/api/trackback/id/tr9112664617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2017.07.16. 06:54:37

Sokáig tartott, mire megírtátok a borítékolhatóan fikázó blogokat.
Ennyi ideig voltatok a látvány hatása alatt...?

Visceroid 2017.07.16. 07:37:43

@röf: Ha az MSZP rendezte volna, akkor ti írnátok a fikázó blogokat.

röf 2017.07.16. 07:41:15

@Visceroid:
Lett volna köztes megoldás, mondjuk beszerkeszteni tíz perc klezmer-zenét....

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.16. 07:57:32

Atya Isten, a cigány Zorbán VB-t mert rendezni a ballib agytröszt, Soros és Brüsszel engedélye nélkül??? Erre nincs més szó, csak a fasiszta, antiszemita diktatúra!!!

Kiss Nora 2017.07.16. 08:26:50

Kedves Író!
A "népviseletbe öltözött asszonyságok" ruhája eredeti kalotaszegi népviselet volt. Illene tudni, ha véleményt alkot róluk.. Elnézést, de ezt az egyet nem tudtam szó nélkül hagyni, akár értek egyet vagy éppen nem a leírtakkal.

Kovács Jánus 2017.07.16. 08:38:43

Azért az a 23 perc, amikor hozták be a zászlókat, az izgalmas volt!

guvat 2017.07.16. 08:59:14

2002 és 2010 között ezt a kormány olcsó IMF kölcsönből kétszer ennyiből megoldotta volna, hogy Bajnai és Lendvai elénekli az Internacionálét, aztán Alföldi rendezésében Szent István és Mátyás király intenzíven szereti egymást, miközben a háttérben bőgatyás magyarok vagoníroznak...
Ezeknek nincs stílusérzékük és nem felvilágosultak... Ez telt ki tőlük.

DarthVader 2017.07.16. 09:11:24

Hát, ha nem is tudták megoldani, hogy egy szimpla sportági vb árából egy komplett olimpia költségeiből ellopható mennyiséget tegyenek magukévá, de az erre irányuló igyekezet figyelemre méltó.

Pop40 2017.07.16. 09:53:30

Semmi gond, alig kerül ötször annyiba, amennyiért Mexikó már nem vállalta.

m.portfolio.hu/gazdasag/otszoros_aron_rendezunk_vizes_vb-t_valakinek_biztos_megeri.256149.html

De a vajda mindig bőkezű volt, ha a néptől lopott közpénzt szórhatta.

Pepe135 2017.07.16. 10:05:42

A Piros bikinis lányok, a római korból származó vázákon, mozaikokon átható fürdőző nőkről lettek mintázva - Atvinqum-ra utalva. Ezeket ki is vetítették a színpad köré!

Andy73 2017.07.16. 11:00:39

Megszokott az indexen, hogy bármilyen kormánnyal kapcsolatos téma jöhet, jön a gyűlöletcunami is a bloggerektől, most pl. vizes világbajnokságról is. Pedig amúgy lehet, hogy a bloggerek is szeretik a sportot vagy az adott témát. Ez a blogger még a kevésbé gyülölködők közül való, megmaradt a fikázás szintjén.

2017.07.16. 11:07:25

@Visceroid: nem, nem mindenki érez ellenállhatatlan késztetést arra, hogy fikázzon, mocskoljon mindent, aminek bármi köze van a magyarokhoz

Holo Qi (törölt) · http://elmenypark.net 2017.07.16. 11:09:13

"Mint kiderült: a kivetítés sem volt zökkenőmentes, márpedig a – nagylelkűen ingyen megtekinthető – rendezvényt élőben csak a VIP szektor láthatta, mindenki más csak kivetítőn…"

Az orbáni politika lényege egy mondatban.

Kunhallmi Agnes 2017.07.16. 11:49:06

Egy normalis magyarorszagon arrol kellett volna szolni a megnyitonak, hogy magyarorszag BUNOS nemzet, es szegyenkezik a holokauszt miatt, es hogy gyulolik a menekulteket (ami egyebbkent is egy allproblema). Ezt kellett volna bemutatni, nem ezt rassszista, naci, fasiszta nacionalizmust.

Gérard Duchemin 2017.07.16. 11:56:49

"Hajrá Magyarország!". A nénikédet hajrá Magyarország. Egy nagy löfaszt!

Nagyorrú Barbi 2017.07.16. 12:00:36

Hát öreganyám, ez a szösszeneted úgy látszik nem lett átütő siker.Írj legközelebb a hollókosztról...

Bocsi, de elfelejtettem, hogy zsidóék kitiltottak...

kakukkboy 2017.07.16. 13:06:40

@Kiss Nora: Annyira volt eredetti kalotaszegi az a népviselet, amennyire egy barbibaba valódi nő!

Duplaxiii 2017.07.16. 13:30:35

Két napja megy az index címlapján a full lejáratókampány!
Vagy féltucat gender-munaktárs van ráállítva a gyalázkodásra.
Most beindultak a bloggerek is.
Már féltucat VB ellenes, a megnyitót zsigerből szarozó poszt van az index címlapján...
És egyetlen olyan sincs, aki ne köpne, gyalázkodna.
Mivel a komplett ellenzék és a gender társadalom összesen nem képviseli a lakosság 30%-át, nem hiszem el, hogy kizárólag negatív tartalmú írások készültek.
Azaz a blog.hu most szándékosan a bérposztokat jelenítik meg, a darabszámmal akarják hazudni, hogy egy többségi véleményt képviselnek.
Jómaga például elvonatkoztatok az aktuálpolitikától, a korrupviótól és a lopásoktól, így csak mint esemény nézve, jól szórakoztam.
Pontosan illett a világ bármely hasonló eseményének a stílusához, a technika is meglepően látványos volt.
Tehát egy dolog az napi politika és más egy másfél órás szórakozás.
Csak a fizetett primitívek képesek arra, hogy személyes gyűlöletük alapján értékeljenek művészeti, tudományos vagy sport eredményeket.
Csak a primitív tahóknak nem tetszik valami, ha azt Alföldi vagy Vidnyánszky Attila rendezte és Egerszegit utálni kezdi, mert nem az ő civilmozgalmukat választotta.
Ez az egész magyar, igazi magyar!
Anyánkat ledöfjük, lányunkat seggbedgjuk, ha a ideológiai vezérünk ezt követeli - Facebookon.
De végül is Magyarországon vagyunk...
Feltételezem egyetlen pozitív hagulatú blog nem fog kikerülni a címlapra (mert nincs cenzúra az indexnél), viszont szeretém, hogy a most tucatszám köpő bloggerek egy magyar sikernél sem tapsolnának.
Maradjanak a saját oldalukon!

patkányarcúáginéni 2017.07.16. 15:57:31

@Duplaxiii:
Ezt csinálják, mert ez a parancs (és ezért fizetnek)...Amúgy tényleg undorító.

user friendly 2017.07.16. 16:07:51

Engem jobban érdekelne, hogy vajon miért nem adja egyik közszolgálati csatorna sem a vb-t. Vasárnap délután van, vizilabdameccsek, műugrás, az M4-en meg Forma1 aztán labdarúgás és a másik 6 közszolgálati sem mutat semmit. Röhej. A megnyitó kurva fontos volt, a versenyek meg le vannak ejtve. Vicc.

videki gyerek 2017.07.16. 16:36:18

@user friendly:
Egyebbkent en is ezen vagyok kiadkadva, hogy sehol nem kozvetitik. Vegignezem a digi 6 sport csatornajat, es nem hogy kozvetites nincs, de meg egy fel mondatos osszefoglalo sincs az esemenyrol, pedig orankent hireket mondanak.

Biztos voltam benne, hogy ket hetig ez fog omleni mindenhonnan, ehhez kepest, ha nem lett volna ez a fel evnyi botranyozas, akkor egyszeruen nem lehetne tudni, hogy megy a vilagbajnoksag.

user friendly 2017.07.16. 17:13:21

@videki gyerek: úgy tudom, itthon nem adhatja, csak a királyi tévé. de akkor is érthetetlen, hogy a 7 közszolgálati csatornából egy sem közvetít kb folyamatosan. tényleg olyan, mintha nem is lenne vb...

Visceroid 2017.07.16. 17:16:34

@Duplaxiii: Jaj, hát báncsák azt a szegény Fideszt, meg a miniszterelnökurat, pedig ő egy olyan jóember!

emzse3 2017.07.16. 17:54:58

"És a népviseletbe öltözött asszonyságok – akik valamiért nem legényekkel, hanem huszárokkal ropták a táncot, de hát Istenem... – ruhája miért nem lehetett valódi népviselet a csilivili sokszoknya helyett? Ki hordott ilyen ruhát? Vagy honnan jött az ötlet? Csak nem Háry elbeszéléseiből?!?"
Kapaszkodj meg, abban a részben MINDEN ruha teljesen hitles volt, annyira, hogy nem is a produkcióra készült, hanem EREDETI kalotaszegi viseletek voltak!
Rengeteg munkába/időbe/odafigyelésbe és óriási összefogásba került, h minden lányra jusson ruha. A viseletek jó része, kb a fele, a táncosok saját tulajdona volt, ők bocsátották a produkció rendelkezésére, h talán a legszebb erdélyi magyar viseletben jelenhessenek a világ előtt!
Ha hitelesen szeretnél kritizálni, nem árt előtte tájékozódni, mielőtt butaságokat írsz, és megsérted azokat, akik hihetetlen munkát fektetek abba, h ez így létrejöhessen!

kvadrillio 2017.07.16. 17:55:09

VISEGRÁDI 4-EK ÉRTEKEZLETE...MOST HALLOM AZ ATV HIREKBEN: NETÁNNYAÚÚÚ IS RÉSZT VESZ A VISEGRÁDI 4-EK ÉRTEKEZLETÉN. MIJAFASZT KERES EGY ZSIDÓ ÁLLAM FŐŐŐJEHHH OTT?????

kvadrillio 2017.07.16. 17:57:11

@kvadrillio: jövő héten jön hozzánk a zsidó álomfő...netán...nyaúúú..... merhogy leheggesztették a csatornafedőket az OK ! de mijafaszt keres netánnyaúúú a visegrádii 4-ek értekezletén ???

Mr. Waszabi 2017.07.16. 19:17:29

Hát igen, a vizes vb körüli korrupció olyan bűzt áraszt, hogy az még Orbán orráig is felhatolt, hiába vigyáz rá a TEK.

Budapest a kutyaszar városa 2017.07.16. 20:38:53

180 milliárd, 180 milliárd, 180 milliárd....

legális 2017.07.16. 22:03:49

@kvadrillio:
Szerinted Soros mit keres Brüsszelben időnként?
Izraelbe miért nem megy?

legális 2017.07.16. 22:07:36

@Kovács Jánus:
AZ a 23 perc megkerülhetetlen volt. De kellett hozzá egy körítés.
Simán hoztuk akár Kazany, akár Rió megnyitójának színvonalát, azzal, hogy technikában abszolut korszerű volt a műsor.
Nekem nem hiányoztak róla a szivárványos zászlók sem. És annyira volt magyar , amennyit egy rendező és egyben sikeres úszónemzet megérdemel.

MammyPress Média 2017.07.16. 23:24:32

Nos - valóban: a népviselet kérdésében tévedtem! Javítottam is, ennek megfelelően.

A többihez nincs mit mondjak: én leírtam a véleményemet - és nem volt elvárás, hogy mindenki ilyennek lássa...
Bár úgy tűnik, hiába a kimagasló nézettség: nem mindenki olvasta el véleményezés előtt, nekem ugyanis sok dolog tetszett, ahogy a következő bejegyzésemben megjegyeztem: egyszerre volt vérprofi és silányan giccses!

mammypress.blog.hu/2017/07/15/egykarikas_olimpia_avagy_egy_vi_ss_zhangos_megnyito

MammyPress Média 2017.07.16. 23:25:55

@Kiss Nora: Igen, köszönöm - jó blogger is holtig tanul!

MammyPress Média 2017.07.16. 23:32:50

@emzse3: Azt hiszem, pont azért írtam le az egészet, mert bosszantott a tény, hogy van egy baromijó, bámulatos alapvonal - és egy csomó baromsággal tönkreteszik... És utána nem a profikra emlékeznek, hanem az elbarmolókra!

A ruhában én tévedtem - a többi sajnos jogos, és visszafogott.

Kiss Nora 2017.07.17. 00:38:36

@Kakukkboy
Eredeti volt mind egytől egyig. Nekem is van, néptáncos vagyok.
Ahogy az írónak is írtam, minden vélemény nyilvánítás előtt illene tájékozódni.
Rengeteg táncos barátom lelkesen dolgozott a megnyitón. Róluk sajnos senki sem szól pedig nagyon sok munkájuk volt ebben. A koreográfia természetesen nem kell, hogy mindenkinek tetszen..

MammyPress Média 2017.07.17. 10:09:36

@Kiss Nora:
Igen - már tudom...

Pont erről beszéltem - még ha a ruhában tévedtem is -, hogy hiába a profi váz: a táncosokból nem arra fognak emlékezni, hogy milyen szépen ropták, hanem hogy Sissi kinek a mije volt, és mennyit kaphatott azért, hogy egy hatalmas színpad közepén nem túl kecsesen ki int jobbra és balra...
süti beállítások módosítása